Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1443444446448449581

Komentáře

• upraveno 31. srpna 2016
    @Achileus no, nesmysly vykřikuje kde kdo, právě proto je těžko posílat za to někoho do vězení, proto je třeba nějaké ty horší nesmysly jasně definovat a dokázat (př. natažená pravice a ta dvě slova, ze kterých Němci a jejich děti budou mít černé svědomí ještě dalších dvě stě let).
    Pff, kvůli čemu asi tak vznikly prázdniny, určitě ne proto, aby si děti odpočinuly od školy :D a proč by si měly potřebovat odpočinout od toho našeho nenáročného školství, které je k ničemu nenuti? :twisted:
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Dreamer No pokud v té Francii o 10 000 muslimských radikálech, kteří představují bezpečnostní hrozbu, tak by se proti nim zakročit mělo...

Záleží na tom na jakou školu chodí, ano většina základek, učňáků a vysokých žáky a studenty k ničemu nenutí, ale třeba na některých gymplech to je docela rachot :D
    Já se náhodou na prázdniny vždycky těším, člověk vždycky potřebuje pozitivní motivaci :D
  • Vím že se to tady řešilo, tak minimálně v případě článku Češi, Němci a židé soud uvedl, že je antisemitskýlidovky.cz/kauza-hitler-je-gentleman-prezidentska-kancelar-se-musi-omluvit-peroutkove-vnucce.
    Tím ale netvrdím, že je v pořádku, že Zeman tvrdí a a argumentuje, neexistujícím článkem, to je špatně - ale co jsem tady zachytil asi nikdo nezpochybňoval.
    @derfel Zeman zase o něco snížil laťku slušného chovaní, úspěšně navázal na tradici z dob kdy byl premiérem. Výlevy, které se hodí možná tak do putyky třetí cenové, účelové lži, pomluvy a arogance.

Kauza Hitler je gentleman se tu probírala loni v lednu. :D
  • @Achileus: Odvolací senát prokázal daleko větší profesionalitu než obvodní soud a nepřidal se k honu na čarodějnice. Zemanovi správně vytýká pouze nedoloženou citaci. Další body obžaloby zamítl s použitím takřka identických argumentů a citací, které zde onehdá uváděl flanker.
    Spor o „Hitlera gentlemana“ Hrad prohrál, protože nedokázal článek dohledat a soudu předložil jiné Peroutkovy texty. Předseda senátu Tomáš Novosad konstatoval, že pokud někdo někoho označí za gentlemana, přisuzuje mu noblesní, korektní a slušné vystupování. „Nic takového se v článcích, které byly provedeny jako důkazy, nepodává. Peroutka nic takového Hitlerovi nepřisuzoval a není fér ve vztahu k němu uvádět, že takový článek napsal nebo že něco takového o Hitlerovi rozšiřoval,“ uvedl.

Naopak ohledně výroku o vlcích není podle Novosada omluva na místě, protože Peroutka v některých svých článcích použil obsahově totožné výroky. Soudce upozornil na text „Nový poměr k Německu“, v němž novinář mimo jiné napsal: „Vypočítali jsme si, že dvakrát dvě jsou čtyři, že nemajíce spojenců, s nimiž bychom se mohli sousedu opřít, musíme nějakým způsobem dělat politiku s ním.“

Článek nazvaný „Češi, Němci a židé“ pak soudce označil přímo za antisemitský, podle něj v něm Peroutka použil i vyloženě rasistické obraty jako „cizí látka“ a „otrava z židovského elementu“ nebo stereotypy o tom, že bohatí židé ničili Německo a Rakousko. „Tyto články byly přiléváním oleje do ohně, bylo krátce po Křišťálové noci,“ poznamenal Novosad.

Soudce uzavřel, že novinářovy články se dají vykládat různým způsobem, přičemž vlastní názor s reálným základem si na ně mohou utvořit nejen historici, ale každý občan. „Nelze nikomu brát právo na to, aby si učinil vlastní úsudek o tom, co se v historii dělo a jak na toto může nahlížet,“ prohlásil.
    Líbí se mi ten poslední odstavec, tohle je dneska k vidění a slyšení dost málo
    :applause:
  • Po delší době jeden článek mimo pravidelnou propagandu. Páni.

http://zpravy.idnes.cz/afrika-libye-italie-migrace-grafika-mapa-f00-/zahranicni.aspx?c=A160831_2269912_zahranicni_aha

Že se lidé chtějí mít lépe, je logické. A správné. Ale větší a na suroviny bohatší Afrika by neměla přecházet do méně úrodné a menší Evropy. Když už, tak legálně. Stejně jako my kamkoliv jinam...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Děsná prdel...

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • @Denebola: Sorry, byl jsem pryč, ale mám pocit, že to bylo špatně pochopeno - napsal jsem, že s danou firmou osobní zkušenost nemám (natož s konkrétními lidmi, protože v každé větší firmě se objeví větší či menší podíl hajzlů i srdcařů), takže jsem se vyjadřoval obecněji, že z mého pohledu je dobře firmám vytýkat "šmejdovství" (ať už tím myslíme jakkoli agresivní obchodní model či šmejdovství směrem "dovnitř firmy" jako dříve diskutované Penny), ale to, jestli mají "za odměnu" milion, zlaté záchody, nebo párty s prostitutkami je mě, jako zákazníkovi celkem jedno.
    Což je ale docela jednoduché - když jsem s někým spokojen, doporučím jej, když ne, je ta firma "pro mě mrtvá" - a ano, občas musím jednat s někým s kým nemám osobní zkušenost,... ale šeptanda je mocná... A zrovna zmíněná firma podle mě nemá tak dobrou pověst, abych "to s nimi riskoval" - nic víc, nic méně, můj postoj, nikomu jej nevnucuju.
  • AvivAviv
    upraveno 6. září 2016
    Tyrion Lannister napsal(a):
    Motorovou pílou... Copak je Texas v Evropě? :-D
    Ale inak mi to trošku pripomína jarnú situáciu u nás. Kotleba sa dostal tak vysoko tiež vďaka protestu, zlosti, pocitu deprivácie atď.
  • Takto sa raz naučím krájať cibuľu. :)

• Šmankote, já bych už krájela vlastní prsty a ne cibuli. Smekám. :applause:
  • Kromě zručnosti musí mít opravdu ostrý nůž. Takový bych doma nenašla :D
    Tohle je taky vtipný. Obvyklá odpověď: Hmm, no, Hillary, já vlastně nevim, ale Hillary...

Až mi zase někdo řekne, že vysokoškolsky vzdělaní volí toho a toho, tak jim tohle video pošlu.
  • Samá inteligentní odpověď =D
  • Tak je to na kanadské univerzitě. Že by tu znalost nutně potřebovali...
  • @Amaroun na to jsem tak uplne nenarazel
  • @Mellien no co, taky bych řekla Karel...proč? Protože to není Zeman :D nejlepší odpověď na "Co máš nejradši na Hillary?"...."Její šaty."
  • upraveno 9. září 2016
    Mellien napsal(a):

@Amaroun na to jsem tak uplne nenarazel

Já spíš narážel na Sukhoie, ale je ten rozhovor veden dost neformálně ne? Má pobavit né ukázat připravenost vysokoškoláku rreagovat do kamery
    Dreamer napsal(a):

@Mellien no co, taky bych řekla Karel...proč? Protože to není Zeman :D nejlepší odpověď na "Co máš nejradši na Hillary?"...."Její šaty."

No jasně, dyť je to celý o pocitu. Jestli máš nějaký racionální důvod není zas podstatné.
    Taky bych řekl Karel. :D
  • No jasně, dyť je to celý o pocitu.Jestli máš nějaký racionální důvod není zas podstatné.
    No jasně, lidi tady volí na základě "pocitu" místo racionálních argumentů... Pak to tady u nás taky vypadá jak u debilů. Volit na základě pocitu a emocí místo na základě logiky a racionality je snad ta nejhloupější možná chyba. Kotleba by mohl vyprávět...
  • @Everett_Young kdybych měla racionálně vybírat mezi programy, sliby a představiteli naši politických stran...tak asi raději spáchám sebevraždu :spike:
    @Everett_Young Zásadní vtip je v tom, že není koho volit. Stačí se podívat jak vypadá naše pravice, vždyť to žádná pravice není!
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    image
    @Monte Karstark Nějaké alternativy? :-)

Pokud jde o vědomosti kanadských studentů, tak když pominu, že od VŠ studentů bych očekával alespoň minimální rozhled (aspoň za nás, což není zase tak dávno, to platilo), tak USA je pro Kanadu nejdůležitější partner prakticky ve všem (politika, ekonomika, obrana). A v případě, že nevím, je férové říct "promiňte, ani o jednom nevím dost na to, abych vám teď odpověděl".
  • upraveno 9. září 2016
    Everett_Young napsal(a):

No jasně, dyť je to celý o pocitu.Jestli máš nějaký racionální důvod není zas podstatné.
    No jasně, lidi tady volí na základě "pocitu" místo racionálních argumentů... Pak to tady u nás taky vypadá jak u debilů. Volit na základě pocitu a emocí místo na základě logiky a racionality je snad ta nejhloupější možná chyba. Kotleba by mohl vyprávět...
    Tak já už se 2x setkal s informací, že drtivá většina lidí se rozhoduje, např. v ekonomických otázkách, na základě svých pocitů. Jak to probíhá do detailu, nevím a rád bych si nějakou tu vědeckou zprávu o tom přečetl. Jestli ten pocit vzniká na základě racionálních vyhodnocení nebo na základě nějakých jiných pocitů?....

Fakticky mi to ale dává smysl, dnešní kosmopolitní a globalizovaná doba se více hodí pro rozvoj charisma a ne charakteru. Například ještě za Abrahama Lincolna vycházely brožurky - "Jak zlepšit svůj charakter". Začátkem 19. stol s nástupem světáku, kteří něco potřebovali něco prodat, se začaly objevovat příručky pro zlepšení charismatu. A charisma.. no to je přece o pocitech ne ?

@flanker.27

LISTER: Jak se říká: jinej kraj, jinej varm, že jo? Hup tam s nim.

BTW Já o Kiskovi taky moc nevěděl...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    flanker.27 napsal(a):

Nějaké alternativy? :-)

Můžeš před hlasováním vypnout elektriku a tipovat na slepo ;-)

Na to se nedá odpovědět než: Představte si to! Najednou vám zalezou kulky zpátky do těla a budete moct leda zpívat soprán ve školním sboru!
  • @flanker.27 mi přijde, že spoustě mých vrstevníků připadá trapné zajímat se o politiku, sledovat politiku (byť jen okrajově), číst o politice nebo diskutovat o politice, protože koho by zajímalo to bahno společnosti a trapný panáci, co drží v rukou naše osudy :)
  • @Dreamer A pak to dopada tak, jak to dopada. U koryt se drzi Hasci a jim podobni. Z mych byvalych spoluzaku se o politiku zajimaji (okrajove) tak maxl 4 lide z 30.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.