Otázky

upraveno 6. prosince 2011 v Spekulace
Zdravím,
Měl bych dva dotazy :

1, Žije Syrio Forrel ?

Tak mě napadlo jestli by Syrio mohl žít. Meryn Trant se pokud vím o jeho smrti nikdy nezmiňoval a ani Arya jeho smrt neviděla na vlastní oči.

2, Stannis, Uchvatitelobijec

Pokud vím tak Stannis pomocí Melisandry zabíjel ty jež se zvali vládci Západozemí...
Tak jakto, že se tímto způsobem nepokusil zabít také Daenerys, která je samozvaná královna Západozemí.

Děkuji za odpovědi ;)
2456

Komentáře

• upraveno 15. ledna 2012
    Třeba zabil Tranta a přeměnil se na něj :-D
    GemSignor napsal(a):

Třeba zabil Tranta a přeměnil se na něj :-D

tak toto je zaujímavé :) a nespráva sa Trant potom trochu divne ? To by vysvetlovalo tú premenu :)
    ad 2) nejspíš protože jej Dany dosud nijak neohrožuje, nejsou spolu v kontaktu a nedeklarovala svůj nárok na trůn přímo v Západozemí, jen o tom mluví na vzdáleném východě a tam čarovná moc Melisandry asi nesahá... no a hlavně proto, že dle jeho silných morálních zásad je Dany mnohem právoplatnější Královnou Západozemí než on králem... není samozvaná, nýbrž právoplatná dědička trůnu. Takže kdyby ji zabil sám by se stal královrahem...

Jinak Syrio je nepochybně mrtvý (leda by byl sám mužem bez tváře :-D)... nikdo se o něm nezmiňuje, protože byl zcela nedůležitá postava s nulovým významem pro všechny kromě Aryi...
    určitě se to tady už někde vyřešilo, ale jak vás vůbec napadlo že by měl být Syrio Muž bez tváře? Určitá podobnost celkovýho charakteru postavy s mým oblíbenym Jaquenem tu je, ale to proto že jsou oba cizáci a mluví podobným způsobem. O sobě ve třetí osobě.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. ledna 2012
    Milan: Stannis určitě nepovažuje Daenerys za právoplatnou královnu. Přidal se ke vzpouře proti jejímu otci. Po jeho svržení pro něj všichni Targaryeni přestali být (jeho) vládnoucím rodem. Pokud by ji považoval za královnu, tak by se sám neprohlásil králem, ale bojoval by jejím jménem. Ostatně sám vedl útok na Dračí kámen, kde Viseryse a Daenerys ukrývali poslední věrní.

überkiller: Zbožné přání fanoušků, protože je to asi jediný rozumný způsob, jak by mohl přežít ;)
    Syrio a Muž bez tváře... vůbec em to nemyslel vážně, ale kdyby přežil, tak jedině tímhle absurdním způsobem :-)
    Někde v knize (až tak to neznám) Stannis vysvětlil proč se přidal na stranu proti Targaryenům (následoval nejstaršího bratra)... A ani vlastně nevím, jestli Stannis o Dany ví... přinejmenším dlouho nevěděl, že by pro něj měla být hrozbou (navíc se o ni měl postarat Pavouk a jeko Ptáčkové) a teď má úplně jiné starosti, než řešit holku půl světa daleko... je u Zdi má práce mrtěmoc :-)
    upraveno 15. ledna 2012
    Ad Syrio - je to jedna z nejčastějších teorií, probírala se nejednou už i tady :)
    Ad Stannis - je jedno proč se přidal ke vzpouře. Důležité je, že se přidal. A proto se teď sám považuje za krále Západozemí (oprávněně).
    je možné že si Ned Stark najal muža bez tváre na to aby chránil Aryu ? :idea:
    ( samozrejme za predpokladu že teoria Syrio - Jaqen je pravdivá ) To by vysvetlovalo prečo Jaquen pomáhla Aryi a daľšie veci .
    To by vysvetlovalo prečo Jaquen pomáhla Aryi a daľšie veci .
    Já myslel, že Arya mu zachránila život a stejně tak dvěma jeho společníkům v kleci. Za to jí dlužil tři životy a chtěl je splatit.
    upraveno 15. ledna 2012
    Je to tak.
    I když se zdálo, že k ní chová určité drobné sympatie. Ale asi jen rozeznal nadějný materiál :)
    Nevada napsal(a):

überkiller: Zbožné přání fanoušků, protože je to asi jediný rozumný způsob, jak by mohl přežít ;)

to už mi přijde pravděpodobnější na rozum že hnije někde v žaláři...a až se vrátí Arya tak ho osvobodí :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. ledna 2012
    Teorii Syrio - Jaquen považuju osobně za top mezi pitomejma teoriema vůbec. Nevim, koho to prvního napadlo, ale zdá se, že zbožný přání maj tuhej kořínek.
    Navíc ta teorie možná má další "mouchu" - nikde není řečeno, že si Yoren vyzvedl ten trojlístek až po převratu. Naopak je pravděpodobnější, že si ho vyzvedl ještě před likvidací Starků.
    Mrcel17 napsal(a):

je možné že si Ned Stark najal muža bez tváre na to aby chránil Aryu ? :idea:
    ( samozrejme za predpokladu že teoria Syrio - Jaqen je pravdivá ) To by vysvetlovalo prečo Jaquen pomáhla Aryi a daľšie veci .

Myslím že je nepravděpodobný že takový čestný muž jako je Ned Stark by najal na ochranu své dcery nájemného zabijáka. A podle chování(neutíká)a co Syriovi autor prozradil)první šermíř Bravosu) pochybuji ze je nájemný vrah.
  • upraveno 16. ledna 2012
    flanker.27 napsal(a):

Teorii Syrio - Jaquen považuju osobně za top mezi pitomejma teoriema vůbec. Nevim, koho to prvního napadlo, ale zdá se, že zbožný přání maj tuhej kořínek.

Zajímalo by mne, kdo by pak ságu četl, kdyby se všechna ta přání vyplnila? :-)
    Navíc Syrio je kladný týpek, zatímco Jaquen je nájemný vrah. To znamená, že vraždí za peníze.
    Udělal jediný pseudokladný čin, a to že dal Aryi odměnu za záchranu života - předplatné na tři vraždy.
    Moc nechápu, proč je Syrio tak populární, podobných postav je v Písni spousta (mám pocit). Je to seriálem? Italská vizáž, roztomilý přízvuk....
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. ledna 2012
    Já mám teda u všech knížek radši ty vedlejší postavy. Je to asi tim že se toho o nich tolik nedozvim a tak si je nestihnu zhnusit ale třeba v písni je hromada výbornejch vedlejšáků který jsou u mě kolikrát oblíbenější než některý PoW. Sirio, Jaqen, Sandor, Stannis, Jorah aJeor Mormontovi a Princ Oberyn. Nikdy neměli PoW ale patří mezi moje nejoblíbenější (Hlavně ten Oberyn :) )
    rozhodne nie seriálom, aspoň pre mňa. mňa Syrio zaujal a stal sa doslova liblingom práve pre kombináciu fantasy sveta (ultra šikovný šermiar) a normálneho príbehu (vzťah šermiara k zverenkyni).
    pekná, farebná postava a HLAVNE jeho úžasná posledná scéna. tak grandiózny odchod má málokto.
    dobre uznávam ,Syrio je mrtvy ale dúfal som že sa niečo stalo a on prežil . Asi som sa utopil v mori mŕtvych postáv a topiaci človek sa aj slamky chytí ...
    EY: no právě, je tam spousta zajímavých vedlejších postav (souhlas s Oberynem:), ale proč je tak moc oblíbený zrovna Syrio. Sarven mi to vysvětlil :)
  • upraveno 29. ledna 2012
    Pokud by Syrio v souboji zvítězil (nepravděpodobné), tak by neutekl, ale z jeho pohledu prostě odešel.
    Syrio je tuhej a dobře mu tak.
    Měl bych dotaz. Kde Stanis vzal světlonoš?
    Nikde. Melissandra prováděla kejkle (dokonce v jedné Davosově kapitole je i popis, jaké), a následně prohlásila, že ten svítící meč (v jedné Catelynině kapitole je jeho popis) je Světlonoš (u téhož Davose se nachází i komentář Saladhora Saana k pravosti meče).
  • upraveno 5. srpna 2012
    Já mám jednu otázečku - je někde psáno, jak rychle draci letí a jak často potřebují zastavovat? Resp. jak dlouho by trvalo, než se dostane drak (s jezdcem) z KL ne Zeď, třeba? Hodiny? Dny? Víc? A jak dlouho by jim trvalo přeletět Úzké moře?
  • upraveno 6. srpna 2012
    Měl bych dotaz. Kde Stanis vzal světlonoš?
    Tak já si myslím, že Standa žádnej světlonoš nemá (nevydává teplo) a dala mu ho tuším Mel.
    upraveno 6. srpna 2012
    Kolikoli: A jakou rychlostí letí nenaložená vlaštovka víš?
  • upraveno 6. srpna 2012
    flanker.27: Africká alebo európska?
  • upraveno 6. srpna 2012
    Vlaštovky na tahu 30km/h, vlaštovka na lovu 160km/h.....v tomto případě je aktuelní tah :-)
    Daenerys letěla na drakovi bez kouzel a přilby zde je tabulka :-))

image

Ovšem hmyz v očích, nosu či puse je na bonus :-))
    upraveno 6. srpna 2012
    Zapper: To nevím. Uááá :)
    Jarla: Tak to muselo bejt max. 50, jinak by si rozhodila fazónu :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.