Poznámky k webu

upraveno 24. března 2011 v Webové záležitosti
Diskuze pro technické záležitosti kolem webu. Zahrnuje:

• informace o nových funkcích

• rady v případě potíží

• hlášení bugů

• příjem přání

• toleruji i lichotky :-)

1111214161719

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. července 2012
    Bod 2 je pro mě sice hodně důležitý, ale na druhou stranu už tady sleduju sotva třetinu diskuzí. Takže bych to nejspíš přežila. I když pravda, příjemné by mi to jako uživateli moc nebylo.

Ale obávám se, že rozdělení fóra Ti v přehlednosti a s OT stejně nepomůže.
  • upraveno 15. července 2012
    Vyloženě oddělené forum není ve hře, k tomu se fakt vracet nechci. Co se týče rozdělení, to jsem myslel spíš ve smyslu vzniku nového webu, resp. vlastní podsekce webu pro seriál - přestaly by se tak řešit spoilery apod.
    Současná podoba fóra mi celkem vyhovuje. I když k tomu dost přispívá to, že mám až příliš mnoho volného času :-), a chodím sem víckrát za den (takže to tu stíhám sledovat průběžně). Offtopicování v některých vláknech je občas trochu únavný, ale tomu se nevyhneš.
    Co se týče bodu dvě... Nevím jak ostatní, ale mě to vždycky po kliknutí na dané vlákno (kde je třeba 5 nových příspěvků) hodí na ten poslední, a musím si nahoru vyšplhat "ručně". Buď něco dělám špatně, nebo je tu někde mně skrytá funkce. :-) Takže pro mě by to žádná změna nebyla.
    Alek napsal(a):

Vyloženě oddělené forum není ve hře, k tomu se fakt vracet nechci. Co se týče rozdělení, to jsem myslel spíš ve smyslu vzniku nového webu, resp. vlastní podsekce webu pro seriál - přestaly by se tak řešit spoilery apod.

Tomu přece sám nevěříš :))
    sveva napsal(a):

Nevím jak ostatní, ale mě to vždycky po kliknutí na dané vlákno (kde je třeba 5 nových příspěvků) hodí na ten poslední, a musím si nahoru vyšplhat "ručně". Buď něco dělám špatně, nebo je tu někde mně skrytá funkce. :-) Takže pro mě by to žádná změna nebyla.

Nesmíš kliknout na název diskuze, ale na číslo označující počet nových příspěvků.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    Alek napsal(a):

1) Řešení s vlastním fórem znamená vesměs dvojí logování. Na web a do fóra...
    2) Zásadní úskalí. Nepřečtené příspěvky. Jak je pro vás důležitá funkce, že kli...

Pokud se nepletu, tak obojí by mělo být možné ve vBulletinu a myslím že i v IPB. Ale jak psal Khadgar, musel by jsi do toho dát nějaké peníze. U první možnosti si nejsem úplně jist, jeslti by to šlo tak lehce propojit, ale rozhodně jsem to už viděl mnohokrát (například forum na www.tutoriarts.cz).

Jinak bych se taky přimlouval spíš k změně jak navrhuje Khadgar, nicméně i současná podoba mi vcelku vyhovuje.
    Nevada napsal(a):

Alek napsal(a):

Tomu přece sám nevěříš :))
    A víš že věřim? O tomhle oddělení už jsem docela přesvědčenej a když k tomu tedy dojde, tak prostě vznikne nový prostor, kde to bude čistě seriálový a tady na původním webu prostě veškerá spoiler politika zanikne - tady to nebudem vůbec řešit.
    Nj, ale budeš to řešit tam. Nebo tu podsekci nebudeš nijak spravovat/ovládat?
    A neřešit tady to budeš jen do vydání Vichrů, nebo pak tady budou mít neagličtináři prostě smůlu?

(A tak jako tak Ti to nijak nevyřeší kvanta OT a zapráskané diskuze.)
    Vichry to je otázka 3+ let, tak daleko nekoukám

spoilery: jj, tam to budeme řešit dál, ale bude to aspoň striktně oddělený a daný, bez diskuzí okolo :-)

Myslím, že se tím zdejším diskuzím trochu uleví, ale samozřejmě to nevyřeší, proto uvažuji o té větší změně s dalšími funkcemi pro lepší filtrování sledovaných diskuzí. Pokud máte nápad, sem s ním, třeba mi něco uniká...
    Prvy bod nevadi. Druh vcelku vadi, ale prezil by som.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Jak bych to řek. Musel jsem si zvyknout na zrušení starýho fóra. Zvykl jsem si. Musel jsem si zvyknout na odchod z kostky. Zvykl jsem si. Už ale nemám náladu si zas zvykat na něco novýho. A neoddělování nepřečenejch by mi vadilo dost. I když toho spoustu nepřečtu, pro alespoň základní přehled je to považuju za důležitý. Jestli sleduju jen některý diskuse s tím nemá co dělat. Když už, pak možnost nastavit si, jestli danou diskusi sledovat chci nebo ne (viz csfd).
    Nevada napsal(a):

Nesmíš kliknout na název diskuze, ale na číslo označující počet nových příspěvků.

:-)) Díky. Já jsem na tyhle věci hrozný antitalent.
    flanker.27 napsal(a):

Jak bych to řek. Musel jsem si zvyknout na zrušení starýho fóra. Zvykl jsem si. Musel jsem si zvyknout na odchod z kostky. Zvykl jsem si. Už ale nemám náladu si zas zvykat na něco novýho. A neoddělování nepřečenejch by mi vadilo dost. I když toho spoustu nepřečtu, pro alespoň základní přehled je to považuju za důležitý. Jestli sleduju jen některý diskuse s tím nemá co dělat. Když už, pak možnost nastavit si, jestli danou diskusi sledovat chci nebo ne (viz csfd).

Díky za pěkné shrnutí. A i ostatním za názory, jen houšť... :-)
    flanker.27 napsal(a):

za úplne starým diskusným fórom mi bolo "smutno", prechod z kostky sem mi neprišiel nijak dramatický, skôr jednoznačne pozitívny.
    Inu, to bylo smutno i mě, ale bylo to spíš tou neopakovatlenou atmosférou - ten systém jako takový a tu dvojkolejnost jsem neměl rád.

Stejně evoluční by měla být ta budoucí změna. A ted, na sklonku neděle, mám konečně pocit, že jsem našel vhodné řešení - budu to ještě hodně testovat a promýšlet - zájemci mohou zkoumat Vanilku se mnou. Umí to běhat s Wordpressem, což je systém, na kterej bych právě rád přešel - Drupal mám rád, ale musím nějak vyřešit to, že vám některým celý web zamrzá, hostingy ho moc nedávají, a taky bych rád nějaký přátelštější systém ke tvorbě obsahu - aby se na tom mohlo bez problému podílet třeba víc lidí - to je další změna oproti starým časům, našli se lidi, kteří mají chut obsah spoluvytvářet.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 16. července 2012
    sarven napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

za úplne starým diskusným fórom mi bolo "smutno", prechod z kostky sem mi neprišiel nijak dramatický, skôr jednoznačne pozitívny.
    Vy ste tu takí Starí Icefayáci.... Ja si žiadnu Kostku nepamätám, ani staré fórko, o knihách viem tak zhurobva rok a chodím sem pol roka :) Čo vlastne bola tá Kostka? Najskôr som si myslel, že prvý hosting, ale je vám za ňou smutno tak veľmi, že to vyzerá skôr na nejaký štýl alebo čo .)
  • upraveno 16. července 2012
    The ASOIF web is changing, I feel it in the discusion, I feel it in the topics. I smell it in the PM. Much that once was is lost; for none now live who remember it.

Diskusné fórum became legend and legend became myth… and those things which should not have been forgotten… were lost…
    je nás tu ešte pár elfov z prvého ľudu, ale väčšina je mladých a akčných. opýtajte sa bažinárov s ťažku hlavou, alebo sera Flankstarka, alebo mužov nočnej hliadky. oni si ešte pamätajú.

niekto musí byť nový Sam, čo nájde staré vedomosti.
    sarven napsal(a):

The ASOIF web is changing, I feel it in the discusion, I feel it in the topics. I smell it in the PM. Much that once was is lost; for none now live who remember it.

Diskusné fórum became legend and legend became myth… and those things which should not have been forgotten… were lost…

Hálelúúúúúújáááááá... Hálelúúúúúúúúúúúúúúúújááááááááááááááá....

Maybe there's a Alek above,
    and all I ever learnt from this pages,
    was how great saga really iiiiiiiisssssss....

It's not a end what hear here..
    It's just new pages and new styla,
    it's a web and it's changeable...

Halelúúújáááá
    sarven napsal(a):

je nás tu ešte pár elfov z prvého ľudu, ale väčšina je mladých a akčných. opýtajte sa bažinárov s ťažku hlavou, alebo sera Flankstarka, alebo mužov nočnej hliadky. oni si ešte pamätajú.

niekto musí byť nový Sam, čo nájde staré vedomosti.

Já já vyber si mňáááá
    Na počátku byl http://icefire.tym.cz/ - tedy to byl můj první projekt, v kterém jsem navázal na práci MIla. K tomuhle webu se po nějakých pokusech s knihou návštěv připojilo forum, kde začla vznikat opravdová komunita. Zlatý to věk, kdy jsme v cca 20-30 lidech (ale fakticky tak v 5) dokázali vyplodit snad více příspěvků za den (nebo spíše noc :-) než vzniká dnes.

Pak došlo k nabídce, které jsem neodolal. Server http://www.d20.cz/, na kterém jsem trochu spolupracoval nabídl, že nám vytvoří vlastní prostor. Tehdy to bylo super, žádné starosti s technikáliemi, s hostingem, s doménou... a tak vznikl http://icefire.d20.cz/

No a pak jsem dostal chut se postavit úplně na vlastní nohy a vypláznout i nějaký prašule za hosting, doménu... taky jsem začal cítit, že spamovat d20.cz (určenou pro RPG hráče) věcmi kolem blížícího se seriálu by nebylo ono.
    Alek napsal(a):

Na počátku byl http://icefire.tym.cz/ - tedy to byl můj první projekt, v kterém jsem navázal na práci MIla. K tomuhle webu se po nějakých pokusech s knihou návštěv připojilo forum, kde začla vznikat opravdová komunita. Zlatý to věk, kdy jsme v cca 20-30 lidech (ale fakticky tak v 5) dokázali vyplodit snad více příspěvků za den (nebo spíše noc :-) než vzniká dnes.

Pak došlo k nabídce, které jsem neodolal. Server http://www.d20.cz/, na kterém jsem trochu spolupracoval nabídl, že nám vytvoří vlastní prostor. Tehdy to bylo super, žádné starosti s technikáliemi, s hostingem, s doménou... a tak vznikl http://icefire.d20.cz/

No a pak jsem dostal chut se postavit úplně na vlastní nohy a vypláznout i nějaký prašule za hosting, doménu... taky jsem začal cítit, že spamovat d20.cz (určenou pro RPG hráče) věcmi kolem blížícího se seriálu by nebylo ono.

Ahá :) Tak vďaka za históriu.. Tá kocka vyzerala zaujímavo, ale toto sa mi páči viac...
    sarven napsal(a):

And administration rights were gifts to the lord of Alek, who above else desire power...

And the Icefire web has a will of its own...
    :)
    Web je moc hezký, forum mi připadá OK, ale jsem pro experimenty. Web je zbytečně moc HW náročný. Najíždění na nové komentáře oželím, protože nebyt svevy, nenapadlo by mě klikat na čísla. :-)
    Co se týče spamů, v tomto typu fora asi nepůjde nic vymyslet. Lepší je asi takový ten rozšířenější typ fora, kde má každé téma svůj topic. Třeba Living má články i forum.
    Aleku, nemáš nějaké příklady webů, co používají ten SW, co chceš použít?
    Tá Vanilla Forums vyzerá docela zaujímavo
    Aleku, nemáš nějaké příklady webů, co používají ten SW, co chceš použít?
    No těžko to ukazovat na cizích řešeních, to může být dost zavádějící. Spíš udělám nějaký testovací prostor a pustím vás tam, at si to ošaháte a já budu mít skvělej feedback. Zatím ale třeba http://9to5forums.com/ či http://vanillaforums.org/discussions
  • upraveno 19. července 2012
    Nevím jestli jsem jediná, ale mám drobet problémeček s vkládáním obrázků a netuším proč.
    Od počátku, kdykolik dám vložit obrázek, tak se mi objeví lišta editovat/vložit obrázek a pod ní se mi rozvine jen první třetina rámečku - to jsem akceptovala, protože tam vycházelo tlačítko, ale teď se mi po lištou naopak rozvine poslední polovina a tam jaksi tlačítko není.
    Dělá to ještě někomu ? Je to tou včerejší aktualizací fajrfoxu? Co dělám blbě ?
    upraveno 19. července 2012
    Moment, to som nepobral. Tlačítko OK je predsa v druhej polovici rovnako s povinným alternatívnym textom a kolónka na odkaz je v prvej polovici, takže ak ti zobrazuje len tretinu a len jednu z tých dvoch možností... Ako môžeš vkladať obrázky? :D

Skús to okno popresúvať.
    Gepeto: A co to rozdělit vertikáně
    flanker.27 napsal(a):

Gepeto: A co to rozdělit vertikáně

Ahá, ja čudidlo, to ma nenapadlo... Aj tak ale skús to okno pohýbať.. Je to laické riešenie, ale aspoň dačo...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.