Vichry zimy - Theon
Ukázková kapitola z Vichrů zimy (pozor, obsahuje spoilery). Vůbec první ukázku z šestého chystaného dílu Písně ledu a ohně si můžete přečíst v českém překladu díky Arutha2321.
Králi se hněvem dusil hlas. „Jsi horší pirát než Salladhor Saan.“
Theon Greyjoy otevřel oči. Ramena mu hořela a nemohl hýbat rukama. Půl vteřiny se bál, že je zpátky ve své staré cele pod Hrůzovem, že směs vzpomínek, která mu vířila v hlavě, není ničím...
Číst celý článek zde
Králi se hněvem dusil hlas. „Jsi horší pirát než Salladhor Saan.“
Theon Greyjoy otevřel oči. Ramena mu hořela a nemohl hýbat rukama. Půl vteřiny se bál, že je zpátky ve své staré cele pod Hrůzovem, že směs vzpomínek, která mu vířila v hlavě, není ničím...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tak bych usoudil, že zřejmě Jon bude oživen, pokud tedy zemřel. Jetu přeci jen strašná podobnost/inspirace s Caesarem :-( a pokud je Targarien tak pak je třetím, živím a tedy i třetím, který bude jezdit na dracích. Předpokládám, že k tomu to nakonec bude směřovat. Ale je to jen čirá domněnka. Každopádně by mě velmi mrzelo, kdyby Martin nechal Jona takto náhle a zbytečně zemřít, pokud by tomu nějak takto nebylo.
Pokud vím, měnil stoletá pravidla, protože se objevil PROBLÉM, se kterým se staletí nemusela Hlídka vypořádávat.
A Jak to s Římem dopadlo? :D Ve velkém stylu je poprava Neda Starka, Rudá Svatba. Ne dýka do zad ve tmě. Jinak souhlasím s kolegy nade mnou.
nojono .. ale já už jsem postarší člověk a když vidím jak "rychle" to Martin píše, začínám si uvědomovat svoji vlastní smrtelnost ... jako že se vážně bojím, aby to stihl dopsat do té doby, co budu ještě schopen udržet moč a knížku v ruce :-/ O udržení myšlenky už nemluvím, už teď se mi to plete ... dám si to asi ještě jednou a pomalu ;-)
Martin sám. V opačném případě začnu studovat temné vědy, čáry a kouzla a nedopřeji mu pokoje, dokud alespoň nedodiktuje zbylý děj posmrtně. :D
Pokračovatel mi rozhodně nepřipadá jako dobrý nápad. To už snad radši vydat knihu poznámek cca. chronologicky seřazených.
A budu optimistka- George bude psát rychle, nebude děj zbytečně protahovat, nebude vydání zbytečně protahovat, nebude přidávat tři další díly a bude se vyhýbat autům, jezdícím na červenou. :D
Je to trošku ošklivé takto uvažovat ,ale jsem realista :-)