Jídlo a pití
Dneska jsem měl tu čest ochutnat svatojánské pivo. Bylo docela dobré, ale hlavně mě přivedlo na myšlenku založit topic na téma, které mají lidé společné bez rozdílu. Tedy najdou se mezi námi tací, kteří posvátnou zásadu "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" nectí, tak jsem se rozhodl rozšířit diskusi na téma jídlo. Pokud tady daná diskuse již je, tak prosím Aleka, aby jí smazal a zahodil jí na smetiště dějin, ale v opačném případě nechtě diskuse započne. Tématem je cokoliv, co Vás napadne. Co Vám chutná, co jste dnes vypili (snědli). Dějiny pití, vaření. A tak dále, a tak dále....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jinak, kdo tady holdujete tataráku (tatarskému bifteku)? :-) Já ho přímo zbožňuju!
Já osobně mám radši prasátko než hovězí. Vepřové maso je super. Ještě radši mám kachničky, husičky, krůtičky a jinou drůbež. Jsem ujetý na opeřence:-)) Taktéž králík je maso lahodné.
Naštěstí rodiče bydlí na vesnici a chovají různé zvířectvo. Tudíž máme mase zadarmo v nejlepší kvalitě:-)))
Chmur - bez masa strádají mozkové buňky - to jim přece nemůžeme udělat :-)) Ze zeleniny mám, stejně nejraději cibuli, česnek a křen :-))
Checht - jsem se vracela po půl roce dom a v letadle po přestupu na ČSA podávali plátek uzeného - mlsně jsem se olízla a říkám letušce - a nějaká zelenina by k tomu nebyla ? Ona - vždyť tam je kousek salátu a mrkev... Já myslela spíš křen :-)
Já jsem tedy hodně na zeleninu(saláty) a málo masa.. spíš tak chuťově.. což se asi liším dost od Čechů.. Mam rád jižanský lehký styl jídla... A nesnáším špekáčky... moc uzenin, různý vepřový ocásky a prostě ty špekový věci... Ale taková grilovaná zelenina :-)
Olorin: jasně že vepřové se na steaky nehodí tolik co vepřové, ale i to jde udělat hodně krvavé...Mně osobně to ale krvavé nechutná:-))
Taky moje první jídlo co jsem si kdy sám udělal byly knedlíky s vejci :-))
Ryby jsou dobrý, zvlášť pstruzi a candáti, ale co mě od nich odrazuje jsou ty jejich kosti (ikdyž u tihle dvou druhů je to docela v pohodě). A když se daj pěkně s bramborovým salátem tak je to pecka