Poznámky k webu

upraveno 24. března 2011 v Webové záležitosti
Diskuze pro technické záležitosti kolem webu. Zahrnuje:

• informace o nových funkcích

• rady v případě potíží

• hlášení bugů

• příjem přání

• toleruji i lichotky :-)

1101113151619

Komentáře

• upraveno 2. července 2012
    Nebo též Ser Flanker S-nejdelším-jménem-v-sedmi-královstvích
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. července 2012
    Griff napsal(a):

Nebo též Ser Flanker S-nejdelším-jménem-v-sedmi-královstvích

Jsem čekal co si za druhou pomlčkou přečtu..
    hele dost, běžte s tím jinam, tenhle topic mi už víc neničte ;-)
    Alek napsal(a):

to děláš chybu, v FC Nevada nikdo sportu nerozumí, ale všichni do něho kecají a to je na tom právě to krásné :-)))

tak to teda prrrr!
    ale tiež by som bol za, aby sa dali niektoré topiky skryť.
  • upraveno 3. července 2012
    Alek: vím, že s tím těžko něco uděláš, ale když plánuješ nějakou přestavbu, nenašla by se nějaká finta, aby byl web víc přátelský k pomalým počítačům s 1,5 GB RAM? Hrozně to laguje.Hlavně, když je na stránce obrázek, tak to skoro zamrzne.
    To je děs, snad budu muset opustit Drupal. Ono já bych nejradši přešel na Wordpress, ale tam neumím udělat tak pěkný diskuze jako tady. Kdyby tu byl nějaký profík na tyhle CMS, ozvěte se, radu uvítám :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 3. července 2012
    Wordpress som nedávno skúmal... :D Ale prišiel mi taký... nechápavý...
    Mně by se líbil mnohem víc, ale neumím v něm zřídit, aby pak každý uživatel viděl nové příspěvky v diskuzích dle sebe, což je předpokládám pro mnoho zdejších uživatelů naprosto zásadní funkce - zároveň je to samozřejmě ta nejnáročnější na výkon, databázi apod.
    upraveno 3. července 2012
    Still better than Superzoznam :D
  • upraveno 4. července 2012
    Abyste se nedivili, ten obrázek v sidebaru je takový první pokus udělat z tohodle webu těžkej byznys. Takže koukejte nakupovat! :-))
    Jo ten co se objevil v menu na pravoboku ? Tak ten jsem okomažitě zablokovala, aby nepřekážel :-)) Promiň, netušila jsem, že k němu máš citový vztah :(
    :-)
    Podlě mě jsou Drupal i Wordpress v jakékoliv podobě na současný rozsah diskusí nedostačující. Prostě to narostlo do moc velkých rozměrů, diskuse se staly převažující částí a současný systém je nevyhovující (a pomalý!). Možná by stálo za úvahu mít přehlednou "titulní" stránku se články a k tomu malé fórum na bázi phpbb/vbulletin/IPB apod. Pro diskuse jsou mnohem lepší a rychlejší. Navíc jsou tam další možnosti, kteří by mnozí z nás uvítali, např. možnost ignorace (skrytí příspěvků) některých uživatelů.
    Mě třeba tahle současná podoba webu odrazuje od častějšího přispívání, ale možná jsem v menšině a ostatní jsou spokojení.
    upraveno 4. července 2012
    Alek napsal(a):

Abyste se nedivili, ten obrázek v sidebaru je takový první pokus udělat z tohodle webu těžkej byznys. Takže koukejte nakupovat! :-))

Som sa zamýľšal akourát, že si sa poučil a vidíš v tomto tu aj dajaké vyššie ciele :D

Iba som si najskôr hovoril, keďže to bolo pod živateľským barom, že som čosi vyhral či čo :D :D
    upraveno 4. července 2012
    Mne to práveže takto vyhovuje viac, i keď je pravda, že zo mňa môže hovoriť zvyknutosť..
  • upraveno 5. července 2012
    No varianta phpbb tu byla dlouho pred timto a proklinal jsem to po celou tu dobu. Bylo to mnohonasobne pomalejsi, bylo to dvoukolejny, no hruza.
  • upraveno 5. července 2012
    vbulletin je rychlý, jenom bys musel obětovat nějaký chechtáky...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 5. července 2012
    Mně se tato podoba líbí. Nevím, co je na ní tolik pomalé - zatím jsem se vždycky dostala všude, kam jsem chtěla...
  • upraveno 8. července 2012
    Byl jsem ted 4 dny na odvykačce od IF a webu obecně, tak jsem rád, že to tu stojí a nepozabíjeli jste se - nebo se mejlim? :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 8. července 2012
    4 dny?! Jak kruté.
  • upraveno 8. července 2012
    Nebylo to vůbec zlý. Věřím, že má nepřítomnost na webu byla stejně nepovšimnuta jako jeho nepřítomnost v mých myšlenkách. Ale vy jste mi samozřejmě chyběli :-)))
    upraveno 9. července 2012
    Welcome back Lord Commander :)
  • upraveno 9. července 2012
    Lord Commander opustil na pár dní Zeď? Kudlu do zad okamžitě :D
    .
    Dual? Triple post ? Or WTF?
    upraveno 9. července 2012
    Stále ma neprekonáš s mojím pentapostom :P

Už sme sa báli, že si si skočil na kafé do Krasterovej kancli, Alek
  • upraveno 15. července 2012
    Khadgar napsal(a):

Podlě mě jsou Drupal i Wordpress v jakékoliv podobě na současný rozsah diskusí nedostačující. Prostě to narostlo do moc velkých rozměrů, diskuse se staly převažující částí a současný systém je nevyhovující (a pomalý!). Možná by stálo za úvahu mít přehlednou "titulní" stránku se články a k tomu malé fórum na bázi phpbb/vbulletin/IPB apod. Pro diskuse jsou mnohem lepší a rychlejší. Navíc jsou tam další možnosti, kteří by mnozí z nás uvítali, např. možnost ignorace (skrytí příspěvků) některých uživatelů.
    Mě třeba tahle současná podoba webu odrazuje od častějšího přispívání, ale možná jsem v menšině a ostatní jsou spokojení.

Tak nad tím zase tenhle víkend intenzivně uvažuju, zkoumám možnosti... a vždycky všechna řešení ztroskotají na dvou věcech, které jsou podle mě důležité - ale zajímal by mě i váš názor, třeba pro vás tak důležité nejsou.

1) Řešení s vlastním fórem znamená vesměs dvojí logování. Na web a do fóra - možná by se to podařilo lehce propojit. Menší problém, ale opruz.
    2) Zásadní úskalí. Nepřečtené příspěvky. Jak je pro vás důležitá funkce, že kliknete na číslo u diskuze a ono vás to hodí na první vámi nepřečtený příspěvek. Všechna ostatní řešení toto vesměs neumí, vždy vás hodí na poslední příspěvek, maximálně vám ještě předtím řeknou, že je tam X nových příspěvků, případně je nějak ostylují, ale vždy vás to hodí na ten úplně poslední, nikoli první nepřečtený - to si musíte najít sami. Když nad tím uvažuju a koukám na ty stovky nepřečtených příspěvků, pro mě už ta funkce vlastně pozbývá trochu smysl... co vy? Tuhle funkci mnoho webů nemá, je pro vás na IF důležitá?
    upraveno 15. července 2012
    Tak v prvom rade mi tá funkcia vyhovuje. Hoci niekedy je tu príliš veľa príspevkov a to v témach, ktoré som prestal sledovať, ale stále je jednoduchšie jedným klikom okontrolovať všetko nové (všetci predsa vedia, že ja rád reagujem aj na ten najmenší podnet). To umiestnenie článkov a fóra napravo počas sledovania článku mi vyhovuje a celý design mi vyhovuje takýto.

Viem, že je to zvykom. Možno miernu zmenu prostredia, témy či farieb by som ocenil, nech je to také tématické, napr. nejaký bledo-modro-azúrový štýl pri počesti vydania Vichrov, nech to tu nie je jednotvárne, ale zase veľké zmeny by sa mi moc nepáčili. Je to tu takto skvelé, pokomunikujeme navzájom, aj si zavtipkujeme, je tu veľa užitočných informácií.

Čo sa týka fóra, je lepšie mať jeden účet, jednu identitu, pod ktorou čítame články, komentujeme, prispievame aj píšeme na fórku. Ak by sa to rozdelilo, prežil by som to, ale bolo by to nepraktické, aspoň pre mňa.
    To, že staré phpBB fórum mi připadalo lepší, přehlednější atd. jsem říkal vícekrát. Ty jsi mě, Aleku, přesvědčoval, že není. Nechápu tedy, proč máš najednou chuť se k němu zase vrátit. Budeš mi zase tvrdit, že je lepší než to, co máme tady?
    Zatím jsou to úvahy a chci právě nejdřív zjistit zdejší nálady/pocity, co je pro lidi důležitý, co by jim chybělo apod. To předně. (O návratu přímo k phpBB moc neuvažuju, pořád si myslím, že to je moc problémovej kousek - pro tehdejší formát webu byl absolutně zbytečný.)

A proč tedy přemýšlím o změně? Protože mě oslovují zdejší uživatelé a stěžují si na nepřehlednost, na příliš mnoho offtopiců apod. Sám to vnímám podobně, nestíhám to tu vůbec sledovat. Takže mám pocit, že s tím musím něco udělat, nějak na to reagovat - nechci někoho vyhánět, začít to nějak více moderovat apod. Chci to vyřešit jinak. Takže uvažuji o oddělení seriálové části, lepší filtraci, hodnocení přínosnosti komentářů, systému sledování konkrétních topiců, mailových notifikacích atd. atd. A vždy když najdu docela dobré řešení, tak zjistím, že to sice všechno umí, ale neumí pořádně ten bod 2. Upřímně nechápu všechny ty tvůrce (a myslím, že to neumělo ani phpBB, kdyžtak mě opravte), proč tuhle naprosto zásadní funkci opomíjejí.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.