Co posloucháš???

upraveno 24. října 2012 v Rozličný pokec
Co posloucháš???
1910121415121

Komentáře

• upraveno 11. července 2012
    To je nieco ako Pohoda? :)
    Ne, to je něco jako Rozbij flaškou od piva lebku svému sousedovi v kotli. :-)
    Ahaaaa, ty myslis stretnutie horskych klanov :)
    Také niečo... :-)
  • upraveno 12. července 2012
    No my bereme aj děcka (8 a 1 rok :-)) . zas tak divoké to není, je třeba tam nenocovat a vyhýbat se toibudkám :-D za chvilu vyrážíme!
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 15. července 2012
    Pecka:
    Nojo jsem viděl tu reklamu od Iñárritua tak si teď frčím na hudbě od Ludovico Einaudi ;-)
  • upraveno 16. července 2012
    iUNO! iDOS! iTRÉ! Green Day is coming in september
    Montezuma3 napsal(a):

Pecka:
    Nojo jsem viděl tu reklamu od Iñárritua tak si teď frčím na hudbě od Ludovico Einaudi ;-)

Za tu reklamu fakt "dík", bulela jsem u ní jak malá, ale evidentně jsem podle komentů nebyla sama...
    Vsadím se, že až bude reklama na best dad in the world, tak se tam prát nebude (sorry, neuměla jsem si pomoct, nejsem propagátorka tradičních rolí v domácnosti ;-))
    Odkedy mi manzel vypral hodvabnu satku a ja som nitky zbierala po celej kupelni, tak som zastanca tradicnych roli :)
    Z téhle reklamy mám osypky. "Jste neúspěšná, zoufalá ženská? Nemáte vlastní život? Implantujte všechny své ambice do vlastního děcka! Dejte mu najevo, že nesmí selhat. Jak by mohlo zklamat, když vy jste ho tak podporovala?"
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 16. července 2012
    To tam vážně vidíš?
    Nevada: Jo. Přesně, jak jsem napsala, tak to vidím :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 16. července 2012
    Jestli se můžu zeptat - rodiče Tě do něčeho nutili?
    Jo, čistit si zuby :-)))) Ne, já měla a mám na rodiče štěstí :-)
    Prostě na mě ta reklama tak působí - jak tahá to děcko brzo ráno z postele, jak ho vláčí po trénincích a celou dobu nedělá nic jiného než pere, žehlí, umejvá a dojímá se. Chápu, že to má vytvářet jiný dojem, ale na mě to působí takhle...
    Tyna napsal(a):

Z téhle reklamy mám osypky. "Jste neúspěšná, zoufalá ženská? Nemáte vlastní život? Implantujte všechny své ambice do vlastního děcka! Dejte mu najevo, že nesmí selhat. Jak by mohlo zklamat, když vy jste ho tak podporovala?"

Tak tos mne fakt dostala. To co píšeš, upřímně nesnáším, takže v tom bychom si notovaly, ale já osobně jsem si při sledování tohoto klipu hlavně vzpomněla na svou maminku a že doba, kdy tu s námi bude, se neodvratně krátí, tvoje interpretace mne ani ve snu nenapadla.
  • upraveno 17. července 2012
    Cheche - chlapský způsob "zadejte mi práci, kterou nechci dělat, já ji zmrším a pak ji už dělat nebudu muset" - to tak - vyrůstala jsem s bratrem - tohle na mne neplatí :-D Tradiční dělení prací, že ženská se stará o domácnost a chlap loví mamuty a maká na poli ? Kdo má pole ? Zato tradiční ženská je doma a stará se o domácnost zatímco chlap chodí do práce již taky není, protože ženská taky chodí do práce. To nám pak vychází, že ženská chodí do práce a ještě maká doma, zatímco chlap přijde z práce a má fraj.... Tak komu to tak vyhovuje....
    Mi se zase líbí tatovo prohlášení, že má ze všeho "nejraději", když chlapi stojí a čumí, jak ženské makají.... takové jedince považuje za totální póvl :-)
    Inu každý si to zařídí po svém....když jsem měla termín porodu na štědrý den, tak manžel ač se slovy "ale nikdy jsem to nedělal" napekl i nazdobil cukrové, vykostil a nasmažil kapry, zkrátka postaral se o rodinu a zatímco já jsem byla v porodnici, tak místo zapíjení syna se staral o dceru a prababičku a celou domácnost. Proto ho tolik miluji a vážím si ho :-*
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. července 2012
    Chudák tvůj brácha, pěji za něj žalmy :)
    Za bratra zrovna :-D Ten když schválně zmršil nějakou práci, tak mu tatík oznámil, že tenhle trik už používal sám na vojně, takže to neprošlo a že pokud to okamžitě neudělá pořádně, tak to bude od teď výhradně jeho práce a bude ji dělat dokud se to pořádně nenaučí :-p
    Tyna napsal(a):

Prostě na mě ta reklama tak působí - jak tahá to děcko brzo ráno z postele, jak ho vláčí po trénincích a celou dobu nedělá nic jiného než pere, žehlí, umejvá a dojímá se. Chápu, že to má vytvářet jiný dojem, ale na mě to působí takhle...

Na mě to udělalo snad správný dojem, že sportovci nebo umělci vděčí za své úspěchy matkám. Protože mají plný servis, nic doma nemusí, jenom dělat výkony. A když se s výkony nedaří, selhali na plné čáře, protože to byla jediná činnost, ve které selhat mohli.

Jarla: ženy jsou prostě lepší výtvor. Výkonnější, hezčí, víc vydrží a ještě se déle dožijí (v průměru). :-)
    Ben Nevis - ono je to spíš naopak - kdo dostal všechno pod rypák a nemusel se o nic starat - z toho nikdy nic nebylo :-) A matka není služka :-p
    Jarla napsal(a):

Ben Nevis - ono je to spíš naopak - kdo dostal všechno pod rypák a nemusel se o nic starat - z toho nikdy nic nebylo :-) A matka není služka :-p

Dobře vychovaný děti tohle nikdy neberou jako samozřejmost.
    Pěstovat svědomí a empatii, to je můj pohled. Já když jsem byl malej, tyak mě k práci přimělo vždycky právě to, že jsem viděl, že máma jde třeba mejt nádobí a nemusela nic říct, jenom to samotný způsobilo, že jsem šel pomáhat. Hehe, narozdíl od ségry, která poud se jí neřeklo, tak se sama nezapojila, takže na mě s chudinkama ženskejma a necitlivejma chlapama nechoďte...
    Jarla: na tohle nemám moc, co říct. Jediná aktivita v domácnosti, kterou můj muž "nikdy nedělal", je praní (protože nechci, aby zjistil, že je to jen o tom, že se strčí prádlo do pračky, naleje se tam aviváž, nasype prášek , zapne a za hodinu se to vyndá. Pak by argument "a já zase peru!" neměl tu správnou váhu. Ale už několikrát automatku okukoval se slovy, kam se co dává... Naštěstí jsem ho vždycky odehnala.

Můj muž je výrazně pořádnější než já, takže luxuje, vytírá (já tu prý vždycky odfláknu), vaří (mňam) a žehlí si košile (má každý den jednu, nejdřív jsem se je snažila žehlit, ale dostávala jsem u toho záchvaty vzteku, takže pravil, že na to nemá nervy). já peru, žehlím to, co nejsou košile a nejde to nosit zmačkané a starám se o předzahrádku.

nicméně je pravda, že teď,co jsem na mateřské, se snažím, aby byla každý večer teplá, nebo alespoň slušná, večeře. Chci, aby z toho taky něco měl, že má ženu v domácnosti. Což je těžký, páč neumím vařit. Teda neuměla jsem, myslím, že se výrazně zlepšuji :-)
    Týno - však jo - dělba práce je nejlepší :-) Košile žehlím, ale zase smažení přenechávám jemu - nemám nervy na pomalé propékání řízků, žampiónů nebo květáku...bych to přibudla místo propekla :-)
    Zehlenie - u nas sa nezehli, manzel programator nenosi kosele
    Varenie - na mojich bedrach, jeho pokusy skoncili neslavne, akurat vcera sme vykydli plny hrniec jeho polievky, takze v zaujme zachovania nasej existencie varim ja. Na vyprazanie som dala embargo - iba raz do roka a to kapor na Vianoce
    Upratovanie - ja luxujem, on umyva podlahu, lebo zevraj to vie lepsie :o. Eliminovala som vsetky stupidity, na ktorych sa usadzuje prach, takze aj to je ok. Jedine, co lutujem, je, ze som si nedala urobit kniznicu so sklenymi vitrazami :(
    Pranie - vsetko by pral na 60, takze radsej nie :)
    Zarabanie - moja materska 217 eur, tz ani na splatku hypoteky
    Tolko u nas o delbe prace
    Ha, košile si u nás žehlí přítel, já žehlím akorát mrňousovi. Vařím já, jinak bychom měli vypálené krky chilli. Uklízím bohužel taky já, protože polovička dlí doma pouze o víkendech a ty si nechcem kazit nějakým šůrováním. Jak se tak dívám, tak u nás se ta dělba práce moc nevede.
    Hildegarda: přítel by všechno pral na 30 a bez prášku :)
    K pračce jsem dala návod snadno a rychle:

Bílé a kapesníky, ručníky, útěrky, spodní prádlo - bavlna 60
    Barevné - syntetika 40
    Svetry, džíny, deky a záclony - 30 bez ždímání a separé

Po zahvízdání pračky, vybrat do koše a jít pověsit nejlépe ven.....
    Na tom se nedá nic pokazit :-p
    Kapsy si musí každý vyprázdnit už když to dává ku pračce a papírové kapesníky jsou u nás pod trestem smrti prohibited.
    Na tom se nedá nic pokazit :-p
    Chceš se vsadit? :)
    Nebyl by v tom záměr, nekazil bych něco úmyslně, ale moje schopnost chápání klesne o tak 30 %, když jde o inteligentní stroj zvaný pračka a její magické dovednosti :)
  • upraveno 18. července 2012
    My jsme jenom dva, takže prádla není moc. Peru buď světlé nebo tmavé (černé a červené, tj. látky, co barví). Manžel taky neumí nastavit pračku, ale zase věší prádlo na šňůru (protože ji dal moc vysoko). Žehlím já a vařím o víkendech. On si vaří sám přes týden, ale moc duše do toho nedává. :-)
    Uklízíme spolu, a tak si to nějak rozdělíme.
    Manžel je méně imunní na nepořádek, ale než aby začal kafrat, tak si to uklidí sám. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.