Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ten druhý dopad těžko říct, jestli je pro vegany akceptovatelný, když každá lidská činnost nějak překáží zviřátkům.
A když jsem byla na jedné přednášce, kde malovýrobca čajov hovoril o svojich skúsenostiach v Ázii, zmienil, ako v nejakej oblasti nepoužívali hnojivá, čo síce viedlo k menej rapídnemu rastu, ale zároveň lákalo menej škodcov, takže nepotrebovali veľa postrekov. O ktorých sa vie, že celekm často zabijí víc toho, co zabít nechceme, než toho, co likviduje úrodu, hlavně když někdo není ochoten dodržiavať termíny, kedy sa smie a nesmie striekať.
Výběr je rozsáhlý (dovolím si tvrdit že hodně zajímavý a nadějný - za některé strany) a volební spoty jsou všude kam se podíváte.¨
Za co jsem velmi rád je zájem mladých ať už masově u pirátů, nebo třeba jednotlivci (KDU-ČSL, ČSSD nebo překvapivě i KSČM - kde mi nějak uniká co na ní mladí vidí). Jejich kandidatura je obvykle na sociálních sítích kritizována, argumenty jako "ať si nejprve odpracuje deset let ať má zkušenosti"; "nechce se mu pracovat holomkovi" etc. nejsou na místě a myslím že složení vlády by mělo být věkově rozdílné, protože jak je známo, každá generace může mít jiný pohled na věc. Navíc tvrdit že mladí nemají zkušenosti je také hloupost, toto vždy závisí na daném člověku jak se v oboru (v tomto případě politice) orientuje a osobně znám mezi mladými lidmi kde se pohybuji spoustu lidí kteří by dokázali být v politice daleko kompetentnější než spousta těch starších "co si už životem prošli a vědí jak se věci mají". Možná je to jen můj názor jakožto studenta který je snad ještě nezkažen pocitem že mladí hovno vědí, ale třeba právě proto by mě zajímal názor jiných uživatelů fóra, kteří jsou věkově často dost jinde a mají odlišné (třeba více kritičtější názory).
Ještě mimo všechny názory na závěr přidám jedinou upřímnou stranu která se s pravým programem nijak netají. Našel jsem to včera, nejsem si jistý zda to tu bylo, možná jsem objevil Ameriku, kdo ví. Ale za mě naprosto skvělé nastavení zrcadla a co víc, ta upřímnost dovede skutečně pobavit :)
Nemysli, že si coby čerstvě čtyřicetiletý (každej tam musíme) nepamatuju sám sebe ve dvaceti, plného nadšení a ideálů pro ty "veliké a vznešené cíle". K tomu věku to patří, ale jak jednou prohlásil Plzák o zamilovanosti: "Zamilovanost je krásný stav, užijte si ho dosyta, ale proboha, nedělejte v něm žádná zásadní rozhodnutí."
Stejně tak věřím že se najdou študáci co zašli v pátek demonstrovat jen proto aby se ulili ze školy, je to smutné, podotknu však že tací se spíš na demonstraci povětšinou vymluvili a pak na ni stejně nešli. Znám spoustu lidí co bylo třeba na té tehdejší páteční o životním prostředí (sám jsem na ní nebyl, protože to až za tak podstatné nepovažuji, vzhledem k tomu, že EU je na tom co se ekologie týče jedna z nejlepších) a ti to vážně mysleli. Uznávám že to může být sociální bublinou v níž se pohybuju a také, že spousta z nich brala vynechání školy jako pozitivní vedlejší efekt, ale odsuzovat je jen proto, že v neděli jich na demontrace chodí méně je trochu nešťastné - jakkoliv je to dobrý poznatek ;)
Jen jsem teda chtěl diskutovat o EU volbách, ne o tom jak školáci chodí za školu demonstrovat :D
Potenciálně je to ovšem spíš vyšší vzdělání, díky kterému se může přijít s podnětným a neotřelým řešením, které může mít pozitivní dopad na energetiku, než pár mladistvých, kterým transparent v ruce dodává pocitu vlastní důležitosti. Na demonstrace se odpovídá nějakým krátkodobým řešením, které je hezké na pohled, ale obvykle nemá valného pozitivního dopadu. Jako ty tampony do uší, kde se s velkou slávou přešlo na plast, aby se zachránily lesy, načež se ukázalo, že "všechno z plastu" je ekologicky mnohem horší, takže se pomalu u řady věcí vrazíme ke dřevu.
A připomínám, že většina výrobních procesů energie z "obnovitelných zdrojů" závisí na dotacích, které třeba v Německu brzy skončí a potom se svojí zoufale nízkou efektivitou zkrachují, pokud se tedy vlnou demonstrací někdo nenechá ukecat, aby tomu celému odklepl další podporu.
https://www.forbes.com/sites/michaelshellenberger/2019/05/06/the-reason-renewables-cant-power-modern-civilization-is-because-they-were-never-meant-to/#6cd56391ea2b
Stejně jako matky které holdují vlhčeným ubrouskům. Nemusím být ekofanatik aby se mi z demence těch lidí co to splachujou otevírala kudla v kapse. Tak třeba ty ubrousky už říkám pár let že by se měly zakázat a to fakt nenávidím zakazování čehokoliv, ale tohle zboží pro líný matky je fakt zbytečnej nonsense...
Splachování ubrousků taky nechápu, zvlášť když tu plínu taky musíš vyhodit do koše (pokud teda nejsou látkový, ale tam s ubrouskama nepočítám). Ale na vlhčenej toaletní papír si taky sáhnout nenechám, toho bych si taky pořídila doživotní zásobu (kupuju splachovatelnej).
@flanker.27 Nejde mi o ušní maz, ale o tu vodu po mytí vlasů.
Co naděláme. Jedno musím uznat. Místní uživatelé mají mnohem lepší cesty k bojkotu Europarlamentu než třeba SPD :D