LOTR vs. ASOIAF
Včera som náhodou narazila na tento príspevok na tumblre:
http://winteriscomingbitch.tumblr.com/post/8820524534/um-what-eowyn-doesnt-approve-of-this-bullshit
V skratke - autorka sa rozčuľuje nad porovnávaním ASOIAF a LOTR - hlavne kvôli tvrdeniu, že Tolkien nemá výrazné ženské postavy, ktoré by boli definované len svojou krásou, ale tvrdí aj to, že Tolkien je výrazne lepší spisovateľ ako GRRM - čo si o tom myslíte? Súhlasíte s tým?
Ja mám teda LOTR fakt rada a súhlasím s tým, že Tolkien je výborný spisovateľ, ale GRRM ho podľa mňa v mnohých veciach prekonáva - teda možno by sa tie dve knihy ani nemali porovnávať, ale trochu ma zarazila tá hromadná kritika (komentáre) GRRM a súhlasím, že minimálne Martinove ženské postavy sú omnoho komplexnejšie a realistickejšie ako Tolkienove...
http://winteriscomingbitch.tumblr.com/post/8820524534/um-what-eowyn-doesnt-approve-of-this-bullshit
V skratke - autorka sa rozčuľuje nad porovnávaním ASOIAF a LOTR - hlavne kvôli tvrdeniu, že Tolkien nemá výrazné ženské postavy, ktoré by boli definované len svojou krásou, ale tvrdí aj to, že Tolkien je výrazne lepší spisovateľ ako GRRM - čo si o tom myslíte? Súhlasíte s tým?
Ja mám teda LOTR fakt rada a súhlasím s tým, že Tolkien je výborný spisovateľ, ale GRRM ho podľa mňa v mnohých veciach prekonáva - teda možno by sa tie dve knihy ani nemali porovnávať, ale trochu ma zarazila tá hromadná kritika (komentáre) GRRM a súhlasím, že minimálne Martinove ženské postavy sú omnoho komplexnejšie a realistickejšie ako Tolkienove...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A co máte vlastně proti Lucii??!
jinak se naštvu jako když se před Nevadou spoileruje
LOTR je fantasy epos
ASOIAF je fantasy literatura faktu
a Narnie je fantasy pohádka:)
Teď nevím, jestli si mám přát dokončení na úkor zhoršení kvality nebo se smířit s tím, že nám autor umře v průběhu snahy dopilovat dílo k dokonalosti.
ja sa polonaivne domnievam, že už to najhoršie máme za sebou, evidentne ho stretol veľký blok, ktorý asi vznikol z rozrastania látky. ak naozaj vyriešil mereen, tak pevne verím, že nás čaká veľká jazda do cieľa, nech už je smutný, či pekný.
ja to trpkosladké vkladám do osudu starkovcov, myslím že bran alebo arya majú "zadelané" na rodinnú tragédiu.