Otázky

upraveno 6. prosince 2011 v Spekulace
Zdravím,
Měl bych dva dotazy :

1, Žije Syrio Forrel ?

Tak mě napadlo jestli by Syrio mohl žít. Meryn Trant se pokud vím o jeho smrti nikdy nezmiňoval a ani Arya jeho smrt neviděla na vlastní oči.

2, Stannis, Uchvatitelobijec

Pokud vím tak Stannis pomocí Melisandry zabíjel ty jež se zvali vládci Západozemí...
Tak jakto, že se tímto způsobem nepokusil zabít také Daenerys, která je samozvaná královna Západozemí.

Děkuji za odpovědi ;)
1235

Komentáře

• upraveno 7. srpna 2012
    Království ohně...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 7. srpna 2012
    Thorar napsal(a):

Nesnáším, když si na něco nemůžu vzpomenout, mám to na jazyku a nejde to vyplivnout. Jak se jmenoval film o dracích z dnešní doby, kdy při vrtání pod městem náhodou jednoho draka probudí, a pak se na zemi rozpoutá dračí peklo?

Vojna drakov.. Teda ak myslíš na to isté čo ja, nedávno to akurát (zase) dávali v telke :)
    upraveno 7. srpna 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Edem napsal(a):

Miss Utahraptor napsal(a):

Ale kuš! Ty nikomu nic nedopřeješ! Copak ty nechceš hulákat "Jupí, jsem pán světa!!!", ale krčit se místo toho potvoře na krku jak nějaká přerostlá bradavice? ;D

hej hej par minut ale ked s nim mam letiet od KP az ku Zdi tak to nebudem robit celu cestu kapis ?
    Ok, to beru. :D

JUPÍ, 'SEM PÁNEM SVĚ... eh,eh,eh... tfůj, blbý mouchy! xD
    Teraz si mi zase do gebuli nahnala predstavu Dany ako sedí na drakovi a robí tie choreografie z Titanicu :D A do toho tá hudba :D
  • upraveno 7. srpna 2012
    @MU: Už dlouho se chci zeptat, co si myslíš o tomhle
    http://www.dinosaurtheory.com/
    a teď to zrovna vypadá na vhodnou příležitost.

Předpokládám, že ten člověk bude považován ve vaší komunitě za kacíře, ale coby matematikovi mi to přijde jako zajímavý přístup..

TLDR verze: autor se snaží vysvětlit fyzikální nesrovnalosti ve fyziologii pravěkých monster přítomností nějaké významné pomocné síly, a dochází tak k teorii o husté atmosféře, kde tuto klíčovou roli zastává vztlak (hodnotami o několik řádů vyšší než dnes).

Takže, mlha hustá tak, že by se dala krájet - yeay, or ney?
    upraveno 7. srpna 2012
    Je na čase, aby vám to vysvetlil odborník (čo sa týka drakov)

Draky, v latinčine Dragamantus, v maďarčine Eštehorákjašťágúm, je tvor z triedy fiktívne, čeľaď pálivé. Výrazný je svojou šupinovou vrstvou nad pokožkou z azbestu, štyrmi nebilaterárnymi ale zato strašne cool rohmi a žiarivými očami. V jeho pľúcach sa nachádza látka Drakarum diMenExplodumitričitan (Dr2M"Ex3), ktorá pri kontakte so vzduchom vytvára ohňostroje veľkosti 13 bO (bodov Oppenheimera).

Tento druh je bežne 12 ton ťažký, 13 metrov vysoký, dĺžka jazyka je 1/2 metra, hrúbka chvosta môže byť až 30 milimetrov a váha stolice je 2-3 tony. Rozpätie krídiel je počítané konštantou Drí (δρί=2x+15x-xx/1.1211545151), teda Do každej riti.

Tieto tvory sa delia na tri triedy. Volavky, Stonavky a Padavky. Padavky boli príliš slabé a tak vyhynuli spolu s dinosaurami, Stonavky boli zakliesnené do hôr, s ktorými zrastli a tam stonajú, čím spôsobujú zemetrasenia a Volavky zakrpateli a vytvorili druh Vážok (preto anglický názov = dragonfly).

Momentálne sa rôzne skreslené a absurdné predstavy o drakoch zaznámenavájú v rôznej literatúre a kinematografií. Viď film Eragon, sériu Odkaz dračích jazdcov alebo ságu Pieseň ľadu a ohňa.

Zdroj: Na mariške závislý inštitút pre výskum nepodstatných blbostí (MaInVýN)
  • upraveno 7. srpna 2012
    Takže, mlha hustá tak, že by se dala krájet - yeay, or ney?

No jasné :-) A Rákosníčkovi pak stačilo zakmitat ušiskama a vyletěl až do oblak :-D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 7. srpna 2012
    Astaldeo napsal(a):

Království ohně...

Ano! Díky :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. srpna 2012
    Já jsem tam moc nepochopil tu nejasnost okolo generování vztlaku na křídle. Křídlo je konstruovaný tak, že přes horní plochu vzduch prochází rychleji než spodem (urazí díky profilu křídla kratší dráhu), tím pádem vzniká podstlak a "přetlak" vzduchu dole jej vytlačuje nahoru.
  • upraveno 7. srpna 2012
    To flanker. Tak jest.
  • upraveno 15. srpna 2012
    Mohla bych se zeptat, jak je to s počítáním času v Písni? Mají tam hodiny a minuty? Vím o hodině vlka atd., ale řeknou si třeba: "sejdeme se v 8 hodin tam a tam"? :D. Mají tam hodiny jako hodiny (předmět na počítání času)? :D
    To už jsme tu řešili před prvním kolem povídek a nakonec jsme se shodli, že nic nemluví proti, takže hodiny a minuty normálně používat, dokud to Martin neodvolá :-))
    Aha. No, mě by docela zajímalo, jestli tam byli někde napsáno, že mají hodiny (předmět). Jestli používají sluneční, přesýpací nebo natahovací :D.
    To si nevzpomínám, ale kdyby se tam psalo o něčem neobvyklém, tak by si to lidi spíše pamatovali, takže nevím, co si myslí ostatní - ať se vyjádřincují - ale přesýpačkama určitě nic nepokazíš, přelívačkama asi taky ne a sluneční přinejmenším na jihu určitě taky mohou být. (pomineme, že tam není dostatečně vysvětleno, jak je to s oběhem slunce, ale ať je jakýkoliv, tak stačí jen zakreslit a nejde se splést). Natahovací nevím :-) Ještě bývaly běžné hodiny ve formě svící, které měly nakreslené rýhy, jakožto hodiny. To je taky takový universální způsob.
    Vím o hodině vlka atd., ale řeknou si třeba: "sejdeme se v 8 hodin tam a tam"? :D. Mají tam hodiny jako hodiny (předmět na počítání času)? :D
    Nějak čas měří, ale v osm hodin neříkají. mají hodiny pojmenované - hodina vlka (v noci), hodina skřivana (asi brzo ráno), nejspíš mají pojemenované všechny
    No, ta fyzika je ve světě Písně pěkně divná. Vlastně ani nevíme, jestli slunce je fakt slunce nebo sloup, jako v Silmarillionu :D. Taky vlastně záleží na tom, jestli je ta jejich země kulatá nebo jestli je to placka na zádech čtyř slonů stojících na krunýři... sakra, to jsem se nechala unést :D.
    Tyna: no, ono je totiž asi jednoduší pojmenovat všechny hodiny zvířátkama než číslama :D.
    Kolikokoli napsal(a):

Taky vlastně záleží na tom, jestli je ta jejich země kulatá nebo jestli je to placka na zádech čtyř slonů stojících na krunýři... sakra, to jsem se nechala unést :D.

No drahá, v Omnii by ses za tohle ohřála na plechový želvě. :-) de Chelonian mobile!

Tyna: Ve třičtrvtě na ovci u sochy na náměstí? :-)
    Já už ti tady od ovce do vlka vykládám, že jsem ti nevěrnej nebyl a už mě to nebaví. Jdu do hospody a do skřivana mě nečekej :-)
    Tento sportovec pokořil nový rekord! Jeho běh netrval víc než tři peříčka ze skřivana! :-)
    A co teprve překrásný krajopád :-))
    Ale když dojde na větu - za 3 hodiny, tak asi nebude podstatné, jestli to bude po hodině švába, pratura a pakobylky :-)
    Myslím, že ti nikdo nebude vyčítat ve výborné povídce zrovna to, že Martin neurčil přesné časomíry a tak improvizuješ:-)
    Nebo jo ?
    upraveno 15. srpna 2012
    :D :D Keby tak GRRM vedel, čo tu rozprúdil...

A predstavte si rozprávky v piesni.. Tisíc a jedna sova, Šedť sov a sedem vlkov...
    Už se to tu pravděpodobně taky řešilo (a souvisí to s tou (ne)kulatostí Martinova světa), ale moc by mě zajímalo, jak v Písni počítají roky... U nás na Zemi :) je to založené na střídání ročních období, kteréžto je v sáze poněkud komplikované a nepravidelné. Mají měsíce? Pokud ano, tak kolik? Sedm... nebo dvanáct?
    Hodina vlka je hodina před úsvitem, ne? Pak je ještě hodina duchů a hodina netopýra, či jak.
    No, tak tohle jsem se dočetla na wiki:
    Westeros's climate shifts from arid and dry desert climate in the furthest south to cold and harsh Winters in the north and icy wasteland in the Lands of Always Winter in the furthest north.
    Westeros and Essos both experience extremely long seasons of varying length, usually lasting at least a couple of years each. The maesters try to predict the length of the seasons, monitoring the temperature and days length, to advise on when to plant and when to harvest and how much food to store. However, given the random nature of the seasons, this is not something that can be relied on.
    At the beginning of A Game of Thrones the continent has enjoyed an unusually long decade-long summer of peace and plenty and many fear that an equally long and harsh winter will follow. The winter comes at the outset of A Feast for Crows, with the arrival of the White Ravens from the citadel.
    It’s noted that winter means that the days grow shorter. It’s not simply that the weather becomes really cold or really warm, but it was explicitly stated by George R. R. Martin and more than once stated that the explanation of the Planet's climate is magical in nature and will be revealed at the end of the series.
    Kolikokoli napsal(a):

... but it was explicitly stated by George R. R. Martin and more than once stated that the explanation of the Planet's climate is magical in nature and will be revealed at the end of the series.
    Hahaha! Další věc, které se tímhle tempem nedožiju. ;D
    MU: Tak to bylo kruté. Ještě, že Martin neumí česky :D.
    Takže všechno je tak, jak to známe, akorát roční období jsou jinak.
    Magic, motherfucker!
    nedávno som náhodou zistil, že potreba merať čas presne (t.j. na hodiny) sa výrazne objavila a presadila až s rozbehnutím sa vlakov ako spôsobu dopravy. keďže vlak mal prísť "presne" o nejakom čase, bolo potrebné ten čas merať a zistiť.
    dovtedy si väčšina ľudí prevažne vystačila s nepresnejšími pojamami ráno, doobeda, neskoro večer a podobne....
    myslím si, že vo westerose bežní ľudia a dokonca asi aj väčšina šlachty nepoužíva presné označenia. aj keď minimálne meranie dĺžky stráže na zdi (ak nie je celonočné) potrebuje aspoň nejaké "zvony" ako boli na lodiach. predpokladám, že to je na spôsob napr. amerických indiánov. stretneme sa vtedy keď tieň bude dvakrát väčší a pod....
    Ben Nevis napsal(a):

Takže všechno je tak, jak to známe, akorát roční období jsou jinak.
    Magic, motherfucker!

:-))
    Mám takový dotaz. Který ze západozemských rodů má nejblíže k Targaryenům (pokrevně), kromě Baratheonů? Takže, kdo by byl Viserysův nejbližší žijící příbuzný kromě všech Targaryenů? Je možné, že by byli Martellové nějak 'namixovaní' s Targaryeny?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.