Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1575576578580581

Komentáře

• BenjiBenji so much universe, so little time
    Rolling Stones po sto letech nejsou kompletní. Smutno je mi.
    Charlie byl skvělý a čekal jsem že ještě nějaký evropský turné zvládne :-(
  • @svoa00 Spíš kimona...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik A černé pásky...
  • @flanker.27 Tak ty už jsou snad zakázané! Jedině hnědé na zbrojní průkaz!
  • https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3398170-pribylo-14-539-nakazenych-nejvic-od-poloviny-brezna

Odpustím si nadávky nad impotencí politiků. OK, dva měsíce tady stagnoval počet očkovaných a nic se nedělalo, než se rozhodli zkusit strašící kampaň. Už měsíc se to tu zase řítí do řiti a maximálně se o tom mluvilo v médiích. Řeknu teda, že jenom idiot opakuje pořád stejné chyby a ta situace je pořád stejná kvůli stejné předvídatelné kombinaci faktorů a pokud očkování byla jediná cesta, tak se na to mělo od léta tlačit a už v té době pomalu začít znova očkovat seniory.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 10. listopadu 2021
    Novou kampaň považuji za "obrázky na krabičkách od cigaret" - jsem přesvědčená, že jejich účinnost je nula nula prd :wall:
  • https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prymula-opatreni-covid-testovani-ockovani-epidemie.A211110_113650_domaci_ihav

A další výkřiky jako z minulého roku. Na jednu stranu chtějí politici lidi dotlačit k očkování, na stranu druhou by se Prymula střílel do nohy odstraněním hlavní motivace k očkování - nemusíte se testovat. Upřímně - ani já bych si za takových podmínenk nenechala dát třetí dávku, protože by mi vedle respirátoru tihle impotentní kašpaři vnucovali i test (čili říkají, že jsem stejně infekční) a jsem dost mladá i zdravá, abych se těžkého průběhu nebála. Zavíst na všechno povinné testy i pro očkováné by byl jenom další ekonomický hřebíček do rakve, ale po tom, co se tu poslední dva roky dělo, bych se nedivila ničemu. Říkám, že pokud je většina pozitivních mladí neočkování a děti, tak mi s plošnými opatřeními polibte. Laskavě ať se teda u všech služeb důsledně prokazujeme covidpassem jako v Itálii, když to situace vyžaduje, už tak na mě neschopnost jedněch a arogance/neochota druhých dopadne dost.
    Přiznám se, že jsem už skoro alergická na "izolaci seniorů". Letos by je izoloval, loni by je izoloval, předloni by je izoloval. Izoloval by je i za rok, za dva, za tři... až by z těch současných seniorů nebylo koho izolovat (i když by se koroně vyhnuli).
    Jo a dnes jsem četla docela kousavou poznámku: "Ten, kdo si myslí, že mu vakcína změní DNA, měl by to brát jako dobrou příležitost." :twisted:

Tomuhle říkám proočkovací kampaň! :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    svoa00 napsal(a):

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prymula-opatreni-covid-testovani-ockovani-epidemie.A211110_113650_domaci_ihav

A další výkřiky jako z minulého roku. Na jednu stranu chtějí politici lidi dotlačit k očkování, na stranu druhou by se Prymula střílel do nohy odstraněním hlavní motivace k očkování - nemusíte se testovat. Upřímně - ani já bych si za takových podmínenk nenechala dát třetí dávku, protože by mi vedle respirátoru tihle impotentní kašpaři vnucovali i test (čili říkají, že jsem stejně infekční) a jsem dost mladá i zdravá, abych se těžkého průběhu nebála. Zavíst na všechno povinné testy i pro očkováné by byl jenom další ekonomický hřebíček do rakve, ale po tom, co se tu poslední dva roky dělo, bych se nedivila ničemu. Říkám, že pokud je většina pozitivních mladí neočkování a děti, tak mi s plošnými opatřeními polibte. Laskavě ať se teda u všech služeb důsledně prokazujeme covidpassem jako v Itálii, když to situace vyžaduje, už tak na mě neschopnost jedněch a arogance/neochota druhých dopadne dost.

Neblbni a na třetí dávku jdi. Neděláš to pro masy tupých popíračů a odmítačů, ale pro sebe a své nejbližší. Ti tupci se na tom efektu sice taky vezou a zároveň ho zpomalují, ale každý krůček dopředu dobrý. Plošným opatřením se stejně nevyhneme. Nemocnice to jinak zase neustojí.
    Pár faktů ke včerejším číslům:
    Z potvrzených 14 539 nových případů nákazy je 10 299 (70,8 procenta) neočkovaných, 298 (2 procenta) po první dávce a 3942 (27,1 procenta) po druhé dávce.
    Jinak k tomu počtu dnes nakažených skupina 0-20 let - 5623 kousků, to je 38% celkového záchytu. Normálně tahle skupina má cca 2500-3000 zachycených (minulý týden). Tj. bylo by cca 1,5k méně, kdyby se netestovalo na školách. To by bylo cca 13k, což je pořád dost nárůst proti minulému týdnu.

Pár historek pro ilustraci:
    (cituji)
    Mam akutni zanet stitne zlazy se snad nezhoubnym vedlejsim nalezem a cely den beham po vysetrenich.
    U prakticke doktorky: Zatimco mi dela zakladni vysetreni a vypisuje zadanky, nepretrzite ona i sestra zvedaji telefony a vypisuji zadanky na PCR lidem s priznaky a zoufale je prosi, at s tim nechodi do ordinace. Doktorka mi smutne, unavene rika, ze lidi jsou hloupi. Dve z ordinaci speciality jsou zavrene, doktori jsou nemocni, hleda, kam me poslat. Kdyz vychazim, v cekarne uz cca 15 minut sedi divcina s respiratorem na spodnim rtu, ze ji vysel pozitivni antigenni test, tak se jde zeptat, co a jak. Ve stejne cekarne cekaji duchodci po treti davce z ordinace druhe lekarky.
    Chodba: Lide vylezou ze sve cekarny/z ordinace sveho lekare, ihned sundavaji respiratory a na spolecnych chodbach se pohybuji bez nich. Vesele se tu promoruje sest pater lidi.
    Jdu na odbery krve. V cekarne mezi lidmi kaslajici zenstina s rymou, respirator na brade, aby se ji lip kaslalo. Ta tedy po upozorneni respirator nasadila (obvykle slusne poprosim a argumentuji peci o babicku, coz obmekci i vetsinu skalnich antivax), ale zbytek cekani vyznamne protacela oci. Na odberech neni moje oblibena sestra, lezi pry doma s covidem. Kdyz odchazim, mijim matku s dvema kaslajicimi detmi, po telefonu resi cosi o karantene, na puse nic ani jeden.
    Cekam na orl: Ve spolecne cekarne orl/ortopedie vetsina lidi s respiratorem pod nosem. Deti uplne bez niceho. Kdosi v mistnosti pronasi moudra o skodlivosti ockovani, ovcich a svobode. Jsou v prevaze, nemam sanci nic zmenit, nastesti jdu brzy na radu.
    Akutne odeslana na sono do jine nemocnice: Ve spolecne velke chodbove cekarne sono/rtg/dalsi zobrazovaci vysetreni se pohybuji hromady lidi bez niceho na obliceji, vcetne nekolika kaslajicich a cloveka s horeckou poslaneho obvodakem na rtg plic (na covid test jde pak, jak rika nekomu do telefonu). Nikdo to neresi, me uz je v te dobe dost blbe, takze to neresim ani ja. Nemam silu se s kymkoliv dohadovat. Pretesnuju si respirator a cekam, opet me berou prednostne kvuli akutnosti. Kdyz vylezam, je cekarna plna uplne. Pomer respiratoru na brade je snad jeste vetsi.
    Zitra me asi ceka biopsie a ja premyslim, jestli jsem si i pres ockovani z te cele anabaze donesla domu i nejaky darecek a jak moc to pripadne narusi lecbu.
    Doktorka mela pravdu. Lidi jsou hloupi.
    nebo
    https://www.facebook.com/jiri.geissler/posts/4582255905166196

případně
    https://www.facebook.com/jamichalik :
    image
    Krisa napsal(a):

Přiznám se, že jsem už skoro alergická na "izolaci seniorů". Letos by je izoloval, loni by je izoloval, předloni by je izoloval. Izoloval by je i za rok, za dva, za tři... až by z těch současných seniorů nebylo koho izolovat (i když by se koroně vyhnuli).

Hlavně je to reálně téměř neproveditelné. I když v malém měřítku se tomu nakonec mnozí nevyhnou. Poděkovat můžou té blbější části populace, která ač dospělá, pořád věří na pohádky a historky z facebooku, místo aby se spolehli na vědu a odborníky.
  • upraveno 10. listopadu 2021
    Před volbami se samozřejmě rozvolnit muselo, a tak čísla pěkně naskakují (jako po loňském létě). Zřejmě se to teď ale poveze i jinde než jen u nás. Respirátor si každý sundává, jak může, protože se v něm prostě dýchá mnohem hůř než v roušce. Těžko říct, jestli by nebylo lepší vrátit se k nim a nechat respirátory jen pro zvlášť riziková místa jako čekárny u lékaře (nejlíp i s ochrankou, co by jejich nošení hlídala ;-)). Látkovou nanoroušku, která je pohodlnější, si kvůli ceně pořídí málokdo.
    Krisa napsal(a):

Novou kampaň považuji za "obrázky na krabičkách od cigaret" - jsem přesvědčená, že jejich účinnost je nula

Slyšela jsem k tomu dnes hezký komentář - že by měli ukazovat spíš fotky unavených sester v nemocnicích, kde takhle načínají už třetí sezónu a všichni budou rádi, když ji dají...
    Když je někdo v rizikové skupině, tak je očkování (i s jeho nedostatky) pořád lepší než skončit na JIP. Zatím se ale moc nemluví o lidech, pro které opravdu není vhodné, i když se připouští, že takoví jsou

čejka napsal(a):

Slyšela jsem k tomu dnes hezký komentář - že by měli ukazovat spíš fotky unavených sester v nemocnicích, kde takhle načínají už třetí sezónu a všichni budou rádi, když ji dají...

Možná jsem "negativistická svině" (termín spolubydlícího z kolejí mých spolužáků), ALE nevěřím tomu, že by to pomohlo. Tyhle fotky už tu byly, sice ne jako kampaň, ale jako obrazová reportáž. A pod nimi se objevovaly příspěvky typu: "To je není pravda, je to manipulace, mám známou sestru v nemocnici (covid oddělnení) a v pohodě si tam chodí kouřit před špitál."
    Moje kamarádka, která dělá ve FNHK na KARIM (kde v běžných dnech mixují klobásy a buchty do hadiček), v době přeměny oddělení na covidárium rozhodně na kouření čas neměla (ani kdyby kouřila). Říkala, že fyzicky jsou vyčerpaní, ale na to si nějak zvykli (problém nebyl v počtu hospitalizovaných, ale v počtu personálu v karanténě, nebo přímo covid+). Nejhorší prý bylo to dát psychicky. Na jejich "nejhorším" oddělení byla jen dvě východiska - buď toho člověka stabilizovali na hadičkách a poslali dál (nevěděli, jak ten člověk dopadl a v tom množství se to už zjišťovat nedalo), nebo umřel. Obávám se ale, že ani výpovědi lékařů z podobných oddělení, by nepomohly, protože by jim popírači nevěřili, protože to jsou placené ovce, které zradily přísahu :(
  • Nevada napsal(a):

Pár faktů ke včerejším číslům:
    Z potvrzených 14 539 nových případů nákazy je 10 299 (70,8 procenta) neočkovaných, 298 (2 procenta) po první dávce a 3942 (27,1 procenta) po druhé dávce.
    Jinak k tomu počtu dnes nakažených skupina 0-20 let - 5623 kousků, to je 38% celkového záchytu. Normálně tahle skupina má cca 2500-3000 zachycených (minulý týden). Tj. bylo by cca 1,5k méně, kdyby se netestovalo na školách. To by bylo cca 13k, což je pořád dost nárůst proti minulému týdnu.

Pár historek pro ilustraci:
    (cituji)

Mam akutni zanet stitne zlazy se snad nezhoubnym vedlejsim nalezem a cely den beham po vysetrenich.
    U prakticke doktorky: Zatimco mi dela zakladni vysetreni a vypisuje zadanky, nepretrzite ona i sestra zvedaji telefony a vypisuji zadanky na PCR lidem s priznaky a zoufale je prosi, at s tim nechodi do ordinace. Doktorka mi smutne, unavene rika, ze lidi jsou hloupi. Dve z ordinaci speciality jsou zavrene, doktori jsou nemocni, hleda, kam me poslat. Kdyz vychazim, v cekarne uz cca 15 minut sedi divcina s respiratorem na spodnim rtu, ze ji vysel pozitivni antigenni test, tak se jde zeptat, co a jak. Ve stejne cekarne cekaji duchodci po treti davce z ordinace druhe lekarky.
    Chodba: Lide vylezou ze sve cekarny/z ordinace sveho lekare, ihned sundavaji respiratory a na spolecnych chodbach se pohybuji bez nich. Vesele se tu promoruje sest pater lidi.
    Jdu na odbery krve. V cekarne mezi lidmi kaslajici zenstina s rymou, respirator na brade, aby se ji lip kaslalo. Ta tedy po upozorneni respirator nasadila (obvykle slusne poprosim a argumentuji peci o babicku, coz obmekci i vetsinu skalnich antivax), ale zbytek cekani vyznamne protacela oci. Na odberech neni moje oblibena sestra, lezi pry doma s covidem. Kdyz odchazim, mijim matku s dvema kaslajicimi detmi, po telefonu resi cosi o karantene, na puse nic ani jeden.
    Cekam na orl: Ve spolecne cekarne orl/ortopedie vetsina lidi s respiratorem pod nosem. Deti uplne bez niceho. Kdosi v mistnosti pronasi moudra o skodlivosti ockovani, ovcich a svobode. Jsou v prevaze, nemam sanci nic zmenit, nastesti jdu brzy na radu.
    Akutne odeslana na sono do jine nemocnice: Ve spolecne velke chodbove cekarne sono/rtg/dalsi zobrazovaci vysetreni se pohybuji hromady lidi bez niceho na obliceji, vcetne nekolika kaslajicich a cloveka s horeckou poslaneho obvodakem na rtg plic (na covid test jde pak, jak rika nekomu do telefonu). Nikdo to neresi, me uz je v te dobe dost blbe, takze to neresim ani ja. Nemam silu se s kymkoliv dohadovat. Pretesnuju si respirator a cekam, opet me berou prednostne kvuli akutnosti. Kdyz vylezam, je cekarna plna uplne. Pomer respiratoru na brade je snad jeste vetsi.
    Zitra me asi ceka biopsie a ja premyslim, jestli jsem si i pres ockovani z te cele anabaze donesla domu i nejaky darecek a jak moc to pripadne narusi lecbu.
    Doktorka mela pravdu. Lidi jsou hloupi.
    nebo
    https://www.facebook.com/jiri.geissler/posts/4582255905166196

případně
    https://www.facebook.com/jamichalik :
    image
    To je obraz naší doby, kdy jsou všichni císaři vesmíru, co mají samá práva a žádnou zodpovědnost. On je důvod, proč tuhle situaci západní společnost zvládá tak blbě. Tady v Česku je to spojené i s laxností. A to je příšerná kombinace.

Tady se ale dostáváme znova k tomu, že už dávno měla existovat rozumná pravidla. Například respirátory absolutně nejsou vhodné na dlouhodobé nošení, přesto se tady nařizovalo jejich nošení v práci (místo toho, aby se pracovníci potkávali co nejmíň). Pokud mě pustí do restaurace na jídlo, tak už je vážně jedno, že si znova nasadím roušku, když se zrovna zvednu. Tady se mnohem víc mělo tlačit na provozovatele, aby důsledně kontrolovali, kdo do jejich podniku chodí, v Itálii to funguje, jakkoliv tohle rozhodně nechci vidět jako řešení napořád. Dávno jsme neměli být v situaci, kdy si tu někdo dovolí otevírat si hubu na prodavačku, že vymáhá něco, co je nařízené. Děti jsou kapitola sama o sobě.
  • Jo a taky mě baví současné argumenty lidí, co se očkovat nechtějí :D Že prý přenašeči jsou i očkovaní a proč jako ti se netestují, že na ARO jsou i očkovaní (to asi mají na mysli ty seniory, co byli očkovaní už na začátku roku) a další bláboly. To, že vakcína nebraní přenášení, jenom ho dost omezí, se ví už rok, proboha. Tihle ubožáci jenom kopou kolem sebe, že očkovaní mají motivační výhody a razí heslo "a když hovno, tak pro všechny". Fakt mě unavuje chovat se zodvědně a pak číst tohle. Naštěstí jsem holt cynická svině, takže moje hlavní starost je už jenom v tom, co tady pro mě zase zavřou.
    upraveno 11. listopadu 2021
    svoa00 napsal(a):

Děti jsou kapitola sama o sobě.

Tady jsem potrefená husa, ale chirurgické roušky/respirátory jsou pro malé děti totální blbost. Nošení látkových jsem je naučila, moje máma jim je ušila na míru podle ksichtů, takže s těmi to nějak šlo (pokud pominu legraci s vyplazováním jazyka pod rouškou apod.). Ty "lepší" kupované jsou totálně k prdu - na ty malé ksichty jsou velké, nikde netěsní a nedrží tam, kde mají.
    Od doby, kdy je školkové děti nemusí nosit, tak jim je nedávám. Ale je taky fakt, že tam, kde by je měly mít, s nimi téměř nechodíme.
  • @Krisa Ale tak já vůbec neříkám, že dětem se mají nasadit respirátory nebo podobné blbosti. Jsou ale státy, kde situaci zvládli mnohem líp a nezavírali školy a školky na tak dlouhou dobu. Jak to teda udělali? Obávám se, že zkrátka byly jejich školy a školky důslednější a snažili se o maximálně malé skupiny dětí. Ty velké děti a puberťáky asi nemá cenu umravňovat, ti budou hrozně cool, když budou všechno ignorovat, ale to už je záležitost škol, obchdních center, kin, barů atd., aby se přijaly zodpovědnost za návštěvníky a případně je vykázaly.
    @svoa00 Obávám se, že často to je i dílo rodičů. Musím zaťukat, že naše školka nebyla ještě v karanténě - je to "detašované pracoviště" pro 30 dětí velké školky, která má 4-6 tříd (nejsem si jistá), takže se všichni znají navzájem. Rodiče nemocnost dětí hlídali i před covidem, protože se hned ví, kdo tam poslal nemocné dítě (jo, taky už se mi stalo, že během dne se rýmička zhoršila v chrchlání a druhý den už nešel). Ale je mi jasné, že s bezpříznakovými dětmi a rodiči tam můžeme spadnout taky (už několik dětí to má za sebou, ale zatím to rodiče stihli dříve, než se šlo do karantény, ťuky ťuk).
    Tak jsem to zakřikla :wall: .
    Už tahle vymoženost přišla i k nám. A protože všechno tak báječně funguje, tak jsme se od hygieny včera, tj. 19. 11. dozvěděli, že ve školce byl rizikový kontakt 10. - 12. 11., jo víc jak po týdnu.
    A protože to byl takovej fofr, tak děti nemusí jít na test, protože tu lhůtu 5 - 7 dnů po kontaktu už nestihli, tím pádem je automaticky karanténa na 14 dní od posledního dne kontaktu. Jestli se chcete zeptat, zda to znamená, že první týden karantény školka fungovala normálně a druhý týden bude zavřená, tak ANO. A NE, fakt tomu nerozumím :-s
    @Krisa Ono je to docela jednoduché. Roli v tom hraje několik faktorů.
    Hygiena nestíhá. Za rok a půl od začátku pandemie jedou furt ve stejném módu. Žádné nové posily, žádné rozšíření pravomocí. Nic. Kdo by taky čekal v ČR na podzim 4. vlnu pandemie, což?
    Kapacity testů jsou na hodně místech vyčerpané i týden dopředu. Ano, spousta odběrných míst, hlavně v nemocnicích, jede pořád v letním režimu. Kdo by to byl čekal, že při zvyšujícím se počtu nakažených během 4. vlny pandemie bude potřeba zvýšit i počet prováděných testů, což?
    Kombinací obojího dochází k tomu, že když dítě onemocní (nebo spadne do karantény) a uvědomělý rodič pojme podezření a po pár dnech se ho rozhodne objednat na test, který vyjde pozitivně, tak hygieně trvá několik dnů, než dojde k trasování.
    Dále, někteří rodiče jsou debilové a nákazu v rodině neřeší, natož aby ji hlásili. Přijde se tak na to zase až za několik dnů, kdy taková rodinka nakazí někoho normálního a jedeme znovu výše zmíněné.
    Takže pak už jim ani nezbývá nic jiného, než přeskočit začátek a dojet zbytek podle předepsaných regulí.
    I když se musím hygieny i zastat. Ve čtvrtek večer mi přišel pozitivní výsledek testu. V pátek dopoledne jsem vyplnila sebetrasující formulář a cca za hodinu mi volala paní z hygieny a obratem vrhla moje kontakty do karantény.
    Kapacita testovacích míst v HK je bohužel taky marná. Včera byla volná místa až ve středu. Když člověk mačkal F5 jak blázen byla šance ukořistit volný termín po někom, kdo se odhlásil.
    A to prý ještě není nejhorší, jsou prý čekačky i týden. Rada "tak jeď někam jinam" člověku, který je rád, že žije, je taky bezva.
  • Nedivím se a nezazlívám, že někdy nestíhají, jen mám jisté pochybnosti, zda ten zbylý týden karantény má nějaký smysl.
    upraveno 21. listopadu 2021
    @Aviv Má velký smysl. Covid je zákeřný neřád s dlouhou inkubační dobou, během které je už ale infikovaný zároveň taky infekční.
    Rizikový kontakt - obvykle se příznaky objeví cca 5 dnů do projevení příznaků. Kontakt ale může být nakažený bez příznaků. Tento kontakt je ovšem už cca po 2 dnech infekční a může nakazit dalšího. Nejnakažlivější jsou lidí 2 dny před a 2 dny po projevení příznaků. Když si vezmeš, že jedno dítě se od rizikového kontaktu nakazí třeba až toho 12.11., a než se mu projeví příznaky, tak nakazí dalšího - dejme tomu 16. Takže 19. zatím pořád nemůžeš vědět, jak moc se nákaza rozšířila. Proto jdou všichni do karantény do 26., když už by se to mělo projevit u všech nakažených. Ale jen za předpokladu, že jsou izolovaní a nemůžou si to případě předávat pořád řetězově dál a dál.
    Těžko říci, myslím, že ten neřešený první týden by mohl způsobit pěkný průser. Zatím naštěstí všichni, co vzali děti na testy hlásí negativní výsledky. Já je tam neberu, dětem nic není, zánět spojivek jsem od nich teď chytla + mam horečku a kašel a jsem negativní, takže počkám na konec karantény.

Každopádně kamarádka z KARIM v HK říká, že už je to v nemocnici dost blbý a že to podle kalkulací prý má být za 14 dní ještě horší jak na jaře. Takže se dost netěší :(
    Tohle bohužel potvrzuje ta moje kamarádka. Že na začátku koronaviru byli v nemocnici hodně staří a nemocní lidé, které by stejně sejmula i chřipka nebo horší viróza, postupně se to ale začalo měnit a mají i mladé a doposud zdravé lidi :(
    upraveno 23. listopadu 2021
    Pokračování.
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-nemocnice-v-kyjove-uz-nema-kvuli-covidu-misto-vyhlasuje-nouzi-180975

Jako fakt to není žádná sranda. Buďte na sebe opatrní, dodržujte opatření a pokud nemusíte, nikam nechoďte. Pokud ještě náhodou nejste očkování a váháte, tak neváhejte. A své seniory přesvědčte, aby na tu třetí šli co nejdříve.

Jana Hanzálková · https://www.facebook.com/groups/iniciativasnih/permalink/408184054180664
    ARO FN U st. Anny - aktuálně 16 pacientů
    via Lumír Francek & Michal Rezek
    32let - covid pneumonie, umělá plicní ventilace - NEočkovaný
    36let - covid pneumonie, umělá plicní ventilace - NEočkovaný
    36let - covid pneumonie, umělá plicní ventilace - NEočkovaný
    42let - covid pneumonie, umělá plicní ventilace - NEočkovaný
    46let - covid pneumonie, umělá plicní ventilace - NEočkovaný
    50let - covid pneumonie, umělá plicní ventilace - NEočkovaný
    52let - covid pneumonie umělá plicní ventilace - NEočkovaný
    53let - covid pneumonie, umělá plicní ventilace - NEočkovaný
    54let - covid pneumonie, umělá plicní ventilace - NEočkovaný
    56let - covid pneumonie, umělá plicní ventilace - NEočkovaný
    56let - covid pneumonie, umělá plicní ventilace - NEočkovaný
    58let - covid pneumonie, umělá plicní ventilace - NEočkovaný
    64let - covid pneumonie, umělá plicní ventilace - NEočkovaný
    66let - covid pneumonie, umělá plicní ventilace - NEočkovaný
    74let - covid pneumonie, umělá plicní ventilace - NEočkovaný
    74let - covid pneumonie, umělá plicní ventilace - NEočkovaný
    Celkem 5 z těchto pacientů je zároveň nepojeno i na mimotělní oběh (ECMO).
    Nejtragičtější je případ novopečené mladé maminky, která je jednou z těch, která má aktuálně zaveden vůbec nejvyšší stupeň intenzivní péče. Mladá žena bez jakéhokoliv rizikového faktoru a bez očkování.
    3.11. pozitivní PCR test
    11.11. rozvoj dušnosti
    13.11. porod Císařským řezem
    15.11. intubace a napojení na umělou plicní ventilaci
    17.11. napojení na ECMO
    Všichni doufají, že miminko pozná svou mámu a bude s ní vyrůstat.
    Šance na šťastný konec je 50:50
    Špičkový tým intenzivistů dělá vše, co je v jejich silách a možnostech současné medicíny, aby pomohl v boji o život kriticky nemocných pacientů. Boj o život u lidí, kteří se svobodně rozhodli nepodstoupit očkování proti covidu.
    Aktuální narůstající počty nově nakažených osob zcela jasně signalizují, že se schyluje k strašlivému průšvihu. Řeči o pacientech ležících na chodbách nemocnic nebudou daleko od pravdy.
    Ostatní péče v nemocnicích bude muset být (opět) velmi citelně utlumena. Pacienti s bolestmi rozpadlých kloubů budou dál trpět s opiáty, pacienti se srdečním selháním se budou dál dusit doma s rizikem náhlé srdeční smrti, pacienti s rakovinou budou dál čekat na stanovení diagnózy či odoperování rostoucích nádorů.
    Data mluví jasně - očkování proti covidu nechrání proti nákaze, ale proti těžkému průběhu onemocnění. Nápor na nemocnice je v jednoznačné většině způsoben enormními počty neočkovaných osob s těžkým průběhem covidu. Druhou část potom tvoří starší očkované osoby, které neabsolvovaly přeočkování třetí (posilující) dávkou vakcíny.
    Zdravotníci se opět topí v přívalech covidových pacientů.
    Nechte se, prosím, očkovat!
    Proč byste to měli dělat?
    Proč bychom si měli “nechat vzít svobodu samostatně se rozhodnout” ?
    Abychom měli všichni naději!
    Nenechejme si, prosím, vzít naději, že až budeme my nebo naši blízcí muset vyhledat s akutním problémem lékařskou pomoc, budou nemocnice schopné poskytnout nám bez odkladu péči odpovídající možnostem medicíny 21.století.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.