Soundtrack Game of Thrones

upraveno 14. června 2011 v Seriál Hra o trůny
Překvapivě dnes vyšel soundtrack Ramina Djawadiho ke Hře o trůny. Původně to bylo plánováno na dnešek, pak se to ale posunulo na 28. června 2011. A zničehonic došlo k vydání na iTunes.

imageČíst celý článek zde
24567

Komentáře

• upraveno 22. června 2011
    Včera jsem si to poslechla a nevím, co na to říct. Něco mi u toho soundtracku chybí. V seriálu celkově je hudba hodně upozadněná, což je podle mě škoda. S Pánem prstenů, kde je naopak muzika rovnoceným partnerem děje i postav se to, pravda, nedá srovnávat, ale přesto, když zavřu oči a poslechnu si třeba „The Breaking of the Fellowship“ vidím tu scénu dokonale před sebou, ale u soundtracku ke Game of Thrones, nic! Jediná skladba, která u mě dokáže vzbudit fantazii a vyvolat nějaké emoce je „Finale“, ta je hodně povedená!
    súvisí to s tým, že GoT je tak nabitý informáciami, že sa neustále rozpráva. je málo dlhších scén, kde sleduješ iba obraz, ktoré by mohla podkresliť hudba.
    No jo, já vím, těžko bychom rozuměli rozhovorům postav, kdyby přitom vyhrávala halasná výpravná huba, ale i přesto mě soundtrack trochu zklamal, asi sem od něho čekala moc. Jinak, už jsem od včerejška docela naposlouchala i další skladby, a musím přiznat, že na druhý poslech neznějí zas tak špatně.
  • upraveno 29. června 2011
    Mě zprvu soundtrack taky moc nenadchnul, ale teď když koukám zpětně na seriál, si tu hudbu uvědomuji víc a víc, rozeznávám jednotlivé skladby,...prostě je to lepší a lepší ;)
  • upraveno 4. července 2011
    Těch coverů znělky bylo dost, ale tenhle mě dostal.

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 4. července 2011
    Líbí se mi, velmi.
    Pekne, pekne... jako, on je ten soundtrack cely naprosto uzasny...
    Hmm, já OST hodnotím spíše průměrně, pár skladeb je hodně dobrých (včetně úvodní znělky), ale to je menšina. Jako seriálové OST je to spíše špička žánru, ale tohle kritérium tady nikdo nezavedl, takže ho nechám u ledu, navíc většina seriálů vlastní skladby ani nemá, takže GoT v tomto nemá mnoho konkurence, ale v širším soundtrackovém pohledu nevím, co je na něm tak úžasného?
    Tak tenhle cover je úžasný, až mi naskočila husí kůže! A souhlas s aqwartym :)
    Olorin: Eva a Vašek se ti pravděpoodbně taky nezdají úžasní (mě teda nezdají :-D ), přitom pro statisíce lidí, možná milony, je to nejúžasnější hudba všech dob :) Prostě sto lidí sto chutí, tobě se ten soundtrack úžasný třeba nezdá, ale Frantovi Novákovi od vedle třeba jo :-D
  • upraveno 7. července 2011
    Jeden kluk zvládl celý orchestr. :-)

I když bychom si přáli, aby k úžasnému seriálu byl i úžasný soundrack, kdo má naposloucháno víc soudntracků, musí uznat, že je to jenom dobrá řemeslná práce, nic víc, níc míň.
    Chybí mi tam třeba nějaká píseň.
    Teď poslouchám soundtrack z Camelotu - jako ucelené hudební dílo mi sedí víc a v seriálu je taky víc slyšet. Netroufám si tvrdit, že je lepší (nejsem hudební znalec), ale na poslech mi vyhovuje víc.
    Dík za tip, zkusím.
    Camelot nemá jedinú výraznú skladbu, podľa mňa (okrem úvodnej).
    No je fakt, že ze seriálu si nevybavuju skoro nic z hudby, kdežto finále GoTu mi znělo v uších od prvního poslechu.
    seriálu si nevybavuju skoro nic z hudby
    No tak třebas Cirkus Humberto nebo My všichni školou povinní mají skvělé soundtracky:-))). Taky dobrá je hudba u Včelky Máji, Sandokana atd.
    lol Chmur, este si zabudol na Gumkacov, Hviezdnu rotu a Kacerovo...
    Hviezdná rota je Rychlá rota??
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. července 2011
    Už jsem si říkal, že by Hvězdnou pěchotu předělali do seriálu :)
    Proto se právě ptám. :-)
    Duny: Nezapomněl. Soundtracky z těchto animovaných filmů se mi nelíbí...
    Tenhle animovaný soundtrack je nej :-)

(ještě jsem nezjistila, jak se vkládá youtube :( )
    Jedině tak na tripu:-)))
    To jsem nezkoušela, ale čokobo jede! :-))
    Chmur: já myslel Camelot, že si z něj nic nevybavuju...
  • upraveno 5. září 2011
  • upraveno 10. února 2012
    Edit: dal jsem sem odkaz který tu už je výše: violin cover od Aleka - ten je úplně super
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 20. února 2012
    Neviem, či to tu už bolo, ale tu akosi "úplná" verzia, čo na konci pokračuje...

• upraveno 20. února 2012
    Lord Gepeto: To nie je žiadna "úplná" verzia. Je to klasická Main Theme, spojená do jedného celku s ďalšími skladbami zo soundtracku (námatkovo spomeniem "The Kingsroad").
  • upraveno 5. března 2012
    nevite jestli zanechaji ten puvodni nebo udelaji novej soundtrack k 2 časti
  • upraveno 5. března 2012
    Azazel: Tú otázku myslíš úplne vážne? :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. března 2012
    Spíš bych se zeptala jestli myslí opravdu soundtrack nebo jen úvodní znělku :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.