A Dream of Ice & Fire

upraveno 25. října 2012 v Webové záležitosti
Ne, nebojte, web Ice & Fire nadále zůstává česko-slovenský a nehodlá soupeřit se zahraničními servery. Jen parafrázuji chystaný název posledního dílu Písně ledu a ohně. Ale myslím, že jinak to celkem sedí. Pojďme krátce do historie...

9. 6. 2006 byl spuštěn web, který byl následovníkem tvorby MIla. Mimochodem, o 3 měsíce později vyšla v ČR Hostina pro vrány. Na svátek 28. 10. 2006 spadá vznik diskuzního fóra, které bylo v jistém směru přelomové. Zažili jsme na...

Číst celý článek zde
2

Komentáře

• upraveno 18. února 2011
    aha, beriem spät tú prvú vec. uz som pochopil :)
    No, tohle mě štve úplně nejvíc. Babral jsem se s tim novinkovým boxem hodiny a tohle je momentálně asi to nejlepší, co z toho vytlačim. :-( Názvy diskuzí odkazují na poslední příspěvek a v ideálním stavu by číslo ve sloupci Nových odkazovalo na první nepřečtený, bohužel to nefungovalo, tak jsem tam zatím nechal jen číslo, které nikam neodkazuje a budu dál hledat řešení.
    Nový web vypadá jednoduše a přehledně, s heslem jsem problém neměl :)
    Zatím jsem si všiml jedné maličkosti (s Malíčkem ovšem nemá nic společného), která mi chybí: V diskuzích by mohlo být dostupné posouvání jednotlivých stránek diskuze i nad diskuzí, a nejenpod diskuzí .
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. února 2011
    A kdyby bylo možno obrátit pořadí diskusních příspěvků, tedy nejnovější nahoře?
  • upraveno 19. února 2011
    ještě mě napadá editace příspěvků, přehled všech registrovaných a nějakej chat :)
    á, editace už jde, tak to je fajn jak šišky v lese
    je tu někde galerie?
    upraveno 19. února 2011
    Už jsem se na ní ptal, prej časem
    Galerie výhledově bude. Spíš promýšlím její formu. Přijde mi zbytečné tvořit jako dřív nějaké skladiště všeho, nač narazím. Pak to dopadne jako ta současná. Takže to bude asi nějaká výběrovka, ještě nevim...
    A kdyby bylo možno obrátit pořadí diskusních příspěvků, tedy nejnovější nahoře?
    Je tu vůbec někdo, komu současné řazení od starších k novějším (směr dolů) vyhovuje? :-)
    mne nevadí
  • upraveno 20. února 2011
    mě to vyhovuje určitě víc takhle, jak to je.. čte se přece od shora dolů
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 20. února 2011
    Jenže se kvůli tomu musím vracet nahoru po stránce, když mám v diskuzi víc nepřečtených. A při čtení dojdu na konec stránky a zase musím rolovat či posunout myší stránku zpátky nahoru, abych mohla vstoupit do další diskuze. Je to nepraktické.
    upraveno 20. února 2011
    Kdzž už jsme u toho, mohly by být nové příspěvky podbarveny výrazněji? Barva je dost vyblitá a mě se poměrně špatně odlišuje.
  • upraveno 27. února 2011
    Taak, jsme po menší údržbě zpět. Změny se udály vesměs na poli vzhledu, jedná se spíš o drobnosti. Největší novinkou jsou asi ty 3 navigační buttonky vpravo dole, která s vámi jezdí po stránce. Jejich význam je asi jasný, tedy těm, kdo neblokují javaskript. Komentářové bubliny by vás měly vždy odvézt na Diskuzi na té dané stránce (proto třeba na úvodní straně nic nedělá). A jo, bude to lepší až bude pager možno dát i nahoru, jak jste si psali, ale to jsem zatím nevyřešil :-(

Pokud máte nějaké další připomínky, směle do mě :-)
    upraveno 27. února 2011
    Po úpravě stránek mi druhé slovo z názvu Diskuzní fórum zasahuje do názvů jednotlivých diskuzí. Prohlížeč Mozilla Firefox 3.6.13.
    upraveno 27. února 2011
    V Opeře je to koukám v pořádku.
    Dík za info. Tak jsem to tam lehce protáhnul, bohužel tu 3.6 nemám, tak budu rád za feedback. Ale dej tomu chvilku, bude to chtít pár F5...
    upraveno 27. února 2011
    Už je to v pořádku. Díky.
    A hlavně velký dík za ty navigační šipky.
    Super. Šipky byly v plánu od počátku, ale je pravda, žes mě popostrčila :-)
    upraveno 27. února 2011
    Jo, já ráda kopu do lidí. Prudím, jsem drzá a neustále s něčím nespokojená ;o)
    upraveno 27. února 2011
    Kdysi jsem slyšel, že pokrok je pro ty, kdo nejsou nikdy spokojení. Takže jsi přispěla k rozvoji poznání, života a vůbec.
  • upraveno 28. února 2011
    keď si otvorím diskusiu s novými príspevkami, hodí ma to na koniec. keby ma to hodilo na prvý nový, bolo by to praktickejšie, či?
  • upraveno 28. února 2011
    Určitě, tady narážíme na schopnosti mé a možnosti tohodle systému, ale je to restík, který určitě nezatracuju a snad se toho časem dočkáme :-)
  • upraveno 1. března 2011
    K tem sipkam a bublinkam by to chtelo popisek, kdyz na to najedes kurzorem mysi, at se ti zobrazi, co to udela, at to nemusis testovat kliknutim na to a pak se divit, co to vlastne udelalo:)

Nejake filtrovani ala D20 bude taky? Tam me to zachranuje zivot, protoze zdaleka nectu vsechno, tady to bude asi podobne, takze pokud jsem mam chodit casteji, tak se mi to rozhodne nebude chtit pokazde hledat. Bud tedy nejake moznosti ala "oblibena dizkuze", sledovat tema nebo filtr, co nezobrazovat v novinkach.. idealne jeste upozorneni mailem;-)
    nevada: kopat do lidí je mnohem lepší než kopat do mrtvol
    Shako: popisky navigátoru je fajn nápad, píšu si. Filtrování, mail... výhledově si taktéž píšu :-)
    upraveno 1. března 2011
    Ještě si tam, prosím, připiš možnost znelíbit diskuze. Výhledově, někdy, třeba, určitě.
    kopat do lidí je mnohem lepší než kopat do mrtvol
    Připomnělo mi to jak Arya kopla do jednoho z mrtvých zimohradkých strážných, když ho našla ve stáji :o)
    To už mám zapsaný, někde na spodku todo listu ;-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 1. března 2011
    Jak tak koukám Nevadě na avatara, napadá mne taková symbolická hádanka:
    Víte co se stane z Baratheona, když ho zavřete do kláštera?
  • upraveno 2. března 2011
    Jak tak koukám Nevadě na avatara, napadá mne taková symbolická hádanka:
    Víte co se stane z Baratheona, když ho zavřete do kláštera?
    Že se jelen bude muset pást na rajské zahradě? :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.