Vichry zimy - Theon

upraveno 1. února 2014 v Píseň ledu a ohně
Ukázková kapitola z Vichrů zimy (pozor, obsahuje spoilery). Vůbec první ukázku z šestého chystaného dílu Písně ledu a ohně si můžete přečíst v českém překladu díky Arutha2321.

Králi se hněvem dusil hlas. „Jsi horší pirát než Salladhor Saan.“

Theon Greyjoy otevřel oči. Ramena mu hořela a nemohl hýbat rukama. Půl vteřiny se bál, že je zpátky ve své staré cele pod Hrůzovem, že směs vzpomínek, která mu vířila v hlavě, není ničím...

Číst celý článek zde
18910111214»

Komentáře

• @komodoro S Branem jsem stejného názoru :-) A vzhledem k tomu, že Bran-strom zná celý příběh (stejně jako my), tak bych řekl, že spíš chce Theona naživu. Po tom, čím Theon prošel, a jak se znovu naučil své jméno, tak by mi ho vážně bylo líto, kdyby ho teď popravili.

Pokud se ale nepletu, tak v Branově poslední kapitole bylo naznačeno, že viděl Theonovu smrt, nebo ne?
  • svoa00 napsal(a):

Je zvláštní, kolik lidí si Jona tak moc přeje jako pána Zimohradu... když vědí, že většina jeho sourozenců, z toho dva bratři, ještě žijí, a pravděpodobně je rodově vzato Targaryen (a i v tom případě je chudák Jon pořád bastard). Ten Jonův příběh má IMHO úplně jiný smysl, než aby z něj Martin přes všechnu původní nepravděpodobnost udělal lorda Starka.

Já osobně věřím, že ho Melisandra oživí, protože mu v Tanci s draky několikrát řekla, že ještě sehraje velkou roli v nadcházejících událostech. Nebo až ho budou upalovat (jeho mrtvolu, aby se z něj nestal nrmtvý) tak díky své Targaryanské krvi povstane z plamenů jako Azor Ahai. Ať to bude jakkoliv, tak bych rád připomněl jestli si vzpomínáte v Bouři mečů to bylo myslím, před rudou svatbou se Robb svěřil Catelyn, že jmenuje Johna právoplatným dědicem Winterfellu kdyby Robb náhodou umřel. Johnova smrt ho osvobozuje z přísahy noční hlídky, když by se náhodou objevilo toto jmenování tak by byl John Snow pánem Winterfellu.

A i kdyby ne, osobně se mi prostě nechce věřit, že by tak důležitá postava byla zavražděna bez vyřešení všech kupících se otázek kolem něj. Je to hrozné, je to možné, Martin je na to odvážný dost, ale stejně, nevěřím tomu. Navíc jsem vůbec zvědav i kdyby zemřel co se za zdí bude dít, když za zeď pustili tolik divokých nad kterými držel John ochranou ruku.

• @Docik Jo ale Robb si myslel, že jeho bratři jsou po smrti arya je taky mrtvá a nemohl nástupcem učinit sansu neb to byla v té době už lady Lannister, takže mi zbyl jenom John ( ale bratři stále žijí a Arya taky)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 19. srpna 2015
    U Peruna! Vždyť je to Jon a ne John. Kde to pořád berete tyhle zkomoleniny? :-k
  • @Monte Karstark asi od nečtenářů..... ze svého okolí jsem pochytila perly jako královna cersa, jonny sníh, triton lannister nebo rod turgalové... :-D
  • @Monte Karstark Já vím, ale někde jsem si to přečetl jako John, ale nejde mi to přestat psát asi budu muset přečíst knihu, abych si to osvěžil po několika letech si jména opravdu nevybavím přesně
  • Mě spíš napadlo že se Johnova mysl po jeho smrti přesune do jeho Zlovlka a dál bude žít v Duchovi
  • @Aragen S tím se počítá to se u měnčů stává, ale postupem času se vytratí lidskost a stává se zvířetem
  • @p1e9t9r2: Jednak víme prd, co tam nakonec napsal, jednak je to jen cár papíru. Formálně Sansa sice byla Lannister, ale to ji samo o sobě nevylučuje z dědictví. A tak podobně,...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.