Jídlo a pití

upraveno 26. června 2011 v Rozličný pokec
Dneska jsem měl tu čest ochutnat svatojánské pivo. Bylo docela dobré, ale hlavně mě přivedlo na myšlenku založit topic na téma, které mají lidé společné bez rozdílu. Tedy najdou se mezi námi tací, kteří posvátnou zásadu "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" nectí, tak jsem se rozhodl rozšířit diskusi na téma jídlo. Pokud tady daná diskuse již je, tak prosím Aleka, aby jí smazal a zahodil jí na smetiště dějin, ale v opačném případě nechtě diskuse započne. Tématem je cokoliv, co Vás napadne. Co Vám chutná, co jste dnes vypili (snědli). Dějiny pití, vaření. A tak dále, a tak dále....

1356724

Komentáře

  • upraveno 28. června 2011
    UHO je česká náhražka francouzské Demi-glace, navíc špatná. Školní jídelna mě naučila mít k ní odpor. :-)
  • upraveno 28. června 2011
    Souhlasím, že bez cibule se vařit nedá :-) (Jasně že existují jídla bez cibule - taky je necpu do pařížského krému :-)) ) A guláš - jo, na tři osoby, dvě kila masa a šťavy tak akorát a hlavně ať je hodně hustý :-)
  • upraveno 28. června 2011
    nedělejte mi chutě :-))
  • upraveno 28. června 2011
    Nebeč - já dostala ohromnou chuť na krvavé stejky - tak aspoň 3-4 a bez příloh ! Ale s vínem :-))
  • upraveno 28. června 2011
    Steak jsem si dělal zrovna včera, pěkně zprudka opečený na rozpálené pánvi, jen se solí a pepřem - a povedlo se mi to na medium, možná medium-rare, přesně to nikdy nepoznám. :-) Škoda, že je dnes hovězí tak drahé, jinak bych to taky, s odpuštěním, žral nahusto. :-)))
  • upraveno 28. června 2011
    Hm já mám chuť na vepřový.....hovězí kýta je vynikající, ale já dostala chuť na prase :-) Prase je moje oblíbené kuchyňské zvíře - hodí se ke každému stolování :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. června 2011
    Prase je nejlepší zelenina.
  • upraveno 28. června 2011
    Hovězí kýta je podle mě na steak moc suchá, je potřeba krapet prorostlejší kus masa, jako je třeba vysoký roštěnec nebo levnější, ale stále chutný, vrchní šál. Jinak vepřové je samozřejmě dobré, ale do "krvava" ho dělat mám trochu obavu. :-)

    Jinak, kdo tady holdujete tataráku (tatarskému bifteku)? :-) Já ho přímo zbožňuju!
  • upraveno 28. června 2011
    Ne že bych diskriminovala ostatní zvířátka, ale prasátko je takové naducané a růžové :-))
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. června 2011
    V omezeným množství si na tataráku pochutnám, narozdíl od Mr. Beana.
  • upraveno 28. června 2011
    Jo, znám. Chudák se nechal oklamat názvem. :-D
  • upraveno 28. června 2011
    Tatarák mám ráda - nejlépe z telecího, ale to se hůř shání :(
  • upraveno 28. června 2011
    To je fakt, telecí je dneska obtížné sehnat, a taky je pěkně drahé. My masožravci s mlsnými jazýčky to máme v dnešní době pěkně těžké. :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 28. června 2011
    Tataráček mi nešmakuje
  • upraveno 28. června 2011
    Jinak vepřové je samozřejmě dobré, ale do "krvava" ho dělat mám trochu obavu. :-)
    Proč?

    Já osobně mám radši prasátko než hovězí. Vepřové maso je super. Ještě radši mám kachničky, husičky, krůtičky a jinou drůbež. Jsem ujetý na opeřence:-)) Taktéž králík je maso lahodné.
    Naštěstí rodiče bydlí na vesnici a chovají různé zvířectvo. Tudíž máme mase zadarmo v nejlepší kvalitě:-)))
  • upraveno 28. června 2011
    Montezume - nikdo Tě nenutí - více zbyde na nás :-))

    Chmur - bez masa strádají mozkové buňky - to jim přece nemůžeme udělat :-)) Ze zeleniny mám, stejně nejraději cibuli, česnek a křen :-))

    Checht - jsem se vracela po půl roce dom a v letadle po přestupu na ČSA podávali plátek uzeného - mlsně jsem se olízla a říkám letušce - a nějaká zelenina by k tomu nebyla ? Ona - vždyť tam je kousek salátu a mrkev... Já myslela spíš křen :-)
  • upraveno 28. června 2011
    Jarla: jsi ty vůbec ženská? Chutě jak chlap a co tak čtu tak k nezavaznýmu sexu taky nemáš odpor :-))
  • upraveno 28. června 2011
    Chmur: Protože "krvavý" steak mám spojený s hovězím masem. Z hovězího se také pravý steak dělá. Vepřové mám rád šťavnaté, ale krvavé podle mě není ono. Upřímně jsem ani neslyšel, že by ho takhle někdo upravoval.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. června 2011
    Naštěstí rodiče bydlí na vesnici a chovají různé zvířectvo. Tudíž máme mase zadarmo v nejlepší kvalitě:-)))
    V tomhle jsem pokrytec. Maso mám rád, ale zabíjet to to bych měl problém. Zvlášť když bych se s tím piplal.
  • upraveno 28. června 2011
    Ryby mi problém zabíjet nedělá.. Prostě s ní několikrát praštím o zem... jiného zvíře jsem zatím nezabíjel...

    Já jsem tedy hodně na zeleninu(saláty) a málo masa.. spíš tak chuťově.. což se asi liším dost od Čechů.. Mam rád jižanský lehký styl jídla... A nesnáším špekáčky... moc uzenin, různý vepřový ocásky a prostě ty špekový věci... Ale taková grilovaná zelenina :-)
  • upraveno 28. června 2011
    Ty jo amaroune, než grilovanou zeleninu tak snad radši ty amarouny:-))

    Olorin: jasně že vepřové se na steaky nehodí tolik co vepřové, ale i to jde udělat hodně krvavé...Mně osobně to ale krvavé nechutná:-))
  • upraveno 28. června 2011
    Třeba taková grilovaná rajčata, mňam! :-)
  • upraveno 28. června 2011
    já mám rád hodně jídla typu pajšl, hovězí jazyk s křenem, zabijačkový pochutiny, játra atd. Ale co můžu jíst pořád a pořád jsou knedlíky. Ať už to jsou obyčejný houskový, bramborový, špekový, plněný úzeným nebo třeba měruňkový a borůvkový. Toho se nikdy nepřežeru :-))
    Taky moje první jídlo co jsem si kdy sám udělal byly knedlíky s vejci :-))
    Ryby jsou dobrý, zvlášť pstruzi a candáti, ale co mě od nich odrazuje jsou ty jejich kosti (ikdyž u tihle dvou druhů je to docela v pohodě). A když se daj pěkně s bramborovým salátem tak je to pecka
  • upraveno 28. června 2011
    BTW Já jsem ani ten seriál nikdy neviděl... Takže moc nevím o co jde.. Původně jsem malej Amaroun (po bráchovy)... Kolektiv nám to dal že jsme docela jedlíci :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. června 2011
    Tys neviděl Návštěvníky? A to říkáš jen tak?
  • upraveno 28. června 2011
    Já nemám rád takový ty vodnatý ryby, proto kapra snesu, jen když je hezky opečenej, takže není tak rozblemcanej.
  • upraveno 28. června 2011
    Kapr je fajn, ale ten má vody hodně. Určitě víc než mořský ryby a např. pstruh. Ryby jsou dobré (až na pangase), ale neumím z nich moc vařit..
  • upraveno 28. června 2011
    flanker.27: Napravím to ... Slibuji...
  • upraveno 28. června 2011
    Návštěvníci jsou super sci-fi seriál....Kam se hrabe Star gate..:-)
  • upraveno 28. června 2011
    To jsou ti s Lasicou a Satinským?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.