Obálka vázané Hostiny pro vrány

upraveno 9. března 2012 v Píseň ledu a ohně
Konečně máme přebal vázané Hostiny pro vrány od Martiny Pilcerové. K samotnému vydání je stále aktuální vyjádření Talpressu:
Vázaná Hostina pro vrány (opravená jména) a opravené dotisky paperbacků Hostina 1 a 2 vyjdou duben-květen 2012. Nový titul Tanec s draky (ve vázané i paperbackové verzi) vyjde, když vše půjde hladce, květen-červen 2012.

Číst celý článek zde
1234579

Komentáře

• upraveno 18. března 2012
    Třebas jsou dostatečně horkokrevní...
    Chmur napsal(a):

Třebas jsou dostatečně horkokrevní...

Nebo naopak tak studení, že už jim mráz nevadí. :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 18. března 2012
    Ja by som úprimne už bral túto obálku ako tú Patch of Ice... Veď to Path of Ice je úplne fádne, len biela aká už bola v AGoT, nech je to aspoň trochu farebné touto zelenou .D A inak presne ako hovorí Maliky, je celý v kožušinách, ale má holý hrudník a tá žena zase to svoje stehno celé odhalené, no schválne ako dlho by ho tak mala, kým by jej odpadlo :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 18. března 2012
    Řekla bych, že Gadgetce šlo spíš o styl malby a typ obrázku, než že by prosazovala přímo ten výjev.
    upraveno 18. března 2012
    To tiež ale keď tématika prvej obálky bola na Zeď, znova by som to tam nedával, skôr zase inú situáciu :/
    Tak mě by se určitě líbily obálky namalované Tedem Nasmithem, jenže to by byla asi velmi drahá záležitost.
    Nevada napsal(a):

Řekla bych, že Gadgetce šlo spíš o styl malby a typ obrázku, než že by prosazovala přímo ten výjev.

Přesně.. Samozřejmě, že detaily jako odhalená hruď nebo noha mi také přijdou uhozené. ikdyž u fanatsy leccos skousnu. Rudá kněžka také chodí na zdi také dost odhalená, aniž by jí byla zima, že.. :)
    Prostě ten styl obrázku, kde je reálné pozadí a ne jen rozteklá barva a něco nerozpoznatelného a kde hrdinové nevypadají jako deformovaní hollywoodští herci.
    Nebylo to myšleno tak, že přesně takto a přímo na Hostinu, ale že takový styl je mi bližší. Díky Nevado :)
    Gadgetka: Zrovna Simonetti právě dělá obálky pro Píseň ve Francii a jsou podle mě vůbec nejlepší, takže příště máš lepší odkázat rovnou na ně ;-)
    Alek: Jojo, díky, už jsem se k nim konečně taky proklikala a jsou oprvadu povedené. Přesně něco takového by se mi taky líbilo. Žádná znetvořená Nicol Kidman na odpudivém nic neříkajícím pozadí..
    Gadgetka napsal(a):

Žádná znetvořená Nicol Kidman na odpudivém nic neříkajícím pozadí..

no ono zrovna to pozadí je vystihující pro hostinu
    Tomee: já vím, co ta obálka i pozadí představuje, jen si myslím, že by se to dalo zvárnit lépe. Že Ale chápu, že co člověk, to jiný vkus, jiný názor. Mě by se více líbilo trochu konkrétnější, vykreslené nerozmazané pozadí a menší postavy zasazené do něj, které by nevypadaly jako po nepovedené plastice. Radši bych skousla i nějaké to odhalené stheno než křivý obličej..
    upraveno 18. března 2012
    Gadgetka napsal(a):

Nevada napsal(a):

Přesně.. Samozřejmě, že detaily jako odhalená hruď nebo noha mi také přijdou uhozené. ikdyž u fanatsy leccos skousnu. Rudá kněžka také chodí na zdi také dost odhalená, aniž by jí byla zima, že.. :)
    Prostě ten styl obrázku, kde je reálné pozadí a ne jen rozteklá barva a něco nerozpoznatelného a kde hrdinové nevypadají jako deformovaní hollywoodští herci.
    Nebylo to myšleno tak, že přesně takto a přímo na Hostinu, ale že takový styl je mi bližší. Díky Nevado :)
    Jaj ták, tak to je pravda... Ale R'hloricu chráni jej horiace srdce, u nej sa to dá pochopiť :D
    Asi už nenapíšu nic objevného, ale ani mně se obálky těchto vydání v podstatě nelíbí ani jedna. Ještě tak na milost bych dokázal vzít Bouři. Kresba reálných postav a nejen lidských (viz. např. kůň na obálce Hry o trůny) vůbec dělá slečně Pilcerové trochu problémy. U fantastických výjevů je to jiné. Ale tam to ani nelze až tak úplně poznat, zda je výsledek shodný s původním záměrem :-)
    Jak už někdo napsal dříve, její kresba (Cersei?) připomíná kresby princezen v lepším případě od dívek z Lidušky. Možná, kdybych si od sestry půjčil památníček z její předpubertální doby, nalezl bych tam podobné kresby od jejích kamarádek a spolužaček také. Umístění meče u boku vandráka (Jaimieho?) tak, že by jej nedokázal tasit zdravou rukou, je už prostě jen další střípek tohoto poloamatérského provedení. Osobně nemám rád u literatury pro dospělé příliš popisné ilustrace a už vůbec ne konkrétních postav. Ještě nikdy se mi nestalo, že by se moje představy alespoň přiblížily těm ilustrátorovým. A při vší úctě k panu Martinovi, To, že byla obálka jím pozitivně přijata, příliš neznamená. To že je více než výtečný umělec na poli spisovatelském, rozhodně neznamená, že má výtvarné cítění, neřku-li vkus.

Dále mě u tohoto znovuvydání celé řady mrzí nekoncepčnost jejích obálek. Když knihy postavíte k sobě, lze poznat, že se jedná o jednu řadu snad jen podle shodného jména autora a použitého fontu písma. Jediné co mi naopak nevadí, rozdílná barva každého svazku (včetně aktuální zelené).Ale jednou je na hřbetu roští, podruhé pouze vzdálený horizont, potřetí praporce a prozatím nakonec zelená zombie:-) Přitom zajímavým jednotícím prvkem by mohla být jednoduchost hřbetu jako u Sřetu, kde je pouze změna odstínu zhruba ve dvou pětinách výšky knihy. Kupodivu je podobný přechod odstínů i u Bouře, kde je ale potlačen kresbou v popředí.

Jak také již někdo jinými slovy poznamenal, toto výtvarné provedení světového bestselleru, musí jen utvrdit většinovou čtenářskou obec o tom, že fantasy je pouze braková literatura pro pár mimoidních exotů :oD

Pro představu. Moje subjektivní představa o slušně provedených přebalech je u mnou pořízených knih namátkou u fantasy řada Princ ničeho od R.S. Bakkera a od S. Baxtera řada Plátno tkané časem. Bez ohledu na módnost.

Everett Young napsal(a):

Lady Sanso buď prosím tak hodná a sepiš nám svůj seznam oblíbených postav.

1.Bran, 2. Robb, 3.Cersei, 4.Sansa a náhodou už dávno jsem zjistila, že Joffrey a všichni Lannisterové jsou odpad, jenom je mi prostě Cersei hrozně sympatická
    Wow, Tyrion a Jaime jsou odpad.
    Jo, to teda jsou, ale Tywin vlastně docela ujde.
    Krmím trolla, že jo?
    Lady Sansa napsal(a):

Tywin? Docela ujde? No tedy Lady Sanso čím dál tím víc si myslím, že si z nás děláš legraci.
    Lady Thaeresa napsal(a):

Krmím trolla, že jo?

Mám pocit že áno :) ale stačí ked mu niečo do vína naleješ a bude po problémoch :D
    Lady Sansa napsal(a):

Jasně. Celý život jsem si přála takového otce. ;D
    (Jako politik bezpochyby, ale jako člověk....)
    Kamarádka mi to taky říká, ale já vážně mám ráda ty, co mám ráda, co je na tom?
    Lady Sansa napsal(a):

Kamarádka mi to taky říká, ale já vážně mám ráda ty, co mám ráda, co je na tom?

Nic v pohodě, jsi prostě težce nepochopená ;-)
  • upraveno 19. března 2012
    Tak som si pozrel tie obrázky francúzske obály od Marca Simonettiho.
    To je úplne iná liga.
    FeoQ napsal(a):

To je úplne iná liga.

Harrenhall je parádní- ta atmosféra!-duchové, meluzína, hučení větru jsou na tom obrázku přímo "hmatatelné".
    A Starkovic trůn se mi taky moc líbí.
    FeoQ napsal(a):

To je úplne iná liga.

Takhle by to mělo vypadat!!
    A ten trůn na Zimohradě, to je opravdu majestátní, chladné, parádní :)
    Budovy a trůny mi u Simonettiho stylem připomínaj Alana Leeho. Paráda.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 19. března 2012
    Simonetti dělá samozřejmě pěkné ilustrace, ale slyšel jsem o něm poprvé na tomto foru a myslím, že existuje mnoho nadanějších (např. Andrée Wallin, Alexiuss). Taky kreslí především krajiny -- postavy jsou daleko obtížnější.
    paul-cz napsal(a):

Simonetti dělá samozřejmě pěkné ilustrace, ale slyšel jsem o něm poprvé na tomto foru a myslím, že existuje mnoho nadanějších (např. Andrée Wallin, Alexiuss). Taky kreslí především krajiny -- postavy jsou daleko obtížnější.

Více než 100% souhlas.
    Jestli je Simonetti liga, tak tito dva jsou minimálně Champions League :-)
    Ale zřejmě budou i jako v ChL odměňováni, takže jejich ilustrace resp. obálky, by stály Talpress asi více, než autorská práva k samotné knize :-/ A tak asi nezbude, než se spokojit s druhou ligou na pokraji sestupu do Divize při figurální kresbě :-)
    paul-cz napsal(a):

Bavíme sa predsa o kresbách ku GoT. Nenašiel som od nich žiadny obrázok na túto tému.
    Simonetti dělá dokonce kalendář ASOIAF pro příští rok.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.