Jídlo a pití

upraveno 26. června 2011 v Rozličný pokec
Dneska jsem měl tu čest ochutnat svatojánské pivo. Bylo docela dobré, ale hlavně mě přivedlo na myšlenku založit topic na téma, které mají lidé společné bez rozdílu. Tedy najdou se mezi námi tací, kteří posvátnou zásadu "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" nectí, tak jsem se rozhodl rozšířit diskusi na téma jídlo. Pokud tady daná diskuse již je, tak prosím Aleka, aby jí smazal a zahodil jí na smetiště dějin, ale v opačném případě nechtě diskuse započne. Tématem je cokoliv, co Vás napadne. Co Vám chutná, co jste dnes vypili (snědli). Dějiny pití, vaření. A tak dále, a tak dále....

13468924

Komentáře

• upraveno 30. června 2011
    Zalté střevíčky jsem kdysi měla...taliánské...podrážka a podpatek celé z kovu a nahoře z černé krajky a kožené zapínání. Sehnala jsem je v Kromclu na Riegráku. Fantasticky se v nich chodilo, protože se podrážka neprohýbala...pes ví kde zůstaly :( Možná v Praze ? Možná v ČB ? :(
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 30. června 2011
    Nakonec, místo hrdinských činů Eddarda Starka, tu prodiskutovávám šik módu. Kde to skončí :)))
    O to ani nejde, ale tady je topic o jídle a pití! Takže pokud ty střevíčky nejíte, tak s tím táhněte do Kecáliště! :-)))))
    upraveno 30. června 2011
    Ha!! Nalákal jsi mne si tuhle část pustit znovu... Jsem velký fanda Chaplina :-)
    A vůbec sjedu i Diktátora :-D
    Jo, ale psal tady někdo z vás, kdo tady diskutujete o oblečení, že by ho snědl, nebo že ho snědl? :-)
    upraveno 30. června 2011
    Jen, že hezky oblečený ženský žeru :)
    No, kdyby to nebylo jen obrazně řečeno, tak proč ne. :-))
    upraveno 30. června 2011
    Nejmenuji se Hannibal Lecter. :))
    kdyby náhodou někdo neznal Cestu pivních znalců:
    http://www.cestapivnichznalcu.cz/
    Z dámského střevíčku se dá pít i to pivo :-)) Čímž jsme krásně navázali na původní téma :-)
    (tip pro dámy - máte malé kožené lodičky ? Nepadnou Vám ? Vemte malou 2cl štamprli a do každé nalejte po jedné slivovice nebo vodky a pak si je nazujte a celý den v nich doma choďte na boso - dokonale se vytvarují podle Vašeho chodidla, tak, že z nich nebudete mít otlačeniny, ale už si je od Vás nikdo nemůže půjčit aniž by se nezmrzačil :-))
    Když vás tak berou boty, co vám brání v založení topicu o oblečení??? :-/
    Teď jsme u slivovice :-)
    upraveno 30. června 2011
    Frťan, kamarád pro každé počasí.
    Bo rum němože uškodiť jak pije se s rozumem ? :-))
    upraveno 30. června 2011
    Sklenku píti, zdrávu býti, druhou píti, vesel býti, třetí píti, rozum se osvítí. Mnohé však pití všecko zřítí!
    A vůbec, jakou nejzajímavětší kombinaci jídla (ne vlastní výroby) jste kdy jedli, co to bylo a jak Vám to jelo ?
    Pro mě je nejzajímavější kombinace knedlo, zelo a husa..:-)) se svijanskou kněžnou...
    upraveno 30. června 2011
    Když jednou babička udělala ke kuřeti rejži. Vždycky když bejvaly u babičky velký rodinný oslavy, strašně jsem se těšil, protože babička naprosto suprově vařila (teda vaří dodneška, jen těch rodinnejch sešlostí už moc neni). Ale vždycky dělala drůbež s neskutečně dobrým houskovým knedlíkem (ty se od ní naučila maminka, takže jsem o ně nebyl připraven). A pak jednou byla rejže, což bylo pro mě velký překvapení a nezvyk a zajímavá kombinace, protože babička jinak rejži nedělala.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 30. června 2011
    Bo rum němože uškodiť jak pije se s rozumem ? :-))
    Tak tady mám maličkou výhradičku - rum jsem pila s Mírou a vykloubila si loket :D:D:D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 30. června 2011
    Znám osobu, která konzumuje kapra s hořčicí, nebo párky s tatarkou.
    A vůbec, jakou nejzajímavětší kombinaci jídla (ne vlastní výroby) jste kdy jedli, co to bylo a jak Vám to jelo ?
    Jednou jsem se čistě omylem dostal do Mekáče. Oni ty hamburgery něčím sladí nebo se mi to jen zdálo?
  • upraveno 1. července 2011
    Já znám osobu, která si dává kečup snad úplně do všeho - klidně i k omáčkám.

Montezuma3: Mekáč dělá blafy, ale jinak ty hamburgery dělá se sladkou bulkou, což je asi ta nasládlost o které píšeš, ale takové jsou bulky k hamburgerům obecně.
    V Maďarsku jsem jedla smažený vepřový řízek s rýží. Chutnalo mi to. :-)
    upraveno 1. července 2011
    Olorin: Mno možné je, že to bylo tou houskou. Už si to naštěstí nepamatuji přesně.
    Ben Nevis: Rýže je v pohodě, tu bych jedl třeba i s lečem.
    Kečup na cokoli!!! Toť mé heslo. Jinak ve škole vyznáváme kremžský extremismus (když není co žrát, rohlíky s kremžskou to jistí). A párky s tatarkou jsou dobrý, ale já furt říkám, že jsem kombinační prasák :))).
    A k tý nejdivnější kombinaci - jednou se mi podařilo pozřít knedlíky s vajíčkem a koprem, který vyráběla kamarádka a já měla vyndat mraženou pažitku...bohužel to byl kopr a ve zmrzlé podobě vypadal stejně jak pažitka...a jak nám to jelo, když nic jinýho nebylo :D
    Kopr ke knedlíku s vejcem? Na tom mě nepřijde vůbec nic divného.
    Nejhorší bylo když jsem si myslela, že jím králíka a babička mi řekla, že je to pes.
    Petra13: Tak to je zlo - doufám, že to je jen sranda...
    Montezuma3: No mě to teda dost divný přišlo...osmaženej kopr, nic moc :D
    Krisa: To nevím, já to radši nezjišťovala co to je a přestala sem jest a od té doby nejím králíky. :-/
    Petra13: Brrr, tak to bych nejen nejedla králíky, ale už nikdy nejedla u babičky... Zrovna teď mám doma štěně o velikosti králíka...brrr
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.