A Dream of Ice & Fire

upraveno 25. října 2012 v Webové záležitosti
Ne, nebojte, web Ice & Fire nadále zůstává česko-slovenský a nehodlá soupeřit se zahraničními servery. Jen parafrázuji chystaný název posledního dílu Písně ledu a ohně. Ale myslím, že jinak to celkem sedí. Pojďme krátce do historie...

9. 6. 2006 byl spuštěn web, který byl následovníkem tvorby MIla. Mimochodem, o 3 měsíce později vyšla v ČR Hostina pro vrány. Na svátek 28. 10. 2006 spadá vznik diskuzního fóra, které bylo v jistém směru přelomové. Zažili jsme na...

Číst celý článek zde
«13

Komentáře

• upraveno 17. února 2011
    No vida, tak Nevada je první vlašťovka. Gratuluji! Teda head byl úplně první, na něm jsem testoval, ale jeho jsem vedl za ručičku :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. února 2011
    Nj, jsem holt zvědavec zvědavá :o)

Gratuluji k úspěšnému spuštění webu a ať se tady všem líbí jako na předchozím kolbišti!
    A máte mě tady, a už se mě nezbavíte. :-D Jsou tady někde smajlíci?

PS: Samozřejmě gratuluji též.
    Díky, snad to web ustojí v ostrém provozu. Zatím nechám pro jistotu pár dní běžet i starý :-)
    Aaaa, smajlíci. Budou, to můžu slíbit. Ale chvíli to potrvá, nakonec jsem kvůli funkčnosti musel použít novou verzi systému Drupal a modul pro smajlíky bohužel ještě není, řekl bych, že je to otázka pár týdnů.
    V pohodě. Musím pochválit forum, je to hezky přehledný.
    upraveno 17. února 2011
    To neumíte psát smajlíky nebo co? Lenoši :-P
    To neumíte psát smajlíky nebo co? Lenoši :-P
    Ale umím, jen to líp vypadá.
    V pohodě. Musím pochválit forum, je to hezky přehledný.
    jj, pro mě hlavně úleva, že se podařilo přemigrovat data z fóra a to tak může konečně padnout :-) Ale ideální to tu taky neni, bohužel zdejší fórum nezahrnuje diskuze ke článkům, takže ty jsou oddělené.
    Jééé! Žjóóó! Jůůů! (Twisted Evil)
    Hmmm nice web
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 17. února 2011
    A vypadá to tady pěkně
    haló, tady nejhodnější postava ságy.. můžu něco říct? jsem ve vyasílání?
    Máš naši plnou pozornost, bídáku :-)
    zaskakuje za mě Honza, neb se mi někam poděl můj řemdih s vrtulníkovým pohonem.. tak to je tak nějak všechno - jo a super stránky, jak kdyby patřily naší rodině!
    hmm, Drupal... pěkné :)

akorát v diskuzním fóru (v přehledu) je v posledním sloupečku nepřeložený řetězec "By"... ale to je jen detail :)
    Jo, překlady jsou nedotažený, bude postupně doplňováno, Drupal 7 halt je docela nový :-)
    pls smažte mi to někdo.. mě to nejde, ani pavlínce to nejde..
    No, vypadá to, že máme první výrazný bug, uživatelé nemůžou mazat svoje komentáře a náprava, jak koukám, nebude úplně jednoduchá...
    upraveno 17. února 2011
    Pokud bych mohla pár připomínek, tak bych uvítala možnost řazení příspěvků vzestupně, funkci skok na začátek stránky a možnost znelíbit/nesledovat diskuze.
    Možná něco z toho bude teprve časem, možná něco z toho už tady je a já jsem jen slepá. V druhém případně mi poraďte, prosím.
    Skok na začátek stránky (myšleno přesun z jakéhokoli místa stránky nahoru k menu) bude. Zbytek nevim, spíše ne. Možná to řazení bude v novější verzi, ale asi jen formou globálního nastavení - takže to bude spíš o shodě lidí, já sám v tomhle směru nemám preferenci. No jo no, i mě Max zmlsal na d20, až natolik, že jsem v průběhu minulých týdnů uvažoval, jestli na Kostce přece jen nezůstat :-)
    upraveno 17. února 2011
    Otestuji vkládání obrázků.
    Tady je něco o mém původu:
    House Hodas
    Ad seřazování příspěvků: v čem je problém? :P ORDER BY DESC/ASC, tabulka uživ. bude mít o jednu kolonku navíc; a teď někam vsunout switch, co bude toto nastavení sledovat.

Koukám na ten design ... šedavý šum na bílém pozadí, text-shadow nadpisy, minimalistické. Dobrá práce, Aleku (pokud to není template :P).
    Co dál? Budeš propagovat web (SEO, výměna odkazů) ?

EDIT: jaké designové nedostatky v Opeře, prosímtě? Embedded font funguje v Opeře 10 a 11 (devítku používají pouze zastaralí jednci jako já); jinak ti tam akorát zlobí nějaký margin či co u přihlašovacího okna.
    IE bez komentáře :)
    Ten úplně nejspodnější border (nad RSS kanálem) je tam možná až zbytečně ... jestli bude hlavní okno vždy delší, než postaranní lišta.
  • upraveno 18. února 2011
    vítam a vitajte :)

btw už by som si mal nájsť nejaký malý obrázok na avatara, lebo budem za lítostivého muže...
    To mi připomíná, že bych měl nastavit nějaký defaultní avatar :-)
    Kde si vytvořil ty erby a "rodokmen"?
    jj, ten rodokmen je povedený...
    upraveno 18. února 2011
    To je zhruba hodinka čisté práce ve Photoshopu. Říkal jsem si: nový web, tak si udělám i nový avatar.
    No je to template, ale krutě překopanej :-)

Propagace webu - asi nic přímýho, zastávám ten názor, že nejlíp za tebe pracuje obsah.

No já v Opeře nedostatky mám, právě s tím fontem v menu. Halt asi Opera pro Mac :-) IE je rozbitý krutě až do 7. verze (homepage, ty boxy), zatím jsem bohužel nepřišel na to, jak to opravit :-(

Patička je dosti provizorní, vlastně jsem jí tam plácnul chvíli před spuštěním jen proto, aby byl někde odkaz na RSS. Budu upravovat.
    chýba mi v pravo info, ked sú nové príspevky v diskusii. pod článkom to vidím, ale tam zas klikom neskočím na ne, ale musim ísť cez všetku diskusiu.... (mozila)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.