Hra o trůny 1x10 - Oheň a krev

upraveno 18. června 2011 v 1. řada
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost. V ostatních diskuzích naopak varuji, že si na spoilery nehrajeme.

Název epizody: Oheň a krev
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss

Číst celý článek zde
«13456710

Komentáře

• upraveno 18. června 2011
    Tak jsem zase bojoval s tím popisem, kdo chete být překvapeni, nečtěte to! A vlastně ani to dál :-)

Jsem potěšen, že uvidíme Brana a Rickona, trochu jsem se bál, že se na ně nedostane. A pořád mi nedá spát ta teorie s Jaimem a Robbem. Tvůrci prohlásili již dříve, že jedna postava zemře již v první sérii, oproti knize, kde se to stane až později. No to se krásně nabízí u toho Jaimeho :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 18. června 2011
    Jako že není zemřít jako zemřít? :)

SPOILERY, FAKT VELKÉ SPOILERY K DALŠÍM KNIHÁM!

Mě u té smrti napadla ještě Catelyn. Ale nejvíc se bojím, že se budou chtít zavděčit divákům a oddělají Joffa. (iracionálně, není to ničím podložené)
    Hele to mi moc smysl nedava s tím Jaimem že by umřel, vždyt neumřel ani v knize zatím, spíš nějaka meně vyznamna postava, nemuzou moc zasahovat do děje ne ? Jinak ten Joff by šel, stejně tam má pak hovno co dělat jen k nasrání na něj ale pak by tam nějak nedostali Tyrelly :)
    Nee, Joffrey myslím nehrozí. Myslim, že ne odkrouhnou žádnou důležitou postavu - takže by to obešli tím, že „zabijou“ Jaimeho a nechají dříve zrodit nového Jaimeho. Zároveň tak konečně postihnou i Lannistery.
    Hele nevim, já to nedomýšlel, to je asi hodně na prokreslování a časovou synchronizaci.
    zas to s tou ohleduplnosti nemusite prehanet :-D
    Takže to úplně vypustí tu linii s drancíři? Joff snad nehrozí, vždyť to by úplně změnilo děj skoro dvou následujících knih!
    Ale vždyt on žije sakra :D akorat nema ruku, ceka ho jeste nejaka uloha jinak by ho nechal zařvat sám GRRM!
    No dyť jo - jako obrazně, že zemřel. Když přišel o ruku, byl to spuštěč, který ho úplně změnil.
    Brynden 'Blackf...: Tobě asi symbolika moc neříká, co? Zemřít neznamená vždy jen fyzicky zemřít. :-))
    ok, jdu si cist at vas dozenu, na tohle se neda koukat :-)
    tak jako :D zmetci :D to to nemužete napsat rovnou a nedělat kolem toho i do spoileru okliky? lannisteři vychcani ! :D
    jasný, uřízneš nám mužství a nakrmíš jím kozy - to známe. Tyrion to vážně nemá jednoduchý :-))
    Už Alekovo použití uvozovek by tě mohlo trknout. :-)
    když se na to tak divam no mohlo no :D omlouvám se vám za svou momentální nedovtipnost jsem silně emocionálně rozrušen ze záveru 1x09 :D
    Môžem sa opýtať, či je celá prvá séria podla knihy ? knihu som nečítal a preto som zvedavý či sa tvorcovia držia predlohy napr. ako v Harry Potterovi... či tam niečo neubrali alebo nepridali nejaké postavy a dejové línie ?
    Jako v Potterovi to není. Protože podle mě jsou ty filmy udělaný podle předlohy knížek Pottera katastrofálně.
    Třeba u Vězně z Azkabanu taky podle knihy moc nepostupovali a většina lidí se shoduje na tom, že to je nejlepší HP film, ale to je trochu mimo téma. Až na pár detailů se seriál podle předlohy docela řídí - žádné nové postavy mě teď nenapadají, spíš jich hodně ubylo a některé díky tomu získaly více prostoru.
  • upraveno 19. června 2011
    V podstatě jediná nová postava, co v knížce nebyla, je Ros.
    ad Soulamte: Souhlas s Olorinem. Taktéž myslím, že se zatím předlohy celkem držej. Dějové linie zatím zachovány. Některé postavy z knihy se v seriálu neobjevily, některé situace pozměněny. Asi největšího hříchu proti předloze se dopustili pozměněním charakteru některých postav - Loras, Renly, ale nejedná se v podstatě o nic zásadního.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. června 2011
    S tou mrtvou postavou, to bych spíš viděl na Hostera Tullyho, k čemu by v seriálu bylo, aby se tam celou druhou sérii válel v posteli.
    Jenom takový dotaz mimo, protože jsem nečetl knížku - Syrio Forel po bitvě s dřevěnými meči zemřel, nebo se ho třeba dočkáme ještě v dalších dílech? Nebylo to úplně jasné
    Espe - asi je mrtvý ale stejne tak jak v serialu tak ani v knize o tom nejsou zadne konkretni informace takže je tu mala možnost že se s ním ještě setkáme.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 19. června 2011
    Zítra je konec, já nechci :(((
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. června 2011
    (může to bejt vůbec bojler, když je to o epizodu zpátky)( Nemýlím-li se, tak sám Martin jeho smrt potvrdil, a z logiky věci samotný by mě ani nenapadlo přemejšlet o opaku.
    No 12. to znovu začíná ale knižně... BTW nevíte kdy to bude v Čechách?... V Pátek jsem se v Neoluxoru přistihl jak 20 minut čučím do anglického střetu mečů... asi si časem pořídím i ang knihy..

ehm Střet mečů :-D Střet králů
    kdesi jsem zahlidl ze do podzimu no ale nevim. doufam ze preklad bude lepsi nez u hostiny, nebo se v nem bude dát aspon vyznat.
    Byla by paráda... Na netu asi bude rychlejc než v Čechách, ale nerad čtu ebooky...
    do podzimu je blbost, pokud se zadari, tak na vanoce - ale neznelo to 2x presvedcive...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 19. června 2011
    Z Facebooku Talpressu:

Zveřejněno 2.6.:
    Souhrnná zpráva pro fanoušky série Píseň ledu a ohně (zřejmě začínající): Všechny paperbacky Hra o trůny 1 a 2, Střet králů 1 a 2 a Bouři mečů 1 a 2 permanentně po troškách dotiskneme během června. Dotisk vázané Hra o trůny vyjde 8.6. Vázané vydání Střet králů vyjde 21. června. Vázaná Bouře mečů na podzim. Vázaná Hostina pro vrány (opravená) na jaře 2012. Nový titul Tanec s draky vyjde (když vše půjde hladce) na jaře 2012 (1. a pak 2. část) a pak zanedlouho i vázaný...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.