Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Čeho se dočkáme příště ? Mám návrh - sousoší Heleny Trojské jak poráží Achilla. „Hektore jako silná žena si své boje vybojuji sama“.
Teorie říká (a praxe mnohokrát ověřila), že včasný zásah je vždy snazší než vynucený zásah rozsáhlý, akorát k tomu musí být vůle. Kdyby zůstaly pajzly přes prázdniny zavřené, možná by bývalo stačilo v září řízeně přitvrzovat a udržet se na přijatelných číslech. Bavíme-li se při velikosti naší země o přírůstcích v řádech 10^4 denně, tak i konstantní trend znamená měsíčně ~300k nových nakažených.
Pokud by opatření měla něco řešit, musela by být v trvání měsíců a bez výjimek. To si bohužel ve finále politici obhájí snáze, než krátkodobější omezení ve věcech zbytných.
Přiznávám, že osobně se mě to dotýká pramálo. Učit můžu na dálku z domova, bádat (v oboru aplikované matematiky) lze dokonce i offline. Většina mých koníčků je svou povahou "izolační" (oceňuji aspoň, že zatím nemusím mít na kole hadr přes pusu), a pokud jsem kdy v mládí vymetal bar(y), tak to bylo na FF v Chotěboři, kde jsem navíc i vytíral poblité schody, vynášel odpadky a v případě potřeby vyhazoval opilce a jiné problémové jedince, včetně A. Sapkowského a pár "hvězd" české sci-fi/fantasy scény, jejichž společným rysem byl problém pochopit, že pravidla platí pro všechny..
V práci se mě dneska ptali, co bych teda navrhovala, že by se mělo dělat jinak. Moje odpověď byla, že... teď už nic. Plošné testování? Jako že státní rozpočet je ještě málo v dluhu? A k čemu by to nakonec bylo? Do karantény by muselo jít několik set tisíc lidí, nejspíš i víc. Hlavně pracujících lidí, co platí daně, to musím připomenout
Ta opatření se budou zpřísňovat postupně, aby lidi tolik nefrflali. Takže to, co se dalo vyřešit tím, že se na dva týdny VŠECHNO zavře, se potáhne další měsíce a měsíce. Jak ta nejistota prospěje ekonomice (protože ekonomika je to jediné, o co jde), to by mě teda zajímalo.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3209731-francouzi-se-vzpamatovavaji-z-vrazdy-ucitele-policie-vysetruje-nekolik-desitek
Na jednu stranu jsem ráda, že Francouzi se přestali bát pojmenovat problém a snaží se s tím začít něco dělat, ne jenom věčně ustupovat (Britové, Němci a Švédové se do tohohle stádia zatím nedostali), na druhou stranu jenom někoho zadržet nestačí. Tady by měli padnout i výjimečné tresty.
https://kechlibar.net/2020/10/18/republika-zasazena-do-srdce-aneb-o-realite-ktera-se-prosadila-sama/
Povinnost nosit roušku bude nově platit také v autě a na veřejně přístupných místech v zastavěném území obce.
Nicméně úplné uzavření až příští týden. Snad.
Asi si na zimu na ven pořídím slepeckou hůl, protože ať mám roušku jakéhokoli tvaru, s drátem i bez, děsně se mi mlží brýle :3eyed:
(Samozřejmě tipuju s určitým procentem rezervy, že se situace vyhrotí a budou k tomu nuceni přikročit nečekaně dřív.)
Popravdě, konečně by Babiš mohl udělat pro národ něco opravdu užitečného a kompletní lockdown vyhlásit/odsouhlasit okamžitě. Čím déle budou s vyhlášením čekat, dím déle to pak bude trvat a tím více mrtvých bude. A s tím vším samozřejmě i to víc ekonomických škod, které se budou tím déle hojit. Fakt nechápu, na co ještě čekají. Dopadlo to tak téměř všude ve světě (když pomineme bláznivou Jižní Ameriku). Už to mělo být minulý týden. A s tvrdými kontrolami. Velké pokuty za každé porušení.
Jen mě fascinuje, jak Prymula vylepšil komunikaci tím, že o vyhlašování opatření nedodržel snad nic, co prohlásil (naposledy opravdu řekl, že tento týden se nebude přitvrzovat, kromě roušek venku, protože opatřením musí dát nějaký čas na vyhodnocení).
A co mě teda prdí neskutečně je to, že by se kluci mohli domluvit, co kdo kdy řekne, protože jeden vyhlásí, že 2. se školy určitě budou otevírat a hned nato druhý prohlásí, že to teda jako ještě není jistý.
A nesázet opatření jak Baťa cvičky, že není moc času se na to připravit (zavírání škol, někde pod čarou zmínka, že specek se to netýká), mi taky nepřijde úplně ideální.
(Nebo proč že to Slušným Čechům v neděli omylem do kapes spadly teleskopické obušky, dělobuchy světlice? :P )
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rousky-vlada-uzavrene-prostory-verejna-doprava.A200817_123301_domaci_kop
Jenomže Andrejka, který se řídí podle toho, co mu kdo napíše na facebooku, řekl že ne a takhle to dopadlo :wall:
https://plus.rozhlas.cz/andrej-babis-rousky-jsem-trochu-v-soku-z-toho-co-vypadlo-z-ministerstva-8277887
Vůbec se nedivím Vojtěchovi, že se na to vyprdnul, já bych na takového šéfa taky neměla nervy (prosím nerozpoutávejme tu válku zda byl Vojtěch schopný Ministr zdravotnictví).
Jó, kdyby ten, co měl přijít a nepřišel, přišel, nikdo by se kvůli lockdownu třeba nevěšel (vím, že ABéčko kecá a Dušek přišel).