LOTR vs. ASOIAF

upraveno 17. října 2011 v George R.R. Martin
Včera som náhodou narazila na tento príspevok na tumblre:
http://winteriscomingbitch.tumblr.com/post/8820524534/um-what-eowyn-doesnt-approve-of-this-bullshit
V skratke - autorka sa rozčuľuje nad porovnávaním ASOIAF a LOTR - hlavne kvôli tvrdeniu, že Tolkien nemá výrazné ženské postavy, ktoré by boli definované len svojou krásou, ale tvrdí aj to, že Tolkien je výrazne lepší spisovateľ ako GRRM - čo si o tom myslíte? Súhlasíte s tým?
Ja mám teda LOTR fakt rada a súhlasím s tým, že Tolkien je výborný spisovateľ, ale GRRM ho podľa mňa v mnohých veciach prekonáva - teda možno by sa tie dve knihy ani nemali porovnávať, ale trochu ma zarazila tá hromadná kritika (komentáre) GRRM a súhlasím, že minimálne Martinove ženské postavy sú omnoho komplexnejšie a realistickejšie ako Tolkienove...
124»

Komentáře

• upraveno 27. října 2011
    Mně jenom připadá strašně divný že se nějaký rod plahočí světem 5 tisíc let a potom taková hle rána pro něj:-D Nvm proč připadá mi to divný...
    Osm tisíc let (hej, je to fantasy). Nikdo ale neříká, že nakonec nebudou zpátky na Zimohradu. Buď to, nebo Martin ten svět zničí. Což by byl hroznej, ale v jistým smyslu taky ten nejčistší možnej konec. Kolikrát se totiž zdá, že budoucnost může patřit jenom lidem, jako je Malíček, Walder Frey nebo Tywin Lannister. Na druhou stranu to vypadá, že i na tyhle tvory si Martin nabrousil nože. Ono vůbec je těžký zatím říct, co má celá sága za poselství.
    Pro Amarouna poznámka na okraj za účelem zlepšení češtiny na internetu: "z ošklivých snů" a "v Hobitovi".
    Grammar Nazi komando útočí? :)
    lucie: ano, ano:-))
  • upraveno 28. října 2011
    Nebo se nakonec ságy Martin probudí z ošklivých snů, nahý na pódiu představení Jak je dobré míti Filipa :P (RD)

BTW: Tak mne napadá že v Hobitovi bude hrát jednoho Trpa. Graham McTavish - představitel slušnáka Ackermana
    lucie: Fixed
    Výborně. :-)
    Pro Lucii poznámka na okraj za účelem zlepšení češtiny na internetu:Lucie se píše s velkým L...
    Třeba je to velké i, i když [Jucie] zní poněkud divně. :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 28. října 2011
    Amaroun: Máš bod :))))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.