Jídlo a pití
Dneska jsem měl tu čest ochutnat svatojánské pivo. Bylo docela dobré, ale hlavně mě přivedlo na myšlenku založit topic na téma, které mají lidé společné bez rozdílu. Tedy najdou se mezi námi tací, kteří posvátnou zásadu "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" nectí, tak jsem se rozhodl rozšířit diskusi na téma jídlo. Pokud tady daná diskuse již je, tak prosím Aleka, aby jí smazal a zahodil jí na smetiště dějin, ale v opačném případě nechtě diskuse započne. Tématem je cokoliv, co Vás napadne. Co Vám chutná, co jste dnes vypili (snědli). Dějiny pití, vaření. A tak dále, a tak dále....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1012
Hildegardo, prosím, hoď sem obrázek slovenské kapusty, ať jsme v obraze, hrozně blbě se to hledá :(
Jaký ? Povídej a přeháněj, ať máme žgryndy po kotníky :-p...
Jinak, co se týče číny, já mám tak měsíc střídavě chuť na čínu z "čínského" bufetu. Ale děsivou... :-) Bohužel v Opavě o ničem takovém nevím a do Phy se mi kvůli glutamanu utoupeném v přepáleném oleji cárát nechce.
Ale v Pze u Kinského zahrady - tam před lety bývala vynikající čínská restauračka...teď už leta nevím :-)
:)
S těmi glutamany, shodou okolností jsem včera viděla "Potravinové detektivy" na Spektru a tam rozebírali škodlivost anebo prospěšnost glutamanů.
A keleruba je kedluben
Kel se říká kapustě i u nás.
(och, len mám prehnane vtipnú náladu)
Co kel nebo kerlub, ale takový kvak neboli kvaček - to je krásná zelenina :-))
flankere - klidně hoď další recepty - vyzkoušíme, modifikujeme :-))
Jarla: kderý z těchto receptů bys chtěla?