Obálka vázané Hostiny pro vrány

upraveno 9. března 2012 v Píseň ledu a ohně
Konečně máme přebal vázané Hostiny pro vrány od Martiny Pilcerové. K samotnému vydání je stále aktuální vyjádření Talpressu:
Vázaná Hostina pro vrány (opravená jména) a opravené dotisky paperbacků Hostina 1 a 2 vyjdou duben-květen 2012. Nový titul Tanec s draky (ve vázané i paperbackové verzi) vyjde, když vše půjde hladce, květen-červen 2012.

Číst celý článek zde
1234568

Komentáře

• paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 19. března 2012
    Pro příště vím, že si mám přečíst komentáře pořádně...
  • upraveno 19. března 2012
    Nejlepší malíř a ilustrátor u nás byl Zdeněk Burian.Od něj bych si obálky dovedl představit a nejen obálky,ale i ilustrace v knize samotné.Škoda,že u nás není někdo jeho ražení.
    Megan napsal(a):

Nejlepší malíř a ilustrátor u nás byl Zdeněk Burian.Od něj bych si obálky dovedl představit a nejen obálky,ale i ilustrace v knize samotné.Škoda,že u nás není někdo jeho ražení.

Malířů Burianova ražení, resp. jeho "následovníků", je u nás docela dost, ale co vím, tak většinou aktualizují a doplňují jeho paleoilustrace.
    Malířů Burianova ražení, resp. jeho "následovníků", je u nás docela dost, ale co vím, tak většinou aktualizují a doplňují jeho paleoilustrace.
    Např.?
    Chmur napsal(a):

Např.?

Z hlavy jména nevím, ale podívám se doma a pak sem jména hodím.
    edit: Na jednoho jsem si vzpomněla Petr Modlitba- tohle je ten "jediný český dinosaurus".
    edit2: Jaroslav Bažant- modely; Jiří Svoboda a našla jsem i Burianovský western- Bohumil Konečný
  • upraveno 20. března 2012
    Miss Utahraptor
    Z hlavy jména nevím, ale podívám se doma a pak sem jména hodím.
    edit: Na jednoho jsem si vzpomněla Petr Modlitba- tohle je ten "jediný český dinosaurus".
    edit2: Jaroslav Bažant- modely; Jiří Svoboda a našla jsem i Burianovský western- Bohumil Konečný

Bohumila Konečného znám maloval hlavně v 80 létech ostatní moc neznám,ale je pravda,že má hodně napodobitelu bohužel jeho kvalit nedosahuje nikdo( aspoň koho znám)I tak věřím,že je u nás dost malířů a ilustrátorů kteří by obálku zvládli lépe jak M.Pilcerová(nechci být nějak zaujatý,ale mě se její tvorba prostě moc nelíbí)

• upraveno 20. března 2012
    Tak mně se třeba Modlitba a Svoboda líběj. Pravda, "naživo" jsou obrázky lepší. Pár jich je k vidění v Chlupáčově muzeu v Praze. (Abych nám udělala menší reklamu. ;)
  • upraveno 21. března 2012
    Ako tak čítam, väčšine sa páčia jednoduché obálky v štýle amerického vydania ASOIAF. To sa mi na fantasy nehodí, pekné je to možno na encyklopédii Britannicu. Ja mám rada na obálke vyobrazené scény z knihy, autorova predstava sa síce nikdy nebude zhodovať s mojou, ale to nevadí. Trocha gýču ku fantasy patrí. Hlavne aby tam bolo veľa detailov, ktoré si môžem prezerať. To mi na novom viazanom vydaní chýba, viac precíznosti.
  • upraveno 21. března 2012
    Ale Burian přece maloval i úplně jiné věci než dinosaury. A nádherně - indiány, námořníky, beduíny, netvory... tak by úžasně svedl třeba i Krakatice ;)
  • upraveno 22. března 2012
    Jako dítěti mi rodiče kupoval sešitová vydání příběhů Tarzana, právě s kresbami Zdeňka Buriana. A jeho kresby jsou nádherné. Z. Burian je pro mě král českých malířů a kreslířů. Bohumil Konečný je také moc šikovný. Ale je jeden může být nejlepší:-)
    Pěkné.
    Já jsem vyrostl na Vernovi, takže jsem nejvíc ovlivněn původními ilustracemi Julese Férata. Pod těmi ilustracemi byly úžasné popisy, jako třeba:

Hovořili, předčítali si a čas jim tak plynul ku prospěchu všech. (akční)
    V sále osvětleném svíčkami a vytopeném uhlím naslouchali řevu bouře. (poetické)
    "To je přece kapitán Nemo!" zvolal Cyrus Smith mocným hlasem. (emotivní)

A tak podobně. :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. března 2012
    Burian ostatně už kreslil i krakatice :)

krakatice
    Pche, Krakatici napsal už Čapek.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. března 2012
    Ale nejvíc jsem měl asi rád tenhle:

vodní dinosauři
    No vida :)
    Trošku mě vyděsily ty skály v pozadí, při prvním zběžném pohledu vypadaly jako něco na způsob Bouřlivého konce :-)
    heavy_head napsal(a):

Napsal, ale nenakreslil, resp. nenamaloval :-)))
    Napsat obrázek je víc než nakreslit! :-)
    Karel Čapek - zakladatel ASCII artu? :)
    Arutha2321 napsal(a):

Karel Čapek - zakladatel ASCII artu? :)

Inu, bůhví, jak to s tím Čapkem je. Nejsem žádnej extra znalec jeho díla, ale nezmiňuje se třeba v RUR o něčem takovém? Když už dal světu roboty, proč ne toto? :-)))
    heavy_head napsal(a):

To je jen špatný překlad z ruštiny :) Karel Krakatici skutečně namaloval , ale Josef žárlil na dokonalost díla, tak "náhodou" obrazem vystlal pelech Dášence, a totálně pročůraná Krakatice už nešla zachránit. O vzniku díla se tak veřejnost nedověděla, kromě krátké zmínky v Mladém komsomolci, že " znakómij češskij pisátěl Karel Čapek napisál kartínu Krakática". Leninví, jak se k této informaci dostali.
    Chmur píše
    Jako dítěti mi rodiče kupoval sešitová vydání příběhů Tarzana, právě s kresbami Zdeňka Buriana. A jeho kresby jsou nádherné. Z. Burian je pro mě král českých malířů a kreslířů. Bohumil Konečný je také moc šikovný. Ale je jeden může být nejlepší:-)

Souhlasím..Burian je nepřekonaný !
  • upraveno 24. března 2012
    Amanita napsal(a):

Ako tak čítam, väčšine sa páčia jednoduché obálky v štýle amerického vydania ASOIAF. To sa mi na fantasy nehodí, pekné je to možno na encyklopédii Britannicu. Ja mám rada na obálke vyobrazené scény z knihy, autorova predstava sa síce nikdy nebude zhodovať s mojou, ale to nevadí. Trocha gýču ku fantasy patrí. Hlavne aby tam bolo veľa detailov, ktoré si môžem prezerať. To mi na novom viazanom vydaní chýba, viac precíznosti.

Pod to bych se podepsal :)
  • upraveno 24. března 2012
    Souhlasím. Určitě jsem pro, aby byla na obálce vyobrazená scéna z knihy spíše než jednoduchý symbol nebo postava, kterou si stejně každý představuje jinak a která se navíc příliš nepovedla.. Již jsem to někde psala výše, že bych uvítala dobře propracovanou scénu a do ní umístěné postavy..
  • upraveno 26. března 2012
    Mírně off topic:
    Objevil jsem, kde sl. Pilcerová bere uměleckou inspiraci. Nebo, že by tam též přispívala? Styl figurální kresby je téměř totožný.
    Kdo chce může vygůglovat: Vesmírní lidé
    Neuvěřitelné, že to někoho bere...
    :oDD
  • upraveno 26. března 2012
    aaaaa MORFUJEM XD
  • upraveno 7. dubna 2012
    Tohle už tady bylo? Co na to říkáte?
    Hostina 1Hostina 2
  • upraveno 7. dubna 2012
    Jamezz napsal(a):

Mírně off topic:
    Objevil jsem, kde sl. Pilcerová bere uměleckou inspiraci. Nebo, že by tam též přispívala? Styl figurální kresby je téměř totožný.
    Kdo chce může vygůglovat: Vesmírní lidé
    Neuvěřitelné, že to někoho bere...
    :oDD

presne :))
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 11. dubna 2012

dance with dragons by GRR MARTIN by *MarcSimonetti

spoil na ADwD: Asi všichni víme o jakou scénu se jedná... musím říct, že dráčka jsem si představoval menšího :). Každopádně to vypadá úžasně.
  • upraveno 11. dubna 2012
    Jak mám Simonettiho rád a všude ho vynáším do nebes, z tohodle jsem rozpačitý. Drak pěkný, ale postava v popředí je jak když jí dokreslil někdo jiný.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.