[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1232426282972

Komentáře

• upraveno 16. srpna 2012
    A každý si hezky zaparkuje svůj Hitlerwagen, pardon wolkswagen...:-) Myslel na všechno :-D
    Jarla: Tak já předpokládám, že ani člověk, který si myslel, že může válčit s celým světe, by si nemyslel, že může před Prórou zaparkovat 20 000 aut. (ještě, že nezačal stavět garáže...) On si asi myslel, že tam budou jezdit vlakem. S masovou dopravou na železnici měl své zkušenosti...
    :-)) A nebo ho založení Wolksvagenu (aby měl každý němec své lidové vozítko) napadlo později :-D
    A nebo, a to vidím jako nejpravděpodobnější, ho prostě takové detaily nezajímaly. Prostě si řekl "na tomhle ostrově postavím hotel pro dvacet tisíc dělníků" a udělal to. A pak si řekl, povedu válku s celým světem. A udělal to...
    A tak jistě :-) Navíc se nedomnívám, že by většina plánů byla zrovinka z jeho hlavy - on nebyl myslivna, spíše charismatická loutka.
  • upraveno 18. srpna 2012
    Everett Young napsal(a):

No podle toho záběru z traileru kde dostává čočku to vypadá.....že scénáristé chtějí Sansofilům vynahradit vynechanou scénu s pomerančem...Navíc pokud si vzpomínám tak Sansa tam má víc takovýchto scén ve střetu...

pokud si dobře pamatuji, tak náš malý Arryn z Údolí rád hopsal k Sanse do postele a něco rád žužlal v puse, když mu drahou matinku shodili přes zábradlí :-D
  • Vlcacka napsal(a):

Probená, vyhynulá rasa? Aj, jsem nějaké cynické...

podle mě Údolí nebo Bouřlivé kraje :D
  • upraveno 23. srpna 2012
    Achjooo, ted jsem dočetl Tanec i tu ukázkovou kapitolu z Vichru..... kdypak vyjde celá kniha? :(((
  • upraveno 23. srpna 2012
    O tri roky v angličtine. dúfam.
  • upraveno 25. srpna 2012
    Nooooooooooo :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 26. srpna 2012
    rosha: When the sun raises on the west and sets to the east, when the seas go dry and moutaing will blow in the wind like leaves...
  • upraveno 27. srpna 2012
    Asi tak :D
  • upraveno 1. září 2012
    Je tu ještě někdo kdo začal Daenerys taky tak nesnášet? Když vidim jak Stannis zachrání zed před divokými a pak ještě bojuje proti Boltonum atd...Jediný co dělá Daenerys je.že řeší jestli se nechá přeříznout od Daaria nebo, že osvobozuje otroky který kvůli ní pak stejně zemřou...
  • upraveno 1. září 2012
    fRagY napsal(a):

Je tu ještě někdo kdo začal Daenerys taky tak nesnášet?Prostě mě štve když vidim jak Stannis zachrání zed před divokými a pak ještě bojuje proti Boltonum atd...Jediný co dělá Daenerys je.že řeší jestli se nechá přeříznout od Daaria nebo, že osvobozuje otroky který kvůli ní pak stejně zemřou...

Neboj, nejsi sám, ale jsme v menšině :-D To víš - je to borka s drakama :-p
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. září 2012
    fRagY: Navíc je vidět, sice draky má, ale prakticky neví co s nima, jak je vycvičit. Targaryeni prej ovládali draky pomocí magie, ale tu už nikdo nezná, takže draci jsou takový samorosti. Stačí to porovnat s tím, když Ned povídá dětem, jak maj velkou zodpovědnost kvuli vlčatům, ať od nich nečekaj panáčkování.
  • upraveno 1. září 2012
    Jarla: Mně připadá, že jsem s se svým viděním Dany osamocená. Hromadně ji tu lidé nenávidí, protože je nespecifikovaně "hloupá". A zbytek příznivců ztratila neochotou držet se archetypu pannenské bojovnice (Tyriona nikdo neodsuzuje, že se mu plaší hormony, ale mladáí holka v dominantní pozici, která fantazíruje o svém podřízenem? nenen, takhle svět fungovat nemá :-)
    upraveno 1. září 2012
    Však tu máš mimo jiné jejího největšího obhájce chmura :)
  • upraveno 1. září 2012
    Týno, to už jsme přece probrali a nakonec to Flanker definoval, že se dělíme na dvě části - jedni Dany soudí podle nesobecky dobrých úmyslů a druzí podle výsledků (což jsou hromady mrtvol, které jsou celé šťastné, že tlejí ve svobodné zemi) :-D
    Takže stačí udělat tabulku a dopisovat, kdo hodnotí dobré úmysly a kdo výsledky :-)
  • upraveno 1. září 2012
    No tak je nadržená no, šak je taky v pubertě, co byste od holky v puběrtě čekali:-)))) já ji mám pořád ráda. V Meerenu je podle mě proto, aby se tam naučila vládnout a i chybama (a že jich pár nedělala...) se člověk učí. Až to bude mít zmáknuté (včetně draků samozřejmě), tak pošupajdí (poletí) do Západozemí a bude z ní skvělá vladařka:-D
  • upraveno 1. září 2012
    Nejsem si jistej jestli je v Meerenu kvůli naučení vládnutí nebo kvůli jeho zničení.
  • upraveno 1. září 2012
    Nesýčkuj:-) I kdyby byl nakonec zničený, tak z toho bude mít nějaké ponaučení, snad:-)))
    upraveno 1. září 2012
    Až to bude mít zmáknuté
    Až tam pomřou na mor a na válku nebo až to zapálej draci :)
    Pak si bude moct říct, už vim co sem udělala blbě a kde si to můžu zkusit znovu :)

Ale zcela upřímě já nevidim že by se něco učila
  • upraveno 1. září 2012
    Jo a na troskách starýho Západozemí vyroste Západozemí nový, mnohem lepší, plný Targaryenskejch fanoušků, kteří jí budou vděční, že to udělala tak hezky znovu. :-)
  • upraveno 1. září 2012
    Náhodou Meereenskou módu už má celkem zmáknutou :-p
    Za ty hromady mrtvol v rámci učiva to stálo ne ?

(jo to je stejné nadšení jako pro doktora, co se učí a při té příležitosti mu díky nevědomosti, nezájmu či lemplovství pod rukama umírají lidi - ale to je v pohodě - učí se a jednou z něj bude výborný doktor :-) na těch ticícovkách mužů, žen a dětí, co mu pod rukama chcípli nezáleží, on je přece tak nesobecký a myslí to dobře )
  • upraveno 1. září 2012
    Ještě jsou jiný města než Meeren třeba se pak přesídlí jinam a vyzkouší to znova, jen nevím kolik jich přitom zničí :D
  • upraveno 1. září 2012
    tak ono by to pochopitelně bylo lepší, když by otrokáři došli, s prvotním impulzem od Dany, k osvícení a uvědomili si, co je otrokářství za zvěrstvo... - žel, takhle to většinou nefunguje a tak se to holt musí vybojovat, ostatně máločeho se dosáhne bez obětí...
    To máte jako s Mašínama - aby měli svobodu, tak museli projít "ohněm"...
    a k těm obětem - viz co řekl Varys Kevanovi
    :-)
  • upraveno 1. září 2012
    Zrovna Mašíny sem netahej...
  • upraveno 1. září 2012
    S drakama problémy teda má no :).Podle mě tam sehraje pořádnou roli ten dračí roh.Myslím,že ho má zrovna Victarion,takže jestli se ho Daenerys zmocní, tak by to mohla ještě nějak zachránit...
  • upraveno 1. září 2012
    Drak per roh pokiaľ som pochopil.... takže stratene všetko až na Čierneho draka(čo mi opäť pride mierne klišé)
  • upraveno 1. září 2012
    Gorgloj: Já vím, jsou to hrdinové a nezasloužej si bý srovnáváni s nějakou fiktivní postavou. Uznávám, že to nebylo vhodný...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.