Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ledaže by bylo nějak výrazně rozdělené veřejné mínění, pak by možná udělali referendum.
Tak ona je to hodně hypotetická otázka, nic podobného se zatím neřešilo. Ale zas je pravda, že když se rozpadlo ČSSR, tak obě země musely nově podepsat přidružující dohody... Mně třeba přijde docela nesmyslné, aby muselo Skotsko úplně všechno případně podstupovat od začátku, včetně přihlášky atd.
@Everett_Young Vždyť tu právě řešíme, že Skotsko nechce vystoupit. Jak to jenom říct... zrušit Unii by bylo naivní... globálně naivní. Schválně - v čem by to pro Česko s jeho politickou reprezentací a ekonomickou závislostí na Německu (což je samozřejmě špatně) bylo lepší?
To je jen můj názor, že by se to snažili řešit jiným způsobem než klasickou cestou žádost -> dlouhé vyjednávání -> vstup. Třeba by to bylo jinak :-) Kdoví.
A určitě by nebylo první sněhovou vločkou :-D Takových už bylo :-)
@Michelle Ten "speciální případ" by se rychle mohl šířit dál. Brzy by následovalo Katalánsko nebo třeba Bavorsko, když je to tak jednoduché. Proč ostatně třeba nevyhlásit části Londýna za území Pákistánu, přičemž tyhle oblasti by automaticky byli součást Unie, protože se na tom shodla většina místní populace? O tom mluvím. A Unie by rozhodně neměla zájem ten trend podpořit nějakým usnadňováním.
@Michelle Jenže co se stalo? Na wiki jsem našla, že Grónsko už dávno vystoupilo z Evropského společenství a je jenom v celní unii. Evropské země mají zámořských teritorii víc, i lidnatějších než Grónsko.
"Marinari"? wtf?
To mi znie ako druh ryb alebo pizze :)
V tomto konkrétním případě by měla Británie, resp. Skotsko nejprve ověřit zájem svých občanů o členství v EU, a poté případně zažádat o členství. Následně by EU hlasovala o přijetí (zmenšené) Británie a samostatného Skotska. Urychlování procesu (znovu)začlenění není správné. Rozpad přináší spoustu problémů a nástupnické státy by se měly nejprve stabilizovat a ověřit si, zda dokáží fungovat samostatně a jaké závazky jsou schopné a ochotné činit.
Celkom vtipne. Vcera som mala jednotku a naposledy ma vystrasila sestnastka, ked muz pozval na oslavu synatora 30 ludi priamo k nam do nasho maleho pidibytiku. Nastastie som bola v porodnici, ale ked to u nas vyzeralo tak ako na balkone, ktory nestihol upratat.... 8-O :)
Víte co máte vyplnit u zajímavý knihy, autor :king:
No páni, už si představuju Putina, jak mu lítá pěna od huby, protože Rusko odsuzují státy G7! A jestli chtějí vyhodit Rusko za agresi vůči cizí zemi a nerespektování územní celistvosti, vykopnou USA ze stejného důvodu? Neříkám, že ruskou akci na Krymu schvaluju, ale to pokrytectví by mělo všechny zástupce G7 zahanbit, pokud takovou věc, jako je hanba, znají.
Z toho prohlášení je mi na blití, servilní plky našeho ministra zahraničí jsou spíš k smíchu.
Zajímalo by mě, jak moc si dají na Ukrajině na čas s volbami, aby legitimizovali tu neonacistickou lůzu z ulice, která tam teď "vládne". Zato nemám pochyb, kdo bude garantem férovosti takových voleb..
Btw. víte co si o Krymu myslí tuleni?
A to jsi zjistil kde, frajere? Katalánci prozatím s požadavkem nezávislosti přestali kvůli špatné ekonomické situaci. No není ta moc peněz změnit názor přímo zázračná? A občas se vyplatí mlčet, když o tom nic nevím, hm?
en.wikipedia.org/wiki/Catalan_Sovereignty_Declaration
Jsi si vědomý toho, že to není vyhlášení nezávislosti, ale jenom vyděračský krok vůči španělské vládě? A že tu deklaraci španělský parlament smetl pod stůl, kde hezky dlouho zůstane?
Mimochodem wiki jako zdroj bych opravdu nepoužívala.
Btw. krize naopak posílila katalánské nálady na odkopnutí Španělska, nechce a nehodlá ho dotovat.