Pc gaming(xbox, ps)
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)
CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:
Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma
Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas
Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII
Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)
Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D
A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2
Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2
A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:
Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma
Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas
Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII
Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)
Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D
A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2
Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2
A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
a trochu mi o tom řekni já slyšel jen chválu tak to bude osvěžující :)
génius mistra Kojimy mi prostě nějak uniká :D ale soundtack určitě dobrej
Do popisu příběhových tajů se moc pouštět nebudu, protože pokud je tady nějaký fanoušek té série, tak by mě jako naprosto nepolíbenou osobu asi ukamenoval. Začáteční prolog, který má mimo jiné dobře hodinu, ve mě vyvolal rozporuplné pocity. Psychedelická slečna levitující v plynové masce a hořící humanoidní příšera, která bez obtíží sundá tank, ale lze ji zastavit hasicím přístrojem, ve mě vyvolala pocity, které moje babička shrnovala pod pojmem "fantasmagórie". Po tomto úvodu pro mě bylo dost překvapivé, že je to vlastně poměrně standardní akční hra. Svět je obrovský, všude spousty Rusů, Afričanů a dalších "cílů" a prakticky neomezené možnosti k jejich tiché či hlasité likvidaci. Jako open-world sandbox hra skutečně funguje skvěle. Optimalizace je na úrovni, se kterou se u titulů této velikosti dnes tak často nesetkáte. Plnění jednotlivých misí je alespoň ze začátku poměrně zábavné (později naopak velmi repetitivní). Jako zabiják a žrout času to taky funguje. Ale příběh? Ve spoustě recenzí vyzdvihují právě Kojimovo scenáristické umění jako tu přidanou hodnotu, které ze hry skvělé dělá hru výjimečnou. Já mám odehráno asi 50 hodin a cca 50% hlavní příběhové linie. Nic, co by na mě působilo jako originální scénář, jsem zatím ve hře neviděl a popravdě řečeno je mi hlavní příběhová linka celkem u zádele. Rozhodně to není to, co by mě motivovalo pustit hru znovu. V momentě, kdy se mi podaří odemknout ve vývojovém stromu poslední sniperku, asi nebudu mít důvod ve hře pokračovat. Takové hodnocení zní asi vzhledem k času, který jsem v tom utopil poměrně přísně, ale jsem holt masochista, který dohrál i AC Unity, přestože to byla po příběhové stránce ubohost (jak se ostatně stává u AC pravidlem).
A tím se dostávám k druhé otázce a to je, čím budu pokračovat. CK2 mám pořád na disku a minulý týden jsem si ve slevách na steamu koupil poslední expanze, které mi ještě chyběly. Takže až do vydání Krve a vína budu pokračovat v budování vikingského království s občasnými odskoky k Naval Action (při restartu světa mi sebrali loď a tím mě trošku nasrali:-)).
jinak v CK2 se mi podařilo znovunastolit Římskou Říši a sjednotit obě větve ktřesťanství (pod orthodoxní samzřejmě) a to je asi můj největší úspěch v této hře
teď hraju za přemyslovce (začal jsem kolem roku 1300) a snažím se vybudovat další říši a vyhladit Piastovce kteří jsou rozmnožení jak králíci :D
když se mi narodí hloupý, ošklivý nebo jinak poškozený dítě tak z něj udělám kněze nebo odejde k nějakému řádu :D
@Velbloud to imperium se právě teď snažím obnovit :) na westeros modu se mi líbí že tam je mnohem více takových "osobních" rozhodnutí a celkově tam je více takových vychytávek ale do hry zakladní hry se dá dát spousta jinych malych modu takže jsem si to docela vymakal (třeba mnohem širší možnosti mučení a mrzačení vězňů :D )
@Velbloud Tak Jiní se mi teda nestali. Ale nejvíc mě dostalo, když si takhle vládnu sjednocenému Západozemí jako nějaký Aegon (potomek Daenerys), a ve Starém Městě se vylodí Aztékové :D
a nebo jestli za ně chceš hrát přímo tak si zahraj Europa Universalis IV tak se hraje do roku 1820