Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1444445447449450581

Komentáře

• Tak z jiného soudku, protože demografie je tak trochu moje hobby.

https://www.czso.cz/csu/czso/cri/pohyb-obyvatelstva-1-pololeti-2016

Takže lidi, na konci roku nás nejspíš bude o 22 tisíc víc, z toho celé dva tisíce přirozenou změnou :D a šest tisíc Slováků. A zajímalo by mě, kam se vystěhovalo šestnáct set Ukrajinců. Chudáci zaměstnavatelé zase budou brečet, že nemají dost levné pracovní síly.

• @svoa00: Nechci do toho kecat, ale kladné saldo (jedno z posledních čísel) 1,1 tisíce Ukrajinců podle mě znamená, že se možná 1 600 vystěhovalo (to jsem neviděl, ale také jsem to jen vcukuletu prohlédl), ale zároveň 2 700 nastěhovalo, takže o tu levnou pracovní sílu bych se nebál... :o)
  • @Jay Ale jasně že se jich pořád víc přistěhovalo než vystěhovalo, ale moje první myšlenka byla "Proboha, snad se v téhle situaci nevrací na Ukrajinu."
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 12. září 2016
    K tomu mne napadá cynický vtip, který jsem zrovna četl:
    Ukrajinská armáda povolala všechny vojenské zálohy. V celé západní Evropě se zastavily stavební práce.

Pokud vím, tak se Ukrajincům domů moc nechtělo právě proto, aby nebyli povoláni.
  • @svoa00: Jako OK, ta otázka KAM se odstěhovali smysl dává (i když,... umím si představit důvody, které by jednotlivce mohly vést k návratu domů i v takové situaci...), já jsem ovšem reagoval předně na tu levnou pracovní sílu - pokud máme přistěhovalců o 20.000 více než před půlrokem, tak mi nepřijde, že by to byl důvod k breku zaměstnavatelů...
  • http://zpravy.idnes.cz/polaci-britanie-napadeni-leeds-de7-/zahranicni.aspx?c=A160913_131923_zahranicni_ert

Nějak mě ta trapná ubohost ze strany britského bílého odpadu nepřekvapuje. A není to zdaleka konec. Ale možná se jim splní jejich sen a spousta Poláků opravdu odejde. Například v Německu dobře placenou práci seženou taky. Do jejich opuštěných domů a bytů se můžou nastěhovat Nigerijci a Pákistánci, jsem si jistá, že ti práci instalatéra nebo zdravotní sestry zastanou. A jsou přece z Commonwealthu, tak je všechno v pohodě, ne? /sarkasmus vypnut Ale případné zpětné útoky za zmláceného/zabitého Pákistánce bych pro cynické pobavení chtěla vidět.
  • Jsem opravdu moc rád, když u něčího facebookového profilu vidím nápis "Vysoká škola života" - alespoň hned od pohledu poznám, co je to za kreténa. :-D Dneska jsem v souvislosti s tím potkal už třetího člověka šířícího hovadiny typu CDS2 a vyhánění zlé energie...
  • upraveno 14. září 2016
    @Everett_Young Jako například Alena Camplíková? kvantuj.cz/ :D:D:D
  • To kvantovanie sa naozaj dosť šíri. Už som naň narazila aj u nás.
  • Kdypak asi přijdou na řadu Midi-chloriany :-k
  • Mikke napsal(a):

Kdypak asi přijdou na řadu Midi-chloriany :-k

Už prišli. Aby som bola presnejšie, existuje subkultúra, ktoré verí na Force. Vedia, že tá séria je fikcia, ale došli k názoru, že tá fikcia poukázala na čosi podstatné.
  • @undefined ještě řekni, že ty tomu nevěříš :P
    upraveno 20. září 2016
    Black Lives Matters...

Mimochodem, jestli to vážně takhle vypadá na amerických universitách (neschopnost argumentace, obviňování názoru, který se mi nelíbí, naprostá ztráta schopnosti diskutovat), tak je celý systém vzdělání na nejlepší cestě do... Přesně tam.

K "Blacklivesmatters"

• upraveno 25. září 2016
    jsme slavný takže musíte volit jako my...plebové
    Ježíš to je ubohý, trapný, smutný, to jsem myslel, že nic horšího než Přemluv bábu nikdo nevymyslí.
  • upraveno 25. září 2016
    ta co tam brečí jde na můj shit list
    má štěstí že nevim jak se jmenuje :D
    Kate Winslet?
  • upraveno 25. září 2016
    to není ona nebo jo? jsem myslel že to je nějaká ta hvězdička z těch Divergentů nebo jak se ty sra*ky jmenují
    vypadá tam nějak moc mladě teda :)
  • @DanielSvatoš úúú, to je přehlídka narcismu, po tomhle bych hlasovala stoprocentně pro Trumpa...který to financoval ze svojí kapsy, aby pohřbil svoji sokyni :anxious:
  • Proc to delaji...
  • Já osobně v tom nevidím nic nového. Takové videa se objevují často a je to stejné jako když, nějaká známá osobnost vykřikne do médií svůj názor. Z nějakého důvodu je velké procento lidí strašně zvědavé co známé osobnosti dělají a jaký mají názor. To ani tak není problém těch známých osobností a agentur které toho využijí, jako lidí které to tak "strašně" zajímá.
    @Aviv Trochu moc teoretické a závěr v podobě psychologické strategie bych označil vyloženě za nerealistický, nicméně dá se s tím souhlasit v tom, že čistě vojenskými metodami uspět nelze (leda by byly tak brutální a plošné, že by se setřel rozdíl mezi stranami). To není nic nového, určitě už jsem tu zmiňoval, co nás pár let před 11. zářím učil plukovník Brzybohatý - dívat se na terorismus z hlediska kriminalistiky a trestního práva a tedy stavět se k němu jako každé jiné trestné činnosti. Neřešit motivy a cíle, ty samy o sobě mohou být i legitimní. Pokud se začne stát zabývat tím, znamená to, že se do toho začnou montovat politická hlediska, čímž se to celé dostane do kolotoče zájmů a jiných zájmů a je to všechno v háji.
    Pokud už je nutno přikročit k vojenské stránce, pak musí být stanoven konkrétní cíl, kterého je třeba dosáhnout, což ve "válce proti terorismu" není a nebylo. Např. kontrola území (jako v Sýrii a Iráku) a udržitelnost té kontroly. Neměly do toho patřit politické záležitosti typu válka s Irákem, Libyí a podobně.
  • @Aviv tohle je... hodně hodně teoretické. Ve své podstatě má ten článek v dost věcech pravdu, ale na druhou stranu zase ignoruje hromadu dalších faktorů. To, že většina "teroristů" (v uvozovkách, protože za terorismus jde dnes už označit kde co) vyrůstá v kultuře a prostředí které podobný styl myšlení a jednání jen podporuje věci rozhodně nepomáhá. Taky to popisuje jen hodně malou část oné struktury, pouze ty pěšáky o nichž pak slyšíš, že se někde odpálili nebo postříleli x lidí. To, že terorismus nejvíce jde přes chudé, nevzdělané lidi kvůli nějakým ideálům, za které pak bojují, není tak úplně pravda. Ta síť jako taková má spíše ekonomické a politické zájmy, než boj za nějaké ideály (byť by byly sebevíc stupidní) a náboženství, ekonomické situace a absence kritického myšlení u většiny lidí je k tomu velmi snadným nástrojem. Ostatně, vždycky tomu tak bylo, jen ne vždycky se takovému jednání říkalo terorismus. Jinak pokud autor doufá, že člověka vychovávaného a cvičeného v určité představě a zcela neschopného jakéhokoli konstruktivního uvažování o něčem přesvědčí, natož pak pomocí argumentů (tihle lidé jednají na základě emocí, ne rozumu, tady argumenty vážně nepomůžou), pak poněkud silně naivní.
  • To sice jo, ale mohlo by se to dít, kdyby nebyli lidé, kterých by bylo díky jejich neštěstí možné naverbovat? Muže se to dít, pokud ty pěšáky přesvědčíme (vím, že dosud není známo jak), že to až tak dobrej nápad není?
    Daný človek sa tam vyjadril, že by takéto (bližšie nedefinované) presviedčanie zabralo desaťročia.
    Škoda, že tak ako iní, ani tento človek nevie poskytnúť presnejší návod ako psychologicky bojovať.
    @Aviv Nikdy nebudeš mít společnost, kde se nikdo nebude cítit ukřivděn na úkor jiného, ani na úrovni jednotlivců ani skupin lidí nebo národů, natož idejí. Jak je to hezky shrnuto na začátku pohádky S čerty nejsou žerty: "Všichni by mohli žít v klidu, kdyby v jednom knížectví neusoudili, že se v druhém knížectví mají lépe a to je důvod, proč se v prvním knížectví mají hůře." A protože odborníci na sociální spravedlnost až příliš často působí kontraproduktivně (když to řeknu jemně), tak nezbývá než řešit celou věc jako každý jiný zločin. Ten taky nevymýtíš, z velmi podobných důvodů.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 25. září 2016
    @Aviv Jako jestli někdy nějak přesvědčíme všechny lidi o tom jak je skvělý celosvětový mír kde nikdo nikomu neubližuje? Ne, to se opravdu nestane. Lidi mají různé motivace, různé pohledy na svět a různé názory, proto představa nějakého univerzálního řešení takového problému je dost zjednodušené. Navíc, někteří lidi jsou prostě svině jen tak z principu. Takže se obávám, že tohle opravdu fungovat nebude. A jak psychologicky bojovat? No, dokud lidi budou schopní kritického myšlení, tak je můžeš přesvědčovat o čem chceš a stejně si vyberou to co prostě zní dobře bez ohledu na to, jestli je to vůbec reálné. Takže skepticismus a logické rozbití důvodů ze kterých ti lidé bojují. Ale to taky nebude fungovat, protože lidi si najdou něco jiného, proč vraždit jiné lidi. Tudíž za sebe říkám ano, mohlo by se to dít i tak a dělo by se to i tak.
  • @Aviv: Dlouhé čtení, hodně odborných slovíček, ale o správnosti závěru lze spekulovat (předně proto, že drtivá většina terorismu nemíří proti "zlému západu", ale proti vlastnímu lidu). Vojenského vítězství dosáhnout nelze (neuvažujeme-li nějaké totální řešení), přesto vojáci chránící místní civilisty význam mají pokud jsou vnímáni jako ochrana. Neexistence perspektivy ve 40% nezaměstnanosti (tam uvedený příklad) je samozřejmě problém... ale má ten problém řešení jiné, než lít tam "money, money, money"? (Což se mi zdálo jako řešení skrytě navržené článkem, které více než nahrává neziskovkám). Já říkám ANO, článek jasně řekl, že terorista měl jistotu, že jeho rodina dostane finanční dar a bude o ní postaráno. A dokud vidí, že je postaráno o rodiny předchozích, tak tomu (logicky věří). A to je podle mě gró - buď se o ně musí "postarat" úderné komando, což je problém v tom, že by muselo být prováděno důsledně a je to dost na hraně s presumpcí nevinny (čímž postaví další teroristy do situace "zaútočit můžu, ale odnesou to mí nejbližší"), nebo je potřeba rozbít to financující jádro - podobně jako u mafie "rodina se postará" bylo hrozně silné. Ve své podstatě je to s mafií dosti podobné - když budou jedinou alternativou pro místní, výpalné zaplatí, když se o rodiny hrdinů postarají, je to vzor pro další rodiny a hrdiny... a když máš takové zázemí, můžeš se pustit i do větších akcí (ať to je banka u Mafie nebo teroristický útok), kterýma si vylepšíš konto, nebo image u místních...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.