Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Holka je daleko daleko rozumnější než všichni ti, co se už dopředu bojí, aby náhodou někdo něco (včetně nabídky filmů) neoznačil za rasistické.
No já nevím. Asi jsem cynická svině, ale tahle demence mě skoro až baví. Jako dojde těmhle mamrdům někdy, že aplikují současnou politickou korektnost na lidi žijící třeba před půl tisíciletím? Že nemůžou neohrabaně vymazat Kolumba z historie tím, že zničí jeho sochu? Můžeme teda vypustit z učebnic celé západní dějiny a třeba smazat všechny články z Wikipedie o západních dějinách. Protože rasisti, antisemiti atd. tehdy byli všichni běloši a tihle mamrdi chtějí historii vidět jenom v etnickém kontextu. Učit se budeme o tom, že všichni nebílí jsou vždycky oběti a rozhodně mezi nimi žádní rasisti nejsou a nikdy nebyli.
Tak Haberův hit Zbohom sochám dorazil i ke mně na Žižkov :twisted: Já teď chci dát alespoň částečně stranou ideologii a nesoudit Churchilla, jen znovu připomenout, jak nebezpečný precedens do budoucna představovalo odstranění pomníku Maršála Koněva a vztyčení smiřujícího Mariánského sloupu, což asi těm dvěma ódéesákům, kteří si ho tak bleskově omyly a opatřili epicky vyargumentovanou cedulkou Porazil Hitlera, nejspíš nikdy nedojde, ach jo.
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/praha-jizdne-mhd-litacka-zdrazeni-kupon-parkovani-modre-zony.A200717_100002_praha-zpravy_klu
Samozřejmě by mě netěšilo, kdybych si musela za roční kupón připlatit skoro dva tisíce, ale holt by mě to nezruinovalo. Počítám spíš s tím, že se cena vrátí na 4750 korun a najdou se nějaké úspory. Mimochodem se zavedly zastávky na znamení právě z důvodu šetření, takže...
:-s :-D
Antonio Banderas se přidává do klubu celebrit s covidem. Naštěstí má jenom slabé příznaky.
Heh, asi se zase projevím jako cynická svině. Ten virus tu bude nejspíš celý další rok, takže jsem se naučila brát to pragmaticky. Nejspíš jsem se sama už bezpříznakově nakazila a jestli jsem to někomu z okolí předala, tak taky komplikace neměli. Aktuálně mě zajímá jenom to, že nejspíš Apulii na konci měsíce protáhnu z prodlouženého víkendu na týden. Protože to mě nejspíš do zahraničí ještě pustí. Na devátého října mám letenky do Marseille. Na to možná už nedojde.
Jinak mě dojímá, jak vláda populisticky přes léto lidi neomezovala a teď jsou snad překvapení, že když se začalo ve větším testovat, tak čísla jsou taková. Například roušky ve školách řeší s křížkem po funuse.
(Hygiena jí poslala do paďou, MZ nakázalo hygieně udělat kontrolu, kontrolní paní přijela, podívala se, zanadávala na udavačku a zase odjela.)
https://www.novinky.cz/kultura/clanek/zemrel-vaclav-sorel-jeho-vystrihovanky-a-komiksy-bavily-generace-40336161#seq_no=3&source=hp&dop_ab_variant=416871&dop_req_id=IRWjQytYOe0-202009130646&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Heh, takže nikdo nic nepokazil a žádné rozhodnutí nebylo špatné. Je mi to jasný. Mimochodem už před zhruba před měsícem Vojtěch říkal, že na podzim počet případů bude růst. Takže vláda o tom, že to půjde do řiti, věděla, jenom populisticky poslouchali Jardu s Mařkou, kteří se nechtěli v létě omezovat.
Nevím, asi jsem pořád byla trochu naivní. Jediný postup, který politici v současnosti mají v plánu, je přidávat na seznam místa, kde je předepsaná rouška, protože ten kus hadru je podle všeho všemocný. Do toho metra ale musíte. Do kanceláře taky musíte, protože spousta zaměstnavatelů home office nedá, pokud to nebude nařízené, i když to povaha práce umožňuje. Čili se budou průběžně jenom hasit největší průsery a průběžně různá střediska a oddělení posílat do karantény. Učitelé dostanou respirátor. Jako by to snad řešilo fakt, že děti ve škole budou nařízení porušovat (učitelům je to fuk) a nákazu tahat domů, aby ji pak mamka a taťka přinesli do práce. A tak to bude fungovat ještě určitě hluboko do príštího roku.
Promiňte mi tu kyselost, ale jsem už definitivně v táboře lidí, co doporučují chránit rizikové skupiny a považují tu hysterii a omezování normálního života za mnohem horší než virus samotný. Politici si ani neuvědomují, kolik ošklivých pravd o tom, jak společnost funguje, vyplouvá najevo. Například to, že nikomu stejně nejde o zdraví, jenom o prachy a o to, aby tažní volové fungovali za jakýchvkoliv podmínek.
Máma má ve tříde 10 dětí (jsou bývalá zvlášťka, teď pouhá základka, aby nebyla dyžkryminace), asistentka ušila všem látkové pytlíky na roušky, aby se neděly ty prasárny. Hádej kolik jich je ještě má? Na obyčejné ZŠ to třeba bude o něco málo lepší, ale nevěřím, že o moc (dle vyprávění kamarádky, která má jedno dítě ve 4. a druhé v 6. třídě).
Při současných počtech by případná opatření (mají-li mít nějaký efekt) musela být skutečně plošného rozsahu a bez výjimek. Otázkou je, kolik toho ještě reálně mohou "zachránit" a do jaké míry se lidé nechají omezovat v běžném životě, když pak někde na baru pije 20+ lidí z jednoho kelímku a žádné postihy se nekonají.
V sobotu večer jsem jel v Hradci podél Orlice a minimálně na třech místech byly párty v plném proudu, nejbližší hned za plotem na sousední loděnici :dance: Pak nařizujte lidem, že mají mít náhubek cestou do práce..
Takhle nějak by to podle mě mělo vypadat normálně. Fakt nechápu, že je hygiena zaskočená, že zase nestíhá. Co čekali? Já jsem totální laik a po situaci na jaře, bych přes léto na podzim nabrala lidi, aby byly kapacity na testování, protože kromě koronaviru se do toho začnou míchat i chřipky a nachlazení, takže lidí s příznaky bude hodně.
Mám kamarádku, lehce nad 20 let, která má doma těžce nemocného tátu, nikam moc nechodila a odněkud si covida stejně přinesla.
Co má běžný civilista dělat víc, než necourat zbytečně? Může být zavřený doma, ale jak dlouho? Rok, dva, tři, deset? Pro někoho by to mohlo být do smrti.
Ono tedy i to pošťourání by možná zvládl i méně kvalifikovaný zdravotnický personál (např. studenti zdrávek a medicín, kterým ještě nezačala škola, kdybi jim to dali jako brigádu z oboru, nebo některým jako uznanou praxi, pokud by to šlo).
Soukromníkům se to nevyplatí a státní musí testovat a dotují to
Mně nejde o navýšení kapacit laborek (aby najednou testovali 200 000 vzorků na den), ale aby byla šance získat informace a dovolat se na hygienu/koronavirovou linku.
OK, tak jestli je to pravda, tak ČR chce přednostně křesťany, kterým přece v zemi původu hrozí největší nebezpečí a musíme pomáhat :twisted: