Jídlo a pití
Dneska jsem měl tu čest ochutnat svatojánské pivo. Bylo docela dobré, ale hlavně mě přivedlo na myšlenku založit topic na téma, které mají lidé společné bez rozdílu. Tedy najdou se mezi námi tací, kteří posvátnou zásadu "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" nectí, tak jsem se rozhodl rozšířit diskusi na téma jídlo. Pokud tady daná diskuse již je, tak prosím Aleka, aby jí smazal a zahodil jí na smetiště dějin, ale v opačném případě nechtě diskuse započne. Tématem je cokoliv, co Vás napadne. Co Vám chutná, co jste dnes vypili (snědli). Dějiny pití, vaření. A tak dále, a tak dále....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jinak zajímavá četba je od Pavla Toufara Opilci, falešní hráči a mlsní žrouti a třeba knihy o jídle od Magdaleny Beranové - např. Jídlo a pití za Rudolfa II., Jídlo a pití v pravěku a ve středověku a Jak se jedlo ve starověku.
Jinak pšeničná piva mi moc nešmakují. Ale pil jsem to jen jednou v životě a je možné, že jsem netrefil zrovna dobrou značku. Ale v Německu jsou tyhle barevný pšeničáky hrozně v módě.
Tak nějak nejraději mám prostě dobrej ležák. Nebo černý piva, ty mám taky rád. (Guinness, Tmavej Kozel, Černý Krušovice, Svijanská Kněžka,...) Primátor má docela zajímavé speciály. Nedávno jsem pil Primátora Double - 24 pivo, prostě dvě dvanáctky v jedné dávce :D. Chutná to jako pivo s rumem a po jednom kousku jsem byl docela veselej :S
zo slovenských bažant, corgoň, šariš - ten ako tmavý je fakt dobrý.
Je nějakej rozdíl mezi pšeničným a kvasnicovým pivem nebo to jsou jen dva různý názvy pro jeden a ten samej typ? Já měl totiž za to že německý weissbier jsou kvasničáky. Ty mi hodně chutnaj. Jeden z nej je Erdinger. Pak byl dobrej König Ludwig a myslím Franziskaner. Z českých kvasnicových mi chutná protivínskej Platan kterej má dobrou i klasickou 11.
Svijany jsou hodně dobrý, ale bojim se, že tím jak se teď ohromě rozrůstaj tak že uberou na kvalitě a stane se z nich to klasický multimasový pivo alá gambáč.
V Irsku jsem měl Guinness a ten byl fakt dobrej. Zkusil jsem si ho dát potom i v čechách a ten už byl teda takovej nic moc. Třeba to ale bylo jen tou irskou atmosférou.
Jinak ale jako správnej Budějčák chodim většinou na Budvar, ale ani ne tak kvůli němu jako spíš kvůli jedný hospodě.
Z jídla mám nejradši takový ty klasický český: vepřo knedlo, svíčková, guláš atd
http://www.agronavigator.cz/az/vis.aspx?id=92126
http://cs.wikipedia.org/wiki/Pšeničné_pivo
takže pokud to dobře chápu tak německý weissbiery jsou pšeničný piva a kvasničáky jsou něco jinýho
Víno a sýr: Tak na tom si teda moc nepochutnam. Většina sýrů mi vůbec nechutná a vínu jsem taky nějak nepřišel na chuť. To už musí bejt nějaký sladký aby mi aspoň trochu chutnalo. Hold jsem barbar, ale nestydim se za to :-))