Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Kromě toho, že je v některých oblastech téměř nemožné dostat termín testu dřív než za 7-10 dní (někde i za 14), tak doktoři u mírnějších průběhů volí variantu netestovat. Údajně k tomu mají pokyny ze zdravotních pojišťoven, které na doktory s blížícím se koncem roku vyvíjejí tlak ohledně proplácení úkonů. Což vede k tomu, že se netrasuje a blízké okolí nemocného nemá povinnou karanténu. Což samozřejmě vede k dalším nákazám. (Perlička, v září měli pediatři metodický pokyn neposílat na testy děti ze základních škol.)
A pak na to pečou i lidé. Nemocní se vyleží doma týden. Pak jdou takoví nemocní do práce, někdy i s příznaky. Stále infekční. Protože jejich rodina není v povinné karanténě, tak si bezpříznakoví příbuzní vesele chodí po dědině, často v družném hovoru (bez roušek, pochopitelně) v bezprostřední blízkosti s dalšími lidmi.
Další kapitolou jsou pozitivně testovaní, na které okolí - přátelé, kolegové i zaměstnavatelé, tlačí, aby nehlásili hygieně svoje kontakty, aby ti nemuseli do karantény, nebo snad zaměstnavatelé zavřít provoz.
Takhle my si tady žijeme.
Vývoj vakcíny na Covid-19 vychází z vývoje jiných koronavirových vakcín, které se laboratorně testují už řadu let, jen zatím (naštěstí) nebyl důvod pro jejich masivní výrobu. Není to tedy o tom, že by vakcíny, které teď finišují, byly na koleně spíchnuté provizoria "staré" jen pár měsíců. Fakt ne.
- třetí vlnu si vysloužíme otevřením obchodů před Vánoci - páč bůh konzumu se musí prostě uctít -, a následnými vánočními návštěvami;
- čtvrtou opět způsobí dovolenkáři v únoru/březnu - páč - no prostě přece nebudeme bez lyžování v Itálii, Rakousku, Švýcarsku a vůbec, nenecháme se omezovat pár starými, kteří by stejně za pár let umřeli, že (co na tom, že v rizikové kategorii je v podstatě třetina populace ČR);
- v dubnu, květnu snad už bude vakcína ve větším množství i pro řadové lidi, ale protože se kvůli nezájmu a/nebo konspiračním bude očkovat málo, tak se na podzim zase budou řešit lokální ohniska a vyhlašováním opatření - snad už jen fakt na místní úrovni.
@Nevada to s tím odpíráním testů nedokážu posoudit jinak než ze své zkušenosti. Můj praktik nás nechtěl posílat na testy všechny příbuzné, ale chtěl poslat jednoho který byl teoreticky pacientem nula. Nakonec nás ale poslal všechny včetně okamžité karantény. po potvrzení nákazy (formou sms) telefonát z hygieny, trasování a kolegyně šla na testy dva dny potom. (byl to v podstatě vrchol té aktuální křivky). Další kolega měl nastydlou dcerku (1,5 roční mimčo) a bez pardonů je poslali na PCR test taky (to mě přišlo u takhle malého miminka opravdu zbytečný.
Jinak tvůj osobní odhad je samozřejmě víc než pravděpodobný. Záleží na promořenosti, je dost možné že ta třetí vlna způsobená vánočními nákupy nebude takovej mazec, že zkrátka počty nakažených nebudou přibývat tak šílenou rychlostí. Ale přeci od toho máme PESana, aby se zavíralo to co se má v danou chvíli zavřít. Myslím že tohle je to co mě na tom vadí nejvíc. Ty změny. Andrej se schoval a čeká až se to uklidní. Na jaře zlikviduje viníky a na podzim vyhraje volby se čtyřiceti procenty. Protože zlá unie, zlí migranti, bububu. Zodpovědnost za nezachráněné mrtvé se řešit nebude. Dost možná bude předem jasné kdo to nezavinil. Ostatně trénink neviny už si vyzkoušeli na Bečvě. Když MŽP také ví kdo je nevinen :)
(Přímo se to nabízelo, sorry jako.)
Protože zvířata své páníčky poznají po čichu. Je jim jedno, jak vypadají. Naopak to neplatí.
No dobře přeháním. Je před námi ještě Belgie. Ale věřím, že když pořádně zabereme, tak tu cílovou pásku na konci roku protrhneme jako první. :king: :onfire:
Je v tom hrozný maglajz, už jsem chtěla remcat, že nechápu, že jsou stále uzavřená ZOO a ona se otevřela, akorát jsem o tom nikde nečetla ani neslyšela.
No shit, Sherclok =D Aspoň jedna taková analýza tu byla už před dvěma měsící. Ta banda trapných kašparů, co nám bohužel vládne, není schopná u zaměstnavatelů kontrolovat dodržování hygienických opatření, natož vymáhat home office všude, kde je to možné. Nejdůležitější zdroj nákazy se nechává... na uvážení vedoucího. Ale ztrapňovat se tím, že po pár dnech se znova zavírají podniky v osm a zakazuje se prodávat svařák, s tím problém nemají, to určitě zachrání situaci, stejně jako vyžadování předraženého testu po návratu z ciziny. Jestli se ptáte na můj názor, jak to bude do konce roku, tak IMO během příštího týdne se zavře všechno kromě obchodů (aby ovce moc nereptaly, že si nemají kde koupit dárky).
Je zavřeno už dlouho, takže začínají docházet i věci, které v
supermarketech běžně nemají a fakt se mi nechce a ani nemám na to platit poštovné ke každé placaté baterce, zářivce/žárovce apod.
Známé se rozbila roura pod umyvadlem, místo koupení nové za 100, si musela zavolat opraváře a stálo jí to 1000. Žrát trávu kvůli tomu muset nebude, ale je to zbytečné. A takových příkladů bude spousta.
Je to asi naivní, ale pokud by se lidi chovali normálně a ne jak paka (koupit, co je potřeba a necourat obchody), tak v otevřených obchodech nevidím problém.
Jop, dát si svařák na náměstí venku je hrůza, je to mnohem nebezpečnější než jet MHD a několik hodin denně s kolegy v práci. A tak to bude až do konce ledna, spíš února. Osobně bych už radši žila v pátém stupni, to mě aspoň každý den nebudou tahat do kanclu. Maloobchodníci se stejně zadotují, jako všichni, protože státní dluh očividně nikoho nezajímá a tisíce se tu posílají důchodcům na Lego pro vnoučata. S otvíráním a povolováním a zavíráním po pár dnech ať už jdou do háje. Radši ať se politici zajímají o to, proč má někdo tak nízký plat, že dva týdny nevydrží na nemocenské a jde nakažený do práce nebo proč to u některých zaměstnavatelů fungovalo tak, že zaměstnanům zakazovali jít na test a ti to přijali.
https://www.reddit.com/r/youtube/comments/kcw6ra/is_youtube_down/
Z neznámých důvodů ale funguje v anonymním režimu 8-)
Zrovna se kolem přehnali čtyři jezdci :twisted: (A to jsem si včera konečně nainstalil adblock pro youtube, páč už to tam s reklamou vážně nešlo, toto je zřejmě trest =D ).
Edit: Nicméně se zdá, že už to funguje.