Hra o trůny 1x10 - Oheň a krev

upraveno 18. června 2011 v 1. řada
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost. V ostatních diskuzích naopak varuji, že si na spoilery nehrajeme.

Název epizody: Oheň a krev
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss

Číst celý článek zde
1356710

Komentáře

• upraveno 20. června 2011
    Olorin
    je vidět, že jeden jí saje z prsu, když k ní přistoupí Jorah a ona sedí, tak kojí jednoho z draků
    Jo aha, já jsem nejprve vůbec nepoznal, že to v jejím klíně je drak. Tak beru zpět. :-)
    no brzy, jestli ta upoutávka, co sem dával Alek je pravdivá, tak ne dříve než na začátku příštího roku... Každopádně mi teď v hlavě šrotuje hodně variant. Spojí se Stannis s Renlym, dá se někdo dohromady s králem severu a co Lannisterové? Připojí se jěště nějaký mocný rod? Každopádně, jak tu někdo psal, skokanský můstek pro druhou sérii je postaven velice pěkně.
    Stanis je zásadový člověk s právoplatným nárokem na trůn, který nikomu nic neodpustí. A své dva bratry nemá rád.
    Zjistit to můžeš tak, že si to přečteš v knize... :-)

Aleš: Tohle by mělo být ve spoileru, když už...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 20. června 2011
    taky vám ten jeden připomínal Liama Neesona?
    Ano
    Ten dopis vůbec neodešel. Měl ho doručit kapitán lodě, se kterou měly plout na sever Nedovy dcery. Loď nevyplula.
    Já myslel že ano. Na začátku Střetu králů o něm Stannis mluvil a zahájil propagandu, že Joff je krvesmilný prd ve větru.
    Olorin: před pár dny jsem začal číst hru o trůny a jsem teprve u toho, kdy se Ned setkává v králově přístavišti s Cat. Nechci nic přeskakovat, poctivě si dočtu celou hru o trůny a pak teprve půjdu dál. Vím, že je to tady trochu offtopic, ale musím přiznat, že knihou jsem velice příjemně potěšen, zvláště díky spoustě drobných detailů, které v seriálu nebyly, ale úžasně to dokreslují...
    To u většiny knih bývá, že jsou podrobnější. :-)
    Olorin: samozřejmě :-). V tomto případě to těší dvojnásob, protože je to taková příjemná nadstavba seriálu...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 20. června 2011
    Mimochodem, GoT je 5. nej na CSFD a 4. nej na IMDB ;-)
    Ako by som to... V tejto epizóde sa toho v podstate moc nestalo, až na to, že sme dostali tri momenty, ktorými sa uvádza do pohybu druhá séria. Aké sú teda tieto momenty? Zimomriavkové, perfektne zrežírované a skvostne ohudobnené. Robb sa stal kráľom severu, Nočná hliadka započala výpravu za Zeď a Daenerys sa vyliahli draci, ktorých sme videli! Opakujem, VIDELI SME DRAKOV! Do detailov! Nebol to síce až taký silný moment ako Nedova poprava, ale aj tak ťažká paráda. (10/10) ------ Zhrnutie 1. sezóny: Tak sa nám to teda skončilo. Čo teraz povedať? Ďakujem vám, HBO, že ste z geniálnej predlohy urobili geniálny a dychvyrážajúci seriál. Skvostne zahraný, po väčšinu času vynikajúco zrežírovaný a famózne ohudobnený. Čakať celý rok do ďalšej série budú muky, ale ja verím, že nám opäť prinesiete úchvatný zážitok. Stannis, Melisandra, Davos, Aša, Balon, Jaqen, Roose, Hoster, Edmure, Kraster a ďalší - tešíme sa na vás!
    Dráčci se povedli
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 20. června 2011
    Lol, dokonalej komentář na youtube u teaseru na druhou sezónu:
    "People complaining about a 1 year wait? Oh my sweet summer child. What do you know of waiting? Waiting is for the long night, when GRRM hides for years and children are born and live and die all before the next book comes out."
    Titulky jsou hotové, ve čtyři se objeví na www.titulky.com. Pokud jste byli během první série spokojeni s mou prací, chtěl bych požádat, abyste respektovali tuto mou prosbu:

Nepřeji si, aby po dobu 24 hodin byly titulky k poslednímu dílu zveřejněny kdekoliv jinde, než na titulky.com. Díky moc!

Připomínky a opravy prosím pište opět SEM nebo mi poslali zprávu.
    flanker: výborný koment :) dokazuje, že sme naozaj nočná hliadka, ktorá vie čakať :)
    taky vám ten jeden připomínal Liama Neesona?
    jj, trochu mě to taky překvapilo :-)
    Titulky jsou hotové, ve čtyři se objeví na www.titulky.com. Pokud jste byli během první série spokojeni s mou prací, chtěl bych požádat, abyste respektovali tuto mou prosbu:

Nepřeji si, aby po dobu 24 hodin byly titulky k poslednímu dílu zveřejněny kdekoliv jinde, než na titulky.com. Díky moc!

Připomínky a opravy prosím pište opět SEM nebo mi poslali zprávu.
    Díky moc za celou řadu otitulkované Hry o Trůny. Překládáš parádně jen tak dál!
    Ten "Liam Neeson"... Nebol to už náhodou Jaqen? Alebo bol Jaqen ten chlap s kapucňou, a "Neeson" bol iba nejaký nýmand? Prečo ale hodil po Aryi taký pohľad?
    jj skoda ze neukazali jaqena :-) na toho jsem byla zvedava ;)
    no na toho neesona sem se musela jit kouknout a no jo :D....ale to asi nebyl on ze jo ?
    Ja som si najprv myslel, že pod plachtou je beznosý Rorge. Ale už si nie som taký istý. Každopádne, Kousače sme videli :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 20. června 2011
    Já myslel že ano. Na začátku Střetu králů o něm Stannis mluvil a zahájil propagandu, že Joff je krvesmilný prd ve větru.
    Ne, ta loď v knize vůbec neodplula. Arya na ni narazí když se pokouší dostat se z města. Na poslední chvíli si všimne, že muži v barvách Starků jsou jen převlečení Lannisteři.
    Stannis se oháněl vlastním zjištěním. To on původně přišel na to, že Joffrey a jeho sourozenci jsou ve skutečnosti Jaimeho bastardi. Upozornil na to Arryna a když ten zemřel, tak okamžitě opustil Královo přístaviště.
    "People complaining about a 1 year wait? Oh my sweet summer child. What do you know of waiting? Waiting is for the long night, when GRRM hides for years and children are born and live and die all before the next book comes out."
    LOL, to je výborné :oD
    Hmmm tak první série skončila... jako nečtenář mám názor, že zatím to byla jen omáčka a teď se to rozjede, nicméně jdu juknout kolik stojí kniha a kde ji mohu sehnat, protože některé věci jdou trochu kolem mě a nevyznám se v tom jak bych chtěl. Osobně si myslím, že hlavně na začátku měl každému dílu (nebo na začátku vůbec) předcházet nějaký textový prequel nebo tak něco - dneska začal seriál Falling skies a tam se mi např líbí, že prvním epizodám předchází "deník" hlavní postavy = tvůrci mohou vynechat nudný (často i blbě vytvořený a podchycený) úvod (omáčku co kde a jak) a rovnou začnou v průběhu děje....

Mě se seriál líbí, budu se těšit na pokračování a jdu sehnat knihu :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 20. června 2011
    Tak a je to taky za mnou. Poslední díl byl perfektním vyvrcholením skvělého seriálu. Pro mě jsou v tomto díle 4 silné momenty (opravdu mi přelezl mráz po zádech a měla jsem husí kůži: přísaha, kterou odříkávají Jonovi (na tuto scénu jsem se strašně těšila, v knize je moje oblíbená), prohlášení Robba Králem severu, výprava za Zeď a úplné finale (dráčci jsou moc povedení a hudba je úžasná, tento track ze soundtracku je můj oblíbený). Prostě paráda, seriál si u mě udržel nejlepší hodnocení a už se nemůžu dočkat 2. sezony a samozřejmě 5. knihy :). Chjo, proč je všechno tak za dlouho, ale aspoň se mám na co těšit...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 20. června 2011
    A jdu se podívat na toho Liama Neesona :))))
    Ten "neeson" bude Jaqen, popis by seděl :) nejak jsem nestihl zaměřit kousače a toho druhyho zmetka. Jinak povedenej díl, dobrej epilog kdy do budoucnosti není nic jistý a všichni to vědí takže řadíme nižší rychlost. Škoda že tam nebyla scéna s nedovým "duchem" anebo flashback v minulem dile neda ve vezeni to me celkem chybí. Dračci povedeni a Nedova hlava majestátní i když nabodnutá na kopí. Ah jak já se těším na Tanes s Draky a na další serii :D
    Brynden: Až na to, že nemá dvojfarebné vlasy.
    prísaha nočnej hliadky aj vytiahnutie za Zeď boli super. lepšie ako korunovácia kráľa Severu.
    a druhá dobrá zlovlčia scéna v celom seriály. a patrí chundeláčovi, kto by to povedal...
    už jste několikrát říkali moji okamžitou reakci při titulkách - " A to mam sakra čekat rok .. ?" - to mě fakt štve. Myslím si že Neeson tam byla a že to měl být i Jaquen. Zároveň se mi hned vedle líbil i Gendry. Draci jsou krásní, prohlášení krále Severu má dostatečné emoce, viděl jsem větší ale moc se mi to líbilo. Celý díl mě tak nějak nadchnul ( třeba protahující se Pycelle byl skvělý :D , nebo poznámka Malíčka na Varysovo "Jsem jeden z pár mužů v Králově přístavišti, který nechce trůn pro sebe." na to Malík - "Jsi jeden z pár mužů, který není muž." :D to jsem se řechtal ) A nějak jsem zapomněl, že za Zeď se vyjíždí už v jedničce, takže mě ta hudba s nadcházejícím tajemnem totálně pohltila.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.