Co posloucháš???
Co posloucháš???
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Tím do toho nechci nějak rýt, jenom nad tím hloubám.
Je pravda, že jsem viděla dokument, kde africká matka kojila kůzlata kozy, která uhynula a děcku dala,co zbylo. Protože dítě si pořídí nejpozději za rok nové, ale na kozách záleží přežití...
p.s. Teda moje původní úvaha byla o tom, že malé děti již nevnímáme jako trvale ohrožené smrtí jako dřív, což je podle mě pravda...
Ve zkratce - faktorů je mnoho. Např. podvědomí samice pracuje s různými proměnnými - manželé se leta snaží o dítě, oba jsou v pořádku a furt nic. Stejný problém jako rozmnožování nosorožců v zajetí. Nejčastěji důvod psychický. Nosorožčice si spočítá, že její teritorium = výběh neuživí ji a mládě a proto neovuluje, nezabřezne, při umělém oplodnění plod vstřebá. Podvědomí nepočítá s krmičem a stálým přísunem. U ženy hrají podobné faktory, které jsou někdy až banální. Třeba, že žijou v podnájmu - po přestěhování do vlastního žena otěhotní prakticky ihned (tento případ jsme poznala ve svém okolí osobně), nebo že nevěří partnerovi, nebo v době nejisté se bojí, že přijdou o práci a děti nebudou zajištěny - a to vše podvědomí zpracovává. Žena si dokáže určit pohlaví dítěte, pokud jí na tom záleží. Žena dokáže ovulovat ve vhodnou dobu mimo termíny, jen aby otěhotněla, protože je dostupný prima materiál. Dokáže i z několika milenců zvýhodnit toho, s kým chce počít. (aneb mocná síla orgasmu a k čemu nám vlastně je). Žena s nejvyšší pravděpodobností otěhotní po znásilnění, protože to je žádoucí (mít syna, který bude jednat stejně a bude tak mít co nejvíce potomků) nebo otěhotnět s Bon Jovim, pokud se mu dostane do postele a má na to jeden jediný pokus....je to výhodný materiál - biochemie zapracuje....
stejně tak žena může spontánně potratit, pokud jsou okolnosti náhle nepříznivé - rozchod s partnerem s vyhlídkou materiální krize, náhlé zjištění velmi negativního ohledu v partnerově genofondu, válka....ženy zastaví válku po svém - přestanou se rodit kluci a ti co se narodí jsou z velké části homosexuální. Je to přirozené sebereflexe.
O spoustě těchto faktorů se píše třeba v knize Roberta Bakera - Válka spermií.
Co se týče toho kojení to je zase jinde...autoři zajímavý článek na pokračování publikovali i v Živě. Tď se mi to vážně nechce dohledávat. mám starostí nad hlavu s kapitánem paznehtem :(
Omlouvám se tímto za nesourodý text.
Řadím se do tábora pesimistů :(
Navíc ten starý obehraný - do autobusu řidič nevezme víc jak jeden kočárek....to jsem tak jednou jela k soudu a řidič mi tohle řekl a co uděláte ? No co - jediné řešení - zavezla jsem kočár dom a zaplatila taxíka a čtyřměsíční děcko za krkem....jinak to nešlo :(
Jinak si vždycky někoho vyčíhnu a zeptám se ho. Zatím mi nikdo neodmítnul. Ale je pravda, že ty matky, které stojí před tramvají a s výrazem plaché laně se rozhlížejí, aniž by píply, na tom ostrůvku z větší části zůstanou. Stejně tak jsem vždycky v těhotenství požádala o místo. Samotná nemám ráda, když se nade mne zavěsí ženská a já si říkám "je těhotná, nebo tlustá?" A nikdo mi neodmítnul, kromě toho, že měl jednou jeden chlap kecy. Ale stejně se zvednul.
Spíš lidi neumí uhnout z toho místa pro kočárek.
Jarlo: Jak sis mohla dávat čtyřměsíční dítě za krk? Jako na koně? To se tam nemůže udržet, ne? Já mám půlroční a netuším, jak bych ji tam držela.
Ale to pravidlo o jednom kočárku/vozíku je pitomost. Každopádně je problém sehnat nosiče (ne vždycky tam někdo vhodný je), nebo se naopak do tramvaje nacpat a vybojovat si to místo pro kočárek. Takže uvažuju o koupi takového toho nosítka na břicho. S tím musí být člověk pohyblivější.
Zpočátku z toho bolí ruce, ale časem si člověk zvykne....když není zbytí, tak není zbytí....na dědině nemáme MHD a spojů je omezeně.
V pze jsem většinou s kočárem a nastupováním problém neměla, nejhorší je dostat se do metra (např. Pavlák-fuj). Chápu pražské maminky, že co nejdřív přechází na golfky.
Jarlo: 4měsíční mimino na ramenou? Jsi odvážná.
Si piš. Po tom, co jsem málem přišla o dítě na eskalátorech (není to vtipná historka...) jsem v metru s kočárkem nebyla.
Voodoo Mon Amour
Black Box Messiah
Aurora
Musím si to pouštět pořád dokola, abych se toho zbavil :D