Jídlo a pití

upraveno 26. června 2011 v Rozličný pokec
Dneska jsem měl tu čest ochutnat svatojánské pivo. Bylo docela dobré, ale hlavně mě přivedlo na myšlenku založit topic na téma, které mají lidé společné bez rozdílu. Tedy najdou se mezi námi tací, kteří posvátnou zásadu "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" nectí, tak jsem se rozhodl rozšířit diskusi na téma jídlo. Pokud tady daná diskuse již je, tak prosím Aleka, aby jí smazal a zahodil jí na smetiště dějin, ale v opačném případě nechtě diskuse započne. Tématem je cokoliv, co Vás napadne. Co Vám chutná, co jste dnes vypili (snědli). Dějiny pití, vaření. A tak dále, a tak dále....

191012141524

Komentáře

• upraveno 16. prosince 2011
    neni tvaroh... ale spis takova marmelada .... omacka , ale ne tvarod (a ano i kdyz to GT preklada jako tvarohtak to nema s tvarohem nic co delat) ... jen tak pro upresneni :D
  • upraveno 26. července 2012
    Objevila jsem toto Lukulské okénko, abych se optala - máte někdo dobrý recept na čínu, aby to chutnalo jako čína ?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. července 2012
    Mám. Doma :) I když je to pořád v Čechách vydaná kuchařka a v Číně jsem nebyl :)
    To je v pořádku :-)) Zkrátka mám chuť na něco takového, ale aby to nechutnalo jako čína v české restauračce, ale aspoň vzdáleně jako čína v čínské restauračce a nebo aby to aspoň bylo zřetelně chutné :-)
    kedysi davno som sa dostala k tomuto receptu a odvtedy inu cinu nerobim
    http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1012

Díky Hildegardo - zní to slibně tak to zkusím :-) Jen si musím dohledat, co znamená slovensky kapusta - jestli je to zelí nebo kapusta :-) tyhle posuvy mne často matou :-))
    Hildegarda: Víš, co jsi způsobila? Já mám hlad :)
    Honí mne mlsná :-D
    Hildegardo, prosím, hoď sem obrázek slovenské kapusty, ať jsme v obraze, hrozně blbě se to hledá :(
    Tlačím řízek. :-)
    To je řízek z tlačenky ? :-))
    Jaký ? Povídej a přeháněj, ať máme žgryndy po kotníky :-p...
    Do mého řízku ti nic není, ženo. :-))
    Stejně nedáš kousnout :-p
    Jarlo, už jsem viděla recept i na řízek z tlačenky, takže bůhví, co to měl head k obědu.

Jinak, co se týče číny, já mám tak měsíc střídavě chuť na čínu z "čínského" bufetu. Ale děsivou... :-) Bohužel v Opavě o ničem takovém nevím a do Phy se mi kvůli glutamanu utoupeném v přepáleném oleji cárát nechce.
    brbr - chápu tě :-) Taky mám nejbližší ve Frýdku a druhé v Místku, ale je to z ruky :-)
    Ale v Pze u Kinského zahrady - tam před lety bývala vynikající čínská restauračka...teď už leta nevím :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Já peču kuřátko :-)
    ci je kapusta kapusta alebo zeli, to neviem, ale vyzera to takto
    :)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Hildo a jak teda říkáte tomuhle? hkapusta
    Thorar: To máš jak s lachtanem a tuleněm. Na Slovensku taky říkají jenom lachtan.
    kapusta je zelí. toto je kel ak sa nemýlim.
    Víte někdo, co znamená keleruba?
    K té číně, mám ráda kung-pao od Zářivé perly a pak v restauraci Jiu Zhou (kousek od Bří. synků) takovou věc co se zove chunanské kuře, jsou to kuřecí kousky v těstíčku, ostré sladkokyselé omáčce s pórkem a rejží.
    S těmi glutamany, shodou okolností jsem včera viděla "Potravinové detektivy" na Spektru a tam rozebírali škodlivost anebo prospěšnost glutamanů.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Takže české zelí je slovenská kapusta a česká kapusta je slovenský kel.

A keleruba je kedluben
    Velmi správně. :-)
    Kel se říká kapustě i u nás.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Jarla napsal(a):

Objevila jsem toto Lukulské okénko, abych se optala - máte někdo dobrý recept na čínu, aby to chutnalo jako čína ?

Musíš tam hodiť jedného vietnamca, aby to malo taký svieži nádych, potom pridaj trocha suši, to tomu dá správnu chuť, napokon tam hoď pár listov bambusu a nejaké to mäso z pandy, aby si tomu dala tú správnu chuť Číny... Zvyšok postupu už bežný :)

(och, len mám prehnane vtipnú náladu)

lolanzdolan
    Kolikokoli napsal(a):

Thorar: To máš jak s lachtanem a tuleněm. Na Slovensku taky říkají jenom lachtan.

ja poznam iba tulena :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Hildegarda napsal(a):

Kolikokoli napsal(a):

ja poznam iba tulena :)
    V živote som nepočul o lachatnovi, kým neprišla... Myslím že Talentmánia? Neviem, tá šou kde bol Lachtan Meloun, inak my vždy hovoríme Tuleň :P Takže supportujem Hildy
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Lachtan Lahtinen ze Suomi?
    Ok, tak tuleň. Ale prostě jen jedno z toho :D.
    Hildegardo - tak zítra je na jídelníčku tvoje čína :-)) ovšem choť nesehnal ani kapustu ani kel ani zelí, takže to zkusím nahradit krájenými mladými palicemi kukuřice (na kolečka). Uvidíme, jak se modifikace zdaří :-))

Co kel nebo kerlub, ale takový kvak neboli kvaček - to je krásná zelenina :-))

flankere - klidně hoď další recepty - vyzkoušíme, modifikujeme :-))
    Vy jste mi dali. Vzbudíte ve mě hlad, když jdu ještě do posilovny. Pak v našem místním čínském psím bistru mají dovolenou a já se najedl až někdy v 8 večer. :)

Jarla: kderý z těchto receptů bys chtěla?

recepty

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.