TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1263264266268269362

Komentáře

• @sarven Tak já to mám stejně. Zvlášť se mi líbil ten divný vztah Sagy s novým parťákem :D Snad trochu lepší zdroj ti napíšu ve zprávě, ať nikoho nedráždíme.
  • upraveno 14. února 2016
    Mohlo by být zajímavé, aspoň pro militaristy. Zatím jsem proklikal první díl a vypadá to, že se autoři zaměřili na kontrast mladé generace 19 století a 21 století. Našel jsem díky mé nové platonické lásce :oops: , která tam asi nejspíš dělá kompars
    http://www.csfd.cz/film/316589-1864/prehled/
  • příští týden se do toho chci pustit už jsem to zachytil tady http://napoleon-knihy.blogspot.cz/2016/02/1864-miniserie-o-nezname-valce.html
    těším se
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. února 2016
    Taky už o tom seriálu vím poměrně dlouho, ale pořád jsem se k tomu nedostal. Mimochodem je nám tato válka připomenuta také v dánském westernu Salvation, kde je hlavní hrdina (Mads Mikkelsen) veteránem této války.
  • Prosím ne, nechte Wellingovu mrtvolu spát. Supergirl je příšerný seriál sám o sobě, ale tohle... tohle by se mělo ze zákona zakázat =D

http://www.edna.cz/supergirl/clanky/welling-ze-smallville-si-mozna-zahraje-v-serialu-supermana/
  • http://www.edna.cz/defenders/videa/trailer-na-druhou-radu-daredevila-kdy-se-dobry-stane-zlym

1. ten trailer je skvělej
    2. na DD se těším tak moc, že přežiju i toho prudéra v roli Punishera
    3. už v březnu???? to jsem sakra zaspal :D
    4. @Everett_Young to víš DC stojí za prd, Marvel rules... :D
  • omg na Daredevile se těším jak malej :) skvělej serial a o to víc mě zklamala Jessica Jones
  • @DanielSvatoš A tak byla jiná.. někomu ten její psycho styl mohl sedět.. Ale abych řekl pravdu, tak se dívám na tyhle seriály kvůli akci a ne rozboru duše. A fakt že neměla vlastní latexové oblečky mě zamrzel.. Na mě celou dobu působila jak deprimovaná lesba. Kilgrave byl fajn.. Ale aspoň už se srovnalo to hodnocení na csfd, to že JJ ze začátku měla víc procent bylo dost zarážející..
  • tak já nikomu neberu jestli ho to bavilo ale mě přišlo že se tam za 5 dílů nic nestalo a akce žádná
    to že neměla latoxové oblečky zamrzí ale není to hlavní důvod proč se mi to nelíbilo :D
  • sfik napsal(a):

Kilgrave byl fajn.

Jo, ve scénách, kde nebyl s Jessicou Jones =D Ale tak o tom už jsem tu psala.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 22. února 2016
    Tak dnes mě po strašně dlouhé době bavilo TWD. Hlavní zásluhu na tom má samozřejmě motherfucker Ježíš, jsem rád že se jeho coolovost podařilo do seriálu z komiksu dostat tak epicky.
    Rick plus Michonne? Ok, směřovalo to k tomu od čtvrté série, ale pro mě bude odstranění sérialové Andrey prostě navždy chyba. A Ježíšova nabídka k trojce? Top

=D
  • Ježiši, ještě že už se na TWD nekoukám :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já se vždycky podivím, kdo se to kouká na Upíří deníky a pak mi to dojde :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Krisa Ja som si na to po niekoľkých príspevkoch zvykol :D
  • Tip na zajímavé desetidílné dokudrama

http://www.csfd.cz/film/418072-making-a-murderer/prehled/

Upozorňuju, že je to lidi se silným žaludkem a snesou silnou frustraci. Něco takového by člověk čekal od detektivky, ale holt se to skutečně stalo. Máte tu oběť, hrdiny (obhájce) i padouchy (ten hlavní je žalobce, ze kterého jdou až pedofilní vibrace). A je to děsivější než horor.
  • upraveno 26. února 2016
    @svoa00 Ja som sa na to divat nemohla, ale muz tiez odporuca vsetkymi desiatimi.

Sme sa prave bavili o tom, ze ci sa po odvysielani tohto serialu nieco v danom pripade zmeni.
  • @Hildegarda
    Mám dobré zprávy, protože Averyho případu se ujala právnička, která dotáhla do vítězného konce už víc případů nespravedlivě odsouzených a je považovaná za jednu z nejlepších v Americe. Na Averyho neměli jediný přímý důkaz (a ty nepřímé dávaly dohromady leda tak obraz někoho, kdo chce skončit za mřížemi - jako její auto, které nesešrotoval a ještě v něm pro pohodlnost policie nechal viditelné stopy vlastní krve) a ten postup policie i právníků byl rozhodně nestandartní a několik "mužů spravedlnosti" i právníků si koleduje o vyhozov za porušení profesionálních předpisů. O případu Averyho synovce ani nemluvím - do poslední chvíle jsem nevěřila, že by někoho odsoudili na základě později odvolaného doznání, které zahrnovalo neexistující gejzíry krve. Většinu vražd spáchá někdo oběti blízký a tipnu si, že to tak bylo i v tomhle případě. Nedivila bych se, kdyby to byl Teresin bratr. Na nahrávce Teresa zmiňovala, že miluje své "rodiče a sestry" a ta jeho všudypřítomnost u soudů a užívání si zájmu médií bylo... divné. Ale po tak dlouhé době a zmařeném vyšetřování se to už stejně nikdy nedozvíme.
  • Tak mě napadlo, divali jste se někdo na ty nove Akta x? a co na ně řikate?
  • Začal jsem tenhle týden s House of Cards.. No.. Francis je zvíře jen co je pravda...
    jen nevím jestli vražda Russoa nebyla už moc... čekal jsem že ho vydeptá, donutí k sebevraždě.. prostě něco víc humánního než je vražda :D
  • sfik napsal(a):

Začal jsem tenhle týden s House of Cards.. No.. Francis je zvíře jen co je pravda...

jen nevím jestli vražda Russoa nebyla už moc... čekal jsem že ho vydeptá, donutí k sebevraždě.. prostě něco víc humánního než je vražda :D
    No jo. Ľudskosť je omnoho sofistikovanejšia. Zabiť dokáže prakticky hocijaký organizmus, ale spôsoby likvidácie s akými prišlo ľudstvo, nemajú obdobu.
  • @sfik No právě, mě to
    po těch vraždách
    nějak přestalo bavit.
  • upraveno 29. února 2016
    @brbr To množný číslo mě děsí... Zatím jsem u Petera :D

btw. kdo to odnese jako druhý?
    Zoe nebo ta druhá novinářka..? Nikdo jiný mě zatím nenapadá..
  • @sfik Ale to přece nechceš vědět. A přiznávám, že si to úplně napamatuju, protože mě to přestalo bavit. Frank je fakt humus, nějak jsem ho nedokázala překousnout.
  • Tak jsem dal na doporučení kamarádů a dal jsem druhou šanci Spartakovi, i když mě na první pokus brutálně nasral a nedokoukal jsem ani první sérii. Tentokrát jsem to vydržel dokoukat až do konce, i když místy to bylo opravdu utrpení. Od teď se budou dál objevovat spoilery, takže pokud jste Spartaka ještě neviděli, nebo nevíte, jak to s ním dopadlo, tak rozhodně nečtěte dál.

První série:
    První problém byl hned v postavách. Všichni jsou tak trošku postižení a dlouho jsem tam nenašel nikoho, komu bych mohl fandit. Crixus se choval jako idiot (což mu zůstalo až do konce), Spartakus většinu času taky. Batiatus byl prostě jenom přerostlý spratek který nevěděl co dělá. V první sérii jsem si docela oblíbil až Miru, ale ta se objevila hodně pozdě. Jinak škoda, že u Naevie změnili herečku, ta první byla mnohem hezčí než ta druhá. Celá první série se točila tak nějak v kruhu a rozjelo se to teprve se smrtí Varra (což byl mimochodem také neskutečný idiot). Poslední díl byl hodně dobrý.

Druhá série:
    Seriál se konečně někam pohnul a přibyla nová sympatická postava Gannicus (už v Bohové arény) - konečně někdo, kdo nebyl totální buran a ignorant a kdo si získal mé sympatie. Opět to dost kazil pomalý začátek série, nemluvě o všech těch historických volovinách, které to totálně kazili. Ale od doby co Glaberovi konečně hráblo, se to pořádně rozjelo a finále bylo naprosto epické. Co mě mrzelo nejvíc (a opravdu nejvíc z celého seriálu, takhle mě nenaštvalo ani finále), byla smrt Miry (sakra, jsem jediný komu Katrina Law připadá neskutečně hezká?). No, a pak očekávané vypořádání s Ashurem a Glaberem, aby se pro poslední sérii osvobodily od starých postav.

Třetí série:
    Už nebyla tak dobrá. Buranům definitivně hráblo a začali se chovat ještě postiženěji než dřív a to včetně Crixa (ze kterého udělali tvůrci ještě většího vola než předtím) a Spartaka (ze kterého byl zase najednou velký hipík který má vlastně všechny rád). Chápu, že tvůrci je chtěli divákům trochu oddálit, aby ten konec tak nebolel, ale tohle opravdu nebyla dobrá cesta. Nicméně co dobrá cesta byla byl Marcus Crassus. Moje druhá nejoblíbenější postava (první je Mira samozřejmě) a celkově nejlepší postava celé třetí série. Ten chlap byl prostě borec a tak nějak jsem mu přál, aby Spartaka pořádně rozsekal. A taky že jo. To, že Crixus umře předem mi bylo jasné, už podle těch starých filmů i podle dějepisu, ale že to odbudou desetiminutovou scénou postupu na Řím, to bylo opravdu ubohé. Naevia... co ta celou sérii předváděla, to byla opravdu tragédie. Jak byla ze začátku sympatická, tak ve třetí řadě si snad založila nějaký kult militantních feministek nebo co, a toho se držela. Gannicus se tam snažil celou dobu všechny přesvědčit, ale marně, ostatně jako celý seriál. Nicméně Crassovi monology (i dialogy) celou sérii hodně zachraňovali a právě kvůli němu jsem to tak nějak dokoukal. Celkově byla třetí série asi nejslabší. Ale bod navíc za muže s tváří z kamene, jenž dělá to, co musí.

Celkové hodnocení 3* z toho jedna za Katrinu Law a jedna za Marca Crassa. Smrt většiny hlavních postav mi byla úplně ukradená, nikdo z tábora povstalců nebyl nijak zvlášť sympatický. Je to takový seriál u kterého se nesmí moc přemýšlet.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 1. března 2016
    Everett_Young napsal(a):

Je to takový seriál u kterého se nesmí moc přemýšlet.

No tak na tohle se dalo přijít hned při první epizodě a pak se dal ten seriál nesmírně užít. Ale uznávám, že to nemusí být každého šálek, o tom žádná.
    Pokud někdo stále čekal hostorický výklad, tak je blázen (nemyslím tím EY).
    Já Spartaca hodnotím hodně vysoko, protože se mi líbil vizuál, souboje (jejich choreografie a ani nemám problém s chrstajícím kýblem krve) a samozřejmě se mi líbila i většina polonahých vytrénovaných herců :P

Je to stejné jako se 300, kdy mi přišlo hodně směšné, že to někteří zkritizovali, že to není podle historie (kdyby kritizovali, že se jim ten film nelíbí, nebavil je, tak neřeknu ani popel, ale očekávat přepis hostorie, haha).
  • @Krisa Špartakus může být dosti zábavný, pokud člověk přistoupí na hru a nebere to vůbec vážně, pak je z toho slušná guilty pleasure :D nejlepší na tom seriálu jsou "vztahy" a intrikaření, prostě taková R-ková telenovela v kulisách starověkého Říma.

• BenjiBenji so much universe, so little time
    @Everett_Young
    Crassus je super, btw moje představa Stannise.
    To jak stiskne zuby, ta hranatá čelist, to mi u sérialového Stannise právě hodně chybí.
  • @Benji Přesně tohle jsem si u něj myslel taky :-D
  • @brbr Ach.. ani to tak dlouho netrvalo.. Mohl bych to natáčet :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.