Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1447448450452453581

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Já souhlasím s @Mellien. Hromada různých politických uskupení v Poslanecké sněmovně téhle zemi nedává nic dobrého, vlády se sestavují hrozně špatně a těžce a jsou nestabilní, vždyť kolik se tu od vzniku ČR vystřídalo vlád a jaká je jejich průměrná životnost? Většinový systém by řešil spoustu problémů a byl by efektivnější.
    @Jay Sobotka je s odpuštěním debil, což je známo. Otázkou je na kolik je tenhle nesmysl z jeho hlavy a jaký je podíl Zemanová křídla. ČSSD byla v postoji ke Komunistům vždycky ve schizofrením postavení, zhruba polovina sociálních demokratů by s komunisty do Strakovky klidně šla, zatímco druhá polovina nemůže komunisty oficiálně vystát.

Myslím, že vznik koalice ČSSD - ANO - KSČM by ČSSD definitivně položil
  • upraveno 6. října 2016
    Mě tedy těši odumírání velkým politických stran :-P souhlasím s Jayem, problém je, že lidi si nechají nabulíkovat, že když to hodí malé straně, jejich hlas "propadne" a to se jim cpe do hlavy horem dolem, včetně našich extra populárních mediálních serverů, na idnesu snad jednou dokonce měli obří titulek "polovina hlasů by ve volbách propadla"....wtf?! Nemyslím si, že neschopnost se na čemkoliv shodnout by se zlepšila zrušení politickým stran a zredukováním na dvě křídla. Náš systém mi vyhovuje, a věřím, že jednou se dočkáme optimální funkčnosti, chce to jen nechat dozrát. Je dobře, že vládu tvoří více stran, kde ani jedna nemá většinový mandát a musí mezi sebou komunikovat a dohodnout se.
  • JayJay
    upraveno 6. října 2016
    @Dreamer: Interpretuješ mě špatně - To, že když to hodím malé straně, tak hlas propadne je FAKT, to není o bulíkování. Já vím, že to fakt je a jen říkám, že bych si přál, aby to bylo jinak (a možnosti jsou, jen si velké strany nepustí do rybníků dravce, že?)
    @Achileus: Jenže to, co tu bylo nejblíže stabilní "vládě" byla opoziční smlouva (na tu extra vyhraněný názor nemám) a z poslední doby "úžasná" Paroubkova koalice kdy hlasování probíhalo na ose ČSSD - KSČM - z mého pohledu to nejhorší, co v české politice v poslední době bylo (Sorry Rathe, Zemane, Hašku, Marxksová, Topolánku, Kalousku, tomuhle nesaháte po kolena (po kotníky možná jo...)), přestože vláda jako taková byla sestavena jinak (jde v této diskuzi víc o vládu, nebo o sílu protlačit si "své zákony"?). Sorry, špatně v tom systému je, že poslance má v hrsti strana (minimálně jejich další kandidaturu), zatímco oficiálně by měli hlasovat podle svého vědomí a svědomí - většinový systém zavede stabilní vládu a šílené extrémy tu doleva, tu doprava, větší diverzita v PS by naopak měla vést k tomu, že by se prohlasovávali jen rozumné zákony a ne stylem "silou to schválíme" a "až se dostaneme k moci silou to zrušíme" - Reforma penzí, výplaty sociálních dávek, EET...
  • @Achileus: No, já nevím, za debila bych jej neoznačil - jako nemusím jej, protože je to druhej "želé" Fischer... ale pořád představuje tu lepší část dané strany. A fakt radši premiérem někoho takového, než něco z Lánské ne-schůzky (popravdě, ty měl bez milosti vyházet - zbavil by se stranické opozice a uvedl by se jako silný politik)...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 6. října 2016
    Nemyslím si, že by existence jen dvou nejsilnějších stran přinesla něco dobrého. Zaprvé by to tu bylo jak na houpačce (zrušíme, co zavedli, protože proto). A zadruhé bych neměla koho volit, protože v poslední době volím přesně tak, že můj hlas má velkou šanci "propadnout", ale kupodivu se to ne vždy stalo (hlavně v lokálních volbách, kde nejvíc zaškrtávám konkrétní lidi), k čemuž mě vede program a názory daných lidí.
  • @Jay Na to asi nemá Sobotka ve straně dostatečně velkou podporu, jinak by si přece nenechal na prsou hřát hada/hady. Nevidíme tam, tak těžko spekulovat, co u nich proběhlo/probíhá. Já vnímám Sobotku jako nevýrazného, slabého politika, ale stále jako to "lepší" u socanů. Jen doufám, že Hašek půjde u nás na Jihu od válu, protože tu snad není většího ****** a lháře. Nechápu, jak může být v politice (a lidé ho stále volí) člověk, který několikrát po sobě zalže v přímém přenosu o stejné věci a přizná se až tehdy, kdy to provalí jeho kolega. S tímhle měl v politice dávno skončit, to přesně vypovídá o naší nevyzrálé a slabé politické kultuře.

Jinak dokázal by mi tu někdo napsat jednu pravicovou stranu, která má šanci se dostat do parlamentu? ODS už je pro mě mrtvá.

• Me Sobotka vadi protoze je zbabelec. Teda akceptoval bych ho jako pravicovy nevolic cssd lepe (jako treba lubomira). Jak pise Jay, po Lanske ne-schuzce mel nekompromisne zakrocit a odstranit ty ucastniky. Podporu by na to mel a nildo by nic nerekl protoze vule lidu zejmena na Hradcanskem namesti byla jednoznacna...
  • upraveno 6. října 2016
    @Jay neinterpretuju, souhlasím a přidávám i svůj pohled, tak jsem to myslela, nemínila jsem po svém přežvejkat tvoje slova :) podle by člověk neměl volit na základě předpokladu, že jeho hlas "propadne", ale podle toho, jestli se s programem dané strany shoduje.
  • tak co jdete volit? podle https://volebnikalkulacka.cz/ mám téměř 80% shodu s Koalicí republikánů
    tak jsem na ně pořádně kouknul páč jsem o nich moc neslyšel a jsou teď jasná volba (Pardubický kraj)
    @DanielSvatoš Největší shodu mám s tím, co mám v plánu volit, takže asi dobrý.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. října 2016
    Schválně jsem si zkusil udělat to u vás obou, jenže tam je pochopitelně řada místních otázek, o kterých mnoho, případně nic, nevím.
    U nás jsou senátní volby, ale ne všichni kandidáti poslali své odpovědi, takže vyhodnocení není úplné.
    @flanker.27 A co ti u nás vyšlo? :P
    @Krisa U vás socdemáci, ale bylo to poměrně vyrovnané dokonce i s pravicí a s Ne islamizaci :). Ale jak říkám, nevím nic o důvodech, pro které má být odvolán nějaký ředitel nemocnice a podobně.
    Co ty?
  • nejvíc mě baví strana monarchistů :) těm bych to i přál ale myslím že to neberou vážně
    @flanker.27 Mně vyšli Zelení+Piráti, některé z nich znám (jednoho dokonce osobně) a líbí se mi, co dělají, takže je mám v plánu hodit.
    Teda na jedné z pozic mají "filozofujícího bezdomovce", ale ten je asi na 150. místě, takže i kdyby náhodou něco urvali, tak tenhle se tam nedostane (pochybuju, že bude mít dostatek preferenčních hlasů).
    Jinak jsem zvědavá, jak u nás socdem, protože na současného hejtmana (snad je to fakt hejtman, takovej pán s divnejma vlasama) prasklo, že malinko odkláněl, což po nědávné kauze Dryml asi moc nepomůže.
  • upraveno 6. října 2016
    @Krisa u nás skandály a kontroverze politiky ještě povznesou, nevím co je to teď za zvyk, nad vším konspirovat a házet to na někoho konkrétního, úplně mimo téma, dříve Kalousek, nyní Babiš, můžou za všechno. I kdyby Sobotka spáchal sebevražedný atentát ve speciální škole, bude to Babišova chyba, protože elektronická evidence tržeb....a už to jede do absurdna :D Například tuším, že volby v Jihomoravském kraji vyhraje ČSSD a Hašek. Proč ho chcete volit? Ptala jsem se..."no totiž Babiš a Stropnický..." WTF?! :D občas si při takových debatách připadám jako šílenec.
    @DanielSvatoš Jop
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Sakra, největší schoda mi vyšla - 72% Zelení piráti. Je to OK? :-k
    image
  • Zeleni a pirati. To jsou ti ekoteroristi a hipici? :-D

Mne vysla 75% se Svobodnymi a soukromniky, tak mozna je. Snad naznak pravice.

Mellien napsal(a):

To jsou ti ekoteroristi a hipici? :-D

Jop, jdu si obléci batikovaný hábit :D

@flanker.27 Jsem si schválně udělala tu kalkulačku u vás a vyšel mi někdo, koho vůbec neznám (ale teda já v té vaší kandidátce neznám nikoho, kromě asi 3 lidí a 2 z nich jsou Hušák a Harapes, což teda jako nic moc).
    @Krisa A kdo?
    upraveno 6. října 2016
    @flanker.27 Myslíš, kdo mi vyšel, nebo ten třetí pán, co znám?

Musela jsem si najít jména - vyšel mi Růžička Jiří a znám Bělohradského Václava.
    @Krisa Ano, ptal jsem se na toho vyšlého :)
  • upraveno 6. října 2016
    73% kdu.csl
    Pak nejakej mix Top starostu a JC obcanu ci co 70% stejne jako Pirati.
    Znepokojuje me, ze mam kscm vejs nez ods. A svobodni jsou na chvoste.

Taky Vas prekvapila ta zaplava obskurnich seskupeni jako NE Imigraci! Penize nasim lidem!!!
  • @Jitka a co stara dobra dsss? Taky vys jako ods? =D Jo, na imigraci se snazi prizivit hodne lidi.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 6. října 2016
    image

Tohle je síla. A není to trolling. Tahle slečna normálně přispívá do skupin o iluminátech, chemtrails a dalších hovadinách. Jak něco takového vůbec může kandidovat? :-D
  • @Everett_Young Co je to chemtrails? =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.