Vichry zimy - Theon

upraveno 1. února 2014 v Píseň ledu a ohně
Ukázková kapitola z Vichrů zimy (pozor, obsahuje spoilery). Vůbec první ukázku z šestého chystaného dílu Písně ledu a ohně si můžete přečíst v českém překladu díky Arutha2321.

Králi se hněvem dusil hlas. „Jsi horší pirát než Salladhor Saan.“

Theon Greyjoy otevřel oči. Ramena mu hořela a nemohl hýbat rukama. Půl vteřiny se bál, že je zpátky ve své staré cele pod Hrůzovem, že směs vzpomínek, která mu vířila v hlavě, není ničím...

Číst celý článek zde
145791014

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 27. srpna 2012
    Gardien napsal(a):

1. Gardien, jeden návrh by som ako väčšinu verzií nebral :D
    2. Arttu: To ma nenapadlo :O Možno ho máme celý čas pod nosom....

Kto je tu vyššie v lennom systéme há? Ja alebo ty?
    Pst... Pôvod.. Tým sa všetci oháňajú.. Môj strýko Walder Frey mi povedal pár trikov, ako vyriešiť nadradenosť.. muhahahahááááááááááá
    It's gonna be legen.. wait for it... wedding!!!!
  • upraveno 27. srpna 2012

Gardien napsal(a):

1. Gardien, jeden návrh by som ako väčšinu verzií nebral :D
    2. Arttu: To ma nenapadlo :O Možno ho máme celý čas pod nosom....

Kto je tu vyššie v lennom systéme há? Ja alebo ty?
    Pst... Pôvod.. Tým sa všetci oháňajú.. Môj strýko Walder Frey mi povedal pár trikov, ako vyriešiť nadradenosť.. muhahahahááááááááááá
    It's gonna be legen.. wait for it... wedding!!!!
    Zabudni Freya v rodine nechcem a ja si vezmem tvoju sestru a ak žiadnu nemaŠ tak dceru a vybabreme s lennym sistemom hm?
  • upraveno 28. srpna 2012
    K původu Jona - nečetl jsem všechny příspěvky, ale Jonův původ byl vysvětlen v Tanci v Davosově kapitole, docela pochopitelně. Zajímavé, že se to tady neřešilo (nebo jsem to přehlédl)
    Někteří (a já se k nim řadim) to považují za typ informace jedna bába povídala...
    Někteří se upnuli k tomu, že je synem Lyanny a Rhaegara a jiní tomu nechávají volný průběh :-)
    aha, tak už jsem v obraze :)
    Mě to přišlo docela logické vysvětlení a budu se ho držet.
    Syn lyanny a Rhaegara - to by bylo jako z pohádky a ne z drsné fantasy :)
    Jak jsem poznala Benioffa s Weissem, tak si Ramsíčka v seriálu asi užijeme víc než v předloze.
    Taky si myslím navíc se bojím, aby to naznačené vězeňsko-sexuální zneužívání nepojali víc explicitně. Ale zase by si užily ty slasherky, nebo jak se jim nadává :-)
  • proč jako z pohádky ??? Rhaegar jí unesl/nebo šla dobrovolně a rok jí "znásilňoval" zdravému středověkému muži stačil jeden maximálně dva zásuny a by bylo zaděláno ... to nebylo jak dnes že se chlap snaží deset let aby z toho bylo aspoň nedochutče. Nedovi to stačilo tak jednou aby měl Robba, a Boltonovi stačilo jedno znásilnění aby měl Sněha :) Malíček odpannil Lysu a už byla těhotná. Kdysi ... kdysi i ve fantasy světě byly muži víc muži a ženy byly plodnější ... dnešní průměrný muž má 10 x méně spermií než ten před 40 ti lety a až 90 % mužů má problémy s početím
    zdravému středověkému muži stačil jeden maximálně dva zásuny a by bylo zaděláno .
    :-) Co přesně víš o lidském rozmnožování? Protože se člověk nerozmnožuje partenogenezí, je potřeba ještě brát ohled na druhého zúčastněného. A žena je plodná cca 5 až 8 dní v měsíci.

To jen, aby tě nevystresovalo, až případně dvakrát zasuneš a ono nic.

btw: Já jsem počala při svém prvním nechráněném styku v životě, když jsme se s manželem na svatební cestě dohodli, že "to teda zkusíme" a oba jsme měli představu, že to bude trvat půl roku až rok :-) Inu, můj muž je asi víc muž. A to není ani středověký, ani bohužel zdravý...

proč jako z pohádky ??? Rhaegar jí unesl/nebo šla dobrovolně a rok jí "znásilňoval" zdravému středověkému muži stačil jeden maximálně dva zásuny a by bylo zaděláno ... to nebylo jak dnes že se chlap snaží deset let aby z toho bylo aspoň nedochutče. Nedovi to stačilo tak jednou aby měl Robba, a Boltonovi stačilo jedno znásilnění aby měl Sněha :) Malíček odpannil Lysu a už byla těhotná. Kdysi ... kdysi i ve fantasy světě byly muži víc muži a ženy byly plodnější ... dnešní průměrný muž má 10 x méně spermií než ten před 40 ti lety a až 90 % mužů má problémy s početím

Protože dneska chlapi jedí přesně to, co nemaj, a valejí si šunky před televizí. Viděla jsem reportáž o manželích, co se taky nějakých deset snažili o dítě a pak konečně zašli k odborníkovi, co zjistil, že žádnou vážnou poruchu ani jeden z nich nemá. Zrušil jim oběma cigarety, předepsal jim novej jídelníček, chlapovi nařídil každej den běhání - a bum prásk, během pár měsíců byla ženská v tom!
  • Tyna napsal(a):

zdravému středověkému muži stačil jeden maximálně dva zásuny a by bylo zaděláno .
    :-) Co přesně víš o lidském rozmnožování? Protože se člověk nerozmnožuje partenogenezí, je potřeba ještě brát ohled na druhého zúčastněného. A žena je plodná cca 5 až 8 dní v měsíci.

To jen, aby tě nevystresovalo, až případně dvakrát zasuneš a ono nic.

btw: Já jsem počala při svém prvním nechráněném styku v životě, když jsme se s manželem na svatební cestě dohodli, že "to teda zkusíme" a oba jsme měli představu, že to bude trvat půl roku až rok :-) Inu, můj muž je asi víc muž. A to není ani středověký, ani bohužel zdravý...
    mluvil jsem o mužské části, ne o té ženské ;) samozřejmě vím že má žena své plodné dny ;) ... třeba je váš pan manžel dole nadprůměrný rozsévač :)
    mluvil jsem o mužské části, ne o té ženské ;) samozřejmě vím že má žena své plodné dny ;) ... třeba je váš pan manžel dole nadprůměrný rozsévač :)
    Doufám, že ...hm... ukáže své rozsévací schopnosti ještě jednu, se MNOU, a pak toho nechá :-)

Ale je pravda, že do své vlastní svatební noci jsem si říkala, že početí Robba je pěkná blbost.
  • jen ho nech ať rozsévá, v zájmu ehm lidstva :)) muži degenerují, takovéj alfasamec má povinnost vůči lidstvu !!!!!!!! ;)

jinak mému otci na to stačil taky jediný pokus ... víc ani nedostal :D
    Pan manžel může zkusit být dárce spermatu, ale ani to by se asi Tyně moc nelíbilo, kdyby se k němu v důchodu přihlásil tucet dalších dětí - a všechny by byly navzájem nevlastní :D
    S dárcovstvím spermatu to není jen tak - to se prověřuje a prověřuje :-) Absolutní zdraví podmínkou :-) Mimochodem - to ne, že se použije okamžitě - to se leta čeká a čeká, jestli se neobjeví důvody proč ne. Většinou se čeká až do doby, než má dárce své děti odrostlé a je vidno, že jsou zdravé. Tak jako u býků a kanců - jejich sperma se používá až je prověřeno. To značí v praxi - všechny zkoušky vyšly pro - odebere se co největší množství po dobu několika let. Část se použije - tak deset ostře sledovaných potomků a čeká se dop třetí generace. Teprve když se sečtou výnosy a zprůměrují a tak dál, teprve pak se začne používat genofond vlastně dávno mrtvého dárce :-)
    A nikdy se nikdo nedopátrá, kdo je otcem - ani jedna strana :-)

S početím na jeden pokus mám své 3 zkušenosti :-) Plodné a neplodné dny jsou poněkud...řekněme nepřesná konstanta, která se posouvá, jak je libo. Teoreticky být musí, ale prakticky jsou universálně šoupací a spoléhat na ně může jen nezodpovědný hazardér, kterému je výsledek vuřt :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 28. srpna 2012

jen ho nech ať rozsévá, v zájmu ehm lidstva :)) muži degenerují, takovéj alfasamec má povinnost vůči lidstvu !!!!!!!! ;)

jinak mému otci na to stačil taky jediný pokus ... víc ani nedostal :D

Ja som sa ale vôbec ale vôbec ale never ever ever nepýtal otca, ako ma počal :D Vy ste divní....
    S tou mužskou časťou mal žiaľ pravdu. Dokonca aj vo vode sú obsiahnuté látky, ktoré obsahuje ženská antikoncepcia(myslím, že ide o hormonálnu antikoncepsiu, ale nie som si istý, čiže túto časť nerátajte za stopercentne pravdivú) a vylúčia sa do nej močom a ani filtráciou ich nie je možné dať preč. Tieto látky sa teda po nejakom čase dostanú do pitnej vody a muži ich vypijú, čo spôsobuje mnohé problémy a plodnosťou, prípadne aj neplodnosť.
    Plodné a neplodné dny jsou poněkud...řekněme nepřesná konstanta, která se posouvá, jak je libo.
    Já neříkala, že je lze přesně vypočítat. Jen jsem říkala, že jich je cca 5 až 8. Nicméně, když probíhají, nerozsvítí se na ženě žádná kontrolka... :-)
    Tyna napsal(a):

Plodné a neplodné dny jsou poněkud...řekněme nepřesná konstanta, která se posouvá, jak je libo.
    Já neříkala, že je lze přesně vypočítat. Jen jsem říkala, že jich je cca 5 až 8. Nicméně, když probíhají, nerozsvítí se na ženě žádná kontrolka... :-)
    Četla jsem, že muži ty plodné dny u ženy nějak instinktivně poznají. Projevují se trošku jiným podtónem kůže a nepatrnou změnou v hlase. No a chlapi pak instinktivně pozornějc poslouchaj, co taková ženská říká, a jsou maličko ochotnější udělat, co po nich žádá. Ano, je to trochu děsivý a divný :)
  • ale jo rozsvítí :)) rty zčervenají a žena jinak voní :)) zkrásní

Nejen lidští muži ale i ti z říše zvířat tím trpí, nedávno jsem se díval jak to zkoumali u krokodýlů a místo pořádných macků měli jen takové divné žižalky a den vědec řekl že s tímhle nemůžou plodit že antikoncepce a kosmetika je vyhubí ...

ale není to jen v tom, taky znečištění, chemicky upravovaná strava, nezdravý způsob života - to ničí i ženy :) ale muži jsou víc náchylnější :)

Lorde z Kalamáře, já se neptal otce, ale matky :D:D:D
    svoa00: Když my ty chlapy mateme a simulujeme plodné dny celý měsíc - rtěnka, pushupka, zdravíčko, pudr... Při plodných dnech jsou více prokrvené rty, pleť, prsa se vlivem hormonů malinko zvednou. Většina líčení je o simulaci plodných dní (zbytek o předstírání mládí) :-)
  • svoa00 napsal(a):

Tyna napsal(a):

Četla jsem, že muži ty plodné dny u ženy nějak instinktivně poznají. Projevují se trošku jiným podtónem kůže a nepatrnou změnou v hlase. No a chlapi pak instinktivně pozornějc poslouchaj, co taková ženská říká, a jsou maličko ochotnější udělat, co po nich žádá. Ano, je to trochu děsivý a divný :)

buďte rádi, že nejsme jak koně a nečicháme vám víte kde :D
    Já jen chtěla říct, že to jestli probíhají nebo ne se dá okamžitě změnit :-) Může být, že zrovna začíná cyklus neplodných a pic ho, žena si to rozmyslí po třech dnech a jede zase s plodnýma...taková tajná zbraň pro ochranu vlastních potomků :-) a aby to nevykdákaly, tak je to pojištěno tím, že o tom rozhoduje podvědomí :-)
    Takžéé... :D:D skončilo se u Theona žejo? :))
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. srpna 2012
    Jsem si vždycky říkal, jak to na ženský působí, když se chlapi bavěj o "krámech." Díky holky, už to vim... :)
    Flankere - život je plný poučných situací :-))
    Ačkoliv je pár témat, na které jsem háklivá - moje nejoblíbenější je o rozmáznutém hmyzu - to men vždycky otřepe. Tak se přiznám, že jsem nejspíše na pitevně otrla a podružnosti neřeším :-D Na obědě si od nás pajdačky odsedávaly s nakrčeným nosem :-D
    flanker.27 napsal(a):

Jsem si vždycky říkal, jak to na ženský působí, když se chlapi bavěj o "krámech." Díky holky, už to vim... :)

Právě jsem se pokoušela představit si partu chlapů, jak se bavěj o "krámech" :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. srpna 2012
    Jarla: Nás dokonce v rámci studia na základech soudního lékařství nahnali na pitvu člověka, ohromně veselý...

svoa00: Radši nechtěj vědět, co občas pronášej některý "borci" v posilovně... :)
    Arttu d´Charo P...: "zasune... znásilní... odpanní..." (bodré chlapské mručení) Tyna: "No, ale početí závisí také na plodných a neplodných dnech" (bodré mručení chlapského ansámblu se mění v paniku "plodné dny? to je nebezpečně blízko MENSTRUACE!!!, vraťme se k zasune... znásilní... odpanní...), :-))))

:-)
    Radši nechtěj vědět, co občas pronášej některý "borci" v posilovně... :)
    Silná slova, slabé činy :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.