Otázky

upraveno 6. prosince 2011 v Spekulace
Zdravím,
Měl bych dva dotazy :

1, Žije Syrio Forrel ?

Tak mě napadlo jestli by Syrio mohl žít. Meryn Trant se pokud vím o jeho smrti nikdy nezmiňoval a ani Arya jeho smrt neviděla na vlastní oči.

2, Stannis, Uchvatitelobijec

Pokud vím tak Stannis pomocí Melisandry zabíjel ty jež se zvali vládci Západozemí...
Tak jakto, že se tímto způsobem nepokusil zabít také Daenerys, která je samozvaná královna Západozemí.

Děkuji za odpovědi ;)
12346»

Komentáře

• upraveno 15. srpna 2012
    Martellové namixovaní určitě taky jsou.
    ANO! Díky, moc jste mi pomohly.
    Velaryon.
    A jak tvrdil Quentyn, Martellové jsou taky trochu krev draka- přes sňatek s první Daenerys.
  • upraveno 16. srpna 2012
    Nejblíž k Targaryenům mají určitě Martellové. Protože Dorne nebylo dobyto, ale připojeno sňatkem, nevnímali dračí králové Martelly jako standardní poddané. Koneckonců vládce Dorne měl právo na titul princ/princezna a jeho potomci taky. Martellové pro ně byli takový zdroj genetického občerstvení. Ostatně když Tywin nabídl Aerysovi pro jeho dědice Rhaegara Cersei, Aerys mu řekl, že je Tywin nejurozenější z jeho služebníků, ale svého dědice by přeci neoženil s za dcerou služebníka. A oženil Rhaegara s Eliou Martell.

Ostatně, pokud by se něco stalo Arianne či Trystanovi, je Aegon dědicem Dorne. Po své matce
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. srpna 2012
    U nás na Zemi :) je to založené na střídání ročních období
    Ne přesně na střídání období (to by pak bylo obtížný podle zeměpisnejch šířek), ale na slunovratu
  • upraveno 17. srpna 2012
    flanker.27 napsal(a):

U nás na Zemi :) je to založené na střídání ročních období
    Ne přesně na střídání období (to by pak bylo obtížný podle zeměpisnejch šířek), ale na slunovratu
    Já jsem to napsala asi blbě... myslela jsem tím, že u nás 1 rok = 1 oběhnutí Země kolem Slunce, a v našich zeměpisných šířkách to znamená, že se vystřídají 4 roční období. Chtěla jsem tím říct, že se ten cyklus pravidelně rok co rok opakuje, proto člověk může říct "3 léta" a myslet tím 3 roky.
    Ten citát z wiki mi stejně nevysvětlil, podle čeho ten rok měří v Sedmi královstvích... :)
    sveva: No, vypadá to, že podle dnů - tj. mají zimy a léta atd. jako my, ale tomu čemu oni říkají zima a léto jsou u nás něco jako doby ledové a meziledové. Prostě když je "zima", tak se trochu ochladí a dny jdou kratší. Když je "léto", tak jsou dny delší a teplejší. Záchytnými body budou asi slunovraty :/
    Zrovna nedávno jsem viděla zajímavý dokument o tom, že čarodějnické procesy byly přímým důsledkem malé doby ledové, kdy lidé hledali viníka za hlad, nemoci a celkovou beznaděj.
  • upraveno 5. září 2012
    Mi se zas před lety zalíbili takoví miniaturní hmyzoidi :-)
  • Tyna napsal(a):

Zrovna nedávno jsem viděla zajímavý dokument o tom, že čarodějnické procesy byly přímým důsledkem malé doby ledové, kdy lidé hledali viníka za hlad, nemoci a celkovou beznaděj.

To by vypadala hodně divně, kdyby ohnivou kněžkou trestali za příchod pěkně kruté zimy, ale že je to boží ironie o tom žádná.
  • Anonym napsal(a):

Mi se zas před lety zalíbili takoví miniaturní hmyzoidi :-)

A tenhle hmyzoid?

image
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.