Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/norsko-anders-breivik-soud-podminene-propusteni-utoya-utok.A220118_092843_zahranicni_kha
Hmm. Ten sociopat má na účet norských daňových poplatníků malý vybavený byt. Jenom z něj nemůže odejít a s nikým mluvit. Tím se norský soud zabýval jako porušováním lidských práv. Teď má možnost po deseti letech žádat o propuštění (ne že by měl jakoukoliv šanci, ale...). Připomínám, že zabil přes sedmdesát lidí. A nějak jsem ani nepostřehla, že by mu přitížila propagace nacismu. Někdy fakt nenávidím tuhle dobu. Breivik by měl jít do vězení v Egypte, Brazílii nebo Pákistánu, to by mu sklaplo.
Druhá strana olympiády. Takhle - že pořádat zase olympiádu v Číně bude průšvih a při pohledu zpátky za pár let to bude ještě kontroverznější rozhodnotí, to jsme asi všichni věděli předem. Snad každý s polovinou mozku ví, co je Čína zač a o co jí politicky jde. To srovnání s nacistickým Německem není od věci. Ta měkká kolonizace bude jenom horší, protože Čína ví, že západnímu světu jde jenom o prachy, žití na dluh a umí to proti němu mistrovsky využít. Vědí, že západní společnost ovládají naši korporátní vládci a ti za ně budou kopat a umlčovat kritiky pro pár dolarů. Pořád někdo věří, že jestli Čína vojensky obsadí Taiwan, že se západní politici zmůžou na něco víc než ošklivé dopisy a impotentní protesty v médiích, za které se pak omluví? Přece respektují politiku jedné Číny, ne?
Problém je, že ani individálně nemůžeme Čínu bojkovat, protože se mnohdy ani nedovíme, že přístroj oficiálně vyrobený v EU tu byl leda tak smontovaný. Co může čínský vliv částečně negovat, tak to je snad jenom robotizace.
Kdo budete mít čas a bude se vám chtít, prosím, vyplňte dotazník k bakalářské práci pro moji příbuznou. Děkuji.
https://forms.gle/4EuzWdKKjv516aTa8
https://www.idnes.cz/zpravy/revue/spolecnost/helen-mirren-zide-nezid-maureen-lipman-golda-meier-kritika.A220215_135803_lidicky_sub
Že se paní Maureen neozvala, když Annu Boleynovou hrála černoška :D Já teda řeknu tajemství - podstata práce herce je v tom úspěšně předstírat, že je někdo jiný. A i když jsem pro to dávát co nejvíc šancí hercům z řad minorit tam, kde to má smysl, stala se z toho vážně divočina. Židovská herečka, co hrála Margaret Thatcherovou, kritizuje jinou herečku, že přijala roli na stejném principu... Když to dovedeme ab absurdum, tak za pár let budou bílí herci psát eseje o tom, proč jejich postava neobdržela "race swap"/proč nedali příležitost minoritám. Tohle fakt nemá řešení.
kvalitní reportáž
No, co mě napadlo v souvislosti s volbami jako vkusná paralela, je právě Tanec s draky (kapitola s Tyrionem, myslím, že Tyrion 2, ale nevím přesně), kde magistr Illyrio vykládá Tyrionovi o roli pentoského prince. (budu pouze parafrázovat, nemám teď text před sebou)
"Prince vyberou ze skupiny magisterských rodů Pentosu, nosí ho na výročí a svátky v honosných průvodech na nosítkách městem. Každý rok musí připravit o panenství Pannu sklizně a Pannu .... (???). Když prohraje Pentos válku, přijde epidemie, nebo neúroda, tak ho obětují bohům a zvolí si někoho jiného."
To by asi Miloš nepřežil už dávno ... myslím. A jak noví kandidáti ?
P.S Jako člověk z pohraničí si myslím, že to nedopadne dobře. (Volby)...útěchou budiž, že když jsme zvládli dvě období se Zemanem, tak už snad zvládneme všechno
Na druhou stranu, Drahoš taky nebyl žádný zázrak a se Zemanem prohrál hodně těsně. V tomhle je naděje, protože PP je přece jen o několik úrovní lepší a charismatičtější rétor.
@Oakenfist Ani nevíš, jak ses mi s Pentosem v něčem trefil :-) (o naši politiku ale nešlo)
Každopádně jsem rád, že 10 se Zemanem jsme přežili ve zdraví a neskončili jako ruská gubernie