Jídlo a pití

upraveno 26. června 2011 v Rozličný pokec
Dneska jsem měl tu čest ochutnat svatojánské pivo. Bylo docela dobré, ale hlavně mě přivedlo na myšlenku založit topic na téma, které mají lidé společné bez rozdílu. Tedy najdou se mezi námi tací, kteří posvátnou zásadu "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" nectí, tak jsem se rozhodl rozšířit diskusi na téma jídlo. Pokud tady daná diskuse již je, tak prosím Aleka, aby jí smazal a zahodil jí na smetiště dějin, ale v opačném případě nechtě diskuse započne. Tématem je cokoliv, co Vás napadne. Co Vám chutná, co jste dnes vypili (snědli). Dějiny pití, vaření. A tak dále, a tak dále....

17810121324

Komentáře

• upraveno 8. července 2011
    Medovník a chilli čokoládu nesnáším....
    Tak se s Tebou o medovník nepodělím :-p
    Já bych chtěl ochutnat vanilkovou zmrzlinu s příchutí chilli, v Poděbradech na náměstí jsem ji jednou viděl, ale nedal si, a pak už ji neměli - od té doby (asi tak měsíc) toho lituji. :-( Ale zjistil jsem, že mám docela kachní žaludek, měl jsem tenkrát v sobě asi 5 kvasnicových Krušovic a dal si vanilkovou s pistáciovou a blbě mi nebylo. :-))
    Dobrá vanilková bývá málokdy, ale když je a je navíc točená...:-)) Je to lahůdečka :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 8. července 2011
    točenou vanilkovou jsem měl předevčírem. Mňam! :)
    My jsme jedno (bylo mi asi 18)....pili piva a po každém šli na pouti na centrifugu (tehdác to nebylo ještě tak nekřesťansky drahé)...Měl jsem jich šest a dobrý....Můj žaludek je taktéž kachní....
    Kde mají ? V současné době vím o jediné a to je v Lidečku a tam se dostanu tak jednou za měsíc :(
    Točenou vanilkovou mají třeba v těch Poděbradech - dokonce minimálně na dvou místech, nebo u nás v Pečkách, ale tady není tak dobrá. Poděbradská je ale vyhlášená.
    Do Poděbrad daleko, Jiříku :-) Věčná škoda :(
    Poděbrady jsou fajn. Byli jsme tam s partnerkou před dvěma lety na dovolený, ale na žádnou zvláštní zmrzlinu si nepamatuji...:-((
    U nás je vyhlášená, U Reinwaldů na náměstí je vždycky fronta. :-))
    Mno já jsem ze Dvora, takže já měl točenou vanilku ve zdejší cukrárně.
    Na Dvoře mají cukrárnu..hm taky daleko :-))
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Milka dělá jednu tříbarevnou čokoládu, vrstva mléčný, na ní bílá a na ní hořká. Být moc toplá.
    Milka je sojový speciál :-p a "bílá" čokoláda nemá s čokoládou ani zblo společného - rostlinný tuk, sojový lecitin, sušené mlíko a sojové mlíko a umělé sladidlo - čokoládu nikde nevidím :-p

Tím netvrdím, že to nikomu nemůže chutnat. naopak již dlouho si dělám takovou studii a zjišťuji, že na bílou jsou víceméně vysazeni chlapi a na hořkou ženské :-) Platí tak pro 80 % populace :-)
    Já to nepopírám a jinak si potrpím spíš na studentskou, ale tahle jedna konkrétní mi chutnala. Ovšem taky to bude možná tím, že si jí kupuju po odběru v kantýně.
    a co kofilu nebo kaštany ? :-)
    Kaštany ee.
    Áha - takže Ty taky raději mléčnou než hořkou, co ? :-))
    Da, si, oui und jawohl.
    Takže typický chlap a natolik mačo, že klidně doznává , že je na sladké :-)

A teď jedna kontrolní - čistě ze zajímavosti - jaké ovoce nemáš rád ?
    Hrmpf, co si tak vybavuju, nikdy mi nejely takový ty moc exotický věci, granátový jablka, manga, taky cukrovej meloun zas tak nemusim. Oproti tomu vůbec nejradši mám asi zimní jablka.
    Zajímavé - tradicionalista :-)

a co ostatní ? Kterépak ovoce nejede Vám ?
    Všechno ovoce světa jsem nejedl, takže nevím, určitě se najde něco, co by mi nešmakovalo, ale teď si žádné nedokážu vybavit.
    mléčná čokoláda je pro děti
    A kterépak máš teda naopak velmi rád ? :-)
    Tak jablka, banány, ananas, broskve, melouny, kiwi, grapefruit, rajčata... asi vyhrávají banány, ty já miluju! Ještě když se třeba osmahnou na pánvi. :-)
    Osmahnuté banány ? to neznám - hoď sem recept :-)
    To není nic těžkého, buď může být jen tak, nebo i se zmrzlinou, medem, či v těstíčku - prostě se banán oloupe, a buď v celku nebo nakrájený osmažený na másle, ale invenci se meze nekladou. :-))
    A jak dlouho se to smaží ? Nebuď skoupý ? Kdy se k tomu dodává med ? Při smažení nebo poté ?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.