Poznámky k webu
Diskuze pro technické záležitosti kolem webu. Zahrnuje:
- informace o nových funkcích
- rady v případě potíží
- hlášení bugů
- příjem přání
- toleruji i lichotky :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
ale tiež by som bol za, aby sa dali niektoré topiky skryť.
Mě třeba tahle současná podoba webu odrazuje od častějšího přispívání, ale možná jsem v menšině a ostatní jsou spokojení.
Iba som si najskôr hovoril, keďže to bolo pod živateľským barom, že som čosi vyhral či čo :D :D
Už sme sa báli, že si si skočil na kafé do Krasterovej kancli, Alek
1) Řešení s vlastním fórem znamená vesměs dvojí logování. Na web a do fóra - možná by se to podařilo lehce propojit. Menší problém, ale opruz.
2) Zásadní úskalí. Nepřečtené příspěvky. Jak je pro vás důležitá funkce, že kliknete na číslo u diskuze a ono vás to hodí na první vámi nepřečtený příspěvek. Všechna ostatní řešení toto vesměs neumí, vždy vás hodí na poslední příspěvek, maximálně vám ještě předtím řeknou, že je tam X nových příspěvků, případně je nějak ostylují, ale vždy vás to hodí na ten úplně poslední, nikoli první nepřečtený - to si musíte najít sami. Když nad tím uvažuju a koukám na ty stovky nepřečtených příspěvků, pro mě už ta funkce vlastně pozbývá trochu smysl... co vy? Tuhle funkci mnoho webů nemá, je pro vás na IF důležitá?
Viem, že je to zvykom. Možno miernu zmenu prostredia, témy či farieb by som ocenil, nech je to také tématické, napr. nejaký bledo-modro-azúrový štýl pri počesti vydania Vichrov, nech to tu nie je jednotvárne, ale zase veľké zmeny by sa mi moc nepáčili. Je to tu takto skvelé, pokomunikujeme navzájom, aj si zavtipkujeme, je tu veľa užitočných informácií.
Čo sa týka fóra, je lepšie mať jeden účet, jednu identitu, pod ktorou čítame články, komentujeme, prispievame aj píšeme na fórku. Ak by sa to rozdelilo, prežil by som to, ale bolo by to nepraktické, aspoň pre mňa.
A proč tedy přemýšlím o změně? Protože mě oslovují zdejší uživatelé a stěžují si na nepřehlednost, na příliš mnoho offtopiců apod. Sám to vnímám podobně, nestíhám to tu vůbec sledovat. Takže mám pocit, že s tím musím něco udělat, nějak na to reagovat - nechci někoho vyhánět, začít to nějak více moderovat apod. Chci to vyřešit jinak. Takže uvažuji o oddělení seriálové části, lepší filtraci, hodnocení přínosnosti komentářů, systému sledování konkrétních topiců, mailových notifikacích atd. atd. A vždy když najdu docela dobré řešení, tak zjistím, že to sice všechno umí, ale neumí pořádně ten bod 2. Upřímně nechápu všechny ty tvůrce (a myslím, že to neumělo ani phpBB, kdyžtak mě opravte), proč tuhle naprosto zásadní funkci opomíjejí.