Vichry zimy - Theon

upraveno 1. února 2014 v Píseň ledu a ohně
Ukázková kapitola z Vichrů zimy (pozor, obsahuje spoilery). Vůbec první ukázku z šestého chystaného dílu Písně ledu a ohně si můžete přečíst v českém překladu díky Arutha2321.

Králi se hněvem dusil hlas. „Jsi horší pirát než Salladhor Saan.“

Theon Greyjoy otevřel oči. Ramena mu hořela a nemohl hýbat rukama. Půl vteřiny se bál, že je zpátky ve své staré cele pod Hrůzovem, že směs vzpomínek, která mu vířila v hlavě, není ničím...

Číst celý článek zde
2456714

Komentáře

• upraveno 1. července 2012
    svoa00 napsal(a):

Je zvláštní, kolik lidí si Jona tak moc přeje jako pána Zimohradu...

No dle Mellisadrina proroctví "znovuzrozeny Princ povstane z popela a soli" všechna jeji posledni proroctvi se točí kolem Jona.
    Tak bych usoudil, že zřejmě Jon bude oživen, pokud tedy zemřel. Jetu přeci jen strašná podobnost/inspirace s Caesarem :-( a pokud je Targarien tak pak je třetím, živím a tedy i třetím, který bude jezdit na dracích. Předpokládám, že k tomu to nakonec bude směřovat. Ale je to jen čirá domněnka. Každopádně by mě velmi mrzelo, kdyby Martin nechal Jona takto náhle a zbytečně zemřít, pokud by tomu nějak takto nebylo.
  • upraveno 2. července 2012
    Já jsem ho chtěl vidět umírat ve velkém stylu :(
    Dufam, že Jona nikto neoživý ani nezachráni. Mal som jeho postavu rád, ale on nezvládal funkciu velitela na Zdi. Robil čo mohol, chcel dobre, poslanie velitela na Zdi je ale iné; Jon pretváral hliadku a menil stáročné pravidlá. Presne tak (niekto to písal vyššie) ako Cezar. Cezar zničil republiku a Jon zničil Hliadku. Cezara dobodali rímsky senátori a Jona dobodali muži hliadky. So slzami v očiach "pre hliadku", rovnako ako Cezara "pre Rím". Blackfish: ono to bolo vo veľkom štýle.
    xxx: Nějak si neumím představit, co měl Jon udělat jinak, když je "poslanie velitela na Zdi je ale iné"? V čem se (krom rozhodnutí vytáhnou na Ramsayho) měl jako velitel chovat jinak? V čem nezvládl svojí funkci?!
    Pokud vím, měnil stoletá pravidla, protože se objevil PROBLÉM, se kterým se staletí nemusela Hlídka vypořádávat.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 3. července 2012
    xxx: Takže měl raději nechat pomří tisíce (nevim kolik jich přesně je) lidí Divokých, počkat až se přibelhají, početně na ně nestačit, zemřít s celou Hlídkou a nechat tak na pospas Západozemí - jen aby se choval podle zastaralých (neřešily Jiné) pravidel? Myšlenkový dinosaur (nic proti MU) Bowen Marsch si zaslouží lepáka, ne Jon.
  • upraveno 3. července 2012
    xxx napsal(a):

Dufam, že Jona nikto neoživý ani nezachráni. Mal som jeho postavu rád, ale on nezvládal funkciu velitela na Zdi. Robil čo mohol, chcel dobre, poslanie velitela na Zdi je ale iné; Jon pretváral hliadku a menil stáročné pravidlá. Presne tak (niekto to písal vyššie) ako Cezar. Cezar zničil republiku a Jon zničil Hliadku. Cezara dobodali rímsky senátori a Jona dobodali muži hliadky. So slzami v očiach "pre hliadku", rovnako ako Cezara "pre Rím".
    Blackfish: ono to bolo vo veľkom štýle.

A Jak to s Římem dopadlo? :D Ve velkém stylu je poprava Neda Starka, Rudá Svatba. Ne dýka do zad ve tmě. Jinak souhlasím s kolegy nade mnou.
    ukazka super .. problem je, ze me "hnisajici rany" jeste vic rozjitrila .. k cele saze jsem se dostal relativne pozde a tak jsem mohl zvesela cist jednu knizku za druhou az .. jsem predevcirem docetl Tanec. Tak a co jako ted ??? Dneska jsem prolitl tuhle ukazku a jsem jeste vic "na prasky" nez jsem byl vcera ... asi se nedockam :-(
    what do you know about waiting, my sweet summer child :)
    Atman: Podobnej pocit jsem měla loni v září, když jsem dočetla Tanec v angličtině. Čtyři měsíce jsem četla Píseň a najednou... jsem měla tolik volnýho času :D Přiznám se, že od tý doby jsem žádnou další fantasy knížku nedočetla, protože oproti Písni to bylo takové hloupoučké a neuspokojivé, hlavně co se postav a citový zainteresovanosti týče :)
    sarven :-)))) pěkný
    nojono .. ale já už jsem postarší člověk a když vidím jak "rychle" to Martin píše, začínám si uvědomovat svoji vlastní smrtelnost ... jako že se vážně bojím, aby to stihl dopsat do té doby, co budu ještě schopen udržet moč a knížku v ruce :-/ O udržení myšlenky už nemluvím, už teď se mi to plete ... dám si to asi ještě jednou a pomalu ;-)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Co tvoji smrtelnost....Ale Martinovu smrtelnost :-/ Snad zanechá dost poznámek aby se díla chopil někdo kdo to dotáhne do konce. Máte nějaký tip/přání na pokračovatele?
    Thorar napsal(a):

Co tvoji smrtelnost....Ale Martinovu smrtelnost :-/ Snad zanechá dost poznámek aby se díla chopil někdo kdo to dotáhne do konce. Máte nějaký tip/přání na pokračovatele?

To vyznělo pěkně hnusně...
    Martin sám. V opačném případě začnu studovat temné vědy, čáry a kouzla a nedopřeji mu pokoje, dokud alespoň nedodiktuje zbylý děj posmrtně. :D
    Pokračovatel mi rozhodně nepřipadá jako dobrý nápad. To už snad radši vydat knihu poznámek cca. chronologicky seřazených.
    A budu optimistka- George bude psát rychle, nebude děj zbytečně protahovat, nebude vydání zbytečně protahovat, nebude přidávat tři další díly a bude se vyhýbat autům, jezdícím na červenou. :D
    Miss Utahraptor napsal(a):

A budu optimistka- George bude psát rychle, nebude děj zbytečně protahovat, nebude vydání zbytečně protahovat, nebude přidávat tři další díly a bude se vyhýbat autům, jezdícím na červenou. :D

Ale no tak :-D Tomu přece nevěříš :-D

Je to trošku ošklivé takto uvažovat ,ale jsem realista :-)
    Thorar napsal(a):

Miss Utahraptor napsal(a):

Ale no tak :-D Tomu přece nevěříš :-D

Je to trošku ošklivé takto uvažovat ,ale jsem realista :-)
    Tak minimálně té části s těmi auty se věřit snažím... ;)
    Thorar: Ne, nejsi. Martinovi není osmdesát. Případný pokračovatel? Nikdo. To by byl podobný trapas jako s Dunou.
  • upraveno 8. července 2012
    svoa00 napsal(a):

Atman: Podobnej pocit jsem měla loni v září, když jsem dočetla Tanec v angličtině. Čtyři měsíce jsem četla Píseň a najednou... jsem měla tolik volnýho času :D Přiznám se, že od tý doby jsem žádnou další fantasy knížku nedočetla, protože oproti Písni to bylo takové hloupoučké a neuspokojivé, hlavně co se postav a citový zainteresovanosti týče :)

naprosto souhlasím, mám rozečtenýho Eragona a pár dalších věcí je to proti Písni ledu a ohně takové naivní :)
    Raskal napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Je zvláštní, kolik lidí si Jona tak moc přeje jako pána Zimohradu...

No dle Mellisadrina proroctví "znovuzrozeny Princ povstane z popela a soli" všechna jeji posledni proroctvi se točí kolem Jona.
    Tak bych usoudil, že zřejmě Jon bude oživen, pokud tedy zemřel. Jetu přeci jen strašná podobnost/inspirace s Caesarem :-( a pokud je Targarien tak pak je třetím, živím a tedy i třetím, který bude jezdit na dracích. Předpokládám, že k tomu to nakonec bude směřovat. Ale je to jen čirá domněnka. Každopádně by mě velmi mrzelo, kdyby Martin nechal Jona takto náhle a zbytečně zemřít, pokud by tomu nějak takto nebylo.
    Je docela možný že MEL začíná pochybovat o tom Stanis je Azor Ahai, což byl důvod proč nešla se Stanisem ,ale zůstala na zdi.
    Máte nějaký tip/přání na pokračovatele?
    I když píše jiný typ fantasy, tak bych si jako případného pokračovatele přál Mievilla.
    Chmur napsal(a):

Máte nějaký tip/přání na pokračovatele?
    I když píše jiný typ fantasy, tak bych si jako případného pokračovatele přál Mievilla.
    Mievilla? No neviem. Ja som nedokázal dočítať Nádražie... Vobec mi ten jeho new weird nesedí...
    Gruno: Četl jsi Nádraží Perdido nebo Jizvu?
    Mi dělal problém jen jeho Kraken. Jinak příběhy z Bas-Lagu hltám stejně rychle jako Píseň...
    Chmur napsal(a):

Gruno: Četl jsi Nádraží Perdido nebo Jizvu?

Nádraží Perdido a to ma odradilo od jeho dalších vecí. Nejde mi to čítať, fakt že nie...
    Azor Ahai moze byt skutocne Jon,tusim niekde v Tanci sa Mel snazi najst Azor Ahaia (Stannisa) v plamenoch,ale miesto toho sa jej stale zobrazuje tvar Jona.
    Anonym
    Nádraží Perdido a to ma odradilo od jeho dalších vecí. Nejde mi to čítať, fakt že nie...
    Mně se to líbilo strašně moc, ale chápu. Taky mi někteří všeobecně oblíbení autoři moc nesedli např. Gemmel, Žamboch
    perdido je úžasné. prvá tretina je pomalšia ako Victor Hugo, ale potom.... wau. žiadna z ostatných ma už až tak nedostala. možno kráľ krysa, ten je však úplne iný, skôr taký gaimanovský...
  • upraveno 9. července 2012
    a kdy si tak myslite ze vyjde dalsi dil?
    upraveno 9. července 2012
    2020 +-1 rok. Začínám být totiž optimista
    stazinka napsal(a):

Já osobně tipuju do konce roku 2014, možná už v létě, aby to vyšlo pěkně po skončení čtvrté řady seriálu (jako loni Tanec). Ale ostatní mě tu mají za bláznivého optimistu... :-)
    sveva napsal(a):

stazinka napsal(a):

Já osobně tipuju do konce roku 2014, možná už v létě, aby to vyšlo pěkně po skončení čtvrté řady seriálu (jako loni Tanec). Ale ostatní mě tu mají za bláznivého optimistu... :-)
    Já tě za bláznivýho optimistu nemám, pokud bude Martin chtít, stihne to.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.