TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1264265267269270362

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Dreamer Přesně tak :)
  • co se týče žen v tom seriálu tak se mi nejvíc líbila Gannicova přítelkyně z poslední série http://www.imdb.com/name/nm3958948/
  • Začala 4. série Ripper Street.

• @Everett_Young Jé, já jsem neviděla ani třetí, to budu muset napravit.
  • Sledujete Black Sails ? Mě příjde čím dál lepší ( narozdíl třeba od Vikingů - lov medvěda Bjornem to byl docela úlet, je asi trochu nespravedlivý to srovnávat s Revenantem, ale vypadalo to spíš jak z Vinnetoua, celou linku Bjorna v nový sérii moc nechápu). Souboj Flinta s Černovousem dobře udělaný, celkově pravidla pirátů, že téměř o všem hlasovali, nejistý postavení kapitána dobře vykreslený. Ještě by to chtělo větší bitvu, jako bylo finále druhý série.
  • Black Sails mi přijde zatím docela slabé ale Vikings jsou snad jěště horší
    Rollo to tam teď táhne jinak Ragnar snad už brzo umře
  • AvivAviv
    upraveno 5. března 2016
    Z Black sails som videla necelý diel, bolo to celkom zaujímavé. A ešte som v telke zachytila niečo o detektívovi z asi 19. storočia. Mám pocit, že sa to odohráva v USA.
  • @derfel Black Sails zrajou jak víno (teda tu linku s černošskou královnou si mohli odpustit), je to jeden z mých velmi oblíbených seriálů.
    A teď dávám šanci Vinylu a Grantchesteru
  • upraveno 9. března 2016
    @Everett_Young Já myslel, že po 3. serii byl konec a ono ne. :dance:
  • Top of the Lake ...tak tenhle novozélandský vidlákov šel těžce mimo mě, krásná krajina a kamera nespasí absenci atmosféry a hlavní ženská postava člověku spíše leze krkem a absolutně mě nezajímaly její pocity nebo vztahové problémy. Některé scény, zápletky dokonce i charaktery působily naprosto samoúčelně a neuvěřitelně.
  • charaktery působily naprosto samoúčelně a neuvěřitelně.
    @Dreamer neboj, tak působí hodně lidí i v realitě =D Často nevěřím svým očím, co to potkávám za lidi :-D
  • @Everett_Young no nevím, tohle je už překombinované, aby se pokřivených charakterů narvalo do jednoho městečka, případ se nehýbe, místo toho řešíme nudnou linku hlavní hrdinky a její bolístky z minulosti, které jsou poměrně předvídatelné a klišoidní, stejně jako rozuzlení případu :)
  • Třeba je to psycho městěčko a někdo je tam narval právě proto a za celým případem a celým městem je jedna veliká konspirace, jak se všichni doví v další sérii... 8-O :-D
  • @Aviv Nový Twin Peaks ještě není :-P
  • Twin Peaks chci někdy znovu zkusit, musím přiznat, že po první epizodě jsem neměla chuť pokračovat dále, protože mě to strašně nebavilo, ale nehážu to do koše a plánuju se k tomu jednou možná vrátit :D
  • Už tento pátek. :dance:
  • @Mikke Tenhle trailer způsobuje ženám vlhké sny a mužům poluce... 2 dny nikdy nebyly delší :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Mno, trailer je to dobrý. Ale nějak mám pochyby. V první sérii dostával v bitkách slušně naloženo a teď bude kosit nindže?
  • upraveno 16. března 2016
    Nevada napsal(a):

Mno, trailer je to dobrý. Ale nějak mám pochyby. V první sérii dostával v bitkách slušně naloženo a teď bude kosit nindže?

Tak dostával nandáno, protože nosil obyčejný hadry od vietnamce... Teď nosí kvalitu značky Melvin Potter :) :)

Jinak jsem se bál, že mi bude silně vadit Punisher právě kvůli jeho protivný roli v TWD, ale zatím dle trailerů to bude právě na okap :)
  • upraveno 20. března 2016
    3.díl DareDevila a zatím je to moc pěkný (teda pokud spousta krve a vnitřností jde popsat slovy "moc pěkný" :D ). Už koukáte?

PS:
    Mám pocit, že kdokoliv se ocitne s DD v úzké chodbě, má zaručeno, že dostane ošklivě přes hubu, záběrem jedné kamery a bez jediného střihu
    =D
  • Ach já nešťastná, "omylem" jsem se podívala na hodnocení aktuálního dílu Black Sails. Ještě se tím prohloubila moje seriálová deprese po tom, co jsme včera konečně dodívali Vojnu a mír.
  • @brbr Ta seriálová deprese byla způsobená tím že seriál skončil nebo že Andrej umřel a nebo že se ti to nelíbilo? :D
    @sfik Ano, ano, ne. :-) Samozřejmě jsem věděla, že to neskončí nejlíp, ale já tenhle typ happy endů (zjistí, že se vlastně celou dobu kdesi v hloubi duše milují) moc nemusím.
    Bezuchov se měl dát dokupy s Marií. A teda nejvíc to, myslím, slízla Soňa, dostat košem a pak žít jako stará panna v domácnosti bývalého.
    No potěš koště.
    @brbr musím říct, že v knižní verzi mě Nataša i Andrej silně vytáčeli a přála jsem jim ať slečna dokonalá a pan nejdokonalejší skončí nadobro nerozlučitelně spolu :D

EDIT: ajaj, popletla jsem si Soňu s Marií :D Marii bych asi Bezzuchova nepřála, chudák holka. Natašu jsem silně nesnášela, grrr sobecká hloupá, utopená ve svých bolístkách a sebelítosti, přesto za všech okolnosti nejroztomilejší a milována každým a snad i každou :D Ten přerod v samaritánku na konci jsem fakt nežrala. Soňa a Andrej, to by byla krásná dvojice, škoda, že Natašu nešlo odeslat někam za oceán, kde by neškodila. Pak už jsem si jen přála, aby se Nataša někde s Andrejem zavřeli a navzájem odpravili.
  • nebo že Andrej umřel
    @sfik Na chvilku jsem doufal že... no, ale bohužel, Agrofert pořád jede :D
  • @brbr No, já myslím že Nataša ho spíš začala milovat, Andrej pro ní bude pořád number one :D A samozřejmě Soňa je TOP ze všech sebemrskaček..
    @Dreamer Jinak ano, Andrej byl podle mě arogantní kokůtek a Mr. Handsome, na kterýho přišla krize středního věku a tak nechal manželku u svého despotického otce a své nastávající pak vyčetl drobný spuštění se, když se na ní na bůhvíjakdlouho vyfláknul. Nataša byla zase malá naivní holka, která to trochu (trochu víc) podělala.
    Idealistická verze Pierra mi vadila teda nejvíc ze všech. Nevím jak je to rozvedený v knížce, ale to naťuknutí zednářů.. Tam jsem čekal trochu větší důsledky na jeho osobnostní vývoj a ono to v podstatě k ničemu nebylo, krom toho že nechal někde na dědině postavit školu..

Nejradši jsem měl asi Nikolaje, sice zadlužil rodinu a zlomil srdce Soně na druhou stranu proč ne, kdo by chtěl mít incestní děti (ano víte kam tím mířím), ale s Marií to uhrál dobře. Pro tu by ostatně i kdejaký tyran byl ideál lásky po té šikaně od starýho..
    Z vedlejších ještě Dolochov byl fajn. Chudej klučina, co musel mít ostrý lokty, jinak by z něj nic nebylo, v podstatě jediný z hlavních postav, který se nenarodil.

Co se mi v seriálu asi líbilo nejvíc byl usmíření Anatola a Andreje v tom lazaretu, jakože mám urvanou nohu a z tebe leze pajšl, tak už se na mě nezlob že jsem ti svedl ženskou. Ta pomíjivost osobního života ve válce mi přišla fajn, když si vezmete, jak každý (v reálu) řeší kdejaké hovadiny. No a co teprve chudák Helene, člověk jí přeje smrt v křeči všechny díly a když to přijde, tak je jí člověku líto..
  • @sfik Pierre je naprosto věrně a perfektně ztvárněný, člověk velkých myšlenek, ale s těmi činy to vždycky vázlo :D neuvěřitelně nepraktický, slon v porcelánu, naivní, bylo mi ho vždycky líto, přesto mi byl svým způsobem sympatický.
    K Nataše jsou filmová zpracování obvykle mírná, vydržet tu rozmazlenou pipinku v knihách bylo o dost horší. Se Soňou jsou na tom věkově podobně, přesto se jejich povahy nemůžou víc lišit, Soňa nesobecká, mírná a věrná, Nataša přelétavá, sebestředná a když se na ní usměje nějaký hezounek, podlomí se jí kolena a nemyslí zrovna tou svojí krásnou hlavinkou (jestli ji vůbec někdy použila). Nejradši jsem měla Marii, Soňu a Nikolaje. Nataša a Andrej byli spíš tím typem lidí, co se v sobě neustále se zálibou hrabou a nakonec stejně spadnou k sebelítosti (teda u Nataši se tomu říkalo, že "onemocněla").
  • @Dreamer Tolstoj si to u mě ale nejvíc rozházel tím že Sašenka nebydlí u Bezuchových... :(
  • @sfik ale Kuragina teda fakt netrefili, vždycky jsem si ho představovala jako takového démona, uhrančivý pohled tmavých očí, ne jako přerostlé mimino a slizouna :D
  • @Dreamer Mladý Kuragin byl fakt nepodarek. Na Soni mi vadila, ta její obětavost a podřízenost (ale je mi jasné, že si ve své situaci nemohla moc vyskakovat).
    Dreamer napsal(a):

Nataša a Andrej byli spíš tím typem lidí, co se v sobě neustále se zálibou hrabou a nakonec stejně spadnou k sebelítosti (teda u Nataši se tomu říkalo, že "onemocněla").

Jo, to je ta široká ruská duše :-)
    Já jsem to teda nečetla, ale bylo mi vysvětleno, že zatímco Pierre by idealista, ze kterého měli i poddaní spíš prdel, tak Andrej to na těch svých latifundiích celkem zreformoval.
    Nataša byla rozmazlená holka.
    sfik napsal(a):

@Dreamer Tolstoj si to u mě ale nejvíc rozházel tím že Sašenka nebydlí u Bezuchových... :(

Pořád jsem čekala, až se rozběhne za Pierrem a ona nic.
    Dolochov byl taková ta klasická svině, ale takový Drubecký to taky slušně rozjel. :-)

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.