Pc gaming(xbox, ps)

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)

CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:

Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma

Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas

Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII

Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)

Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D

A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2

Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2

A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
1136137139141142172

Komentáře

• MGS jsem taky nikdy nehrál ale humbuk kolem toho byl veliký a na koupi nepomýšlím
    a trochu mi o tom řekni já slyšel jen chválu tak to bude osvěžující :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @DanielSvatoš Jediné co potřebuješ vědět o MGS5 je: Pustit si první tři minuty ze soudtracku a pak asi ještě 15. minutu. Vyhledat si na YT "MGS5 Rain Dance Scene" aby jsi věděl kdo je to Quiet a proč jsou z ní někteří MG fanoušci tak na větvi a to je asi tak všechno :)
  • Rain Dance jsem viděl a připadalo mi to trapný :D jako až do tý míry že bylo trapně i mě :D ale proti gustu...
    Jestli jsem to z těch pár videí co jsem viděl pochopil správně, tak ona má nějakou super nano-kůži nebo co, a cachtání ve vodě ji asi dělá fajn, nebo co. Ale i tak je to pořád dost debilní scéna.
    Jo a na konci je ještě scéna, ve které ji nějaká banda zmlátí, znásilní a utopí. Ale holka to nakonec nějak rozchodí a ještě z nich nadělá paštiku.
    :D
  • to jsem viděl taky bylo to nějaké video "10 okamžiků MGS V"
    génius mistra Kojimy mi prostě nějak uniká :D ale soundtack určitě dobrej
  • jinak nehraje ještě někdo Crisader Kings 2 ?
  • @DanielSvatoš: Krátká "recenze" MGS.
    Do popisu příběhových tajů se moc pouštět nebudu, protože pokud je tady nějaký fanoušek té série, tak by mě jako naprosto nepolíbenou osobu asi ukamenoval. Začáteční prolog, který má mimo jiné dobře hodinu, ve mě vyvolal rozporuplné pocity. Psychedelická slečna levitující v plynové masce a hořící humanoidní příšera, která bez obtíží sundá tank, ale lze ji zastavit hasicím přístrojem, ve mě vyvolala pocity, které moje babička shrnovala pod pojmem "fantasmagórie". Po tomto úvodu pro mě bylo dost překvapivé, že je to vlastně poměrně standardní akční hra. Svět je obrovský, všude spousty Rusů, Afričanů a dalších "cílů" a prakticky neomezené možnosti k jejich tiché či hlasité likvidaci. Jako open-world sandbox hra skutečně funguje skvěle. Optimalizace je na úrovni, se kterou se u titulů této velikosti dnes tak často nesetkáte. Plnění jednotlivých misí je alespoň ze začátku poměrně zábavné (později naopak velmi repetitivní). Jako zabiják a žrout času to taky funguje. Ale příběh? Ve spoustě recenzí vyzdvihují právě Kojimovo scenáristické umění jako tu přidanou hodnotu, které ze hry skvělé dělá hru výjimečnou. Já mám odehráno asi 50 hodin a cca 50% hlavní příběhové linie. Nic, co by na mě působilo jako originální scénář, jsem zatím ve hře neviděl a popravdě řečeno je mi hlavní příběhová linka celkem u zádele. Rozhodně to není to, co by mě motivovalo pustit hru znovu. V momentě, kdy se mi podaří odemknout ve vývojovém stromu poslední sniperku, asi nebudu mít důvod ve hře pokračovat. Takové hodnocení zní asi vzhledem k času, který jsem v tom utopil poměrně přísně, ale jsem holt masochista, který dohrál i AC Unity, přestože to byla po příběhové stránce ubohost (jak se ostatně stává u AC pravidlem).

A tím se dostávám k druhé otázce a to je, čím budu pokračovat. CK2 mám pořád na disku a minulý týden jsem si ve slevách na steamu koupil poslední expanze, které mi ještě chyběly. Takže až do vydání Krve a vína budu pokračovat v budování vikingského království s občasnými odskoky k Naval Action (při restartu světa mi sebrali loď a tím mě trošku nasrali:-)).
  • no tak to já četl dost podobné věci - hlavně tedy že to je příběhově slabé
    jinak v CK2 se mi podařilo znovunastolit Římskou Říši a sjednotit obě větve ktřesťanství (pod orthodoxní samzřejmě) a to je asi můj největší úspěch v této hře
    teď hraju za přemyslovce (začal jsem kolem roku 1300) a snažím se vybudovat další říši a vyhladit Piastovce kteří jsou rozmnožení jak králíci :D
  • @DanielSvatoš Gratuluji, jak se ti to povedlo? Párkrát jsem měla nápad, že si začnu něco s náboženstvím (třeba stát se kacířem a rozšířit to do celé Evropy :other:), ale nikdy na to nemám odvahu, protože mi pak zčervená celá mapa a nechce se mi s tím prostě drbat :D Takže si radši v klídečku udržuji dobré vztahy s okolím, pokud mě zrovna nenaštvou, a snažím se dotáhnout hru "do konce" - kdesi jsem četla, že když udržím dynastii naživu 400 let, tak prý vyhraju. No už jsem blízko, tak uvidím, co je na tom pravdy.
  • musíš si udělat systém já si dal prostě pozor abych udržoval vazali spokojené a jednou za vládu jsem změnil nějaký zákon k mému prospěchu a pak je zase uplácel a podobně a co se týče válek tak to není těžké protože kolem jsou většinou "nevěřící" tak jim mužeš zabírat rychle velká uzémí ale samozřejmě nezapomínat na konverzi těchto zemí :D a hlavně je důležitá výchova dětí na tom jsem si dal záležet - a vůbec nejlpší je když se ženíš/vzdáváš za postavy co jsou geniální :) když se geniální narodí dědic tak je to jednoduché :D jednou se mi narodila holčička geniální a kluk jenom "chytrej" (quick) tak jsem holku nikam neprovdával a když nastoupil ten kluk tak se ji svedl :D ano nechutné ale děti byli geniální :D
  • @DanielSvatoš Jo, potomstvo už mám zmáknuté. Nejvíc mě teď naštval můj dědic, když zcela legitimizoval svého hloupého (nevím, jak přesně se to jmenuje, ale je to modré srdíčko) bastarda a geniální dítě dal zavraždit. Nepochopila jsem. Naštěstí má ještě jedno.
  • @DanielSvatoš. Já jsem naopak za Piastovce obnovil Vendelské impérium (nebo tak nějak se to jmenovalo), tak jsem ale leadera poslal do bitvy, kde dostal šlupku do lebeně (wounded) a dalších 20 let jsem si neškrtnul. Sice byl praštěnej, ale měl tuhý kořínek. :-) Pravda je, že zatím jsem nevíc herního času strávil u toho Westerosího modu. Za Tommena jsem se dokonce dostal až k válce s Jinými (Cersei jsem dal domácí vězení a hned to všechno fungovalo jinak).
  • Velbloud napsal(a):

Za Tommena jsem se dokonce dostal až k válce s Jinými (Cersei jsem dal domácí vězení a hned to všechno fungovalo jinak).

Ty jo, to jde? 8-O A to byl Tommen ještě naživu? Tu dobu jsem hrála taky (i když ne za něj), a tak akorát přišla zima a Daenerys.
  • @CervenKa tak to je ten dědic docela hňup :D jinak dítě může být imbecil (v srdíčku je "1+1 ?") nebo jen pomalej (tam je ta hlava a otazník)
    když se mi narodí hloupý, ošklivý nebo jinak poškozený dítě tak z něj udělám kněze nebo odejde k nějakému řádu :D
    @Velbloud to imperium se právě teď snažím obnovit :) na westeros modu se mi líbí že tam je mnohem více takových "osobních" rozhodnutí a celkově tam je více takových vychytávek ale do hry zakladní hry se dá dát spousta jinych malych modu takže jsem si to docela vymakal (třeba mnohem širší možnosti mučení a mrzačení vězňů :D )
  • @CervenKa: Já jsem si ho hýčkal, takže se dokonce dožil jakés takés dospělosti. Opřel jsem se o spojenectví s Macem a když se mi podařilo zlikvidovat vylodění Gryfa, tak mi postupně Dornové i Tyrelové složili vazalský slib. Z ničeho nic se ke mě začali přidávat i další lordové a najednou jsem skutečně vládnul (což se asi chudáčkovi Tommenovi nepodaří...). No a když jsem si řekl, že bych konečně mohl zamést s Jinými, tak jsem na zaútočil a nevím z jakého důvodu ode mě zase všichni vazalové odpadli (asi nějaký skript). To mě tak nas/štvalo, že jsem s tím seknul. :-)
  • když začne válka tak vazalové jsou samostatní jakoby na cgvilku ale po válce se automaticky zase přidají zpět :D
  • No mě zmátlo, jak se pořád měnila ta politická mapa. A taky jsem se vzteknul, když jsem dostal vlasnost "tyran". Já, takovej hodnej laskavej klouček. :-)
  • jo to mě to tyranství taky štvalo bylo to za tokový neškodný věci a všichni tě pak nesnášej a říše se nedá udržet :D
  • @DanielSvatoš no, má 1+1 :( Kněze z něj chci taky udělat, jestli mi to hra dovolí, je druhý v nástupnictví.
    @Velbloud Tak Jiní se mi teda nestali. Ale nejvíc mě dostalo, když si takhle vládnu sjednocenému Západozemí jako nějaký Aegon (potomek Daenerys), a ve Starém Městě se vylodí Aztékové :D
  • tak zase u imbecilu je dobrý že nebudou dělat později problémy protože jsou neschopný :D navíc u holek to nevadí tu někde provdáš a je to :) já obvykle dávám volitelné nástupnictví (elective monarchy) takže když je první nějak poškozený tak můžu zvolit někoho jiného třeba i bratra jestli nemám ani kluka
    CervenKa napsal(a):

Ale nejvíc mě dostalo, když si takhle vládnu sjednocenému Západozemí jako nějaký Aegon (potomek Daenerys), a ve Starém Městě se vylodí Aztékové :D

Hustý! To v CK2 jde? Jako malej jsem vždycky marně hledal hru, ve které bych za ně mohl hrát a měl bych možnost je dotáhnout až do průmyslové revoluce a pak se vylodit na Pyrenejském poloostrově a nakopat těm španělákům prdel.
  • Aztékové se v CK2 můžou vylodit ale musíš mít to DLC koupené a hrát za ně přímo nejde - ale hra jde trochu obechcat takže si mužeš dát libovolnou postavu a až se vylodí tak to uložíš na při načtení mapy si můžeš vybrat je
    a nebo jestli za ně chceš hrát přímo tak si zahraj Europa Universalis IV tak se hraje do roku 1820
  • @Monte Karstark: Nebo pokud si chceš realizovat tyto touhy, tak zkus Civilizaci 5. Tam jsou jak Španělé, tak Aztéci a když to dotáhneš dost daleko, tak dojde i na tu průmyslovou revoluci po indiánsku. :-)
  • Jinak před cca 14 dny jsem zkoušel i Zaklínačí mod pro CK2. Samo o sobě to vypadalo úžasně (hrál jsem za trpajzlíky z Mahakamu), ale strašně nestabilní. Většinou to 5 minut po startu spadlo ať jsem dělal, co jsem dělal.
  • upraveno 13. února 2016
    někdy záleží jestli ta verze modu je aktuální pro hru kvuli patchi ktere tam vyvojaři přidavaji
    @Velbloud Taky to byla první frakce za kterou jsem v Civ5 hrál :-) Ale to tam španěle tenkrát ještě nebyli. Musel jsem se spokojit s tím, že vypelášim kožich alespoň francouzům, japoncům a peršanům :D
  • upraveno 14. února 2016
    tak vytvořil právě jsem Wendish Empire :) velká přemyslovská říše je dokonána a teď se ještě nějak vetřít na uherský trůn :D
  • @DanielSvatoš: To s těmi verzemi jsem zkoušel (měl jsem nainstalované různé bety ze steamu), ale bez úspěchu.
    Hra mě moc neláká, ale trailer dobrej :-)
  • @Monte Karstark: Já mám docela strach, že to bude celé vypadat jako ty ujeté vyhulené pasáže ze čtvrtého dílu (nejnudnější část hry), takže to si odpustím.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.