TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1271272274276277362

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik Asi tak, postava nemusí být Mirek Dušín, ale musím aspoň částečně její pohnutky a činy být schopen chápat. Bezcharakterní bídáci se rychle omrzí :)
  • @flanker.27 @sfik Vždyť chování Underwooda nebo i těch mafiánu z Boardwalk Empire chápat šlo celkem snadno. :-D Rozhodně více než když nějaká postava má nutkání lidem naopak "pomáhat".
  • upraveno 25. května 2016
    @flanker.27 tak to chápu ale nemyslím si že Narcos nějak glorifikují Escobara ale spíš tam ukazují jak to bylo i když se ze začátku může zdát že je to sympaťák
    a právě na tom je zajímavý ten soubou Escobara který hraje tak jak se mu líbí a protidrogového který můsí dodržovat zákony (i když je sami někdy něco poruší nebo něco zatají jen aby se k němu dostali)
    moje oblíbená postava je plukovník Horacio Carrillo- největší borec v Kolumbii
  • Magister_Peditum napsal(a):

@flanker.27 @sfik Vždyť chování Underwooda nebo i těch mafiánu z Boardwalk Empire chápat šlo celkem snadno. :-D Rozhodně více než když nějaká postava má nutkání lidem naopak "pomáhat".

Chápat a obdivovat to, že Underwood strčí v metru holku pod vlak je celkem rozdíl...
    Magister_Peditum napsal(a):

@flanker.27 @sfik Vždyť chování Underwooda nebo i těch mafiánu z Boardwalk Empire chápat šlo celkem snadno. :-D Rozhodně více než když nějaká postava má nutkání lidem naopak "pomáhat".

Nemusí to bejt nezištný obětavec. "Chápat" - záleží, jak se to použije. Když vnouček pro 500 Kč utluče svojí babičku, já to prostě nechápu no. Možná tedy použiju výraz "musím aspoň částečně její pohnutky a činy být schopen chápat přijímat".
  • House of Cards jsem viděl první serii a jestli někdo vidí Underwooda jako hrdinu tak je magor
  • @DanielSvatoš To jsem neřekl, ale ten váš hate tu fakt nechápu. Zvlášť na stránkách věnovaných Písni. Tam se většina postav chová ještě hůř než Underwood. =D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Já osobně mám tyhle seriály rád, kdy je hlavní hrdina padouch, Dexter, Death Note a pak samozřejmě House of Cards. Chytlo mne to po celé dvě série, musím se dokopat ke třetí. Underwood je podle mne úplně normální politik, přinejmenším většina politiků jsou bezcharakterní bídaci (tady snad jedině ten extrém, že strčí holku pod vlak), ale jinak všechny ty diaolgy na kameru hlavně o rozdílu mezi tím mít peníze a mít moc. A může se nám to nelíbit, ale takhle to v politice opravdu funguje, ostatně pro příklad nemusíme daleko viz. naše poslanecká sněmovna a takové perličky jako láhev od vína nebo Čapí hnízdo :-D BTW: Teď koukám, že ona už je letos i čtvrtá série, to mám teda sakra velký resty.
  • Dexter je samozřejmě skvělej :) tam je jeho motivace celkem jasná a jednoduchá ale pořád víš že je to vrah a není to dobrák ale trochu jsme mu fandil a to hlavně v první sérii
    upraveno 26. května 2016
    @Tyrion Lannister Což o to, já nemám o politice iluze (ani o novinařině, zástupci sedmé velmoci tam vypadají úplně stejně jako politici), jde jen o to, proč se na to dívat :)
  • upraveno 26. května 2016
    @Tyrion Lannister mě na Dexterovi naštvala hlavně stupidní poslední série, ne že by ty předešlé byly geniální, dále jeho polidštění, kdy se úplně zpronevěřili původnímu konceptu seriálu a udělali si z toho telenovelu, koho by nedojímal šťastný páreček sériových vrahů :roll: navíc násilné přidání postavy vševědoucí psycholožky, která zničila předobraz vzniku Dexterova kodexu, bylo velmi hloupou scénáristickou volbou. Dexter měl skončit v base a posledním záběrem celého seriálu, měl být záběr na smrtící injekci.
    @DanielSvatoš Dextera zabilo hlavně natahování sérií, jak to tak bývá, v těch posledních sériích navíc tu jeho charakterizaci hodně zkazili. Jeho oběti jsou kriminálníci, ostatně jinak by se na to nevydržel dívat nikdo. V jedné sérii ale zabije fotografa, který mu stejně jako všechny oběti tvrdí, že je nevinný, a na konci dílu Dex zjistí, že opravdu nevinný byl. Pustila jsem si tu scénu s vraždou znova a byla jsem poněkud rozrušená i jako hororová fanynka :D

• @svoa00 já viděl všechny série a tohle si pamatuju (ale třeba poslední tři serie fakt nevím co se tam dělo už) ten fotograf měl smůlu no :D nejlepší byly asi první tři série pak už to bylo jenom slabší
    třeba tu psycholožku už si skoro nepamatuju jenm snad že mě strašně nudila :D
  • JayJay
    upraveno 26. května 2016
    @DanielSvatoš: Myslím, že věc názoru.
    Za mě 1 super, 2 hodně dobrá, 3 otrava největší, 4 lepší než 3 ale nic moc, 5 super, 6 7 a 8,... no, lepší než 3, a to u 7 ještě pochybuju... :o)
    @svoa00: nevíš, ve které sérii? (A asi díl 4x7, že?) Vraždu nevinného si tam pamatuji jenom tu, jak tam na nějakém záchodku ve vzteku fláknul náhodného příchozího kotvou... Tam teda hodně zamrazilo mě... (5x1 údajně jménem Rankin)
    @Jay http://dexter.wikia.com/wiki/Jonathan_Farrow

Ano, čtvrtá série, sedmý díl. On teda není neviňátko a mlátil modelky kvůli "umění", navíc vraždy měl na svědomí jeho asistent, takže to mohl vědět.
    @Jay já si ty serie už právě moc nepamatuju
    a koho tam fláknul kotvou to si vůbec nevybavuju už vůbec
  • JayJay
    upraveno 26. května 2016
    @DanielSvatoš @svoa00: No já taky dohledával (proto jsem našel 4x7 - kupodivu tohle jsem si vůbec nepamatoval a našel i tu kotvu - pamatuji událost, ale jméno a vzhled jsem netušil)
    Jinak série: 1) Chlaďák 2) Vrah ze zálivu 3) Naprostá tragédie spolupráce s tím návladním 4) Trinity 5) Případ kolem Lumen Pierce 6) Vrah Soudného dne 7) myslím, že byly dvě linky jedna Ruská mafie, druhá taky slabá 8) Mladej Vogel... - moje hodnocení: + 1, 2, 5 a - 3, 7
  • @Jay tak tu třetí mám prohozenou s pátou takže moje hodnocení je stejné jako tvoje: 1,2,5
    ten návladní byl fakt bída ale myslel jsem že tam byl až dýl :) si to budu muset dát znova asi
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Dextera zmrvili už od druhé série, kdy ze sériového vraha, který necítí žádné emoce, ale má je pečlivě nacvičené k předstírání, udělali lusknutím prstů nadržence s intenzivními pocity.
  • Wow, tak to jsem nečekala 8-O
  • se nedivím že to zrušili po tý bídě ve 2. sérii
  • JayJay
    upraveno 27. května 2016
    @Nevada: Nejsem tak kritický, ta pátá série byla super... a popravdě knižní Dexter není o moc lepší (eh co to kecám, třeba příběh s Molochem je totální paskvil a to že Astor a Codyho vychovává tak trochu podle Harryho kódu... no, jsem velmi rád, že to v seriálu nedali)... Mimochodem emoce a pocit není úplně totéž a tato kombinace není úplně nesmyslná - podobně jako s bolestí - říká se, že existuje nějaký práh, kde už "se přepálí obvody" a tělo přestane bolest vnímat (do doby, než se to vrátí "k normálu").
    V podstatě mi přijde, že je celou dobu hnán svými touhami a pocity (třeba touhou zabíjet) a cítí vnitřní uspokojení z dobře odvedené práce, jen to neumí protavit v emoci nebo řekněme vnější prožitek (to je to co hraje téměř celou dobu)... a nezdá se mi, že by ani u někoho takového nemohl být nereálný psychický vývoj... viz ta kotva po smrti manželky, to bych řekl, že je první spontánně prožitá emoce (byť to není úplně košer...).
  • @Jay Jistá věc je, že v posledních sériích už Dexter opravdové emoce má, nepředstírá je. Sice je to hezké téma, ale realistické to není. Mozek lidí, kteří neprožívají emoce, funguje jinak a není to tak, že se můžou postupně naučit emoce prožívat. Mají zafixovaný morální kód a vzory chování a vědí, jak emoci napodobit, ale neprožívají ji. Maximálně by se to snad mohlo změnit operací mozku nebo možná podáváním nějakých hormonů v některých případech.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Jay Já se nedostala za druhou řadu. Zkoušela jsem to 3x, ale pokaždé mi ta změna příliš vadila. Knižního Dextra autor pak taky zmrvil, ale spíš příběhově než ho takhle pokřivit.
    Ano, nepřesně jsem se vyjádřila. Místo "pocity" si tam dosaďte "city", moje chyba.
  • upraveno 4. června 2016
    mě vždycky přišli že Dexterovi pocity nebyly skutečné ale už tak dobře předstíral že se do toho jenom moc vžil :) ale ve skutečnosti nic necítil
  • Miluju film Fargo. Budu milovat i seriál? Nebo první sérii (=děj filmu) nenabízí nic moc nového a můžu rovnou začít koukat na druhou sérii? Dík!
  • @sfik Budeš. A treba vidieť všetko, prvá séria je veľmi voľným pokračovaním filmu. :)
  • upraveno 8. června 2016
    Nedávno jsem koukala na House s dabingem, vindaloo je prý indiánské jídlo a toxoplazma gondii je podle našich překladatelů houba :-k
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.