Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1572573575577578581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. dubna 2021
    ^ Jen bych dodal, že pokud/dokud máme Turecko v NATO (a to rozhodně nemá zájem o Turecko přijít), těžko můžeme někomu spílat, že se s Tureckem "kamarádí". Rusové mají s Tureckem několik společných zájmů, ale to, že se na nich dokáží pragmaticky dohodnout, neznamená, že jsou kamarádi. Zároveň mají řadu dalších oblastí, kde jsou velmi proti sobě, třeba právě Sýrii. S Tureckem (a rovněž tak se jmenovaným Azerbajdžánem) ostatně momentálně velmi pragmaticky spolupracuje (tedy "kamarádí se") třeba Izrael. Tudíž míra pragmatického vztahu s Tureckem dle mého není ukazatelem, jak tu kterou zemi hodnotit, minimálně pokud to zároveň nevztáhneme i na sebe a na ty, o kterých rádi hezky mluvíme :)
  • Hoho, tak zrovna Izrael bych do toho netahala, ten má jenom pragmatické vztahy :D

Nevím, co dospělého je na vyhošťovací hře, kdy Rusko jenom čeká, až aféra utichne. Vykopnutí dalších (hodně) lidí z unijních zemí se ale nevyhne a žádná reciprocita v tom nebude. Ambasády v Rusku nikdy zrušené nebudou a těch Rusů na ambasáddách je - alespoň u zemí, kde se to dostalo do médií - tak dvakrát tolik, než na ambasádě příslušných zemí v Rusku.

Nicméně souhlasím, že ta měkkost nejenom Česka je naivní a nebezpečná. O aktivity Ruska v Evropě se všichni měli zajímat už dávno.

Jestli mám odhadnout budoucí vývoj téhle aféry, tak to rozhodně hezky nevidím. Ty dvě kreatury, co jsou aktuálně u moci (a ta jedna kreatura tu bude až do roku 2023, pokud všem neprokáže laskavost a neumře), Česko velmi rádi ještě víc mezinárodně zostudí. Očekávám nějaký anální alpinismus vůči Rusku a znevažování BIS. Miliardu jako náhradu škod pochopitelně nikdo chtít nebude, případ "není dostatečně prošetřený". Andrejko se bude modlit, aby přes léto voliči na tohle stejně jako na všechny jeho další aféry voliči zapomněli :roll:
    Tak moment, buď mám stejný metr nebo dvojí. Pokud mám stejný metr, pak do toho jistě Izrael tahat musím, ačkoli je v naší mediální sféře svatý a může si bombardovat a likvidovat koho chce, což je jiným upřeno, anebo mám dvojí metr a pak z toho těžko vyzískám něco hodnotného :)

Kdo bude koho vykopávat se uvidí, ale třeba Německo se do údernického přístupu dvakrát nehrne. Ostatně "dávám XY rok, maximálně dva už je ohrané.

BIS se znevažuje sama. Lidi pořád žijí v tom, že oni něco vypátrali, ale oni vypátrali leda kulové. Všechno co mají je leda z externích zdrojů a to stačí leda na silné politické proklamace, ale není to nic, co by obstálo před soudem. Když se policie obrátila na veřejnost, aby jí lidé poskytli informace o pohybu Čuka a Geka, a ještě k tomu ukázali jedině mediálně profláknuté fotky, co nemají žádný vztah k Vrběticím, tak jim leda nahráli do karet. Pokud chci s něčím takovým vyrukovat a sáhnout k tak radikálním krokům, tak to můžu udělat za splnění alespoň jedné ze dvou podmínek. Buď mám v ruce opravdu silné důkazy, které by stačily v řádném soudním řízení, anebo musím mít jinou páku, když ne vojenskou tak alespoň ekonomickou. Silné důkazy nemáme (a jestli údajně nemáme ani jinou verzi Vrbětic, tak to vyšetřují amatéři, protože to je absolutní základ), vojenskou sílu taky ne a co se týče ekonomických pák, tak tam jsme řekli "Rusko ne v Dukovanech/armádních dodávkách atd.", takže jsme přestali být jakkoli zajímaví. Že to zapůsobí na "dávno přesvědčené" (od našich politiků po internetový dav, kteří do toho "jdou prsama", alespoň na internetu, zlomyslně čekám, že kdyby šlo skutečně do tuhého, 90 % hrdinů od klávesnice by najednou zjistilo, že mají něco strašně důležitého někde úplně jinde, jak píše Martin =D ), je jedna věc, ale aby to mělo skutečnou argumentační hodnotu, to je věc druhá.

Nesmíme žít v bludu, že za těchto okolností bude reakce jakkoli decentní. Proč by ostatně byla, jakýkoli důvod k tomu padl. Nejsme jediná strana, která má monopol na dělení světa na "hodné" a na "osu zla". Nejsem relativista, ale netvařme se, že strana, ke které se lísáme, je v mezinárodní politice vedena všeobecným dobrem.
  • S tím Izraelem to svoa00 nejspíš myslela tak, že zohledňuje pouze své zájmy, na rozdíl od Evropy, která moralizuje, takže z toho nevyplývá nic o úrovni jeho partnerů.
    upraveno 29. dubna 2021
    Jenže ona moralizuje (v určitých věcech), ale zároveň taky v určitých věcech zohledňuje svoje zájmy (jen jí to těžce nejde :twisted: , na rozdíl třeba právě od Izraele nebo od Ameriky, jak je aktuálně vidno např. v tristní neschopnosti získat dostatek vakcín).
  • No Izrael určitě není svatý a že to v mediální sféře, tak nekteří prezentují je špatně. Jen mě příjde, že pokud se ty akce agentů GRU proběhly jak je prezentováno často tam jsou vedlejší ztráty ( u nás ti dva zbrojaři, u Skripala byla otrávena i další žena ne jeho dcera, v Bulharsku 15 lidí ). To beru že Izrael běžně nedělá ( když vybombardují základu Hizballáhu či Iránců v Sýrii a zemřou syrští vojáci to se jako vedlejší ztráta brát asi nedá). Taky ůplně nechápu kritiku vlády. Já beru, že po to první vyhoštění 17 zpravodajců to je v pořádku. Taky nevím, jak moc to chtěli zveřejnit v daný čas. Třeba neměli jinou možnost protože se to chystal Respekt zveřejnit. Mě příjde divný aby BIS pomocí řízených úniků do Respektu ovlivňovala třeba zahraniční politiku země. A není to poprvé - už jeden takový únik byl "ricinový agent". Nebo aby na vládu tlačili Američané. A nad tím se moc lidí nepozastavuje. Jinak u Vrbětic by se dalo brát že nejedodušší řešení je to nejpravděpodobnější. Když je spolehlivě zjištěno, že tady byli agenti GRU a těsně po jejich odjezdu došlo k výbuchům a k následným došlo v Bulharsku. Tak nejjednodušší řešení je, že za to mohou oni. Prostě náhoda, že dojde k výbuchu těsně poté co odjedou a následně dojde k výbuchům v Bulharsku a jsou tak stejní podezřelý je hodně nepravděpodobná. Zase mě přijde docela možný, že jim někdo z firmy pomáhal, nebo tam třeba i dal nálože. To už jsou spekulace medií, ale jeden z těch mrtvích je bývalý příslušník StB a chodil střílet do hotelu kde se ti dva ubytovali. Nebo jim mohl pomáhat někdo ůplně jiný z firmy. Nejsem expert na výbušniny ale pochopil jsem, že v náložích jich muselo být velký množství a moc si nedovedu představit, že by to tam bez pomoci zevnitř umístili nálože tak, že si toho při manipulaci a transportu nikdo neměl nevšimnut a k výbuchu mělo dojít až v tom Bulharsku.
  • OK, takže zase moje covidové blitky... V okolí začínám vidět, že jsou zahřklí, jak já se jako očkovaná mám. Není to krása? Tuším, že jsem už před dvěma měsíci psala, že přesně tak to bude vypadat při přiviligovaní očkovaných. Ještě teda můžou začít zvýhodňovat lidi, co covid nedávno prodělali. Dají tím mladým skvělý návod, jak se strávit léto jinak, než že budou chlastat a hulit v parku. A taky na to, aby se virus zase víc rozšířil.

Jinak ten hurá plán na očkování sto tisíc lidí denně je zatím opravdu jenom utopie. Je na konci června se budou moct všichni zletilí registrovat k očkování. Že budou mladší ročníky dlouhé týdny čekat jenom na první dávku, to už v médiích neřeší. Novinářům zase jednou jenom stačí předhodit kost k ohlodání. Takže jsem holt cynická svině a směju se, jak ta představa vyhlášených dovolenkových letovisek plných důchodců o holích nabývá čím dál reálnějších rozměrů, stejně jako představava divadla zaplněného ze čtvrtiny - samí dědkové a báby, co si ještě přišli říct o důchodcovskou slevu.
    Ač jsem nechtěl, tak pokud bude šance, že bych se na očkování dostal nějak rozumně brzo, tak se snad i zaregistruju, protože každotýdenní výtěr nosu už mi začíná lézt na nervy.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @flanker.27 Prý už startuje registrace 50+, takže se to blíží (myslím otevření registrace pro tvoji věkovou skupinu, ne padesátka, aby sis nemyslel, že bych snad chtěla rýpat, protože to bych si já nikdá nedovolila :P ). Ale ono by sis na to nešťourání stejně počkal, protože se nešťourá až 14 dní po druhé dávce, takže je otázka, jestli by ti to v tomhle ohledu nějak pomohlo...

@svoa00 Ač mě to překvapuje, tak já mám teď celkem pozitivní zkušenost s rychlostní registrace. Na rozdíl od mámy pančitelky, která na termín čekala snad měsíc (minimálně 3 týdny to byly), tak táta se registroval ve čtvrtek a v neděli večer mu přišel PIN2 a volný termín je teď ve čtvrtek. Ale jde o největší očkovací centrum v Královéhradeckém kraji (FNHK), v těch menších to může být horší.
    Spíš mi přijde blbé, že dost starých lidí z vesnic čeká na očkování u svého praktika, protože se nechtějí táhnout dálku do velkých center.
  • https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/3307303-chybi-plan-konsolidace-financi-varovala-moodys-podle-ekonomu-bude-nutne-zvysovat

Takže trochu z ekonomiky. No samozřejmě, že současný ekonomický průser a zadlužení se stát bude snažit dohnat na daních. Ukazuju ale prostředníček nějakému zvýšení daně z příjmů. Letos je to absolutně mimo realitu a ostatně pochybuju, že se kritizovaná superhrubá mzda ještě někdy vrátí. Na ekonomicku úroveň země ostatně Češi mají i tak nízkou kupní sílu a ochota a možnost lidí utrácet byla dost důležitá součást předkoronavirového ekonomického růstu. Návod, jak na to, ostatně ekonomové dávají už dlouho. Majetkové daně. Spotřební daně - máme německé ceny skoro ve všem, tak proč vynechat alkohol a cigarety. Inteligentní zdanění mezinárodních korporátů. O té restrukturalizaci eknomiky - není to už téma nějakých patnáct let? Česko nemůže být průmyslová montovna bez přidané hodnoty. K tomu ale obávám se u nás nebude politická vůle, spíš se to postupně změní tlaky zvenčí.
  • upraveno 11. května 2021
    https://www.czso.cz/csu/czso/breznovy-pocet-zemrelych-byl-rekordni-vyrazne-vsak-klesla-nadumrtnost-nejstarsich-senioru

Jinými slovy se podařilo zachraňovat ty nejstarší, ale raketově vystřelila úmrtnost lidí středního věku (a mladších seniorů). Mimochodem jsem tu před nějakou dobou něco podobného naznačovala. Ta úmrtnost bude výrazně vyšší i po celý zbytek roku, ale tentokrát to budou spíš zanedbané onkologické nemoci a nemoci oběhového systému. A možná s tím budu otravná, ale musím připomenout, že vlastně nevíme, jestli už v březnu ti lidi středního věku neumírali spíš na kombinaci zanedbané péče a covid je jenom nedorazil. Čtyřicátníci obecně nejsou věková skupina, která by s covidem samotným měla mít takové potíže. Tolik ke zvládnutí situace.
  • The user and all related content has been deleted.
  • Tak koukám na zprávy a pro mladší 40 let zatím nikdo nedokáže říct, kdy se zájemci budou moct očkovat proti covidu :D Zároveň se dovezené dávky začnou používat pro druhé dávky. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale jak si mají mladí připadat? I u čtyřicátníků je motivace k očkování citelně slabší a u mladších to bude ještě silnější. Jo, ale to, že je přes letní měsíce odkážeme do pozice špinavých občanů druhé kategorie, ze kterých se budou tahat prachy za testy, tomu budeme říkat... motivace :roll:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    A ještě zajímavost č.2. Ze zvědavosti jsme nechali mámě udělat test na protilátky IgG. Tři týdny po první dávce očkování má výsledek 1199,4 AU/ml.
  • @Nevada Já bych to spíš označila tak, že si můžou připadat jako občani druhé kategorie :D Stejně jako starší děti, středoškoláci, vysokoškoláci - jako by byli neviditelní kromě chvil, kdy mají platit daně, zaplatit za test a dát do huby koblihu. To, že nejsou riziková skupina, to samozřejmě všichni mladí chápou, ale psychologie takhle nefunguje dlouhodobě, to deprimování, vyhoření a nedostatek motivace vidím všude kolem. Jo, já vím, že jsou naslibované miliony vakcín, to ale na společenské situaci v příštích měsících nic nezmění a jestli se tu bude hysterčit kvůli každé mutaci, tak se to nezmění ani v roce 22. Omlouvám se za svůj pesimismus, ale po posledních měsících opravdu budu v dobré zprávy věřit, až se stanou. Ty kecy o "návratu k normálu", "nadechnutí","uvolnění restrikcí" tu byly až moc času. To, co opravdu vidím, že se děje, jsou snahy politiků a médií o normalizaci situace.
  • https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/debata-cnn-prima-news-partie-malacova-duchody.A210523_105603_domaci_lesa

Ale to je pěkné, úplně mě ta starost o důchodce dojímá. Jsou si na vládě vůbec vědomí, že jsou v Česku lidí, co za patnáct tisíc čistého pracují? Co na to říct, někdo v těch montovnách pracovat musí, že. Jak jednou bude vypadat životní úroveň těhle lidí, to bude problém budoucích vlád. Já teda mám chuť říct, že důchodci letos musí podržet ekonomiku, teď je to na nich :D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Jsem hodně zvědavý jak rychlejší očkování, rozvolňování a Rouškovné 2.0 zahýbe s volbami.

Že bychom si dali další čtyřletku s Andrejem? :twisted:
  • https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/registrace-ockovani-35-40-45-chytra-karantena-zdravotnictvi-centra-vakcina.A210524_084342_domaci_remy

Heh, takže třicátníci prostě nejsou hysterici, co se registrují ve dvě v noci? Upřímně - co je na tom za překvapení, že se nehrnou hned v prvních hodinách? Hlavní motivací pro tuhle věkovou skupinu už by mělo být usnadnění života a to zatím moc vidět nebylo. Navíc už začíná prosakovat, že snad cestování očkování neusnadní vůbec a stejně budou potřeba testy a navíc platnost očkování nebude ani rok? Jediná jistota je, že testování a respirátorů se jenom tak nezbavíme, že jo.
    Já si hlavně myslím, že to je tím, že lidi 35+ vědí, že budou viset někde ve virtuálním pořadí, takže registrace minutu po startu nemá smysl.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 25. května 2021
    No to je teda zase týden

A na minsterstvu je to jako v hokeji už skoro slyším Roberta Zárubu. Na trestnou lavici odchází Arenberger, do hry na jeho místo naskakuje Vojtěch a na střídačce už se rozvičuje Prymula. Blatný ještě vydýchává předchozí střídání, ale jistě bude i on brzy připraven znovu zasáhnout do hry. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/arenberger-rezignuje-vratit-se-ma-vojtech-40361248i on

Mezitím u nás odstartovalo Meetoo 2.0: Czech edition
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/feri-slozil-mandat-a-nebude-kandidovat-40361333

A nakonec se ukázalo, že ruským kolaborantem není Zeman ale Klaus
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/vaclav-klaus-tajna-pujcka-rusko-utok_2105251547_zuj

Jak, že to říkal sfik? A ano politika je jako studna pořád na dně, ale furt hloubeji. Akorát mom pocit, že poslední dobou tu studnu kopou spíš než lopatou nějakým rychlo-bagrem.
  • Tak pokud by na to nic nebylo asi by Feri tak bleskově nerezignoval. Chápu že některým mladým padla modla, ale moc nevěřím tomu, že v tom nic není. Ono pro ty mladý holky není asi moc příjemný o tom někde mluvit a svěřovat se s tím že pravděpodobně budou následně vypovídat. A beru že to je jiný, než když nějaká zapomenutá hvězdička v USA tvrdí, že jí před dvaceti lety někdo důležitý obtěžoval. Na to, aby to byl předvolební útok je trochu brzy a jsou zatím rezonují jiný témata. Kdybych tím chtěl útočit na politickýho oponenta ještě bych to pozdržel.
    No tak teď jsem tu šarádu dočetl celou
    https://a2larm.cz/2021/05/chovani-dominika-feriho-je-verejne-tajemstvi-zeny-popsaly-traumatizujici-zkusenosti-s-mladym-politikem/
    No je vidět, že vliv a sláva zatemňují kůru mozkovou, protože jestli naštval tolik lidí tímhle prasáctvím a čekal, že to na něj nikdy nepraskne, tak byl hodně naivní.
    Mně bylo divný, že se to objevilo tak najednou. Pokud si to tom celá právnická fakulta šušká už několik let, tak by se to vytáhlo už dříve. Takže z tohohle pohledu se mi tomu nechec moc věřit. ALE to jeho bleskové odstoupení a divná omluva za negentlemanství to jenom přiživuje a podkopává falešnost. Proč by sakra měl nevinný člověk odstupovat?
  • upraveno 26. května 2021
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.