TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
http://www.csfd.cz/film/316589-1864/prehled/
těším se
http://www.edna.cz/supergirl/clanky/welling-ze-smallville-si-mozna-zahraje-v-serialu-supermana/
1. ten trailer je skvělej
2. na DD se těším tak moc, že přežiju i toho prudéra v roli Punishera
3. už v březnu???? to jsem sakra zaspal :D
4. @Everett_Young to víš DC stojí za prd, Marvel rules... :D
to že neměla latoxové oblečky zamrzí ale není to hlavní důvod proč se mi to nelíbilo :D
=D
http://www.csfd.cz/film/418072-making-a-murderer/prehled/
Upozorňuju, že je to lidi se silným žaludkem a snesou silnou frustraci. Něco takového by člověk čekal od detektivky, ale holt se to skutečně stalo. Máte tu oběť, hrdiny (obhájce) i padouchy (ten hlavní je žalobce, ze kterého jdou až pedofilní vibrace). A je to děsivější než horor.
Sme sa prave bavili o tom, ze ci sa po odvysielani tohto serialu nieco v danom pripade zmeni.
btw. kdo to odnese jako druhý?
První série:
První problém byl hned v postavách. Všichni jsou tak trošku postižení a dlouho jsem tam nenašel nikoho, komu bych mohl fandit. Crixus se choval jako idiot (což mu zůstalo až do konce), Spartakus většinu času taky. Batiatus byl prostě jenom přerostlý spratek který nevěděl co dělá. V první sérii jsem si docela oblíbil až Miru, ale ta se objevila hodně pozdě. Jinak škoda, že u Naevie změnili herečku, ta první byla mnohem hezčí než ta druhá. Celá první série se točila tak nějak v kruhu a rozjelo se to teprve se smrtí Varra (což byl mimochodem také neskutečný idiot). Poslední díl byl hodně dobrý.
Druhá série:
Seriál se konečně někam pohnul a přibyla nová sympatická postava Gannicus (už v Bohové arény) - konečně někdo, kdo nebyl totální buran a ignorant a kdo si získal mé sympatie. Opět to dost kazil pomalý začátek série, nemluvě o všech těch historických volovinách, které to totálně kazili. Ale od doby co Glaberovi konečně hráblo, se to pořádně rozjelo a finále bylo naprosto epické. Co mě mrzelo nejvíc (a opravdu nejvíc z celého seriálu, takhle mě nenaštvalo ani finále), byla smrt Miry (sakra, jsem jediný komu Katrina Law připadá neskutečně hezká?). No, a pak očekávané vypořádání s Ashurem a Glaberem, aby se pro poslední sérii osvobodily od starých postav.
Třetí série:
Už nebyla tak dobrá. Buranům definitivně hráblo a začali se chovat ještě postiženěji než dřív a to včetně Crixa (ze kterého udělali tvůrci ještě většího vola než předtím) a Spartaka (ze kterého byl zase najednou velký hipík který má vlastně všechny rád). Chápu, že tvůrci je chtěli divákům trochu oddálit, aby ten konec tak nebolel, ale tohle opravdu nebyla dobrá cesta. Nicméně co dobrá cesta byla byl Marcus Crassus. Moje druhá nejoblíbenější postava (první je Mira samozřejmě) a celkově nejlepší postava celé třetí série. Ten chlap byl prostě borec a tak nějak jsem mu přál, aby Spartaka pořádně rozsekal. A taky že jo. To, že Crixus umře předem mi bylo jasné, už podle těch starých filmů i podle dějepisu, ale že to odbudou desetiminutovou scénou postupu na Řím, to bylo opravdu ubohé. Naevia... co ta celou sérii předváděla, to byla opravdu tragédie. Jak byla ze začátku sympatická, tak ve třetí řadě si snad založila nějaký kult militantních feministek nebo co, a toho se držela. Gannicus se tam snažil celou dobu všechny přesvědčit, ale marně, ostatně jako celý seriál. Nicméně Crassovi monology (i dialogy) celou sérii hodně zachraňovali a právě kvůli němu jsem to tak nějak dokoukal. Celkově byla třetí série asi nejslabší. Ale bod navíc za muže s tváří z kamene, jenž dělá to, co musí.
Celkové hodnocení 3* z toho jedna za Katrinu Law a jedna za Marca Crassa. Smrt většiny hlavních postav mi byla úplně ukradená, nikdo z tábora povstalců nebyl nijak zvlášť sympatický. Je to takový seriál u kterého se nesmí moc přemýšlet.
Pokud někdo stále čekal hostorický výklad, tak je blázen (nemyslím tím EY).
Já Spartaca hodnotím hodně vysoko, protože se mi líbil vizuál, souboje (jejich choreografie a ani nemám problém s chrstajícím kýblem krve) a samozřejmě se mi líbila i většina polonahých vytrénovaných herců :P
Je to stejné jako se 300, kdy mi přišlo hodně směšné, že to někteří zkritizovali, že to není podle historie (kdyby kritizovali, že se jim ten film nelíbí, nebavil je, tak neřeknu ani popel, ale očekávat přepis hostorie, haha).
Crassus je super, btw moje představa Stannise.
To jak stiskne zuby, ta hranatá čelist, to mi u sérialového Stannise právě hodně chybí.