TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Mně především fascinovalo, jak dnešní tvůrci diametrálně odlišně přistupují k tomu, když
Poprvné to byla rána pěstí a všeobecné odsouzení, zatímco teď... Podotýkám, že ten konec minulé série a Demelzino počínání si tvůrci seriálu víceméně vycucali z prstů, v knize je to celkem dost jinak, realističtěji i s podstatně lepšími dialogy i psychologií postav. Aneb nejlepší je na seriálu vždycky to, co věrně kopíruje knihu.
štve mě jak má Demelzu na háku
přijde mi že George je vlastně mnohem zajímavější postava
Ale Ed zůstává, i když jsem na MiB byl alergickej :)
Super! Jsem ráda, že se na adaptaci Dobrých znamení bude podílet i jeden z autorů a doufám, že minisérie bude věnovámu tomu z nich, který už není mezi námi. David jako na Zemi domestikovaný démon Crowley...
Jo, nemohla jsem odolat, abych ten obrázek nepostnula :D
Když tak místo neexistující čtvrté doporučím starší Sorkinův kousek Studio 60 on the Sunset Strip. Stejně skvělé postavy se skvostnými dialogy a zajímaví herci. Některé postavy byly předobrazem i pro hrdiny Newsroomu.
http://www.serialzone.cz/serial/studio-60/
@Benji Tak vůči Dobrým znamením mám svoje výhrady, ale je v nich spousta skvělých nápadů (často podaných ne nejlepším způsobem nebo nedotažených do konce - ačkoliv přiznávám, že už je to dost let, co jsem knížku četla). Ale to spřátelené andělsko-démonské duo má obrovský potenciál a oba herci jsou skvělí. Tennantovi ta role bude sedět, však Crowley by měl být spíš jako Lucifer ze stejnojmenného seriálu než cokoliv jiného. A anděl nebude zase tak úplně svatý :)
Oproti ostatním seriálům ze série tomuhle pomáhá méně dílů, víc hlavních postav, které navíc spolu skutečně fungují. Logicky Daredevil a IronFist (protože s Hand jsou propojeni mnohem víc než zbylí dva Defendeři) do děje pasují jako prdel na hrnec. Na druhou stranu Luke je hodnej pacifistickej neprůstřelnej nigga a Jessica má kocovinu a všichni kromě ní umí kung-fu se tam trochu nechápavě motaji (obzvlášť Jessica) ale je zábavné sledovat jak jsou do děje vtaženi nedobrovolně a jak nachází týmového ducha. Ve skutečnosti sledovat Jessicu mě bavilo víc než DD a IF ..
Zatím nejradši ze série mám 1.sezonu Daredevila.. Defenders jsou hned za ním :)
A když si na záporačku pozvete Ripleyovou tak to je dobrý, její Alexandra mě bavila :)
Jessica Jones mala dobrého záporáka ale 0 choreografiu, chápem že ten seriál bol o niečom inom, ale pre mňa príliš silné tlačenie na GIRL POWER nôtu. Každí jeden chlap v tom seriály bol buď to vrah/zradca/zabijak. Horší seriál v tomto smere bol už len Agent Carter.
Cage a Fist boli proste zlé seriály ale pozrel som si ich pretože som vedel, že budem pozerať Defenders a chcel som všetkému chápať. Čiže som pretrpel 2 seriály aby som trpel pri Defenders.
1. Choreografia - potrebujeme 5 strihov aby sme videli jeden úder, všetko je pomalé a umelé. Absolútne som sa strácal v tom kto je aký silný. Striedali sa situácie, kedy v jednej scéne bol Luke Cage nepriestrelný a v druhej scéne ho random henchman dokázal zložiť. Jessica dokáže udvihnúť auto no random henchmani s ňou nemajú problém (ako kedy samozrejme).
2. Sigourney Weaver - aka ako najzbytočnejšie využiť najväčšiu hviezdu, ktorú sa nám podarilo pre seriál získať.
3. Hand? Počkaj toto je tá istá Hand proti ktorej bojoval Daredevil? Tá Hand, ktorá ma k dispozícií ultra super Ninjov, ktorí si dokážu stíšiť buchot srdca a hlasitosť dychu, tí ninjovia ktorí mali aj kostýmy? Ah fuck it dajme tam random týpkov v nohaviciach a tričku, ktorých nebude mať problém zbiť ani Clair. A chlapci nezabudnite že ak máte samopale strieľajte len na toho veľkého nepriestrelného černocha.
4. MCU - tak je toto súčasť MCU alebo nie? DD1 mal pár narážok na Thora/Ironmana/udalosti z Avengers 1. V Civil War si UN vyžiada, aby ľudia so superschopnosťami podpísali akúsi zmluvu inak sa z nich stanú "vydedenci" a zavrú ich do super väzenia, ktoré máme možnosť vidieť v Cpt 3 - Civil War. Uhm prečo nemá vláda záujem riešiť Luke Cage a Jessicu Jones? Mám pocit že ich super schopnosti sú verejne známe, aspoň určite tie Lukove.
Prečo Avengers neriešia Hand? Hand je presne to isté čo Hydra - tajná spoločnosť, ktorá chce ovládnuť svet. Ak niekto vyvolá umelé zemetrasenie v New Yorku (kde je Stark Tower) nikto z Avengers si to nevšimne? To má Disney fakt tak veľký problém aspoň TROCHA prepojiť ich movie a tv show svet?
Aby som nebol úplne negatívny tak sa mi páčila ta akčná scéna kde prvý krát bojovali všetci 4 pokope a pár dialógov medzi hlavnými postavami. Inak to pre mňa bolo na rovnakej úrovni ako Luke Cage a Iron Fist.
A tu registraci superheroes tam aspoň okomentovali.. Krom toho je dost možný že Jessica a Luke registrovaní jsou. Proto DareDevil zůstává jako jedinej v anonymitě.
Jinak ze seriálů mě bavil asi nejmíň IronFist. Luke (kterýho jsem teda dokoukal až minulej týden) mě překvapivě bavil - překvapivě mě hodně bavil ten nigga style.