Pc gaming(xbox, ps)

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)

CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:

Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma

Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas

Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII

Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)

Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D

A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2

Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2

A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
1166167168169171

Komentáře

• Tá skladba je fakt krásna.
  • MonteKarstark napsal(a):

@svoa00 Hlavně tam bojují Draci proti Cthulhovinám. I když teda zatím jen v intru.
    A ta postava o které píšeš je drow. Takže něco jako temný elf.

Tak já jsem myslela Astariona, což rozhodně není temný elf, je to "high elf" přeměněný v upíra (dlouhý ošklivý příběh). Jako kdybych tu hru hrála, tak ho tahám všude s sebou, páč je z doprovázející party rozhodně nejzábavnější :D

Hráč: "Parto, všimli jste si těch mrtvých zvířat s prokousnutým krkem kolem v posledních pár dnech? Myslím, že poblíž je upír."
    Astarion (s červenýma očima a tesáky): "Proboha nestraš, kde?"

Když mu jdeš říct "dobrou noc" jako poslednímu z tábora:

Když mu zakážeš krmit se na myslících tvorech:

Když s ním flirtuješ:

A jak zdraví tvojí postavičku, když si s ním začneš romanci:

Jestli ten dabér takhle umí mluvit v reálu, tak se snad nevyhrabe z hromady kalhotek :D

• Aviv napsal(a):

Tá skladba je fakt krásna.

Tady je cover, kde ta holka zpívá jako siréna. Nebo jako parazit, co máš v hlavě a snaží se tě utišit, zatímco přebírá kontrolu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 9. února 2021
    Aha, tak ty to znáš dokonce lépe než já, a to v té hře mám nahráno 16 hodin. I když polovina byla v editoru postavy. :D Já jsem si do teď myslel, že je to drow a on je to upírek. Já ho vlastně moc neznám, protože jsem ho do party skoro nebral. A hlavně jsem tu první kapitolu ještě ani nedohrál. =D
    Divinity Original Sin 2 co dělali Lariani předtím měl taky skvělou hudbu.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @svoa00 Já si nemůžu pomoci, ale já slyším Rimmera. No, možná spíš Eso Rimmera. Nemůžu se té představy zbavit :D
  • @Krisa Můžeš rovnou říct, že zní jako anglický snob :D Ale občas mluví i vážných tónem.

Aha, tak ty to znáš dokonce lépe než já, a to v té hře mám nahráno 16 hodin. I když polovina byla v editoru postavy. :D Já jsem si do teď myslel, že je to drow a on je to upírek. Já ho vlastně moc neznám, protože jsem ho do party skoro nebral. A hlavně jsem tu první kapitolu ještě ani nedohrál. =D

Tak on to není žádný utajený fakt, je z už v ofiko popisu postav, které tě můžou doprovázet. Je to takový "token evil teammate", i když je na debatu, jak moc zlý vlastně je. Pokud chceš hrát zlou postavu, tak tě za to kritizovat nebude. Pokud chceš hrát hodnou postavu, tak to je takový ďáblík na rameni. Ale můžeš s ním vycházet, i když konáš jenom dobro, vadit mu bude hlavně to, když budeš bezdůvodně riskovat vaše životy. Je docela vtipné, že všichni z party očividně mají nějaké temné tajemství, a v případě Astariona to zjistíš jako první, takže víš, na čem jsi.

No a trochu spoilerů.
    Ve hře ti o sobě řekne, že upírský potěr, ne pravý upír. Pravý upír je jeho pán Cazador, který ho přeměnil. Posledních dvě stě let Cazadorovi otročil tak, že sváděl různé lidi a přiváděl mu je k večeři. Sám z toho měl akorát krmení na krysách. Předtím byl v magistrátu Baldur´s Gate a jednou ho skoro zabila skupina lidí (Gurové), co nesouhlasili s jeho prací, ale objevil se Cazador a nabídl mu, že ho může zachránit. Tu doložku o otroctví nezmínil. Co ti pochopitelně neřekne a já to vím jenom z YT komentářů, je fakt, že Gurové ho napadli, protože je a jiné lidi falešně odsuzoval a oni skončili u Cazadora a jeho klanu (proč to vůbec dělal, to nevíme). Když už to začalo být moc očividné, Cazador na něj ušil boudu. Takže těch dvě stě let otročení bylo docela karmických, i když jako hráč bych ho určitě nedokázala Cazadorovi jenom tak předhodit zpátky.

svoa00 napsal(a):

Můžeš rovnou říct, že zní jako anglický snob :D Ale občas mluví i vážných tónem.

Ne, já v tom vážně slyším Rimmera, česky mluvícího Rimmera :D
  • @Krisa No jo, vím, co tím myslíš :D V tomhle případě spíš Eso Rimmer, akorát to bravado je tu takový obraný reflex.
    @svoa00 OK, jdu pro humrový koktejl :D

Divinity Original Sin 2 co dělali Lariani předtím měl taky skvělou hudbu.

Súhlas. Teď si opakovaně jedu tu poslední - Divine's lament. Borislav Slavov je po čertech dobrý.
  • docela překvapení

Mohli by zremástrovat první Medieval. To bych byl víc happy.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Sol Invictus! :)

No, na to se podívám, starý Řím mi nechodí na současném stroji a dvojka mě nějak ukrutně nebavila. Snad tam bude i Barbarian invasion, bránit Řím proti vpádu hord a likvidovat křesťany byla moje oblíbená zábava :) (a hlavně to byla suverénně nejtěžší kampaň co jsem kdy v total waru hrál).

Za remaster Medieval II bych se ale taky nezlobil.
  • Barbarian Invasion i Alexander tam bude

jo a jestli máte původní Rome zakoupený na Steamu tak máte 50% slevu na remaster
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @DanielSvatoš nezda sa vam ale, ze tych remastrov je v poslednej dobe nejak vela a zabuda sa inovovat?
  • pro vývojáře to jsou lehce vydělané peníze, to je ten hlavní důvod proč to dělají
    upraveno 26. března 2021
    Tak hráčská komunita zestárla a je tu spousta pamětníků co by si rádi zahráli ty starý pecky z jejich mládí. Tyhle lidi nechtějí remake. Chtějí tu starou dobrou hru tak jak byla, jen možná trošku vylepšit grafiku a hlavně aby to fungovalo na současných strojích. Nostalgie prodává. Stačí se podívat na Wowko BC kde to dotáhli tak daleko, že hru vydají v podstatě ve verzi 2.0 a následně do ní budou přidávat opravné patche tak jako tenkrát. Což mě přijde už trošku úchylný, ale stejně ten nápor hráčů při spuštění shodí servery.
    @MonteKarstark okej Bc je asi inz pripad to hralo tak 8 az 10 mil. ludi a poslednych 10 rokov velka skupina po blizze classic ziada. ale niektore remaky su robene preto co hovoril @DanielSvatoš .
    take tie vacsie studija az prilis doja tieto starsie tituly.
  • upraveno 26. března 2021
    Tak Blizzard právě remastruje i Diablo II a předpokládám, že brzy remastrují i jedničku. Přiznávám, že musím zamáčknout nostalgickou slzu, když si vzpomenu, jak jsem jednou v pozdním dětství pauznula jedničku Diabla a když jsem se vracela do tmavého pokoje, ta hororová skřípavá hudba s výkřiky v pozadí mi nedělala moc dobře :D

Obecně proti tomu ohlížení nic nemám, když je poptávka. Herní průmysl je na rozdíl od toho studiového filmového ještě dostatečně kreativní, aby lidi zásoboval originálním materiálem. Dneska už mnohdy nabízí nejen herní, ale i lepší vizuální a narativní zážitek než filmy. V téhle době mě ostatně občas napadá, že lituju, že nemám slušný komp, gameři se teď mají nejlíp.
    svoa00 napsal(a):

Herní průmysl je na rozdíl od toho studiového filmového ještě dostatečně kreativní, aby lidi zásoboval originálním materiálem. Dneska už mnohdy nabízí nejen herní, ale i lepší vizuální a narativní zážitek než filmy.

Jako jo, ale zase je to vykoupeno tou časovou investicí. Třeba takový Bloodborne. Člověk to třicet hodin hraje. Pak dvě hodiny čumí na Vaatiho videa. Do tří do rána si pročítá celý soulslore.com a nakonec jde unavený spát se stínem na mysli, že mu ty díry a nejasnosti v příběhu nikdo nikdy nevysvětlí. A ještě z toho pak má zlý sny.
    image
    ok takže to tak vnímam len ja
    @Edem No remasterů je poslední dobou hodně. Jen nevím co přesně myslíš tou inovací. Jakože by jsi raději nějaké remaky nebo regulerní pokračování série než ty remastery?
    @MonteKarstark skor uplne nove myslienky v hrach. mame 5 krat lepsie PC ako pred 20 rokmi ale zeby sa tie hry ktore ludia ja hraju zmenili sa mi nezda sem tam sa to najde v malych hernych studijach (ty velky len robia pokracovanie s velmi malo inovaciami)
  • @Edem Vím, co myslíš, ale přece jenom trochu přeháníš. Popkultura už holt nějakou dobu taková je, že se snaží lidem připomínat něco, co už znají - filmy, knížky, muzikály, hry. Je to obvykle sázka na jistotu a dneska je všechno o penězích. Pokud ti u her chybí nápady a kreativita, tak jsi sám přišel na řešení. Zvol si hry, které nejsou mainstream, i když v nich holt nebudou animačky, na kterých dělalo deset lidí několik měsíců. To samé ostatně radím i u filmů a seriálů.
    @svoa00 ako ano zhodnotene to máš dobre. Nevyplýva vám z toho, že keď chýbajú nove nápady kvalita bude klesať ? alebo niesme už pravé v tomto období cyklu(ak nejaký je)?
  • upraveno 30. března 2021
    Pro mě je důvodem proč sáhnout po remasteru akorát nemožnost provozovat původní verzi na novém železe, jak píše flanker. Případně ještě přepracovaná síťová komunikace, pokud ji konkrétní remaster obsahuje a zlepšení je významné.

Speciálně Blizzard s jejich přístupem nemíním jakkoliv podporovat. Mám originálky SC-BW, D1, D2, jejichž hraním jsem strávil tisíce hodin času. D2 obsahuje přes 100 reportovaných bugů, z nichž většina je ve hře oněch 20 let, ačkoliv jejich odstranění (až na pár výjimek) je práce na pár hodin práce, které tomu nehodlali a nehodlají věnovat.

Hlavním smyslem patchů (záplat) je právě odstraňování chyb. Což v podání Blizzardu znamená:
    1. kašleme na to, případně řekneme, že je to tak naschvál (oldschool MS přístup)
    2. pokud je to fakt problém (věci schopné zabít postavu na 1 ránu apod.), tak příslušný skill odstraníme ze hry, případně damage přenásobíme redukčním faktorem. Hlavně nepřemýšlet, co je špatně s herním modelem, že produkuje podobné anomálie.
    I když říkat anomálie něčemu, co je takřka všudypřítomné..

3. nakonec přidáme několik nových runewordů (s absurdním poměrem výkon/cena), ať plebs neremcá. Co na tom, že tím devalvujeme herní ekonomiku a činíme většinu stávajících předmětů druhořadými až bezcennými, hlavně že jsou vidět pořádně velká čísla.
  • @flanker.27
    https://store.steampowered.com/app/1021100/Aircraft_Carrier_Survival/

by se ti mohlo líbit, ještě to nevyšlo ale můžeš zkusit demo/prolog
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Juknu na to.I když teď pařím akorát Transport Tycoon :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.