Fan tapety na plochu

1246711

Komentáře

• upraveno 19. března 2012
    Kdyby Pilcerová byla aktivním účastníkem fóra, tak by taky nikdo nenapsal, že má Cersei prasečí rypák. :-)

Já jsem si vybrala, takže díky Montezumovi, že má čas a náladu něco tvořit a zadarmo.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 19. března 2012
    Na tom není nic špatného napsat, že to vypadá tak, jako že Cersei prasečí rypák. Kritika je v pohodě a když si ji přečte autor, tak je mnohdy velmi přínosná (sám často kritizuju). Ale k čemu komentáře typu: "Je to hnusné, vůbec ji to nejde, měla by to rovnou zabalit...", které jsou mimo jiné velmi motivující (pokud si je autor přečte)
    No vy jste všichni nějací chytří. Nemůže mít člověk na věci vlastní názor? (Alespoň tohle do nás v té škole pořád hustí, tak se to snažím využívat v praxi).
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 19. března 2012
    Lady Sansa: Ne. Zrovna Sansa nemůže mít vlastní názor ;)
    Everett Young napsal(a):

Lady Sansa: Ne. Zrovna Sansa nemůže mít vlastní názor ;)

Správně, Ptáček opakuje, co ho naučili. :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 19. března 2012
    Už jí dejte pokoj :)
    Thule napsal(a):

Počkej, vás ve škole učí, že by ste měli mít vlastní názor? Nás za něj "trestaly". :-)

Vlastní názor mít můžeš. To ale neznamená, že někoho zajímá, takže si ho nech pro sebe! ;)
    (Takhle se to praktikovalo u nás.)
  • upraveno 20. března 2012
    Lady Sansa napsal(a):

..Nemůže mít člověk na věci vlastní názor?..

Vlastní názor mít můžeš, ale tvé okolí může mít na tvůj vlastní názor svůj vlastní názor.
    Saying "Shut the fuck up" like a boss ;)
    Počkej, vás ve škole učí, že by ste měli mít vlastní názor? Nás za něj "trestali". :-)
    Thule napsal(a):

Počkej, vás ve škole učí, že by ste měli mít vlastní názor? Nás za něj "trestali". :-)

hm... buď zlá škola, alebo bežný subjektívny jav žiaka, ktorý je vždy správny a učitelia zlí, alebo najpravdepodobnejšie kombinácia oboch :)
    sarven: spíš realita českého školství. Tady se neučí aby žák samostatně myslel, tady se má žák naučit naspaměť "pár vět" a vše ostatní ho nemusí (nesmí) zajímat. Tenhle styl se mi opravdu nelíbí a proto CZ školství směřuje tam kam směřuje. Mělo by to být aby se žák učil sám si vyhledávat informace a sám přišel na řešení problému.
    Aspoň tak tomu bylo za mých mladých let na škole
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 20. března 2012
    Thule napsal(a):

Za ty blbosti, co občas ze žáků padají, se ani učitelům nedivím :)))
    Pro učitele (spíš učitelky) je určitě jednodušší opisovat učebnici než diskutovat s žáky. Druhý extrém je americké školství, kde alespoň podle televize (nebyla jsem tam) půl roku dělají rozbor jedné knížky.
    Překvapilo mě v UK, že na zkoušce nedovolili kalkulačky, které se u nás při výpočtech používají běžně.
    Byl problém vzpomenout si, jak se dělí s pomocí papíru. :-)
    Takže české školství není nejhorší, jen se soustředí na jiné věci než v zahraničí.
    upraveno 20. března 2012
    Ben Nevis napsal(a):

Překvapilo mě v UK, že na zkoušce nedovolili kalkulačky, které se u nás při výpočtech používají běžně.
    Byl problém vzpomenout si, jak se dělí s pomocí papíru. :-)

Pokud myšlíš zkoušky na VŠ, tak si myslím, že to není dokonce ani záležitost školy jako spíš konkrétního vedoucího předmětu. U nás jsou kalkulačky taky zakázané. Na příklady typu "17^17^17^17 modulo 123" je stejně téměř nepoužitelná (jen na drobné výpočty).
    upraveno 20. března 2012
    Mělo by to být aby se žák učil sám si vyhledávat informace a sám přišel na řešení problému.
    U nás ve škole:
    Učitel: za pět
    Já: proč?
    Učitel: Takhle to počítat nesmíš
    Já: Ale výsledek je správnej
    Učitel: Ale tenhle postup ještě neumíš
    Já: No tak když to tady tak počítám tak asi umim že jo
    Učitel: Ještě jsme to nebrali takže to ještě neumíš
    Já: Ale je to správně
    Učitel: Ne. Řekl jsem že to neumíš a tak to neumíš. Konec!
    Everett Young napsal(a):

Mělo by to být aby se žák učil sám si vyhledávat informace a sám přišel na řešení problému.
    U nás ve škole:
    Učitel: za pět
    Já: proč?
    Učitel: Takhle to počítat nesmíš
    Já: Ale výsledek je správnej
    Učitel: Ale tenhle postup ještě neumíš
    Já: No tak když to tady tak počítám tak asi umim že jo
    Učitel: Ještě jsme to nebrali takže to ještě neumíš
    Já: Ale je to správně
    Učitel: Ne. Řekl jsem že to neumíš a tak to neumíš. Konec!
    Učiteľ má vždy pravdu, tak pozor na to :)
    otázka čo bolo predmetom skúšky. či výsledok, alebo technológia/proces. pretože niekedy nie je dôležité mať výsledok, ale ovládať nejaký proces, pretože ho bude treba neskôr v inej metóde/technike/algoritme....

ak to nie je ten prípad, tak je blbý učiteľ.
    V každém povolání jsou ti, co to dělají dobře a naopak.
    upraveno 20. března 2012
    Například typy příkladů "najdi bod v rovině, kde je jeho vzdálenost od počátku souřadnic nejmenší" jsou mnohem jednodušší řešit metodou lineární algebry než metodou diferenciálního počtu. Ta druhá metoda je jen na procvičení probírané látky.
    Takže otázkou je co se probíralo. Tak jako tak je to idiot, když nutí studenty, aby se drželi striktně osnov.
    upraveno 20. března 2012
    Bylo to jen blbý počítání úhlů a já použil SINovou větu nic víc v tom nebylo...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 20. března 2012
    Mine
    Je to primitivní ale nemohl jsem si pomoci
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. března 2012
    :o))
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 21. března 2012
    Konečně ten plakát dává pořádný smysl :D
  • upraveno 22. března 2012
    http://www.edna.cz/game-of-thrones/_galerie/novinky/47617.jpg

Teda kdyby měli ty hlavy proti sobě, tak by to byla super tapeta na plochu...:))
  • upraveno 25. března 2012
    To si tak prezerám http://fuckyeahwinterfell.tumblr.com a zdá sa mi, že tie wallpapery z jedného postu sú mi nejaké známe. A veru že hej, sú to tie od Montezumu. Zdroj, ktorý uvádza väčšina bloggerov je http://tzecco.tumblr.com/post/19886178259#notes, ale ten naozaj pôvodný nie je uvedený nikde. V tumblrovskej komunite sa veľmi nevyznám, je to bežná prax? Mňa by totiž asi mrzelo, keby moja práca lietala po internete bez toho, aby mi bolo priznané autorstvo.
    upraveno 25. března 2012
    Běžná praze by to rozhodně být neměla, problém je, když nějaká stránka neuvede autora a pak je to jako vlna -- ostatní stránky to převezmou právě z těchto stránek a protože autor je neznámý tak ho neuvedou. Pokud jsou díla vystavené např. na deviantARTu, tak s tím nebývá až takový problém (kdyby odkazující stránka neuvedla autora, tak porušuje podmínky deviantARTu, licenci atd.), neboť dílo je vedeno defaultně pod licencí podle toho v které sekci se nachází. Pod jakou licencí to Montezuma vede nikde není napsáno a pro běžné stránky je těžké se ho optat, jeslti nevadí když jeho výtvory za těch a těch podmínek uvedou na svých stránkách -- takže proto se na to kašle. Problém je, že na deviantARTu svoje wallpapery vystavit nemůže, protože by porušoval jejich pravidla (i kdyby uvedl zdroj atd.). Leda si udělat nějaké portfolio nebo najít méně striktní stránku.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 26. března 2012
    S tím jsem počítal takže mě to tak moc neštve. Dělal jsem to jako fanoušek pro fanoušky. Takže jsem i rád že se šíří a mohu si v diskuzích číst ty komentáře: liked this, liked this, liked this,..
    Že tam nejsem uveden jako autor mě samozřejmě trochu vadí. Ale aspoň nikdo nesmazal můj podpis, který je v rohu na každém wallpaperu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 27. března 2012
    Poraďte co napsat k rodům: Redwyne a Frey?
  • upraveno 27. března 2012
    Freyové: We organize the best weddings!
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.