Vichry zimy - Theon

upraveno 1. února 2014 v Píseň ledu a ohně
Ukázková kapitola z Vichrů zimy (pozor, obsahuje spoilery). Vůbec první ukázku z šestého chystaného dílu Písně ledu a ohně si můžete přečíst v českém překladu díky Arutha2321.

Králi se hněvem dusil hlas. „Jsi horší pirát než Salladhor Saan.“

Theon Greyjoy otevřel oči. Ramena mu hořela a nemohl hýbat rukama. Půl vteřiny se bál, že je zpátky ve své staré cele pod Hrůzovem, že směs vzpomínek, která mu vířila v hlavě, není ničím...

Číst celý článek zde
«13456714

Komentáře

• upraveno 5. ledna 2012
    Já myslím, že super - záslužná práce.
    (I když jsem to pro jistotu radši nečetl kvůlivá těm oněm, sponzorům :-)
  • upraveno 5. ledna 2012
    Omlouvám se za překlepy a stylistické chyby, psal jsem to dost narychlo. :)
  • upraveno 6. ledna 2012
    Jen taková drobnost - není už název kapitoly tak trochu spoiler pro ty, kteří ještě nečetli Tanec? Nějak si nejsem jistej, že by v Bouři nebo Hostině bylo někde řečeno, že přežil...
  • upraveno 6. ledna 2012
    Skvělá práce :). Měl bych jen dotaz, nevíte jak to skutečně dopadlo s Davosem? Poslední co jsem o něm zjistil bylo, že ztroskotal někde jižně od Bílého přístavu.
  • upraveno 6. ledna 2012
    Je tam pár překlepů, ale na takový rozsah to není špatné, opravdu dobrá práce :)
  • upraveno 6. ledna 2012
    Asi to je spoiler, moje chyba, to mi nedošlo. Ale bylo to docela slušně naznačeno v ukázkové kapitole Smraďoch v Tanci s draky a tuhle kapitolu tu ještě během víkendu zveřejním v tom Létově překladu. Tak už to tedy asi nechám.
  • upraveno 6. ledna 2012
    ZoiD:
    V bouri Lord Bolton tesne pred rudou svatbou Robbovi predava kuzi z Theonova malicka a zminuje se ze ziveho Theona drzi jako rukojmi jeho bastard.
  • upraveno 6. ledna 2012
    Kromec: aha tak tuhle scénu si z nepamatuju. Kazdopadne Boltnovi bych stejně nevěřil a ni pozdrav :)
    Alek: Oki :)
  • upraveno 7. ledna 2012
    Tak jsem to pročet a lehce upravil. Hlavně do toho zažitého tykání Výsosti apod. :-)
  • upraveno 7. ledna 2012
    Díky moc za korekci. ;-)
  • upraveno 18. dubna 2012
    já nechci aby Kastarkové vymřeli :(
  • upraveno 16. května 2012
    ZoiD napsal(a):

Jen taková drobnost - není už název kapitoly tak trochu spoiler pro ty, kteří ještě nečetli Tanec? Nějak si nejsem jistej, že by v Bouři nebo Hostině bylo někde řečeno, že přežil...

V Bouři mečů ukazoval Boltom kůži staženou z Theonova malíčku Robbovi a dalším lordům Bolton pokud si pamatuju.
  • upraveno 5. června 2012
    Tanec jsem ještě nečet, ale ze spoilerů a tak vim, že to na konci s Jonem nevypadá moc dobře... Jak je to s časovou linií, už se pro Vichry sjednotila? Protože potom by z:
    " „Ach, a seber tu Starkovskou holku sebou. Doveď ji cestou do Východní hlídky lordu veliteli Sněhovi.“ Stannis poklepal na pergamen ležící před ním. „Pravý král splácí svoje dluhy.“

Splácí, to ano, pomyslel si Theon. Splácí je falešnou mincí. Jon Sníh tu maškarádu okamžitě prokoukne. Věčně zachmuřený bastard lorda Starka znal Jeyne Poole, a .... " Vyplývalo, že žije...
    Pokud to teda sedí časově a Theon neni úplně mimo...
    Brica: Musím tě zklamat, z tý poznámky nic nevyvozuj.
    nečítaj spoilery, nepýtaj sa na nič. čím viac prekvapení tým lepšie pre teba.
  • upraveno 10. června 2012
    Karstarkové nevymřou ;)..Mohl by mi někdo ale vysvětlit jak to dopadne s Jonem?Při čtení té jeho poslední kapitoly v Tanci jsem nevěřil vlastním očím..Zatím sem debatu k jeho postavě zaznamenal jen na anglicky psaných diskusích..
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 10. června 2012
    nuz i ked sme u Theona ale ked si sa opytal tak ja si myslim , ze bud ho zabili
    -niekto ho po tej 4 bodnej rane (ci ktorej) zachrani (tu mas na vyber Mel, divoky(nie setci tam ostali pit) alebo obor teoreticky) alebo umrie a ozivi ho Mel.

Ale John to ma u Nocnej zratane podla mna si nemoze dovolit popravit setkych a aj kym sa dostane z tych ran..
    Edem: Jon by hlavně asi nemoh u Noční hlídky zůstat a docela to zní jako něco, co by Martin moh udělat. Jon by vlasně přišel o poslední iluze i životní poslání a čím by vlastně na začátku Vichrů byl? Zrádce (pro bratry z Noční hlídky), syn zrádce, bratr zrádce... nula a bastard z vymřelýho rodu. George Martin by to zase dokázal a zašlapal svojí postavu do bláta :)
    Možná ho Mel oživí a dá mu novou tvář jako Mancemu :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 10. června 2012
    No oživení hlavně Jona vyváže z přísahy. Jak řekl seriálový Jaime: "Je to jenom do smrti." Tím by neporušil přísahu a zároveň se mohl stát plnohodnotným Starkem/někým jiným.

EDIT: Jak jsem ze začátku Mel nenáviděl, tak po Tanci je docela sympatická...
    Je zvláštní, kolik lidí si Jona tak moc přeje jako pána Zimohradu... když vědí, že většina jeho sourozenců, z toho dva bratři, ještě žijí, a pravděpodobně je rodově vzato Targaryen (a i v tom případě je chudák Jon pořád bastard). Ten Jonův příběh má IMHO úplně jiný smysl, než aby z něj Martin přes všechnu původní nepravděpodobnost udělal lorda Starka.
    A měl Jonův příběh vůbec smysl kdyby ho nechal umřít tak blbě a on neudělal nic zajimavyho.
    Kdyby nyní Jon zemřel tak by to skutečně byl dost velký šok..Ale u Martina lze čekat cokoliv. Já se velmi těším na malého Rickona, protože v něm vidím budoucnost Severu a Starků ze Zimohradu
    Zinthurg napsal(a):

Kdyby nyní Jon zemřel tak by to skutečně byl dost velký šok..Ale u Martina lze čekat cokoliv. Já se velmi těším na malého Rickona, protože v něm vidím budoucnost Severu a Starků ze Zimohradu

Buď, anebo Brynden Tully vytáhne z klobouku Robbovo dítě.
    Griff napsal(a):

Zinthurg napsal(a):

Leda v epilogu Snu o jaru, až zabije všechny ostatní potencionální dědice a bude muset začít s novou generací :D
    svoa00 napsal(a):

Griff napsal(a):

Zinthurg napsal(a):

Leda v epilogu Snu o jaru, až zabije všechny ostatní potencionální dědice a bude muset začít s novou generací :D

Joó! A rozjede další heptalogii ASoIF, tentokráte s podtitulem "The New Generation"! :D
    Jon je v prve rade Azor Ahai ten zatim nemuze umrit stejne jako se nemuze stat Lordem z Winterfellu.
    Gerar napsal(a):

Jon je v prve rade Azor Ahai ten zatim nemuze umrit stejne jako se nemuze stat Lordem z Winterfellu.

Azor Ahai je buď Danny, anebo to není jenom jeden člověk.
  • upraveno 22. června 2012
    svoa00 napsal(a):

Je zvláštní, kolik lidí si Jona tak moc přeje jako pána Zimohradu... když vědí, že většina jeho sourozenců, z toho dva bratři, ještě žijí, a pravděpodobně je rodově vzato Targaryen (a i v tom případě je chudák Jon pořád bastard). Ten Jonův příběh má IMHO úplně jiný smysl, než aby z něj Martin přes všechnu původní nepravděpodobnost udělal lorda Starka.

Jaktože je rodově Targaryen....to mi nějak uniklo, ikdyž jsem to četla až do konce Tance...??
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. června 2012
    xyz napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Jaktože je rodově Targaryen....to mi nějak uniklo, ikdyž jsem to četla až do konce Tance...??
    Absolutně nejprovařenější teorie Jonova původu: Otec Rhaegar, matka Lyanna (ať již je dítětem násilí či lásky).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.