Pc gaming(xbox, ps)

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)

CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:

Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma

Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas

Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII

Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)

Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D

A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2

Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2

A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
1115116118120121172

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Je zajímavý, že když hraju jinde a nemíchám se do toho, tak švédi velice rychle dobudou Kodaň a Dánům zbyde jen Island :)
    škoda že za Dány se hrát nedá, za ty bych si to právě zahrál rád.
  • @flanker.27 Můžeš zkusit tohle http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?350349-EMPIRE-TOTAL-FACTIONS-(Last-updated-17-08-2011)

Osobně jsem to nezkoušel, ale mělo by to dánsko zprovoznit :)
  • Pokud funguje ta hra na stejném principu jako předchozí díly, stačí přepsat pár řádků v configu a všechny frakce budou přístupné. Spíš se mi líbí způsob vznikání nové frakce na způsobu rebelie, dánům se vzbouřilo norsko a vytvořilo samostatný stát, zajímalo by mě jestli by takhle dokázaly vzniknout i české země. Mám dojem že už to tak bylo v Rome: Barbarian invasion.
  • upraveno 1. října 2014
    @Blackfish V rome: BI se jednalo pouze o určité národy. co se týká přepisování configu, tak u medievalu a rome to funguje, nicméně v napoleonu jsem to již musel módovat a empire je na tom podobně (myslím).
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Blackfish Česká země tam není na ty v TW tradičně s...u
    http://wiki.totalwar.com/w/Factions_in_Empire:_Total_War
  • @Montezuma3 v rome II jsou Bójové :)
    @Blackfish V datadisku Medieval II: Kingdoms takhle mohlo Norsko vzniknout taky. V Empire ještě podobně může vzniknout Afghánistán. Ale tam to většinou zaplaví Indové, kteří jsou tam naprosto přepísknutě silní, jediné, jak jsem zastavil indickou invazi, bylo hrát za Rusko.
    @Gorgloj Díky za link, tušil jsem, že nějaký mod bude, ale vždycky sjem byl v jejich používání zdrženlivý. Akorát u Rome jsem hrál i Total Realism.
    No podle wiki mohou v Empire vzniknout tyto země.
    Afghanistan, Gran Colombia, Greece, Hessen, Hungary, Ireland, Mamelukes, México, Naples & Sicily, Norway, Punjab, Québec, Scotland, United States

Pamatuji si, že v medieval 1 byla jen jedna takováto frakce. A bylo docela vzácné na ní narazit. Já z toho měl hrozné vánoce když se mi na mapě vedle Francie zjevilo Burgunsko. Pak mě bavilo zjišťovat, jaké všechny další skryté frakce ve hře ještě jsou :-)
  • upraveno 1. října 2014
    Dneska má bejt novej trailer na kingdom come.
  • Kdo si chce zahrát za České království a netrvá na vložce s bitvami, pro toho je vhodnější konkurenční série „Europa Universalis“.
  • M1on napsal(a):

Dneska má bejt novej trailer na kingdom come.

A už je to venku.
  • JoeGyry napsal(a):

@Dlady Válku prastarých chváli každý ja som čítal jednu knihu ktorá vlastne bola o ničom ale hl. postava bola Jaina. Prestal som to čítať asi v 3/4 knihy pretože sa tam fakt nič nedialo. V ďalšej knihe bola hl. postava Thral a bol tam vlastne popis toho ako sa z gladiatora stal vodcom klanu. Neskutočná nuda mal som to na dovolenke a asi len preto som to aj vydržal do konca keďže na pláži nebolo čo robiť.
    Klincom do rakvy alebo tzv tri krát a dosť bola jeho kniha s drakom v názve možno Dračí rytier kto vie. Pripomínalo mi to moje pokusy písať knihu keď som mal 14 rokov. Maximálne tuctová postava a každá, doslova KAŽDÁ kapitola musela mať nejaký súboj, bitku, duel proste niečo kde by hrdina znova a znova vyhral a porazil oponenta. Ani túto knihu som od majstra Knaaka neprečítal a hoci Válku prastarých chváli každý, ja sa budem riadiť Vaasom

Já vím, že už jsou to víc jak dva měsíce, ale prostě mi to nedá :-D Ta knížka o Jaině bude asi Kruh nenávisti a tu Knaak opravdu nenapsal (napsal ji nějakej Keith R. A. DeCandido, o kterým jsem později ani už neslyšel). Navíc byl právě Kruh Nenávisti považován za nejhorší díl z první sedmičky knížek (to dokázal trumfnout až Příliv Temnoty).
    Druhou knížkou, kterou popisuješ, je Vládce Klanů od Christie Golden. To je samozřejmě nuda na ntou pro člověka, co ten příběh zná + navíc velké mínus za to, že Thrall je tak dokonale kladná postava, což se prostě do knihy moc nehodí.
    No a nakonec zmiňuješ asi Den Draka. To teda opravdu napsal Knaak, pravda. U Knaaka mě trochu irituje jeho obsese s draky, musí je mít prostě všude, viz názvy jeho knih. Jak píše Blackfish, tak to není kdovíjaká kvalita (je to ostatně psaní na zakázku), ale číst se to dá. Taky hodně záleží na překladateli a ten český, který dělal Netolička, byl opravdu dost povedený.
  • @GemSignor Knihy na základě her stojí obvykle za pendrek píšou to druhořadí autoři, kteří jsou najmuti herní společností.
  • @M1on : Celkem mě mrzí, že v Alphě nebude soubojový systém. Na ten jsem se opravdu těšil. Ale trailer vypadá moc hezky a nová hudba je taky dobrá. S tím skladatelem, co si ho našli, nešlápli vedle.
  • @Velbloud Já se netěšim na nic možná tak v budoucnu na novej počítač. :-)
  • @M1on: Já se utěšuju tím, že když jsem rozjel nového Thiefa, tak snad to utlačí ještě i tohle.
  • Na Steamu ve slevě Crusader Kings II
    - nehrál jsem ještě ani jedničku, mohl by mi to někdo doporučit?
  • @Blackfish: Taky, je to výborná hra. Typicky Paradoxí. :-)
    Už probíhá volba šesté frakce. Inferno vs Dungeon
  • @Blackfish
    Crusader Kings II je dost specifická hra. Hra za panovníka dává řadu možností, které by u hry za stát nedávali smysl a strategie je tak doplněna o trošku RPG. Trochu mně ale frustrovalo periodické přicházení negativních traitů, nebo ztráta pozitivních. Řešil jsem načtením starší pozice, ale občas to bylo zdlouhavé. Předpokládám, že snahy o zhoršení mých panovníkům byly kvůli jejich kvalitám, a že hrát za nedochůdče, tak je tomu naopak.
    Základem dlouhodobé strategie je jinak kvalitní potomstvo, to dá fušku, pohlídat si, aby z nich nevyrostl nějaký budiž k ničemu.
  • Jenom pro doplnění (asi už jste si všimli), tak na steamu právě běží víkend slev u Paradoxu. Nejenom Crusader Kings, ale i EUIV, Cities in motion a Hearts of iron jsou s velmi sympatickými slevami.
  • Nééééééé Inferno prohrává
    upraveno 6. října 2014
  • @M1on: Nj, Dungeon je tam odjakživa, pekelníci jsou proti němu rybízové ;-) I když netuším, zda jim vůbec ještě zůstaly nějaké původní jednotky. Hádám, že takoví Minotauři by mohli..
    @Ugla V šestkách mají minotaury, oči zla, mantikory a černé draky.
    A podle dnes zveřejněného popisu království temných elfů. Žijí v hlubinách Ashanu i troglodité. Takže se možná vrátí i zelení slepci s kopím. :-)
  • @Montezuma3 Trailer mají pěknej. Mě to přestalo bavit hnusný nepřehledný menu, čekací fronty na simulátor bitvy 5 vs 5 a nudná hrátelnost můj subjektivní názor
    Tak takhle posraného SVKFrankensteina jsem ještě neviděl :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.