Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
https://www.novinky.cz/cestovani/502255-chorvatsko-bylo-i-loni-nejoblibenejsi-destinaci-cechu-prijelo-jich-ale-mene.html
Pořád se nestačím divit, co lidi na tom Chorvatsku pořád diví. Itálie a Španělsko jsou nejmíň stejně krásné, levnější a mají lepší turistickou infrastrukturu. Já osobně už cestuju jenom na vlastní pěst a loni jsem byla v zahraničí dokonce šestkrát (Francie, Španělsko, Portugalsko, Polsko, Itálie a Maroko) čímž bych jim asi rozházela statistiku. Můj zatím poslední zářez byl teď v březnu Izrael a Jordánsko a dost jsem tím vyrazila dech, protože si samozřejmě představovali, že mě tam v Izraeli ubodají, v Jordánsku unesou a ještě mě poplive velbloud :D Tak se přiznejte, kdo jezdí autem k Jadranu?
Dva razy, ale minulé leto Sardínia. Brúsim si zuby na Čiernu horu.
Tohle je hlavně důkaz, že ony hranice neexistovaly už dávno před tím, než se vůbec mohli začít kamsi posouvat a démonizovat japonce a bít na poplach před dětskými sňatky je už tak nějak zbytečné. Ale OK, to druhé je vážně průšvih, ale průšvih ve stejném smyslu, jako pálení knih v polsku nebo znásilňování ministrantů katolíky. Ona všechna náboženství jsou obecně průšvih.
Jo, zní to jako fajn místo. Mužeš tam zkusit žít, až se to teda v té hrozné Evropě konečně všechno zhroutí a budeš mít prázdný bankovní účet. Popřípadě tam jet hned teď a už se nevracet :twisted:
A dále ti nebudu vůbec nic vytýkat, já navíc bankovní účet nemám, ale dost, protože jsi vážně milá 8-)
ten Západ :D
https://elpais.com/elpais/2019/04/11/inenglish/1554966765_493855.html
Mají tam takové hvězdné zduvodnění, jakože to, že rytíř, který zachání princeznu před drakem, podporuje, aby pouze kluci byli soutěživý a agresivní a tak utlačovali dívky. Pohádka, kde ji zachrání, je učí utlačovat. Tak dík. Kdyby řekli mučení ještěrek... Nemám nic proti rytířke Georgine, ale nemají právo likvidovat Georga.
To vážne čakajú, že zo všetkých sa stanú ohľaduplné jahniatka, čo sa nikoho nedotknú a ani muche by neublížili vďaka tomu, že sa nedočítajú, že rytier oslobodil princeznú zabitím draka a vlk zožral babku s vnučkou a zachránil ich poľovník?
„V dětské knihovně jedné základní školy v Barceloně už si nebudou moci děti půjčit knížku o Červené Karkulce ani o Šípkové Růžence. Školská komise pro rovnost pohlaví totiž došla k závěru, že asi dvě stovky pohádkových příběhů v nabídce tamní knihovny jsou „sexistické“ a přispívají k šíření stereotypů o mužské a ženské roli, informovala španělská média.“
Je to klasické "dej blbci funkci a vymyslí lejstro," v tomto případě seznam nežádoucí literatury.
Já nevím jak vy, ale já si ve školní knihovně v životě nic nepůjčila. Vždycky jsem chodila do městské.
Lidi, jsme ve schopných rukou. Na vládě si pořád myslí, že hlavní problém je nezaměstnanost, ne že být levná montovna Evropy není řešení a brzy tenhle přístup bude vidět na ekonomických výsledcích. O ta nově vytvořená místa za ty mzdy stejně nebude zájem a montovny se budou dál posouvat na východ.
A nejvíce škody napáchá vždycky aktivní blbec. Kupříkladu, není to dlouho, co nám Keira Knightley ve své nekonečné blbosti oznámila, že ona svou dceru bude vychovávat džendrově neutrálně a klasické pohádky jí číst nebude, protože a jelikož. I my už jsme díky panu Remundovi měli svou kauzu s básničkou z čítanky "Proč jsou holky na světě". A vždycky to jsou "ale jen ojedinělé případy". Jenže těch "ojedinělých" tupostí je už nějak přes míru a slévají se dohromady. Když chce někdo "pozitivní případy", proč lidem tedy takové nedat, proč místo toho raději zakazovat (či upravovat tak, aby to bylo v souladu s převládající ideologií).
Když si vzpomenu na ty teorie, že Talisa je lannisterský špeh, ach bože...
No ale k otázce - Západozemí v Písni vidíme v dost nešťastné době, z dalších Martinových prací víme, že zažilo lepší doby. Ale kdybych si měla vybrat místo, kde bych tam jedině chtěla žít, tak snad jedině Lannisport, popřípadě možná něco u moře v Dorne.
Ovšem to s knihovnou, to je, jak říká flanker, jeden z příkladu silnějícího fenoménu. Young and wild and spreading and ready to set the world ablaze. A asi bych i řekla, že klasické pohádky jsou vnímane posvátněji, než Harry Potter. A začínají být celkem ohrožené.