Obálka vázané Hostiny pro vrány
Konečně máme přebal vázané Hostiny pro vrány od Martiny Pilcerové. K samotnému vydání je stále aktuální vyjádření Talpressu:
Vázaná Hostina pro vrány (opravená jména) a opravené dotisky paperbacků Hostina 1 a 2 vyjdou duben-květen 2012. Nový titul Tanec s draky (ve vázané i paperbackové verzi) vyjde, když vše půjde hladce, květen-červen 2012.
Číst celý článek zde
Vázaná Hostina pro vrány (opravená jména) a opravené dotisky paperbacků Hostina 1 a 2 vyjdou duben-květen 2012. Nový titul Tanec s draky (ve vázané i paperbackové verzi) vyjde, když vše půjde hladce, květen-červen 2012.
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Prostě ten styl obrázku, kde je reálné pozadí a ne jen rozteklá barva a něco nerozpoznatelného a kde hrdinové nevypadají jako deformovaní hollywoodští herci.
Nebylo to myšleno tak, že přesně takto a přímo na Hostinu, ale že takový styl je mi bližší. Díky Nevado :)
Jak už někdo napsal dříve, její kresba (Cersei?) připomíná kresby princezen v lepším případě od dívek z Lidušky. Možná, kdybych si od sestry půjčil památníček z její předpubertální doby, nalezl bych tam podobné kresby od jejích kamarádek a spolužaček také. Umístění meče u boku vandráka (Jaimieho?) tak, že by jej nedokázal tasit zdravou rukou, je už prostě jen další střípek tohoto poloamatérského provedení. Osobně nemám rád u literatury pro dospělé příliš popisné ilustrace a už vůbec ne konkrétních postav. Ještě nikdy se mi nestalo, že by se moje představy alespoň přiblížily těm ilustrátorovým. A při vší úctě k panu Martinovi, To, že byla obálka jím pozitivně přijata, příliš neznamená. To že je více než výtečný umělec na poli spisovatelském, rozhodně neznamená, že má výtvarné cítění, neřku-li vkus.
Dále mě u tohoto znovuvydání celé řady mrzí nekoncepčnost jejích obálek. Když knihy postavíte k sobě, lze poznat, že se jedná o jednu řadu snad jen podle shodného jména autora a použitého fontu písma. Jediné co mi naopak nevadí, rozdílná barva každého svazku (včetně aktuální zelené).Ale jednou je na hřbetu roští, podruhé pouze vzdálený horizont, potřetí praporce a prozatím nakonec zelená zombie:-) Přitom zajímavým jednotícím prvkem by mohla být jednoduchost hřbetu jako u Sřetu, kde je pouze změna odstínu zhruba ve dvou pětinách výšky knihy. Kupodivu je podobný přechod odstínů i u Bouře, kde je ale potlačen kresbou v popředí.
Jak také již někdo jinými slovy poznamenal, toto výtvarné provedení světového bestselleru, musí jen utvrdit většinovou čtenářskou obec o tom, že fantasy je pouze braková literatura pro pár mimoidních exotů :oD
Pro představu. Moje subjektivní představa o slušně provedených přebalech je u mnou pořízených knih namátkou u fantasy řada Princ ničeho od R.S. Bakkera a od S. Baxtera řada Plátno tkané časem. Bez ohledu na módnost.
(Jako politik bezpochyby, ale jako člověk....)
To je úplne iná liga.
A Starkovic trůn se mi taky moc líbí.
A ten trůn na Zimohradě, to je opravdu majestátní, chladné, parádní :)
Jestli je Simonetti liga, tak tito dva jsou minimálně Champions League :-)
Ale zřejmě budou i jako v ChL odměňováni, takže jejich ilustrace resp. obálky, by stály Talpress asi více, než autorská práva k samotné knize :-/ A tak asi nezbude, než se spokojit s druhou ligou na pokraji sestupu do Divize při figurální kresbě :-)