Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1565566568570571581

Komentáře

• @svoa00 Klíčem bude (a nejsem fanatickým zastáncem očkování) vakcína. Která bude pro zklidnění lidí a znormálnění života nezbytná určitě u lidí nad 60. Protože to jsou lidi kteří nejvíc zatěžují nemocnice. Několik členů rodiny pracuje v domově důchodců a .. je to tam opravdu mazec. Ve skutečnosti ani v TV neříkají jak moc špatný to je. Nedej bože aby se řekly počty zemřelých v jednotlivých zařízeních.
  • @sfik Tak radši ani nebudeme řešit, kolik úmrtí doma je taky na covid nebo hlavně na covid. Staršího příbuzného bych ale stejně v téhle chvíli měla radši doma.
  • Jsem ráda, že jsi z toho venku a že to nesklouzlo do toho nejdrsnějšího pruběhu.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik Přijde mi zajímavé, že i samotný odběr prožívá každý jinak. Kamarád z Litovle (semeniště zkázy a moru na jaře) tam rozvážel jídlo a léky potřebným, když byli zavření, takže chodil na test každých pár dní a ten tvrdil, že by šel raději na rektální vyšetření, než znovu na test.
    Po jeho vyprávění jsem čekala peklo, přiznávám, že mě zaskočilo šťournutí i do druhého nosu, ale jinak raději test, než rektální vyšetření :twisted: . Poplakala jsem si, to zas jo, příjemný to nebylo, ale dalo se to.

Možná tě to bolelo, protože jsi měl kliku a implantovali ti do mozku Gatesův mikročip financovaný Sorosem a Rockefelerem a už se tě příště covid nebude týkat :-P
  • @Krisa od toho testování vidím matrix kód :-D
  • Toto je moje obľúbené ohľadom čipov...

image
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Já bych se zastal oné zesměšňované "chřipečky". Měl jsem opravdovou chřipku jako fakt chřipku, ne "virózu", tuším akorát před jedenáctým zářím, a v životě mi nebylo tak blbě jako tenkrát, a to jsem byl mladý, zdravý, plný sil, nekuřák a tak dále. Takže všechny, co mi říkají, že "korona není chřipečka" tak nějak posílám do míst tmy a nevědomí, co to chřipka je :)

Nepochybně čísla ukazují, že je spousta lidí těžkým průběhem, ale další spousta (spíš mnohem větší spousta) s průběhem lehkým nebo ani nevědí, že to mají. Jako u většiny ostatních obdobných nákaz. Nemá smysl postavit proti sobě někoho s těžkým průběhem jedné nemoci a do páru pro porovnání si vybrat něco, co je víceméně těžším nachlazením.
  • @flanker.27 Proto by se do budoucna mělo jít hlavně cestou posilování imunity a dobře, i toho očkování. Tohle nebude jediná pandemie v tomhle desetiletí. A další takovéhle šaškování a si západní země nemůžou dovolit. Pokud vím, tak Čína ani nic neudělala s trhy, kde tenhle virus vzniknul a ostatní země se vzmohly leda tak na lehkou kritiku jejich lží, takže soudruhům ani nic nebrání podobnou situaci znova zazdít. Všichni v sobě nějaké viry máme a denně se s nimi setkáme. Takže buď posilování imunity, nebo musíme najít rychlejší způsob, jak vytvořit vakcínu.
  • Vakcíny potrebujú dôkladné testovanie, ktoré trvá 5 a viac rokov, pretože dopady na organizmus môžu byť šialené a doteraz sa stále zdôrazňoval opatrný neunáhlený postup, takže som podozrievavá voči rychlokvaške typu "za rok za dva". Radšej by som videla správy o tom, že sa investuje aj do vývoja lieku, ktorý pomáha prekonať ochorenie a tak uľahčí čakanie, než sa vyvinie bezpečná vakcína.
    Posilování imunity rozhodne potrebné. A Bukovský už od jari hovoril, že zvýšiť ladinu D vitamínu, zachovávať pokoj a starať sa o svoju kondíciu a nespoliehať iba na rúška.
  • Hej, inak o medzidruhovom prenose s norkami ste už počuli? Dáni musia milióny vybiť na spôsob obrany pred prasacím morom.
    Aviv napsal(a):

Vakcíny potrebujú dôkladné testovanie, ktoré trvá 5 a viac rokov, pretože dopady na organizmus môžu byť šialené a doteraz sa stále zdôrazňoval opatrný neunáhlený postup, takže som podozrievavá voči rychlokvaške typu "za rok za dva". Radšej by som videla správy o tom, že sa investuje aj do vývoja lieku, ktorý pomáha prekonať ochorenie a tak uľahčí čakanie, než sa vyvinie bezpečná vakcína.
    Posilování imunity rozhodne potrebné. A Bukovský už od jari hovoril, že zvýšiť ladinu D vitamínu, zachovávať pokoj a starať sa o svoju kondíciu a nespoliehať iba na rúška.

De facto většina vakcín na chřipku jsou "rychlokvašky", jelikož ta se vrací každý rok zmutovaná a pozměněná a pochybuju, že tyto vakcíny prošly zásadním testováním. Taky řada z nich má účinnost tak maximálně do 50 %. Samozřejmě v případě jako covid by i sražení čísel na polovinu bylo pořád dost velký úspěch s dopadem na přijímaná opatření.
  • Taky se ale u nich nejde od nuly, ale vychází z předešlé verze, nebo ne?
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    ja si tiez myslim, ze nejaka spolahlivejsia vakcina bude najskor 2024. Problem je podla mna ,ze liek alebo liecba este nie je poriadne vyriesena ( i ked ktovie co davali Trumpovi) a medzitym proste využívať postupy ako maju v J. kórei - vela testovat a odchytavat nakazenych a mat v populacii co najmenej takychto ludi ( jar, jesen su asi najviac rizikove obdobia )
  • upraveno 7. listopadu 2020
    @flanker.27 Chčipku jsem samozřejmě měl taky. Tu pravou, nefalšovanou. A vím že to není žádná hitparáda.. Ale tohle bylo prostě jiný, navzdory slabým příznakům. Asi je u toho kovidu nejhorší to jaký rozptyl příznaků/bezpříznaků má. A jasně tlusťoši, cukrovkáři atp. mají větší pravděpodobnost horšího příznaku, ale znám i lidi sportující, v kondici, které to poměrně rozkopalo..

Jo a oproti chřipce je naprosto šílená ta infekčnost a jednoduchost přenosu..

Taky by mě zajímalo zda se někdy dopočítáme k reálnému číslu R. Protože dokud tu chodí xy lidí bez příznaků, tak to samozřejmě dál šíří a proto ani ta opatření nezabírají tak rychle. A po úpravě těch statistik o ty bezpříznakové se hnuly i ostatní statistiky jako smrtnost apod. To nic nemění na tom, že nemocnice jsou plné. Zaplať pánbůh za náš nabobtnalý počet lůžek..

U toho očkování je potřeba vytypovat ty ohrožené skupiny. Ve skutečnosti naočkovat domovy důchodců bude nutnost.
  • A víc než počet lužok je počet personálu nedostatečný.
  • Pfff, musím zmínit, že dost z těch lidí v nemocnicích, kvůli kterým se tak hysterčí, jsem bezpříznakoví senioři, kteří tam jsou, protože jinde je aktuálně nechtějí. Jinak k čekání na vakcínu pět let - to už ale bude s křížkem po funuse.
    upraveno 7. listopadu 2020
    @sfik Tak když jsem měl oboustranný zánět zvukovodu, taky to bylo jiný jako miňonky. Myslel jsem, že se mi rozpadne hlava a málem jsem s ní prorazil zeď jak ten vechtr v Cimrmanovi, přesto to pořád bylo lepší než chřipečka :twisted:

Ale než ukončím výměnu historek válečných zranění jak když se sejdou kamarádi z vojny po padesáti letech (aneb za stranu a za lidi vs. zasraný náledí), jen k uvážení na téma plošné testování by neměl uniknout tento článek. Sice se týká něčeho jiného, ale princip je úplně stejný, aneb je třeba trochu chápat také falešnou pozitivitu a falešnou negativitu:
    https://finmag.penize.cz/kaleidoskop/407932-velka-drogova-kocovina

Toť z mé strany asi vše ke koroně, jen proto, že mi z houm ofisu už hrabe :)
    sfik napsal(a):

@Krisa od toho testování vidím matrix kód :-D

A co chemtrails? Působí teď na tebe víc? A ještěry z pekel jsi už potkal?
    svoa00 napsal(a):

Pfff, musím zmínit, že dost z těch lidí v nemocnicích, kvůli kterým se tak hysterčí, jsem bezpříznakoví senioři, kteří tam jsou, protože jinde je aktuálně nechtějí.

Když ono dát bezpříznakového seniora zpátky do domova důchodců, kde není možnost úplného oddělení není asi moc dobrý nápad. Na tohle by měly být využívány hotely a jiné ubytovací kapacity, ale to by se místo toho nesměly řešit mrkvové dortíky.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @flanker.27 nemyslím si, že to je pravé najlepší príklad predsa len koľko lodi berie drogy a jazdi autom tam máš od začiatku malo skutočných prípadov a ked používaš štatistiku hala-bala tak ti vyjdú zvláštne čísla(ako to článok popisuje).
    Ale keď ma niekto v rodine(domácnosti) pozitívny test a ostatný nie kam by ste ich zaradili ??
  • @Krisa Ono je třeba si uvědomit, že v těch důchoďácích jsou důchodci, a můžou mít klidně i příznaky a pozitivní test, kteří jsou zkrátka senilní a utíkají z pokojů. Jak je sestry mají zastavit? Jak jim to zakázat? Přivazovat k postelím? To taky nejde.. Samozřejmě se mi na na čele vytvořilo stigma ve tvaru pyramidy s okem. Naštěstí začalo mizet potom co jsem začal intenzivně zpívat písně Ilony Csákové (nahlas, s otevřeným oknem, a člověk musí tančit v kruhu)

@flanker.27 Já ještě poslední bebíííčko!!! Minulý rok v zimě jsem měl herpanginu. V puse se mi udělalo asi 50 aftů a 5 dní doslova jsem nejedl (což mi prospělo :D (bohužel jojoefekt :D )). Byla to totální agonie a nejhorší nemoc kterou jsem kdy měl (což je asi i tak šťastný tvrzení), každopádně třeba pití jsem řešil dvakrát denně (ráno a večer) kdy jsem u umyvadla vypil vždycky půllitr vody. Pak jsem třeba pět minut plakal bolestí..
    @sfik Tak to ti věřím. Když jsem byl mladší, afty se mi dělaly dost často a stačilo mi mít je na jednom místě. Při představě, že bych to měl v celý tla-pusince se mi ježí vlasy.
  • Já měla aft v dětství taky, ale už si pamatuju málo. Daleko líp si pamatuju z minulého roku jak výtečne se poliká s polovinou čelisti oteklou od zapáleného zubu. Než se to spravilo, pomáhala jsem si klinčeky, ale v noci jsem toho stejně moc nenaspala.
  • @flanker.27 na rtech, na jazyku a hlavně na měkkém patru až k tomu čumprdlíkovi vzadu..

Jak se vlastně ten čumprdlík jmenuje? :D
    Uvula neboli čípek (ovšem patrový) :)
  • @flanker.27 Ah díky :D :D
    upraveno 8. listopadu 2020
    @sfik Pro takové klienty jsou domovy se zvláštním režimem. Kromě jiných složitějších opatření, jsou ta oddělení uzamčená kvůli bezpečnosti. Stařecká demence je hrozná nemoc, byla jsem na praxi v denním stacionáři a první týden jsem byla psychicky totálně v řiti.

Každopádně jsem chtěla říci, že pozitivní, byť bezpříznakové, seniory si moc doktorů z nemocnice za každou cenu vrátit netroufne, protože pečovateláky a DD na to nejsou přizpůsobené (nemají místo ani lidi na izolaci).

Tvoji Růžovou nebo Zavři oči, když se červenám, bych ráda viděla. Kdybys plánoval vydat DVD life, jsem první v řadě u výdejového okénka!
  • upraveno 13. listopadu 2020
    Tak abych pokračovala v covidové diskuzi... Politici nám teď mávají před nosem mrkvičkou. Jako že jestli budeme hodní a dodržovat nařízení, tak se snad otevřou obchody pro vánoční nákupy. Jako to si vážně myslí, že jsme všichni důchodci? Pro vánoční dárky mi fakt stačí e-shopy. Takže ten úžasný plán je ten, že nebudou otevřená kina, restaurace, kavárny, sauny - zkrátka nic zábavného - ale hlavně aby se otevřely obchody, aby ty ovce co nejvíc utratily a trochu zacelily díru v rozpočtu? Já teda nevím, ale i Vánoce a konec roku letos budou pro všechny spíš skromnější, soukromé a... prdelní (vánoční trhy nebudou, rozumní lidé omezí kontakty, Silvestr oslavíme doma a dost pravděpodobně bude zataženo a pršet :D) Na zachraňování ekonomiky měli myslet politici dřív, měli celé léto na to, aby přichystali plány postupu pro různé eventuality.

Kdybych měla víc dovolené, tak snad poruším svoje pravidla a zaplatím nějaké drzé cestovce za to, že vypadnu do nějaké exotiky. Takhle ale jako normální člověk, co nechce platit za předražené šťourání v nose, můžu ject jedině do... Švédska podívat se na ty zrušené vánoční trhy.
  • @svoa00 Nechci tu spekulovat o tom kdo je volič Ano, ale podle mé představy je to člověk typu telka-vlašák-leták-tesco než sauna-divadlo-knihovna-kavárna :D

Já mám nevybranou kopletní dovolenou asi si ji vezmu v prosinci naráz a budu objíždět svoje kamarády po republice. Protože už mám infekci za sebou mohl bych být takový hostovský bestseller :D Návštěvník bez rizika :D
    @sfik Ještě dodej Léto Chorvatsko (případně Mácháč) místo léto Kanáry, ať je stereotyp komplet :roll: :twisted:
  • Ale ten nápad s návštevami kamarátov sa mi fest páči. :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.