Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jenom pro informaci - Velikonoce jsou až na začátku dubna. Pravda? Lockdown na týden je k ničemu a navrhovat něco takového je jenom trapné gesto ze strany zaměstnavatelů. Ty bude covid zajímat až ve chvíli, kdy jim začnou umírat zaměstnanci.
Toto je prosím pěkne situace po roce s covidem. TEĎ je napadne, že opatření by měla odpovídat aspoň jaru loňského roku? No nevím, loni na jaře jsem měla home office, stejně jako spousta jiných lidí. Teď se spolu se skoro všemi zaměstnanci denně tahám do práce přeplněným autobusem a tramvají, moje kancelář je víceméně průchozí a ze zpráv jenom slyším, že jsme už zase "best in covid". Mimochodem teď pracuju pro příspěvkovou organizaci ministerstva zdravotnictví, které má home office doporučený pro všechny. Ty kecy o tom, že lidi musejí ještě vydržet, jsou fakt na vyražení zubů. Nic takového se nestane. Po čtyřech měsících, kdy naprostá většina lidí seděla vyjma práce doma na zadku, zatímco malá část si po vzoru elit nepostiženě chodila do nelegálně otevřených klubů a hospod a na "služebky" do hor, budou lidi ten blazeovaný přístup z pracovišť čím dál víc aplikovat i na volný čas. Na konec léta, aby se mohl aspoň trochu nadechnout, nikdo čekat nebude.
A jestli se mě ptáte, co bych dělala já, tak jediné, co by v současné době pomohlo, je tvrdý lockdown na tři týdny. Měl tu být už během února. V březnu už bude jenom složitější lidi udržet doma. Lockdown by rozhodně bylo řešení s menšími ekonomickými, psychologickým a sociálními škodami. Takhle nás čekají další měsíce politické krize, dalších deset tisíc mrtvých a jestli se nestane zázrak, tak někdy v dubnu květnu se bude demonstrovat před úřadem vlády pomalu s vidlema, protože lidi jsou z toho amatérismu/míry korupce (vyberte si, co je horší) fakt nasraní.
Tohle snad nemůžou myslet vážně (i když jsem se už v tomto hodněkrát spletla). Takže si budu moct jít koupit kytky a střelivo, ale tampóny si nekoupím. Fakt doufám, že mají ve vládě stále aspoň jednoho soudného člověka, který nejlepšímu krizovému manažerovi na světě vysvětlí, že kvůli coroně se nepřestane vyměšovat, menstruovat, mýt se a uklízet (zvlášť když ze začátku hlásali, že si má každý mát ruce aspoň 100x denně a vydezinfikovat všechno po příchodu domů).
Uzavření školek mě taky štve, protože i kdybych se rozkrájela, tak pro předškoláka práci ve skupině a nácvik školního režimu s ostatními dětmi neudělám. Ale to ještě pochopím proč (my tedy měli kliku, v naší pidiškolce pro 30 dětí zatím nemuseli do karantény, ťuky ťuk), ty drogérie mi hlava fakt nebere.
V podstatě je to jenom pokračování v tom, co je tu už čtyři měsíce, jenom o něco horší. Jaký lockdown proboha, když stejně nechtějí zavřít velké podniky (mimochodem, gratuluju všem, kdo už rok lobují za jejich zájmy). Zavřením malých obchodů a školek se nic k lepšímu nezmění. Spíš naopak, když s harantama doma zůstanouv i doktoři a doktorky a sestřičky.
Jo, nejsou ochotní tlačit na home office, takže řešení je, že v práci nařídí resperátory - to bude dodržovat kdo?
Nemám ráda konspirační teorie, ale je důležité udělat si vlastní závěry, proč se vláda chce držet nouzového stavu jako hovno košile. To, že se během čtrnácti dní prodloužení nouzového stavu situace jenom zhorší, to se vědělo a vláda na to spoléhala.
Každopádně s dovolenou v létě se už loučím. Děkuju, ty egomaniastická kreaturo, co to tady vede.
Lituju všechny, co to budou muset nosit v práci.
Jinak od tohohle týdne taky mám aspoň střídavý home office, potřetí za poslední roky. Co mě síří, je to, že já mám tak pěst sedm kontaktů za týden, většinou v práci. Někteří ale popravdě uvádějí, že těch kontaktů mají tak 25. Jako nezlobte se na mě, ale to je moc, i kdyby to bylo jenom v rámci práce. Z mojí strany už je to asi taková rezignace. Těším se akorát, že brzy už u výdejního okýnka nebudu mrznout a úplně nevzdávám, že se někam letos podívám po Evropě aspoň na antigen. A můžu s tím udělat jedině to, že na podzim dám hlas komukoliv, kdo bude moc sestavit vládu vyjma ANO. Komukoliv, kdo bude stát řídit jako v 21. století a neměl by už dávno být za katrem.
Mě je teda fotbal dost u zádi, ale čím víc vím, tím víc se fanouškům fotbalu divím, že ještě o profesionálním fotbalu mají jakékoliv iluze. To, co na fotkách vidím, není na červenou kartu. Je to na zakáz hraní do konce sezóny a kdyby to nebylo na hřišti, tak je to na na žalobu za napadení a újmu na zdraví. Zdá se mi to, nebo to lámání kolen a kopání do hlavy je ve fotbale pořád obvyklejší? No, dobrá věc je, že Slávie aspoň vyhrála a to ještě s čistým kontem.
Sestřih ČT, ta "rasistická" situace začíná faulem v 7:02,v 7:31 je pak vidět, že Kúdela Kamarovi něco říká a ten vzápětí začne řvát "racist, racist". Což, i kdyby to snad byla pravda, je evidentně horší než ty prasárny celý zápas a prasklá lebka brankáře.
Šaráda pokračuje :D Jestli by chtěli zákaz hraní pro hráče a pokutu pro klub za neprokázané rasové urážky, co myslejí, že by Slávie měla žádat za napadení po hře (pro což, předpokládám, existuje daleko víc než slovo proti slovu)? Jako ta drzost i přístup britských médií je ohromující a udělala by rasistu i z rozumného člověka. Co jsou agresivní útoky a prokopnutá lebka proti uraženým citům minority, že jo. Kdyby se nestalo nic jiného než ten údajný rasismus, v dnešní době bych i věřila, že UEFA Rangers podpoří. Nicméně vzhledem k okolnostem mají smůlu a buď nebude nic, nebo nějaké tresty pro oba kluby.
Trochu se obávám, že Kúdela dostane trest za rasismus (údajně minimálně 10 zápasů) a Rangers tytyty, kopat lidi do hlavy není hezké. Snad se pletu.
Mám pocit, že už by s těmi opatřeními měl problém i Chuck Norris.
No, tohle bude asi poslední, co k tomu mám. Plně se ztotožňuju a je škoda, že se o tom nemluví víc. Že skoro zabili brankáře? Pff, nějaká opice z východu. Sparta nebo Slávie? Koho ty moskevské kluby zajímají. Že ehm... "právník"... není schopný napsat (co si budem říkat - překopírovat z internetu) české příjmení správně, no víte, bylo to v rychlosti, haha.
Mně plány zkazilo počasí. Jinak jsem normálně jezdil na kole. I mimo obec! Jsem to ale heretik... Potkal jsem cestou jen další cyklisty a i tak to bylo v součtu méně lidí a na větší vzdálenost než potkáte v tescu u rohlíků. Bál jsem se co policajti. Potkal jsem je jednou a zamávali mi... To jsou takové ty drobnosti co mě uklidní že se ještě lidi úplně nezbláznili. Ale potkat angažovaného blbce je samozřejmě též varianta..
I když v mém případě by jízda na kole s rouškou/respirátorem dost možná nevedla k ušetření lůžka v nemocnici, protože na jaře jsem to zkusila jednou a musela obětovat jedno oko dýcháním na stranu jednoho skla brýlí :)