Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1563564566568569581

Komentáře

• Heh, koukám, že předsedovi vychází jeho plán. Budeme chodit akorát tak do práce a domů. Ráda bych taky podotkla, že jestli někdo věří, že je to jenom na čtrnáct dní, tak nejspíš věřil i tomu, že na jaře byl dostatek ochranných pomůcek. Omezení kultury bude samozřejmě celkem k ničemu, když se většina lidí nakazí v práci nebo ve škole. Signal festival byl zrušený na poslední chvíli a zajímalo by mě, jestli alespoň ta venkovní část byla opravdu nebezpečnější než restaurace atd., které stejně budou fungovat do osmi a stejně si stěžují. Jako lidi, připravte si šrajtofle, ono se už tak nějak automaticky počítá s tím, že všem těm přemnoženým restauračkám se budou platit komplenzace. Zato aspoň střídavý home office s kolegyní mít nemůžeme. No nic. Zítra letím na víkend do Francie. Tam se ještě můžu dostat jako normální člověk. Na řadu měsíců to bude naposledy. Taky si od jara připadáte jako klauni?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tohle bylo jasné od okamžiku, kdy to musel vzít Prymula, ač vůbec chudák nechtěl.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Dobrý dabing
  • Krisa napsal(a):

Tohle bylo jasné od okamžiku, kdy to musel vzít Prymula, ač vůbec chudák nechtěl.

No nevím, jak moc to nechtěl, nedělám si o něm iluze. Každopádně je docela vtipné, že Andrejko je teď takový Tywin Lannister, který chce něčeho docílit, a plukovník je v tomhle případě takový jeho Walder Frey, který udělá špinavou práci.
  • Pokrokové feministické "vylepšení " řeckých mýtů naha-medusa-s-uriznutou-hlavu-persea.
    Čeho se dočkáme příště ? Mám návrh - sousoší Heleny Trojské jak poráží Achilla. „Hektore jako silná žena si své boje vybojuji sama“.
  • upraveno 15. října 2020
    MonteKarstark napsal(a):

Dobrý dabing

Skvělé. Tohle a Pyšná princezna se opravdu podařilo. Tomu se snad musel smát i plukovník. Svůj večerní projev měl taky velice dobře nastudovaný. Hlavně že nám při tom všem ještě zůstal humor, protože teď už to asi bere vážně úplně každý. Ne že by tohle byly příjemné obrázky: https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/koronavirus-nemocnice-uherske-hradiste-aro-reportaz.A201013_576160_zlin-zpravy_ras

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @derfel Už se chce jen vzpomenout na Sexmisi: Koperník byla žena! Einstein byla žena! :twisted:
  • upraveno 16. října 2020
    Tak zase moje malé covidové rantování. Předevčírem se na mě v supermarketu nalepil jeden týpek asi na třicet centimetrů. Posunula jsem přepážku na pásu co nejdál. On ji za chvíli posune zpátky k mým věcem a začne vykládat nákup a ptá se, co mám za problém. Moje odpověď je, že moc dobře ví, co mám za problém. Dneska v supermarketu vesele procházel týpek bez roušky. Hmmm, tak abysme si to ujasnili. Spousta zemí, které situaci zvládají, má omezený počet nakupujících i v supermarketech. Tohle opatření přijde v Česku bohužel až třeba za dva týdny. Takže co? Doufám, že jste se i díky takovým individuím, které jsem zmínila, rozloučili s vánočními trhy nebo naivní představou, že na silvestra budou otevřené hospody, bary a restaurace. Dost možná bude omezený i počet lidi, co se můžou setkávat i v rámci rodiny. Ve Francii aktuálně zavedli u velkých měst kompletní uzávěrku barů, kaváren a restaurací už po šesté hodině a tuším, že po desáté je zákaz vycházení. Jestli si myslíte, že to není u nás možné, tak přemýšlejte znova. Fáze tři je situace, která se stala v Madridu - ten byl včetně okolí kompletně uzavřený. Přijde vám ta představa u Prahy nereálná? Ale nemyslete si, děti budou poslané do školy a do práce budeme fyzicky chodit taky, takže pokud se do Vánoc počet nakažených za den sníží na třeba dva tisíce, budou to politici prezentovat jako úspěch. Taky byste se teď radši přestěhovali do Švédska, Rakouska nebo na Sicílii?
  • upraveno 16. října 2020
    Všichni tzv. demokratičtí politici mají hrůzu z toho něco nařídit nebo zakázat, dokud situace nezíská rozměr akutního průseru. Na jaře jsme všichni viděli následky nedůrazného přístupu v jižní Evropě, tak se měla vláda za co "schovat" a začala s omezeními zavčasu. Přes léto nabyli kluci přesvědčení, že musí nechat lidi "žít naplno", aby si nesnižovali rating, a následky na sebe nenechaly dlouho čekat.

Teorie říká (a praxe mnohokrát ověřila), že včasný zásah je vždy snazší než vynucený zásah rozsáhlý, akorát k tomu musí být vůle. Kdyby zůstaly pajzly přes prázdniny zavřené, možná by bývalo stačilo v září řízeně přitvrzovat a udržet se na přijatelných číslech. Bavíme-li se při velikosti naší země o přírůstcích v řádech 10^4 denně, tak i konstantní trend znamená měsíčně ~300k nových nakažených.

Pokud by opatření měla něco řešit, musela by být v trvání měsíců a bez výjimek. To si bohužel ve finále politici obhájí snáze, než krátkodobější omezení ve věcech zbytných.

Přiznávám, že osobně se mě to dotýká pramálo. Učit můžu na dálku z domova, bádat (v oboru aplikované matematiky) lze dokonce i offline. Většina mých koníčků je svou povahou "izolační" (oceňuji aspoň, že zatím nemusím mít na kole hadr přes pusu), a pokud jsem kdy v mládí vymetal bar(y), tak to bylo na FF v Chotěboři, kde jsem navíc i vytíral poblité schody, vynášel odpadky a v případě potřeby vyhazoval opilce a jiné problémové jedince, včetně A. Sapkowského a pár "hvězd" české sci-fi/fantasy scény, jejichž společným rysem byl problém pochopit, že pravidla platí pro všechny..
  • @Ugla Vyhazoval jsi Sapkowského z baru ? To máš "dobrý" zážitky. To už taky pár let co tam Sapkowski naposledy byl. Ono ty debaty z krčem v jeho knichách asi musely mít někde inspiraci. Já jsem byl 2x v Chotěboři na Festivalu Fantazie. Ale nikdy ne ve větší partě, jen s kamarádem. To byla asi hlavní chyba protože když člověk nepopíjel do rána a šel spát na zimní stadion kolem půlnoci, tak se stejně nevyspal, protože byl dost bordel až někde do 5 hodin. Ráno tam zase byl klid, ale to začínal program.
    Podotýkám, že jsem u toho incidentu se Sapkem byl osobně a jeho arogance je jeden z důvodů, proč se všemu kolem něj od té doby setrvale vyhýbám.
    Mě teď nejvíc děsí to, že Prymula řekl, že příští 2 týdny se nebude přitvrzovat (max. roušky venku), což znamená, že nás od pondělí všechny zavřou :onfire:
  • Roušky venku, když jste dost daleko od ostatních - to prosím už ne :hand: Doufám, že na zákaz cestování do přírody, která je dál než 500 m od domu snad taky nedojde. Zbytek budeme muset asi chvíli vydržet. Ale někteří optimisté už si podle dnešní TV objednávají vánoční zahraniční lyžovačky a dovolené u moře
  • upraveno 19. října 2020
    Takže pokračuju v seriálu. Včera jsem byla v botaničce a pořád mě překvapuje, že skoro všichni se chovali, jako by se nic nedělo. Já teda taky roušky venku nechci a mimo dav to považuju za zbytečné, ale holt asi nic jiného nezbyde kvůli psychologickému efektu, který to bude mít. Jak jinak chcete něčeho docílit u exemplářů, co mají problém udržet odstup i dvacet centimetrů, a jste to vy, kdo se jim musí vyhýbat.

V práci se mě dneska ptali, co bych teda navrhovala, že by se mělo dělat jinak. Moje odpověď byla, že... teď už nic. Plošné testování? Jako že státní rozpočet je ještě málo v dluhu? A k čemu by to nakonec bylo? Do karantény by muselo jít několik set tisíc lidí, nejspíš i víc. Hlavně pracujících lidí, co platí daně, to musím připomenout

Ta opatření se budou zpřísňovat postupně, aby lidi tolik nefrflali. Takže to, co se dalo vyřešit tím, že se na dva týdny VŠECHNO zavře, se potáhne další měsíce a měsíce. Jak ta nejistota prospěje ekonomice (protože ekonomika je to jediné, o co jde), to by mě teda zajímalo.
    @svoa00 Botanická zahrada je otevřená? To mě překvapilo, já předpokládala, že se B svezly se ZOO.
  • @Krisa Tak předpokládám, že je botaničky taky brzo zavřou :D
  • No a z jiného soudku:
    https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3209731-francouzi-se-vzpamatovavaji-z-vrazdy-ucitele-policie-vysetruje-nekolik-desitek

Na jednu stranu jsem ráda, že Francouzi se přestali bát pojmenovat problém a snaží se s tím začít něco dělat, ne jenom věčně ustupovat (Britové, Němci a Švédové se do tohohle stádia zatím nedostali), na druhou stranu jenom někoho zadržet nestačí. Tady by měli padnout i výjimečné tresty.
    upraveno 19. října 2020
    Já už těm časovým předpovědím fakt nevěřím, jestli zavedou roušky venku měli taky vyhodnocovat až ve středu.

Asi si na zimu na ven pořídím slepeckou hůl, protože ať mám roušku jakéhokoli tvaru, s drátem i bez, děsně se mi mlží brýle :3eyed:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Já tomu věřím. Nebude se jim do to chtít a tak to budou odkládat, co to půjde. Budou posraní strachy to vyhlásit. Budou doufat, že lidi dostanou rozum (nedostanou). Takže budou čekat tak dlouho, až bude zase pozdě. A pak jim nic jiného nezbude.
    (Samozřejmě tipuju s určitým procentem rezervy, že se situace vyhrotí a budou k tomu nuceni přikročit nečekaně dřív.)
    Už to začíná lézt jak z chlupaté deky. Jsem zvědavá, jestli fakt zítra navrhne zavření obchodů.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Navrhne.
    Popravdě, konečně by Babiš mohl udělat pro národ něco opravdu užitečného a kompletní lockdown vyhlásit/odsouhlasit okamžitě. Čím déle budou s vyhlášením čekat, dím déle to pak bude trvat a tím více mrtvých bude. A s tím vším samozřejmě i to víc ekonomických škod, které se budou tím déle hojit. Fakt nechápu, na co ještě čekají. Dopadlo to tak téměř všude ve světě (když pomineme bláznivou Jižní Ameriku). Už to mělo být minulý týden. A s tvrdými kontrolami. Velké pokuty za každé porušení.
    Já lockdown taky očekávám.
    Jen mě fascinuje, jak Prymula vylepšil komunikaci tím, že o vyhlašování opatření nedodržel snad nic, co prohlásil (naposledy opravdu řekl, že tento týden se nebude přitvrzovat, kromě roušek venku, protože opatřením musí dát nějaký čas na vyhodnocení).

A co mě teda prdí neskutečně je to, že by se kluci mohli domluvit, co kdo kdy řekne, protože jeden vyhlásí, že 2. se školy určitě budou otevírat a hned nato druhý prohlásí, že to teda jako ještě není jistý.
    A nesázet opatření jak Baťa cvičky, že není moc času se na to připravit (zavírání škol, někde pod čarou zmínka, že specek se to netýká), mi taky nepřijde úplně ideální.
    Každopádně doufám, že už brzy nám všem implantují mozkové čipy Gatese a Sorose prostřednictvím vatičky na výtěr z rypáku, aby tahle chřipečka vytvořená médii už mohla být ukončena.
    (Nebo proč že to Slušným Čechům v neděli omylem do kapes spadly teleskopické obušky, dělobuchy světlice? :P )
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 20. října 2020
    @Krisa
    Krisa napsal(a):

Já lockdown taky očekávám.
    Jen mě fascinuje, jak Prymula vylepšil komunikaci tím, že o vyhlašování opatření nedodržel snad nic, co prohlásil (naposledy opravdu řekl, že tento týden se nebude přitvrzovat, kromě roušek venku, protože opatřením musí dát nějaký čas na vyhodnocení).

A co mě teda prdí neskutečně je to, že by se kluci mohli domluvit, co kdo kdy řekne, protože jeden vyhlásí, že 2. se školy určitě budou otevírat a hned nato druhý prohlásí, že to teda jako ještě není jistý.
    A nesázet opatření jak Baťa cvičky, že není moc času se na to připravit (zavírání škol, někde pod čarou zmínka, že specek se to netýká), mi taky nepřijde úplně ideální.

Tak to je v podsatě důvod, proč celý tenhle průšvih začal, kdyby roušky se znovu zavedly 1. září, tak jak to původně bylo v plánu, tak tenhle problém teď není nebo přinejmenším by byl výrazně menší
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rousky-vlada-uzavrene-prostory-verejna-doprava.A200817_123301_domaci_kop
    Jenomže Andrejka, který se řídí podle toho, co mu kdo napíše na facebooku, řekl že ne a takhle to dopadlo :wall:
    https://plus.rozhlas.cz/andrej-babis-rousky-jsem-trochu-v-soku-z-toho-co-vypadlo-z-ministerstva-8277887
    @Tyrion Lannister Já na jednu stranu chápu, že nasrat si voliče před volbami není ideální. Na druhou několik nepublikovatelných výrazů stylu paní Maláčové :P.
    Vůbec se nedivím Vojtěchovi, že se na to vyprdnul, já bych na takového šéfa taky neměla nervy (prosím nerozpoutávejme tu válku zda byl Vojtěch schopný Ministr zdravotnictví).

Jó, kdyby ten, co měl přijít a nepřišel, přišel, nikdo by se kvůli lockdownu třeba nevěšel (vím, že ABéčko kecá a Dušek přišel).
  • upraveno 21. října 2020
    Mě hlavně přijde, že politici tu představu, že nic se nesmí zavírat, prosazují až fanaticky. To nošení roušek venku samozřejmě taky moc nepomůžeme. Vůbec to neřeší podstatu problému - a to, že lidi by se neměli potkat pokud možno vůbec. Po tolika týdnech apelování by snad i naši zabednění politici mohli pochopit, že občani jsou buď pohodlní tvorové, kteří dobrovolně svoje chování měnit nebudou, nebo už kontakty v soukromém životě dávno omezili. Na home office je ale zatím pořád jenom zlomek lidí, snad prý jenom necelá polovina oproti jaru (ten zatracený disrespekt vůči zaměstnancům mi vadí čím dál tím víc - máme zbytečně riskovat zdraví kvůli tomu, že šéf neví, jak kontrolovat plnění úkolů, pokud si všichni jak za krále Klacka přesně na osm a půl hodiny neposadí prdel do kanceláře - a to všechno za pár stovek euro) a v obchodech a MHD si lidi dýchají na krk.
    upraveno 21. října 2020
    svoa00 napsal(a):

Mě hlavně přijde, že politici tu představu, že nic se nesmí zavírat, prosazují až fanaticky.

I tohle do jisté míry chápu. Taky mě už teď straší představa, že budou při příchodu zimy zavřené obchody s dětským oblečením a botami (ne vše si troufnu koupit na internetech). A budu přemýšlet, jestli tu větší bestii obalím pod oblečení novinami, nebo rovnou uříznu nohy, aby se daly použít loňské oteplováky (tahle varianta by měla výhodu, protože by vyřešila i zimní boty). Jo, jsem asi předposraná a třeba to nebude tak žhavé, ale ta nevědomost, co a kdy bude mi nevyhovuje (mám ráda dopředu jasné plánování).
  • @Krisa Takhle - zrovna u obchodů by o úplné uzavření ani na třeba dva týdny nešlo, jenom by prostě byl třeba omezený počet lidí. Bohužel pro provozovatele služeb jsou spíš oni ne až tak zásadní.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.