no brzy, jestli ta upoutávka, co sem dával Alek je pravdivá, tak ne dříve než na začátku příštího roku... Každopádně mi teď v hlavě šrotuje hodně variant. Spojí se Stannis s Renlym, dá se někdo dohromady s králem severu a co Lannisterové? Připojí se jěště nějaký mocný rod? Každopádně, jak tu někdo psal, skokanský můstek pro druhou sérii je postaven velice pěkně.
Olorin: před pár dny jsem začal číst hru o trůny a jsem teprve u toho, kdy se Ned setkává v králově přístavišti s Cat. Nechci nic přeskakovat, poctivě si dočtu celou hru o trůny a pak teprve půjdu dál. Vím, že je to tady trochu offtopic, ale musím přiznat, že knihou jsem velice příjemně potěšen, zvláště díky spoustě drobných detailů, které v seriálu nebyly, ale úžasně to dokreslují...
Ako by som to... V tejto epizóde sa toho v podstate moc nestalo, až na to, že sme dostali tri momenty, ktorými sa uvádza do pohybu druhá séria. Aké sú teda tieto momenty? Zimomriavkové, perfektne zrežírované a skvostne ohudobnené. Robb sa stal kráľom severu, Nočná hliadka započala výpravu za Zeď a Daenerys sa vyliahli draci, ktorých sme videli! Opakujem, VIDELI SME DRAKOV! Do detailov! Nebol to síce až taký silný moment ako Nedova poprava, ale aj tak ťažká paráda. (10/10) ------ Zhrnutie 1. sezóny: Tak sa nám to teda skončilo. Čo teraz povedať? Ďakujem vám, HBO, že ste z geniálnej predlohy urobili geniálny a dychvyrážajúci seriál. Skvostne zahraný, po väčšinu času vynikajúco zrežírovaný a famózne ohudobnený. Čakať celý rok do ďalšej série budú muky, ale ja verím, že nám opäť prinesiete úchvatný zážitok. Stannis, Melisandra, Davos, Aša, Balon, Jaqen, Roose, Hoster, Edmure, Kraster a ďalší - tešíme sa na vás!
Ten "Liam Neeson"... Nebol to už náhodou Jaqen? Alebo bol Jaqen ten chlap s kapucňou, a "Neeson" bol iba nejaký nýmand? Prečo ale hodil po Aryi taký pohľad?
Hmmm tak první série skončila... jako nečtenář mám názor, že zatím to byla jen omáčka a teď se to rozjede, nicméně jdu juknout kolik stojí kniha a kde ji mohu sehnat, protože některé věci jdou trochu kolem mě a nevyznám se v tom jak bych chtěl. Osobně si myslím, že hlavně na začátku měl každému dílu (nebo na začátku vůbec) předcházet nějaký textový prequel nebo tak něco - dneska začal seriál Falling skies a tam se mi např líbí, že prvním epizodám předchází "deník" hlavní postavy = tvůrci mohou vynechat nudný (často i blbě vytvořený a podchycený) úvod (omáčku co kde a jak) a rovnou začnou v průběhu děje....
Mě se seriál líbí, budu se těšit na pokračování a jdu sehnat knihu :-)
Tak a je to taky za mnou. Poslední díl byl perfektním vyvrcholením skvělého seriálu. Pro mě jsou v tomto díle 4 silné momenty (opravdu mi přelezl mráz po zádech a měla jsem husí kůži: přísaha, kterou odříkávají Jonovi (na tuto scénu jsem se strašně těšila, v knize je moje oblíbená), prohlášení Robba Králem severu, výprava za Zeď a úplné finale (dráčci jsou moc povedení a hudba je úžasná, tento track ze soundtracku je můj oblíbený). Prostě paráda, seriál si u mě udržel nejlepší hodnocení a už se nemůžu dočkat 2. sezony a samozřejmě 5. knihy :). Chjo, proč je všechno tak za dlouho, ale aspoň se mám na co těšit...
Ten "neeson" bude Jaqen, popis by seděl :) nejak jsem nestihl zaměřit kousače a toho druhyho zmetka. Jinak povedenej díl, dobrej epilog kdy do budoucnosti není nic jistý a všichni to vědí takže řadíme nižší rychlost. Škoda že tam nebyla scéna s nedovým "duchem" anebo flashback v minulem dile neda ve vezeni to me celkem chybí. Dračci povedeni a Nedova hlava majestátní i když nabodnutá na kopí. Ah jak já se těším na Tanes s Draky a na další serii :D
už jste několikrát říkali moji okamžitou reakci při titulkách - " A to mam sakra čekat rok .. ?" - to mě fakt štve. Myslím si že Neeson tam byla a že to měl být i Jaquen. Zároveň se mi hned vedle líbil i Gendry. Draci jsou krásní, prohlášení krále Severu má dostatečné emoce, viděl jsem větší ale moc se mi to líbilo. Celý díl mě tak nějak nadchnul ( třeba protahující se Pycelle byl skvělý :D , nebo poznámka Malíčka na Varysovo "Jsem jeden z pár mužů v Králově přístavišti, který nechce trůn pro sebe." na to Malík - "Jsi jeden z pár mužů, který není muž." :D to jsem se řechtal ) A nějak jsem zapomněl, že za Zeď se vyjíždí už v jedničce, takže mě ta hudba s nadcházejícím tajemnem totálně pohltila.
Komentáře
je vidět, že jeden jí saje z prsu, když k ní přistoupí Jorah a ona sedí, tak kojí jednoho z draků
Aleš: Tohle by mělo být ve spoileru, když už...
Mě se seriál líbí, budu se těšit na pokračování a jdu sehnat knihu :-)