Vichry zimy - Theon
Ukázková kapitola z Vichrů zimy (pozor, obsahuje spoilery). Vůbec první ukázku z šestého chystaného dílu Písně ledu a ohně si můžete přečíst v českém překladu díky Arutha2321.
Králi se hněvem dusil hlas. „Jsi horší pirát než Salladhor Saan.“
Theon Greyjoy otevřel oči. Ramena mu hořela a nemohl hýbat rukama. Půl vteřiny se bál, že je zpátky ve své staré cele pod Hrůzovem, že směs vzpomínek, která mu vířila v hlavě, není ničím...
Číst celý článek zde
Králi se hněvem dusil hlas. „Jsi horší pirát než Salladhor Saan.“
Theon Greyjoy otevřel oči. Ramena mu hořela a nemohl hýbat rukama. Půl vteřiny se bál, že je zpátky ve své staré cele pod Hrůzovem, že směs vzpomínek, která mu vířila v hlavě, není ničím...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
-"Viserione, ne! Drogone, Rhaegale, ty druhé!! Špatně, špatně, špatně!!!"
-"Mamí, mamí, pochválíš nás?"
-"Grrrrr!!!"
=D
A bude ráda, když jí zůstane Drogon. Moc by mě zajímalo, jak funguje to spojení mezi jezdcem a drakem. Dřív k tomu Targaryeni asi používali magii, ale teď, když už to nikdo nezná? Je docela možný, že až Rhaegal nebo Viserion uvidí svojí 'hlavu', tak se zblázní a uletí jí...
A pak... :onfire:
A to by mohlo ešte pokračvať:
"Ale mamííí.... Tam je přeci strýček Aegon"
"Ano, ale strýček Aegon je teď hodně špatný ujo, tak ho koukej spapat"
"Znamená to, že si ho nebudeš brát, mamííí?"
A Dany facepalm...
Mám tu tři draky, ale co s nima. Jeden mi uletěl a zbylí dva jsem musela dát na řetěz - což je nakonec aspoň nějaký chvályhodný gesto od ní. Proto ve mě čímdál víc sílí pocit, že ti draci už zkrátka do světa nepatří.
Otázkou je, jestli se dá drak vůbec zkrotit/ochočit. Podle mě jo, jinak by přece nemohli mít pelíšek uprostřed Králova přístaviště, to by se to město asi dost brzo vylidnilo. :)
Vlastně první, koho napadlo něco si o dracích zjistit, byl Jon Connington, když zadal Tyrionovi, ať sepíše všechno, co o nich ví.
Osobně bych to řešil podle Rimmerovy direktivy - Nikdy si nezahrávej s ničím, co má víc zubů, než celá Addamsova rodina.
Danny bola jak pubertálna táto čo dostane zvieratko a myslí si jeee to je zlaťušky mališky... len problem je v tom že toto zlate a naličke vyrastlo do moc veľkých rozmerov. A ku chovu drakov v KL- nikto nevie ako ich ovladali.. a pochybujem že to bolo len tým že sú akýsi vzdialený príbuzný
Nehledě na to, že dostat ve městě "holubincem" od draka nemusí být vůbec příjemný zážitek. :-)
1) Ona vyhrala s drakmi? Och... Také "prekvapenie". Kto by to bol povedal.
Alebo:
2) Ona prehrala s drakmi? Ó... Samozrejme, také jednoduché zabiť draka.
No, neviem či to bolo v tejto knihe, ale možno aj v ságe niekto povedal, že história Západozemia akoby sa mierne opakovala. Čo ak sa opakuje viacej vecí a my uvidíme Skázu Valyrie v tejto dobe? Ak tam umrú tie draky... Taký koniec by som akceptoval.
@Gardien : To jako myslíš vážně?